Marens pisze:"Głuche telefony" z BOK: 28899076
Widzę, że dostałeś odpowiedź, ale widzę też, że konsultantka popełniła w niej błąd. Przepraszam Cię za to, już zgłosiłem to do odpowiednich osób.
tomektg pisze:play4you2, mogłbyś sie zapoznać ze zgłoszeniem nr 28845629 oraz udzieloną odpowiedzią? bardzo mi na tym zależy. odpowiedz na udzieloną przez Play odpowiedz jest w zgłoszeniu 28896460.
Wcześniej o tej sprawie pisałem, ale jakoś się do niej nie ustosunkowałeś.
Nie pisałem szeroko na ten temat, gdyż czekałem na rozwiązanie sprawy. Z tego co widzę, to jednak nie odnotowano nieprawidłowości. Użyto kodu na aktywację zgodnie z jego przeznaczeniem. Nie mogę tu pisać o szczegółach Twojej sprawy, ale z mojego punktu widzenia, to nie popełniono błędu. Co do zwrotu opłaty za połączenie z OK, już było to wielokrotnie poruszane. Bardzo mi przykro, ale to nie jest możliwe. Szczegóły są uwzględnione w Cenniku, z jakiego powodu nie jest to możliwe.
tomektg pisze:I jeszcze jedno, moja żona, się bardzo zbulwersowała zachowaniem pracowników Play i napisała do nich dość ciekawą informację, jeśli byś znalazł chwile to zapoznaj się z nią i przekaż ja kierownikom działu obsługi klienta: 28897068,
Przekazałem.
sleet pisze:Miałem zamiar wykupić abonament Allinclusive MAX za 75zł. Niestety jestem użytkownikiem play fresh i jak się okazało nie ma możliwości abym mógł zabrać swój numer ze sobą
To dość dziwne, gdyż nie słyszałem o takim problemie. Generalnie jest taka mozliwość i zawsze była. Należy tylko ja prawidłowo przeprocesować. Najlepiej załatwić to w Salonie, ale jak Chcesz aby przyjechał kurier z Umową, należy skontaktować się telefonicznie z działem sprzedaży. Masz jeszcze te kłopoty?
sleet pisze:No właśnie dowiedziałem się, że play zabronił takiego manewru bo niby mają być nastawieni na pozyskiwanie nowych klientów (nie rozumiem tej logiki, no ale cóż).
A od kogo to się dowiedziałeś? Jak Możesz, podaj mi dane tej osoby (jeżeli to był nasz pracownik) na PW.
playonline pisze:Usługa ACR blokuje tylko osoby, ktore same zablokuja wyswietlanie numeru. Banki i inne, ktore maja z deafultu niedostepny numer spokojnie sie dodzwonia.
To jest pośrednio prawdą, gdyż rzeczywiście, niektóre instytucje takie jak Bank, ma prawo do wykupienia usługi stałej blokady numeru. W tej sytuacji jednak powinien wyświetlać się numer "zastępczy" np. 222222222 lub coś podobnego. Jeżeli miałby być całkowicie "anonimowy", usługa ACR powinna go zablokować. Jak macie przypadki, że mimo uruchomienia tej usługi dodzwoni się do was numer zastrzeżony (bez żadnych cyfr, tylko na ekranie będzie np. "Anonim"), zgłoście nam ten fakt. Jednak podkreślam, jak będziecie mieli połączenia np od choćby 4 cyfr (np: 1234) to już jest to usługa specjalna firmy "X" która wykupiła sobie taką mozliwość i tego nie mamy prawa blokować. Od razu dodam, Play
nie jest odpowiedzialny za "sprzedaż" takich usług (tego typu numerów i tym podobnych). Tego typu usługi są świadczone głównie w oparciu o "własne" Centrale i dlatego nie ma mozliwości, aby były zablokowane (tak w baaaardzo wielkim skrócie).
avt31 pisze:Play, w trosce o uczciwość, powinien zadbać lub wymusić w umowach na organizatorach konkursów prezentację numeru.
Nie mamy prawa "wymuszać" postanowień Umowy. Zauważ proszę, że za każdym razem przystepując do jakiegoś konkursu, przystępujesz
dobrowolnie, tak więc zgadzasz się z jego
Regulaminem. Dla mnie sprawa jest tu prosta. Nie uważam, że należy dokonywać jakiś zmian. Choć juz się domyślam, że pewnie macie inne zdanie, no ale po to są dyskusje, abymożna się było nimi wymieniać

. Z mojej strony pozwolicie, że nie będę już tego poruszał, gdyż uważam, że nie ma co dłużej tego wyjaśniać, skoro nie jest łamane prawo.
agaak pisze:ACR w PLAY blokuje numery które mają CLIR włączony, nie blokuje połączeń ze starych central/połączeń bez podanej sygnalizacji, takie dojdzie o skutku, numer się nie wyświetli, bo nie ma co.
Jak wspomniałem powyżej, powinno dojść do blokady każdych połączeń anonimowych, no chyba że Operator z którego to połączenie jest wykonywane, ma jakieś niedociągnięcia techniczne w swoim systemie i przekazuje błędne dane w połączeniu do naszego systemu. Wtedy już za to nie odpowiadamy.
kuwejt pisze:Troszkę o co innego tu chodzi. W acr blokowane są wszystkie połączenia z CLIR. U mnie np nawet z banku się nie dodzwonią (telemarketerzy z Vectry też nie ). Nie są blokowane natomiast połączenia których numer jest niewidoczny z innego powodu (np. przechodzą przez zagraniczne centrale lub są to po prostu połączenia z zagranicy)
Potwierdzam (tak z grubsza bardzo dobre wyjaśnienie).
wiktor pisze:play4you2 jakiś czas temu początkiem marca wysyłałem reklamacje poprzez email nr 28535251 wisiała sobie ładnie w play24 jako rozpatrywana ale dziś zaglądam ślad po niej zaginął możesz zerknąć co się dzieje????
Wszystko jest z nią ok. Jeszcze jest rozpatrywana.
pakierhakierxd pisze:Nowy nr zgłoszenia: 28924997
No fakt, trochę nie w temacie ta odpowiedź. Już dodałem stosowne informacje do Twojego nowego zgłoszenia. Tym razem powinieneś otrzymać prawidłowe informacje.
qper pisze:Wszystkie moje uwagi odnośnie strony są bardzo szybko stosowane.
Jestem pozytywnie zdziwiony
Hehe, a wątpiłeś w to że je przekazuję

? Tak na oważnie, zawsze przekazuję infromacje, jeżeli są to stosowne wiadomości i jak piszę że przekazałem, to tak się dzieje, nie tylko w Twojej sprawie.
qper pisze:Zostało jeszcze jedno na stronie dla klientów indywidualnych:
Przekazano
qper pisze:i jeszcze jedna ważna poprawka - w play24 błędny opis
przekazano
jojo pisze:Szkoda, że nie jest tak, jeśli chodzi o moje (nieliczne zresztą) uwagi...
Zapewniam Cię, że każdą uwagę przekazuję do stosownych osób. Niestety, nie mam wpływu na ich realizację.
qper pisze:play4you - jeszcze jedna sprawa, która mi dokucza...
przekazano
ScyzorPL pisze:1. Czy nawet jeśli zgłoszenie nie jest jeszcze rozpatrzone a przesyłka została odesłana tydzień temu może już istnieć możliwość przedłużenia mowy ?(ponieważ myślę że gdy przesyłka zostanie odesłana konto powinno zostać odblokowane). Jeśli tak to jak mogę to sprawdzić?
Wygląda to tak, że odesłaną paczkę weryfikujemy. Jeżeli nie ma zastrzeżeń, zamówienie jest anulowane. Wówczas po jego anulowaniu, jest zdejmowana blokada na mozliwość zawarcia nowej Umowy. Z tego co widzę, to sprawa jest jeszcze weryfikowana, więc albo firma kurierska nam tego jeszcze nie odesłała, albo jeszcze coś jest weryfikowane. Trudno mi to w tej chwili powiedzieć, gdyż nie jestem z działu utrzymania. Jednak zgłosiłem to do odpowiednich osób.
ScyzorPL pisze:2. Czy jeśli potrwa to jeszcze dłużej a promocja cenowa HTC Desire przestanie istnieć dla "ogółu" będzie ona dla mnie nadal dostępna ? w końcu nie mogę przedłużyć umowy przez, hmm jak by to nazwać, chyba nie kompetencje konsultanta, więc dla czego mam tracić to z czego chciałem skorzystać.
Przykro mi, ale jeżeli promocja przestaje obowiązywać, nie ma mozliwości jej ponownego przywrócenia. Rozumiem, że został popełniony błąd przez pracownika i w tym przypadku akurat nie jesteś temu winien, ale niestety, to nie jest wystarczające do tego, aby przywrócić promo0cję. Należy się tu rekompensata, ale za błąd konsultanta. Przykro mi.
ScyzorPL pisze:Mój numer zgłoszenia to 28522160
Proszę o pomoc
Zrobiłem co mogłem w tej kwestii. Mam nadzieję, że szybko się sprawa rozwiąże.
tomektg pisze:ktoś z Was orientuje się dlaczego nie ma wszystkich dostępnych usług/pakietów (np zamiana pieniędzy z 5 na 10 zł, 10 na 30 zł i wiele innych ) nie jest możliwe włączenie poprzez Play24?
Wszystko zależy od Oferty, którą posiadasz. Dla niektórych ofert nie ma mozliwości aktywowania Pakietów dostępnych w czym innym. Zweryfikuj to proszę na stronie, czy wszystko działa (w sensie czy jest dostępne).
wojciech pisze:wydaje mi sie, ze te pakiety i tak nie sa dla szerokiego grona tylko dla zapalencow/wybranych poinformowanych sms - stad brak promocji/widocznosci na www...
Też tak jest, jak właśnie napisałeś. Są niektóre Pakiety, tylko dla niektórych Klientów, np w "nagrodę" za różnego rodzaju aktywności itp...
Pozdrawiam.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.