Witam,
2 tygodnie temu skończyła mi się umowa na internet i telefon (Netia) i obecnie dalej jest kontynuowana, ale przeszła na czas nieokreślony. Jak nietrudno się domyślić, często dostaję telefony od konsultantów z ofertą podpisania nowej umowy. Oferują prędkość do 10mbps, ale nie są w stanie mi zagwarantować, że łącze będzie stabilne (tzn. oni się upierają, że będzie, ale ja chcę to na piśmie i tutaj, jako że takiej możliwości nie ma, rozmowa się kończy). No, ale do rzeczy ...
Skantarek pokazuje mi coś takiego:
Kod: Zaznacz całyTelefon i internet w pakiecie : LLU(i)+LLU(t): Usługa dostępna - LLU2 (numer routingowy C4270). Maks. prędkość ściągania 9000 kbit/s
Tylko telefon : WLR: Usługa dostępna wyłącznie na linii TP
Tylko internet : LLU: Usługa dostępna - LLU1. Maks. prędkość ściągania 9000 kbit/s
OneOffice : Usługa niedostępna
BDI : LLU: Usługa niedostępna.
Usługi mobilne : Netia Mobile: Usługa dostępna
Mobilny Internet: Usługa dostępna.
IPTV : ETTH: Usługa niedostępna
I jeszcze info z routera:
Kod: Zaznacz całyDSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: G.dmt
DSL Path Mode: Interleaved
Downstream Rate: 7456 kbps
Upstream Rate: 640 kbps
Downstream Margin: 13 db
Upstream Margin: 15 db
Downstream Line Attenuation: 29 db
Upstream Line Attenuation: 6 db
Downstream Transmit Power: 11 db
Upstream Transmit Power: 15 db
Szczerze powiedziawszy, zadowoliłbym się nawet 8mbps, bo zależy mi bardziej na zwiększeniu prędkości wyjściowej do 1mbps, ale - jeżeli zdecyduję się na te 10mbps - czy łącze będzie stabilne ? A może da się z tych danych odczytać, jaka byłaby największa możliwa prędkość dla mojej lokalizacji ?
Z góry dzięki za wszelką pomoc.