jakies szczegoly?a.malecki pisze:Właśnie dowiedziałem się, że ceny nie będą zabójcze: od 30 do 150zł.
- Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
wojciech - myślę, że koledze chodziło o tą wiadomość: http://gsmonline.pl/portal/news/news.jsp?s0n_id=28058
Jeśli ceny faktycznie będą takie, to martwić się trzeba będzie tylko limitami ;]
Jeśli ceny faktycznie będą takie, to martwić się trzeba będzie tylko limitami ;]
Jak ceny będą na tym poziomie, to liczę na jakiś przyjemny limit (20GB ?) za 70-80zł. To mnie satysfakcjonowało w zupełności. Filmów nie ściągam, a w nocy śpię i komputer wyłączam 

Tak mówią ludzie, którzy przychodzą instalować CP. Jakby to była plotka to by się nie powtarzała 15 razy z różnych źródeł.Ja bym chętnie poznał źródło tych informacji, bo plotki czasem mają mało wspólnego z rzeczywistością...
Moim zdaniem... na nic mi 20Mb/s z limitem 5GB... Wolę internet po 3G z podobnym limitem dzienym, nieporównywalnym zasięgiem i nielimitowanym ściąganiem nocnym.
Ja nie oburzałbym się na limit nocny, bo jakiś limit musi być - LTE zapewnia większe przepustowości niż inne opcje. Po prostu tutaj gdyby nie było limitu można by ściągnąć nieporównywalnie więcej danych. Pytanie tylko czy to powinno być 50, czy 75GB itd.
Limit na poziomie 5GB to jest jednak nieporozumienie. Ta oferta miała celować w konkurencję dla rozwiązań stacjonarnych. z 5GB limitem to nie jest konkurencja. Na pewno będą większe opcje, za większą cenę, ale coś czuję, że CP będzie liczył, że im magia prędkości sama sprzeda tę ofertę, a limity będą podobne co u konkurencji... Sorry, ale takie bezstresowe używanie dla większości zaczyna się od 10GB. Pamiętajmy, że większa prędkość - większa chęć do pobierania, czy nawet głupie ustawienie YT na wyższą jakość, bo się w końcu nie tnie...
Limit na poziomie 5GB to jest jednak nieporozumienie. Ta oferta miała celować w konkurencję dla rozwiązań stacjonarnych. z 5GB limitem to nie jest konkurencja. Na pewno będą większe opcje, za większą cenę, ale coś czuję, że CP będzie liczył, że im magia prędkości sama sprzeda tę ofertę, a limity będą podobne co u konkurencji... Sorry, ale takie bezstresowe używanie dla większości zaczyna się od 10GB. Pamiętajmy, że większa prędkość - większa chęć do pobierania, czy nawet głupie ustawienie YT na wyższą jakość, bo się w końcu nie tnie...
Ja - tak, niektórzy nie zdają sobie sprawy ile co transferu bierze i mogą się rozczarować. ("a przecież reklamowali że jest najlepszy"No ale bądźmy szczerzy - jak bierzesz internet z limitami i płacisz za niego, to zwykle jesteś osobą myślącą, no nie ?

Ja osobiście się zżartym transferem nie przejmuję - korzystam tyle ile mam ochotę a jak się skończy to kupuje nowy (Orange Free na kartę)

50GB jest do zniesienia. Nawet 25GB ujdzie. Nie wyobrażam sobie braku sieci bezprzewodowej w domu, ewentualnie posiadanie takowej i ganianie za każdym, żeby nie oglądał YT albo innych filmów online. Na UPC 25mb/s (5 komputerów) wychodzi mi jakieś 180-250GB miesięcznie. Na Freedomie 2mb/s (3 komputery przypisane na stałe + telefon + dekoder N + kto się podłączy) miesiąc zamyka się na 30GB. A nie mam w sieci nałogowych ssaczy (we wszystko wliczam też upload, bo mam kamerkę HD i trochę tego leci). Dlatego nigdy nie zaakceptuje limitów i wolę mieć te 2 albo 4 mb/s w ADSLu bez limitów i narzekać na brak możliwości przyspieszenia niż, dajmy na to, 70mb/s z limitem, który pójdzie mi w kilka dni.