playonline pisze:Ja otrzymuje komunikat na wzor "Pozostalo mniej niz 5MB...".
Dzięki za informację. Pozostaje mi tylko pozazdrościć.
rogmaniek pisze:Ano, po to, aby nie było takich sytuacji, jak wyżej opisałeś. To co, chcesz, aby pomimo podpisania umowy na konkretnych zasadach (gdzie, m.in. po wykorzystaniu pakietu, opłaty za dalszy transfer są liczona poza abonamentem, zgodnie z cennikiem) operator łamał swój regulamin? Czyli przesyłał Ci błagalnego eska, że prosimy wykupić pakiet 1GB, bo ten się kończy. A Ty pewnie byś dalej korzystał nie patrząc na ilość wysłanych i odebranych danych, a potem znów płacz- dlaczego? Dlatego, że pakiet PO w telefonie 1GB włączyłeś w trakcie trwania cyklu rozliczeniowego, a więc ilość MB'ów i opłata za ten pakiet zostały naliczone/przyznane proporcjonalnie. Na dodatek byś płakał, że dopiero po północy, następnego dnia, przyznano jednostki rozliczeniowe- tu MB'y, a Ty już korzystałeś z inernetu tego samego dnia. Nadmienię, że w/w opisane, przeze mnie, działanie pakietu jest zgodne z regulaminem.
Nie rozumiem tego lekceważącego i prześmiewczego tonu. To już kolejny przypadek... Ponadto po co ten cały wywód? Nie wystarczy zrobić tego w sposób jasny i klarowny (przykładowo - sms 5 mega przed końcem, następnie blokada netu do czasu dokupienia następnej paczki)?
rogmaniek pisze:Trafiłeś na zły portal dla Ciebie. Tutaj są, myślę, że w większości pasjonaci, m.in. telefonii komórkowej, którzą znają oferty i rozumią, co to zasady/regulamin danego pakietu czy usługi.
Prawie mnie przekonałeś, że to nie jest miejsce dla mnie. Zamiast szydzić ze mnie, może jednak po prostu pomóż mi "dotrwać" do końca umowy - jak widać ja nie znam tak dobrze regulaminów jak Ty.
avt31 pisze:bo skoro nie chce się Tobie czytać regulaminów i cenników to winić możesz tylko ... siebie, a nie Play.
jednak chce:
sniez pisze:...otrzymałem warunki promocji i przeczytałem od deski do deski. Było o pakiecie 2GB.
Zrobiłem przy okazji mały research i myślę, że jeżeli uda mi się przejść na jedną z nowych ofert sprawa będzie rozwiązana. Obecnie po skończonym pakiecie podobno:
1. przychodzi sms
2. spada transfer po skończeniu pakietu
3. można dokupić dodatkowy pakiet
Chyba nawet limit nie będzie mi przeszkadzał (chyba, że jest jakiś inny haczyk).
O.T. Wygląda na to, że opłaca się operatorowi wysłać smsa z prośbą o dokupienie pakietu (nowa oferta), nie opłaca się wysyłać smsa, gdy klient ma zapłacić 1000 zł za gigabajt (stara oferta).