Co prawda umowę będę mógł przedłużyć dopiero w czerwcu, jednak chętnie dowiem się, czego mogę się spodziewać. Posiadam promocyjny Orange Abonament 55 (ten z 29gr/min.) i mam straszną awersję do zwierzaków (dodatkowe opłaty za MMS, wideorozmowę, roaming). Obecna umowa była podpisana na następujących warunkach:
Orange Abonament 55, obniżka ceny minuty o 2gr, minuta po abonamencie: 27gr i standardowe 3 prezenty - 55zł
Gratis pakiet 30 minut do wszystkich
50% zniżki na Orange Free Standard (na tym samym numerze) na cały okres umowy - 30zł
Powyższe to w zasadzie oferta optymalna dla mnie: tylko nieznacznie (i to nie zawsze) przekraczam abonament. Wiem, że ostatnio zablokowano możliwość przedłużania umów ze starymi planami taryfowymi, ale chyba nie dotyczy to Orange Abonament? Czy jest JAKAKOLWIEK szansa na utrzymanie powyższych warunków przy przedłużeniu umowy? Nie zależy mi na telefonie, krytyczna jest zniżka na pakiet internetowy oraz zachowanie pakietu kwotowego.
Swoją drogą: nowe plany to dla mnie totalny absurd: jeśli wziąłbym Panterę 59zł, to 200MB będzie za mało. Panterę 99zł - Internet w sam raz, ale i tak nie wykorzystam wszystkich minut, a dodatkowo zapłacę kilkanaście złotych za wideorozmowy oraz MMSy, nie wspominając o sporadycznych połączeniach w roamingu. Jeśli wezmę Pelikana/Delfina 59zł, to też dopłacę za pakiet Internetowy, nie wykorzystam abonamentowych minut/SMSów no i dopłacę za MMS/wideo/roaming. Tak czy inaczej zapłacę więcej.