• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 63 z 217
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 217

#469006  autor: Grzesiaczek007
 05 kwie 2011, 15:31
moglby ktos sie ustosukowac do mojego postu prosilbym bardzo o komentarze

lubię przedlużac umowę z erą

#469009  autor: przeszlosc123
 05 kwie 2011, 15:41
kasik pisze:Hej , jestem nowa na forum wiec przepraszam jesli odpowiedz na moje pytanie juz byla bo tzn ze jej nie znalazlam:)
bede przedluzac umowe z era i chce skozystac z opcji SUK, czy myslicie ze w taryfie R20 dostane siec rodzinna dla dwoch osob na caly okres trwania umowy??
jestesmy w erze 10lat i mamy 2 numery, laczne rachunki to okolo 160zl/mc
z gory dzieki,
pozdrwiam
Ja pomimo taryfy R40 w ktorej siec rodzinna standardowo przyznawana jest na 12 mc z dwoma osobami dostalem propozycje na pelne 24mc.Co prawda w R20 jest standardowo tylko na 6 mc ale w obliczu powyższego prawdopodobnie także w Twoim planie taryfowym da sie ta usluge przedłużyc na dłuzszy okres.

[ Dodano: 2011-04-05, 15:42 ]

#469039  autor: thonka
 05 kwie 2011, 18:19
przeszlosc123, w R20 nie da sie przedluzyc darmowej sieci rodzinnej. w R40 owszem.

Grzesiaczek007, ale czego oczekujesz od nas? ;)
nie napisales ile danych potrzebujesz. wynika z korespondencji, ze miales 1GB za ok. 35zl.
w tej cenie dostajesz az 7GB, a raptem 6zl taniej 1GB bez modemu lub 1zl taniej 3GB z modemem.

moim zdaniem warto przyjrzec sie opcji 7GB.
nowa aktywacja blueconnect 7GB z modemem kosztuje w przypadku posiadania juz telefonu w erze 49zl (promocja super zestaw - obecni klienci dostaja 10zl rabatu na internet).
na przedluzenie z tego co piszesz dostales 7GB z wymiana modemu za 35zl
pakiet noc dla nowych klientow w tej opcji to 9zl, na przedluzenie masz go za 5zl

nawet w play 7GB + modem kosztuje 49zl miesiecznie, przy ograniczeniu predkosci do 2mbit (umowa 18 miesiecy modem 1zl). w play nocny transfer to 10zl.

jezeli 6 miesiecy dluzsza umowa w zamian za ok. 14zl miesiecznie oszczednosci Ciebie nie odstrasza to bralbym te oferte z modemem, bo nawet bez modemu 7GB jest drozsze, co wyglada kuriozalnie ;)
modem oczywiscie zawsze mozesz sprzedac jezeli nie jest on Tobie potrzebny. niestety nie ma ogolnodostepnego cennika modemow dla przedluzajacych wiec ciezko cos doradzic.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#469052  autor: kasik
 05 kwie 2011, 19:47
dzieki za odpowiedzi:)

a z tego co czytalam juz, znizek na telefony nei da sie z nimi negocjowac?
chce sie tylko upewnic ;)

#469060  autor: Grzesiaczek007
 05 kwie 2011, 20:26
dzieki za odpowiedz :) a zapomnialem dodac :) ze mam 4 GB za 59 PLN wiesz moje rachunki ogolnie to 500-600 PLN to zalezy od miesiąca okres wypowiedzenia mam do 20 maja więc jeszcze się trochę pobawie zaznaczam ze mam zasięg UMTS :) mam czas,a proponują mi modem Huewei ten 5 w 1 czy cos takiego :) no zobaczymy co odpiszę ale się dlugo czeka na to hehe :)

#469091  autor: st.konsultant
 05 kwie 2011, 22:58
Grzesiaczek007 pisze:dzieki za odpowiedz :) a zapomnialem dodac :) ze mam 4 GB za 59 PLN wiesz moje rachunki ogolnie to 500-600 PLN to zalezy od miesiąca okres wypowiedzenia mam do 20 maja więc jeszcze się trochę pobawie zaznaczam ze mam zasięg UMTS :) mam czas,a proponują mi modem Huewei ten 5 w 1 czy cos takiego :) no zobaczymy co odpiszę ale się dlugo czeka na to hehe :)

Średnia tych rachunków nie ma żadnego wpływu na ofertę.

#469100  autor: bannau
 05 kwie 2011, 23:24
st.konsultant pisze:Średnia tych rachunków nie ma żadnego wpływu na ofertę.
A co tak na prawdę ma?

Obrazek
Obrazek

#469109  autor: Grzesiaczek007
 06 kwie 2011, 04:43
dziekuje za wypowiedzi beda mi one pomocne ale co do wypowiedzi starszego konultanta nie zgodzilbym się :) ale prosilem o zdanie i je otrzymalem od 5 lat przedluzam umowę na rok i wiem ze da sie wycisnac to co chcesz a oni chcac nie chcac i tak zarobia powinienem placic rachunki jesli bym nie wychodzil za abonament 410 PLN a ostatnio przyszedl mi 590 PLN wszystko mozna osiagnac :) jesli sie chce jesli mi przyjdzie wiadomosc z BOKU napewno ja wkleję pozdrawiam :)

#469117  autor: She
 06 kwie 2011, 08:03
arezyy pisze: Na razie nie masz czego żałować, dziś dzwonili do mnie z BOA i na pytanie "czy Xperia Arc pojawi się w ofercie dla przedłużających" padła odpowiedź, że nie mają go na magazynie, także jak stwierdziła Pani z BOA nawet "nowi" abonenci w tej chwili nie mogą go zamówić (smartfon oficjalnie od wczoraj w ofercie, od kilku dni m.in. na Era Newsletter wielkie samouwielbienie pt. "tylko w Erze", "Era jako pierwsza oferuje", "już od 4 kwietnia w ofercie... itd.") - sytuacja podobna jak kilka m-cy tymu z Desire HD ;-). Nie są też w stanie udzielić info czy i ewentualnie jakie nowości od HTC (np. Incredible S) albo Samsunga w najbliższym czasie pojawią się w ofertach Ery...
Jakaś głupia jestem, bo nie rozumiem wprowadzania do oferty czegoś czego nie ma... Mogli wprowadzić i dla starych i dla nowych wtedy jak telefony będą na stanie. No chyba, że zależy im na zniechęceniu klientów.

A Desire po jakim czasie od wprowadzenia do oferty był realnie osiągalny?

#469207  autor: st.konsultant
 06 kwie 2011, 17:22
She pisze:
arezyy pisze: Na razie nie masz czego żałować, dziś dzwonili do mnie z BOA i na pytanie "czy Xperia Arc pojawi się w ofercie dla przedłużających" padła odpowiedź, że nie mają go na magazynie, także jak stwierdziła Pani z BOA nawet "nowi" abonenci w tej chwili nie mogą go zamówić (smartfon oficjalnie od wczoraj w ofercie, od kilku dni m.in. na Era Newsletter wielkie samouwielbienie pt. "tylko w Erze", "Era jako pierwsza oferuje", "już od 4 kwietnia w ofercie... itd.") - sytuacja podobna jak kilka m-cy tymu z Desire HD ;-). Nie są też w stanie udzielić info czy i ewentualnie jakie nowości od HTC (np. Incredible S) albo Samsunga w najbliższym czasie pojawią się w ofertach Ery...
Jakaś głupia jestem, bo nie rozumiem wprowadzania do oferty czegoś czego nie ma... Mogli wprowadzić i dla starych i dla nowych wtedy jak telefony będą na stanie. No chyba, że zależy im na zniechęceniu klientów.

Niestety Operator nie zawsze ma wpływ na dostępność telefonów. Z HTC są wiecznie problemy, ale przecież nie wycofają telefonu z oferty, a za chwilę nie wprowadzą znowu jak przyjdzie nowa dostawa :roll:

[ Dodano: 2011-04-06, 17:27 ]
Grzesiaczek007 pisze:dziekuje za wypowiedzi beda mi one pomocne ale co do wypowiedzi starszego konultanta nie zgodzilbym się :) ale prosilem o zdanie i je otrzymalem od 5 lat przedluzam umowę na rok i wiem ze da sie wycisnac to co chcesz a oni chcac nie chcac i tak zarobia powinienem placic rachunki jesli bym nie wychodzil za abonament 410 PLN a ostatnio przyszedl mi 590 PLN wszystko mozna osiagnac :) jesli sie chce jesli mi przyjdzie wiadomosc z BOKU napewno ja wkleję pozdrawiam :)

Jeżeli masz taką średnią dla jednego numeru, to inna sprawa. Natomiast jeżeli to dotyczy kilku numerów to nie ma to żadnego znaczenia.

[ Dodano: 2011-04-06, 17:44 ]
Co do ofert to kilka nowych telefonów i nie tylko:

• Samsung S5570 Galaxy Mini
• Nokia E7
• Sony-Ericsson XPERIA Arc
• Konsola Playstation 3
• Netbook Toshiba NB500
• Laptop Samsung R5400

http://telepolis.pl/news.php?id=21188#

#469220  autor: arezyy
 06 kwie 2011, 18:45
She pisze: A Desire po jakim czasie od wprowadzenia do oferty był realnie osiągalny?
Pytasz o Desire czy Desire HD? Ten pierwszy chyba jest w ofercie, a HD pojawił się w cenniku i po niedługim czasie (ok m-ca) zniknął z oferty. Było z tym trochę zamieszania (podobnie jak wiele innych osób uzgodniłem z BOA przedłużenie umowy z tym modelem, a potem przez 3 tygodnie byłem "wodzony za nos" że będzie, że czekaja na dostawę aż w końcu dostałem info że nic z tego ;-)) Z tego co czytałem praktycznie wszyscy zainteresowani Desire HD w Erze zostali potraktowani tak samo, podobno naprawdę nieliczni "szczęśliwcy" posiadają Desire HD z Ery (na różnych forach znalazłem posty potwierdzające posiadanie HD z Ery dosłownie trzech osób). Być może Era ma w planach wprowadzenie Incredible S i dlatego wycofała się z Desire HD, ale to "wróżenie z fusów" :-) Tak czy inaczej z SE Xperia Arc też im 4 kwietnia nie wyszło (być może jutro to się zmieni, bo od 7 kwietnia reklamują wprowadzenie nowych modeli, m.in. właśnie Xperii Arc - w tym tygodniu po raz drugi ;-))

#469222  autor: Grzesiaczek007
 06 kwie 2011, 18:50
starszy konsultancie nie przedluzam umowy po raz pierwszy tylko :) co rok na kazdy telefon :) i zawsze osiagam to co chce no powiedzmy ale 80 % planu spelniam :)

#469229  autor: st.konsultant
 06 kwie 2011, 19:24
Grzesiaczek007 pisze:starszy konsultancie nie przedluzam umowy po raz pierwszy tylko :) co rok na kazdy telefon :) i zawsze osiagam to co chce no powiedzmy ale 80 % planu spelniam :)
A ja tam nie pracuję od wczoraj i wiem co można dostać i kiedy. Dostajesz to co na 1 stronie tematu masz opisane. Nie trzeba mieć wcale takich rachunków żeby to dostać. W zasadzie czasem wystarczy jeden mail do BOA i po sprawie.

Dla mnie koniec tematu, nie zamierzam udowadniać nic na siłę :).

#469245  autor: Grzesiaczek007
 06 kwie 2011, 20:48
Drogi Konsultancie ile polaków tyle opinii i zdań wiesz kazdy moze sie wypowiedz znalazlem to forum i piszę tutaj poprostu chce sie podzielic, ja nie mowie ze oferte bez laptopa jest moglbym rzec jest przyzwoita taka sobie i wogole, ale z laptopem to przegięcie niemilosierne nie mam pretensji do konultantów ani do ludzi ktorzy pracuja na sluchawce, tam tez pracuja ludzie ktorzy maja dom dzieci rodzine zone i chca pracowac a to ze wymyslila gora to nie ich wina, ja poprostu powiedzialem sobie ze nie podpisze aneksu :) ktory mi sie nie podoba.
Starszy konultancie mam pytanie:
A - jestes zwyklym konultantem
B - jestes konsultatnem od abonamentu
c - jestes starszym konsultantem
d - jestes konsultatntem od utrzymania klienta
mam drugie pytanie: czy po konsultancie od utrzymania klienta jest cos wyzej z gory dziekuje za odpowiedz :)
Tez kiedys pracowalem na sluchawce tyle ze w orange dawna idea :) i wiem ile mozna wycisnac :)

#469252  autor: ywis
 06 kwie 2011, 21:16
She pisze:Jakaś głupia jestem, bo nie rozumiem wprowadzania do oferty czegoś czego nie ma... Mogli wprowadzić i dla starych i dla nowych wtedy jak telefony będą na stanie. No chyba, że zależy im na zniechęceniu klientów.

Co do Arc to jest dostępny i było dość sporo dzisiaj sztuk tego modelu dostępne.

#469261  autor: st.konsultant
 06 kwie 2011, 21:28
Grzesiaczek007 pisze:Drogi Konsultancie ile polaków tyle opinii i zdań wiesz kazdy moze sie wypowiedz znalazlem to forum i piszę tutaj poprostu chce sie podzielic, ja nie mowie ze oferte bez laptopa jest moglbym rzec jest przyzwoita taka sobie i wogole, ale z laptopem to przegięcie niemilosierne nie mam pretensji do konultantów ani do ludzi ktorzy pracuja na sluchawce, tam tez pracuja ludzie ktorzy maja dom dzieci rodzine zone i chca pracowac a to ze wymyslila gora to nie ich wina, ja poprostu powiedzialem sobie ze nie podpisze aneksu :) ktory mi sie nie podoba.
Starszy konultancie mam pytanie:
A - jestes zwyklym konultantem
B - jestes konsultatnem od abonamentu
c - jestes starszym konsultantem
d - jestes konsultatntem od utrzymania klienta
mam drugie pytanie: czy po konsultancie od utrzymania klienta jest cos wyzej z gory dziekuje za odpowiedz :)
Tez kiedys pracowalem na sluchawce tyle ze w orange dawna idea :) i wiem ile mozna wycisnac :)

Ale przecież ja nie poruszam kwestii czy oferta jest atrakcyjna czy nie. Nie byłbym obiektywny więc się nie wypowiadam w tej kwestii. Każdy sam oceni co jest dobre dla niego. Wypowiedziałem się tylko odnośnie wpływu rachunków na warunki oferty. ;)

Nie jestem konsultantem z sekcji utrzymania ;). W sprawach ofert nikt lepszej propozycji niż sekcja utrzymania już nie da.

#469265  autor: kasik
 06 kwie 2011, 21:46
a ja mam jeszcze takie pytanie:
dzisiaj dzwonil do mnie Pan z obslugi kilenta powiedziec ze desire, ktore chcialam jest juz dostepne i moge z nim przedluzyc umowe. Powiedzialam ze od 30go marca cena telefonu podskoczyla o kolejne 100zl wiec nie jestem juz chyba na arzie zainteresowana... na to Pan (b.mily z reszta) powiedzial ze zadzwoni do mnie w piatek z decyzja, bo moze uda mu sie zalatwic telefon jeszcze w starej cenie!
Czy to mozliwe, czy chce mnie po prostu przekonac?;p
Dodam ze umowe moge przedluzyc, w ofercie z telefonem, dopiero od dzisiaj.

#469386  autor: ukefake
 07 kwie 2011, 17:10
dziś w erze wprowadzono niższe ceny wybranych telefonów dla przedłużających przez iboa
link do banneru
thonka, ostatnio zmieniła się oferta bez telefonu (np zamiast 60, jest 40+20promo), może warto uaktualnić informacje na pierwszej stronie?

#469391  autor: thonka
 07 kwie 2011, 17:16
ukefake, nie ma problemu tylko czy znamy warunki SUK? ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#469394  autor: ukefake
 07 kwie 2011, 17:23
przyznam, że ta oferta może sprawić, że mniej osób będzie zainteresowanych przedłużeniem bez telefonu a co za tym idzie zmniejszy się prawdopodobieństwo, że któryś z forumowiczów lub forumowiczek będzie mieć sprawdzone informacje na ten temat. Chyba że istnieje jakieś inne żródło ;)
  • Strona 63 z 217
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 217
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63