• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #46708  autor: mikemat
 20 sty 2006, 15:48
doszly mnie sluchy, ze TPSA zamierza blokowac polaczenia voice alternatywnych dostawcow VOIP oraz inne polaczenia voice, w tym: skype, tlen/tlonofon, gadu-gadu, newfon, halonet i kilka innych, ma to byc realizowane niedlugo po wprowadzeniu uslugi VOIP przez TPSA.

jesli za ta firmie nie wezmie sie aktualna wladza, to czeka nas duuuzy wzrost kosztow rozmow...

jak dla mnie to jest sieciowy terroryzm....
Ostatnio zmieniony 20 sty 2006, 16:28 przez mikemat, łącznie zmieniany 1 raz.

#46715  autor: Przemek
 20 sty 2006, 16:13
Czyli rozumiem,że nie będę mógł już korzystać z Skype'a? :x

re

#46717  autor: Saracen
 20 sty 2006, 16:23
nic mi o tym nie wiadomo...postaram się cos dowiedzieć

[email protected]
Obrazek

#46722  autor: Jedi
 20 sty 2006, 16:46
Ale bzdura. Nie dość, że nie ma do tego odpowiednich narzędzi to było by to absolutnie nielegalne i należało by się liczyć w szybkim terminie na wysoką karę i nakaz przywrócenia świadczenia usług przez UOKiK i UKE. Niepotrzebną panikę siejecie. Tak się rodzi plotka. Ktoś to przeczyta i puści w świat i kolejne łańcuszki będą powstawać...

#46723  autor: mikemat
 20 sty 2006, 16:51
Jedi pisze:Ale bzdura. Nie dość, że nie ma do tego odpowiednich narzędzi to było by to absolutnie nielegalne i należało by się liczyć w szybkim terminie na wysoką karę i nakaz przywrócenia świadczenia usług przez UOKiK i UKE. Niepotrzebną panikę siejecie. Tak się rodzi plotka. Ktoś to przeczyta i puści w świat i kolejne łańcuszki będą powstawać...

powiedz to chocby wlascicielom tlena/o2 i wielu innym portalom...

#46727  autor: Jedi
 20 sty 2006, 16:59
Ale co mam mówić? Ty chyba żyjesz ciągle tym oskrażeniem przez o2 TP. Ale w tamtej sprawie chodzi jedynie o nadużywanie praktyk monopolistycznych, a tu do ewidentnego złamania prawa swobody wymiany informacji i uczciwej konkurencji.
Że tak pozwolę się zapytać - do której klasy gimnazjum chodzisz? :lol:

#46735  autor: mikemat
 20 sty 2006, 17:24
Jedi pisze:Ale co mam mówić? Ty chyba żyjesz ciągle tym oskrażeniem przez o2 TP. Ale w tamtej sprawie chodzi jedynie o nadużywanie praktyk monopolistycznych, a tu do ewidentnego złamania prawa swobody wymiany informacji i uczciwej konkurencji.
Że tak pozwolę się zapytać - do której klasy gimnazjum chodzisz? :lol:

pozyjemy, zobaczymy, mam nadzieje, ze to rzeczywiscie kiepski zart,

w przyszlym roku bede juz w starszakach... :mrgreen:

re

#46737  autor: Saracen
 20 sty 2006, 17:26
nie sądzę aby operator tp -blokował takie połaczenia....na obecny czas tego nie potwierdzam-zaprzeczam

[email protected]
Obrazek

#46763  autor: Przemek
 20 sty 2006, 19:38
A może autor tematu podałby jakieś źródło czy coś :-D

#46765  autor: mikemat
 20 sty 2006, 19:41
Przemek pisze:A może autor tematu podałby jakieś źródło czy coś :-D
osoba pracujaca u monopolisty... raczej wiarygodne zrodlo, choc to zapewne jeden z wariantow, ktore rozpatruja, przynajmniej taka mam nadzieje, bo jak by to weszlo, to byloby zle...

podobne info pojawilo sie dzisiaj w komentarz na gazeta.pl, do tekstu o o2.pl

#46795  autor: blom
 20 sty 2006, 21:09
a ja napisze tak nie problem dla tp "wyoffować" czesc uslug i przedstawic wlasne lub "przykrecic" tu i tam pewne bramki i punkty wymiany ruchu ze impreza niewarta swieczki bedzie i bedzie monopol... ja mma lacza z Telekomunikacji Kolejowej wiec mi to tito :)

#46891  autor: PiotrG-dz
 21 sty 2006, 13:38
O ile mi wiadomo to narazie w Chinach mają blokowac połączenia VOIP min Skype itd.CZyzby Tepsa miała jakieś powiązania z Chińską władzą ludową.Chociaż śledząc zmonopolizowany rynek u nas w PL jestem w stanie we wszystko uwieżyć ,tylko co na to UE i liberalizm w telekomunikacji :?:

re

#46935  autor: Saracen
 21 sty 2006, 16:41
nadal nie potwierdzam tej informacji!!!!! stek bzdur!!!

[email protected]
Obrazek
 #48353  autor: togom
 25 sty 2006, 12:44
mikemat pisze:doszly mnie sluchy, ze TPSA zamierza blokowac polaczenia voice alternatywnych dostawcow VOIP oraz inne polaczenia voice, w tym: skype, tlen/tlonofon, gadu-gadu, newfon, halonet i kilka innych, ma to byc realizowane niedlugo po wprowadzeniu uslugi VOIP przez TPSA.

jesli za ta firmie nie wezmie sie aktualna wladza, to czeka nas duuuzy wzrost kosztow rozmow...

jak dla mnie to jest sieciowy terroryzm....

Masz racje!-jak możesz odejdz od nich-"chytry dwa razy traci"

togom