luccicare pisze:play4you2 pisze:Witam. W oparciu o ostatnie wydarzenia dotyczące e - faktury i sposobu jej rozliczenia z Urzędem Skarbowym, poniżej zamieszczam oficjalny komunikat firmy w tej sprawie:
„Korzystając z e-Faktury w Play możesz być pewien, że e-Faktura, którą otrzymasz jest właściwym dokumentem służącym do rozliczeń z Urzędem Skarbowym.
Wystawiane przez Play faktury elektroniczne (e-Faktury) są w pełni zgodne z przepisami prawa określonymi w Rozporządzeniu Ministra Finansów z 14 lipca 2005 roku w sprawie wystawiania oraz przesyłania faktur w formie elektronicznej, a także przechowywania oraz udostępniania organowi podatkowemu lub organowi kontroli skarbowej tych faktur (Dz. Ust. z dnia 20 lipca 2005 roku).
Są również zgodne z nowym Rozporządzeniem Ministra Finansów z dnia 17 grudnia 2010 r.
Każda faktura elektroniczna w Play opatrzona jest podpisem elektronicznym weryfikowanym przy pomocy certyfikatu kwalifikowanego oraz poprzez wymianę danych elektronicznych (EDI).
W chwili wystawienia faktury elektronicznej (e-Faktury) przez Play, do klienta wysyłane jest z adresu
[email protected], pocztą elektroniczną powiadomienie o jej wystawieniu (e-awizo)
Sama faktura elektroniczna (e-Faktura) udostępniana jest klientowi za pośrednictwem Portalu Play24 (
www.24.playmobile.pl)”
Pzdr.
Dla mnie i dla przepisów prawa e-faktura to taka zwykła faktura, tyle, że z
podpisem elektronicznym - we wszystkich sferach gospodarki traktowanym na równi jak ten tradycyjny. Nie słyszałem aby Play miał ten podpis, Play raczej wystawia tylko obrazy faktury w PDF które e-fakturą nie są. Dodam, że moim zdaniem również są ważne, ale to co innego niż e-faktura. Zmieniło się to? Play ma elektroniczny podpis? Z Twojego wpisu wynika że tak. Jak zgłoszę to do Play otrzymam e-fakturę, a nie tylko jej obraz?
Play ma efakturę a to o czym piszesz to jest jedynie graficzna wizualizacja w PDF.
Właściwym dokumentem jest plik z rozszerzeniem xml, który można pobrać z play24.
Więcej dowiesz się z
http://www.playmobile.pl/resources/pdf/ ... gowych.pdf
Fajnie to opisali.
[ Dodano: 2011-04-06, 08:01 ]
Claudec pisze:Podsumowując:
2G Plusa - charczy dźwięk, na szczęście w miarę rzadko
3G Plusa - brak
2G Play - fatalna jakość rozmowy
3G Play - zasięg tylko przy oknie, może będę telefony odbierać na dworze?
"4G" Play - brak
U mnie wygląda to następująco.:
2G Plusa - charczy bardzo często, muszę się rozłączać i wybierać numer ponownie.
3G Plusa - pełen idealny zasięg ale telefony firmowe nie mają 3G
2G Play - jedna kreska lub brak zasięgu w siedzibie firmy
3G Play - pełen idealny zasięg ale telefony firmowe nie mają 3G.
Napisałem znowu do boku, jeżeli znowu będą udawać i pisać, że wszystko jest ok, to przeniosę numery do innej sieci.
Nie mogę sobie pozwolić na puszczanie sygnałków klientom, bo jest to co najmniej dziwne.
Szkoda, że play4you nie chce nam pomóc w tym temacie.