• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #467250  autor: coocoocal
 26 mar 2011, 13:38
Witam.

Sprawa przedstawia się w ten sposób, że w wyniku zawirowań finansowych muszę łatać swój domowy budżet, skończyła mi się umowa u jednego z operatorów sieci komórkowych więc powstał plan, żeby wziąć telefon ale nie na abonament i go sprzedać. Jako, że nie jestem ekspertem w dziedzinie i nie wiem jaka opcja najbardziej mi się opłaci i u którego operatora to może pomożecie? Chodzi głównie o wybór telefonu, który uda się sprzedać z największym zyskiem jednocześnie nie kupując telefonu na abonament a na kartę. Pozdrawiam i mam nadzieję, że ktoś orientuje się na tyle, że jest w stanie pomóc.

#467257  autor: franek13
 26 mar 2011, 14:05
Nie da się tak :lol:

#467265  autor: Eragon
 26 mar 2011, 15:18
Gdyby się tak dało to od dawna byłbym milionerem... jak i reszta polski xD

#467357  autor: coocoocal
 27 mar 2011, 13:15
Być może głupio pytając. Jak to się nie da? Bo jeśli chodzi wam o to, że i tak umowę musiałbym wypełnić, czyli ładować konto oczywiście to na to wbrew pozorom wpadłem. Chodzi o to, że telefonu nie potrzebuję, mam inne aparaty, z których bym korzystał.
Prosiłbym tez o konkretne odpowiedzi a nie jednozdaniowe humorystyczne uwagi.

#467360  autor: tarak
 27 mar 2011, 13:49
widzę, że niektórzy nie zrozumieli o co chodzi :P

chodzi zapewne o mixa lub coś w tym stylu.
szału zysku przy takiej opcji nie ma, w mixach z reguły są telefony z niższej półki.
myślę że przy rozsądnej ilości doładowań więcej niż 200-250zł na tym nie zarobisz.

#467365  autor: Sig
 27 mar 2011, 14:35
Eh, ludkowie, pytająca osoba chce tymczasowo podreperować sobie budżet, bo jest w trudnej sytuacji. Tymczasowo, bo przecież jasnym jest, że na całej transakcji po zsumowaniu zobowiązań będzie stratna. Czasem tak jest, potrzebuję tu i teraz te kilkaset złotych i kończą mi się źródła ich pozyskania. Przecież nikt nie myśli o dorobieniu się w ten sposób, bo gdyby to było możliwe, sam zaczałbym handlować kontenerami telefonów pozyskanych w ten sposób :-).