Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
Sieć
NB
Jeśli masz na piśmie informację, że play się pomylił zgłoś się z tym do UKE. Opisz dokładnie co, kto, kiedy itd. dołącz korespondencję między tobą a p4 i zaznacz, że chciałbyś albo wynegocjowane warunki (wypisz DOKŁADNIE cenę abo, usługi, cenę tel itp) albo rozwiązanie umowy z winy play uzasadniając powód.dkf pisze:play przyznał.. I owszem.. Jednak nie zamierza dotrzymać umowy
Zawsze był i jest obowiązek rejestracji karty, aby złożyć reklamację / zgłoszenie.teka2 pisze:Drogie Play. Ostatnio co do mojej osoby zaczynacie lecieć w przysłowiowe "Kulki" Uaktywniłem sobie zbieranie minut, przez ostatnie 3 dni dzwoni do mnie osoba i rozmawiam z nią ~30min +- 20 min i nie dostaje za to żadnej minuty ? Zgłaszałem to na BOK ale dostałem dziwną wiadomość. I napisali mi że muszę numer zarejstrować. Wcześniej nie było takiego wymogu. O co chodzi ?
A no masz rację. Osoba z play... Oj bo robią z tymi nr. Nie to co kiedyś 609 plus 50x idea(orange) 606 era... Dobra ale mniejsza z tym. Dzięki za odpowiedźqper pisze:Zawsze był i jest obowiązek rejestracji karty, aby złożyć reklamację / zgłoszenie.teka2 pisze:Drogie Play. Ostatnio co do mojej osoby zaczynacie lecieć w przysłowiowe "Kulki" Uaktywniłem sobie zbieranie minut, przez ostatnie 3 dni dzwoni do mnie osoba i rozmawiam z nią ~30min +- 20 min i nie dostaje za to żadnej minuty ? Zgłaszałem to na BOK ale dostałem dziwną wiadomość. I napisali mi że muszę numer zarejstrować. Wcześniej nie było takiego wymogu. O co chodzi ?
A ta osoba na bank jest z innej sieci ? Może jest z Play i dlatego nie nalicza.
Możesz to sprawdzić na stronie wjakiejsieci.pl
Z ciekawosci sprawdzilem dwa swoje numery przeniesione z Ery do Play we wrzesniu ubieglego roku. Jeden pokazalo dalej w Erze, drugi w Play. Skutecznosc 50% w moim przypadku.qper pisze: Możesz to sprawdzić na stronie wjakiejsieci.pl
fidel29 pisze: Pytanie:
Od podpisania umowy minęły 4 dni.Umowa zawarta przez kuriera.
Czy zgodnie z regulaminem świadczenia usług telekomunikacyjnych mogę rozwiązać umowę z winy operatora tak aby nie zwracać telefonu który jest używany(rozpakowany).
Chcę dzisiaj wysłać faksem pismo o natychmiastowe rozwiązanie umowy z winy operatora.
Dzięki za podpowiedz.
Pozdrawiam,
K
Generalnie to musi działać. Możliwe, że jeszcze Era nie do końca zwolniła kartoteki.Sikor28 pisze:Z ciekawosci sprawdzilem dwa swoje numery przeniesione z Ery do Play we wrzesniu ubieglego roku. Jeden pokazalo dalej w Erze, drugi w Play. Skutecznosc 50% w moim przypadku.
Telefon powinien zostać oddany w stanie nienaruszonym.Jak mam go oddać skoro używam go od 4 dni(ściągnięta folia ochronna,naklejona naklejka zabezpieczająca)?!Sikor28 pisze:Z ciekawosci sprawdzilem dwa swoje numery przeniesione z Ery do Play we wrzesniu ubieglego roku. Jeden pokazalo dalej w Erze, drugi w Play. Skutecznosc 50% w moim przypadku.qper pisze: Możesz to sprawdzić na stronie wjakiejsieci.pl
[ Dodano: 2011-03-25, 10:04 ]fidel29 pisze: Pytanie:
Od podpisania umowy minęły 4 dni.Umowa zawarta przez kuriera.
Czy zgodnie z regulaminem świadczenia usług telekomunikacyjnych mogę rozwiązać umowę z winy operatora tak aby nie zwracać telefonu który jest używany(rozpakowany).
Chcę dzisiaj wysłać faksem pismo o natychmiastowe rozwiązanie umowy z winy operatora.
Dzięki za podpowiedz.
Pozdrawiam,
K
Chcesz rozwiazac umowe, ale telefonu nie chcesz oddac ? Dobrze zrozumialem ?
To taki bonus chcesz sobie zostawic ?
Jak widac prawo nie nadaza za oczekiwaniami
Prawa konsumenta nie sa nalezycie chronione
Czego?że operator w przypadku mojej rezygnacji przyjmie telefon używany tyle...Sikor28 pisze:Czego sie spodziewasz ? Ze telefon dostaniesz w gratisie ? Rozum straciles ? Operator to nie Swiety Mikolaj. Telefon mozesz sobie zostawic, jak zaplacisz za niego zgodnie z cennikiem.
Wysiadł - ja już to zgłosiłem.Quetzal pisze:U was też "wysiadł" biling?
U mnie w Play 24 na wszystkich numerach ostatnie połączenia pochodzą z 23 Marca. Na pierwszej stronie jest prawidłowo napisane ile jest zużytych smsów i chyba dobrze ile zużytych minut ze "Zbieraj minuty", ale w bilingu brak jakichkolwiek połączeń.
ja zawsze uzywam sprawdzarki z orange wpisz w google "sprawdz numer orange" dziala bezblednieqper pisze:Generalnie to musi działać. Możliwe, że jeszcze Era nie do końca zwolniła kartoteki.Sikor28 pisze:Z ciekawosci sprawdzilem dwa swoje numery przeniesione z Ery do Play we wrzesniu ubieglego roku. Jeden pokazalo dalej w Erze, drugi w Play. Skutecznosc 50% w moim przypadku.
Widziałem już taki przypadek.
Kiedy przenosiłeś numery?