maciek764 pisze:A czemu tak jest i czemu niektórzy stawiają stacje a potem przez miesiące ona czeka na odpalenie to musiałbyś głębiej kopać
Hmmm, mógłbym, ale to chyba nie takie proste uzyskać bardziej szczegółowe informacje, dlaczego wiele stacji, mimo pozwoleń, dalej nie jest odpalanych. Z drugiej strony, gdybym chciał się postarać, to kto wie... Mam na myśli tylko te w/w lokalizacje P4. Po powody niebudowania czy nawet nie odpalania nowej stacji mogą być różne. O jednym z nich było już wspomniane, ale nie raz się też się słyszy o "buntach"/protestach miejscowej ludności
maciek764 pisze:Rozbudowa sieci przez P4 cały czas jedzie do przodu... z tym, że jeżeli chodzi UMTS 900/2100. Wydaje się, że przez to własnym GSMem oni nie za bardzo się przejmują. Bo i tak do Polkomtela wrzuci telefon...
Jak dla mnie, niech odpalają już tylko same NodeB, najlepiej w obu pasmach. Przecież budując wysokie maszty kratowe, a może nawet strunobetonowe słupy, zasięg UMTS 2100 też może być spory (oczywiście dochodzi do tego odpowiednia konfiguracja stacji). Takie kilka kilometrów zasięgu UMTS 2100 i kilkanaście (a może nawet trochę więcej

) kilometrów NodeB w paśmie 900MHz'ów, w terenie otwartym, to byłoby super
Fajnie, że w mojej 6220 classic przydaje się już UMTS 900

, mimo jednak trochę gorszej czułości na zasięg od e51. W końcu jest ta miłe uczucie, że korzysta się z nowszej technologii
Cieszy mnie, że coraz częściej czytam o własnych masztach i, co ciekawe dla mnie, odpalanych stacjach only UMTS, ale 900

Widocznie zakładają, że ruch będzie na tyle mały, że nie potrzeba drugiej stacji UMTS 2100.