Witam , dzis zakupilem sobie laptopa i mam zamiar sprawic sobie rowniez internet bezprzewodowy - tylko z jakiej sieci ? Czesto jezdze autobusem- w domu mam stacjonarny net wiec moje wymagania nie sa wygorowane - kilkanascie,dziesiat stron dziennie i to wszystko . Nie chce abonamentu , modem zakupie we wlasnym zakresie. Jaka siec bedzie najlepsza do moich wymagan ? Zalezy mi na tym zeby jak najmniej wydac oraz zeby doladowanie przedluzalo wartosc konta dosc znacznie -chce jak najmniej wydawac miesiecznie (najlepiej w granicach 20 zl ,30 max) .
- Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Dzieki , a ile mam czasu zeby wykorzystac te 7GB za 40 zl ? Jak czesto usze doladowywac zeby nie przepadlo ?maciek764 pisze:Zobacz Orange Free na kartę - na Allegro są karty 7GB za 40zł albo sam ładuj za 100zł co da 6GB bonusu a kasę możesz przelać przelewem SMS na inne konto w Orange/wygadać (29gr/min). A modem w umiarkowanej cenie najlepszy to Huawei E173.
Nic lepszego na kartę z długim terminem ważności od OFnK nie ma. Możesz rozważyć kupno np. 10 miesiecznej karty, zamiast 5 miesięcznej - droższa o 10 zł, ale skoro nie będziesz dużo używał, lepiej sobie wydłużyć okres. Radzę kupować karty, robienie samemu to niepotrzebny wysiłek, a dużo taniej nie wyjdzie. NA allegro wpisz samo orange free.
[ Dodano: 2011-03-22, 21:38 ]
Na zużycie 7GB masz 5 miesięcy (lub 10 jak kupisz odpowiednią kartę - jest wiele wariantów ilość GB/okres). Potem kupiłbym kolejną kartę, albo możesz sobie sam przedłużać jak opsiane na stronie orange.
[ Dodano: 2011-03-22, 21:38 ]
Odwiedź Allegro, tam masz wszystko napisane.Skrzyno pisze:Dzieki , a ile mam czasu zeby wykorzystac te 7GB za 40 zl ? Jak czesto usze doladowywac zeby nie przepadlo ?maciek764 pisze:Zobacz Orange Free na kartę - na Allegro są karty 7GB za 40zł albo sam ładuj za 100zł co da 6GB bonusu a kasę możesz przelać przelewem SMS na inne konto w Orange/wygadać (29gr/min). A modem w umiarkowanej cenie najlepszy to Huawei E173.
Na zużycie 7GB masz 5 miesięcy (lub 10 jak kupisz odpowiednią kartę - jest wiele wariantów ilość GB/okres). Potem kupiłbym kolejną kartę, albo możesz sobie sam przedłużać jak opsiane na stronie orange.
Nie pisz bzdur!maciek764 pisze:A co do 10 miesięcznych terminów ważności radziłbym uważać - prawdopodobnie jest to błąd w systemie Orange, bo ważność konta się nie sumuje.
10 miesięczny okres wazności bonusu jest po doładowaniu za 200 zł wiec jaki to może być błąd systemu.
Prawdopodobnie jest tak jak tu: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 787#460787
Ważność konta faktycznie jest 10 miesięcy, a ważność bonusu tylko 5, a strona Orange pokazuje taką samą ważność bonusu jak ważność konta co prawdą nie jest.
Ważność konta faktycznie jest 10 miesięcy, a ważność bonusu tylko 5, a strona Orange pokazuje taką samą ważność bonusu jak ważność konta co prawdą nie jest.
sam obecnie korzystam z tej oferty, teraz jest jeszcze jakaś magiczna promocja, magiczna bo nikt o niej nie wie, nawet rzecznik - dostajesz 2x więcej. Doładowałem za 25 zł i dostałem 2 GB (zamiast 1) + te 25 zł (1gr/100kB), niestety do wykorzystania przez m-ąc i tak jest od ponad m-ca. Z tego co pisali inni użytkownicy wychodzi, że zawsze dostają x2 przy różnych doładowaniach. Bardziej opłaci się niż niektóre oferty abo, tam niewykorzystany limit często nie przechodzi na następny okres. Niestety magiczność tej promocji oznacza, że w każdej chwili mogą to zabrać, albo to jakiś błąd którego od długiego czasu nie potrafią naprawić. .
Bonus jest zawsze ważny tyle co konto główne, czyli po doładowaniu za 200 zł 10 miesięcy.maciek764 pisze:Ważność konta faktycznie jest 10 miesięcy, a ważność bonusu tylko 5, a strona Orange pokazuje taką samą ważność bonusu jak ważność konta co prawdą nie jest.
Bonus jest zawsze ważny tyle co konto główne, czyli po doładowaniu za 200 zł 10 miesięcy.
To sobie przejrzyj ten temat, już dwóm osobom zżarło bonus.
To go lepiej przeczytaj. Bo w tym temacie jest o ważności bonusu i o tym jak bonus się kasował mimo że jeszcze ważność wg strony Orange miał. A dublowanie bonusu to całkiem odrębna sprawa jest akurat.W tym temacie było o ilości przyznawanego bonusu i przekłamania z tym związane a ja mówię o ważności konta bonusowego które jest ważne tyle ile ważne jest konto główne a z tym nie ma żadnych problemów.
Potem pisała druga osoba, która doładowała za 5zł, ważność bonusu pokazała się taka jak ważność konta ale i tak ten bonus po 5 dniach poszedł.Nie chciałbym straszyć tych co kupują te karty z ważnością na 10 miesięcy ale mam wątpliwości co do danych prezentowanych na OrangeOnline w przypadku tych pakietów (bonusu). Mam wrażenie że w OrangeOnline nie prezentuje tutaj prawidłowo ważności pakietu tylko pokazuje tą samą ważność konta głównego (generalnie się pokrywają) ale... gdy przechodziłem z Go do OF miałem ważność połączeń wychodzących na 1.5 miesiąca. Doładowałem za 25zł i o dziwo ważność bonusu pokazała się taka sama jak ważność konta czyli to było ponad 40 dni. Po miesiącu zauważyłem jednak że mi się ilość danych wyzerowała (na pewno nie wykorzystałem całego pakietu - powinienem mieć ponad 0.5 GB) - nie widziałem w billingu takiego dużego zużycia - dałem sobie spokój z dochodzeniem bo i tak miałem doładować konto.
Ale skąd ty taką informację bierzesz? Ważność bonusu 6GB wynosi 5 miesięcy!!!ważności konta bonusowego które jest ważne tyle ile ważne jest konto główne
zerknij na regulaminBtk_Tomas pisze:Nie pisz bzdur!
http://www.orange.pl/bina...558/4668108.pdf
jest przykład za 100zł i więcej bonus 6GB okres ważności Bonusu 150 dni
czy to będzie 100, 200 to i tak ważne jest na 150dni,
zaznaczę że mogę się mylić (sądzę że te karty sim co są sprzedawane przez allegro to sprzedawca doładował za 100zł x 2 co daje 12GB ale ważność to i tak 150 dni)
cytat z regulaminu
5. Jeżeli Abonent posiadając ważny i niewykorzystany Bonus doładuje ponownie konto to dotychczasowe środki dostępne w ramach Bonusu zostaną powiększone o kolejna wartość Bonusu, a termin ważności dotychczasowego Bonusu zostanie przedłużony o ilość dni przypisana do wartości ostatniego doładowania, licząc od daty tego doładowania.