• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 178 z 244
  • 1
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 244

#466135  autor: Sikor28
 20 mar 2011, 07:54
Tak to jest z firefox. Musisz wyczyścić całą historię:
narzędzia => opcje => prywatność => wyczyść ostatnia historię (zaznacz wszystko)

ja to robiłem w piątek, rozsypały mi się strony, które najczęściej oglądam.

Piotr
--------------------------------------------------------
rybne rarytasy www.sumowisko.pl

#466146  autor: qper
 20 mar 2011, 09:51
Sikor28 pisze:Tak to jest z firefox. Musisz wyczyścić całą historię:
narzędzia => opcje => prywatność => wyczyść ostatnia historię (zaznacz wszystko)

ja to robiłem w piątek, rozsypały mi się strony, które najczęściej oglądam.
Niestety to nie ma znaczenia i nie pomaga. Coś musi być z kodem.

#466154  autor: playonline
 20 mar 2011, 10:58
Quetzal pisze:Ale mnie w Playu dobrze, stwierdzam jedynie, że usługa w takiej postaci jest bezsensowna, jeśli tak jest u wszystkich operatorów to u wszystkich jest bezsensu.
Napisalem "sprobuj szczescia w Plusie" bo mam Plusa i tam dziala to identycznie.

[ Dodano: 2011-03-20, 11:01 ]
Sikor28 pisze:Tak to jest z firefox. Musisz wyczyścić całą historię:
To nie ma znaczenia.. Pod IE jest to samo. :) Tzn u mnie juz tego nie ma na szczescie. Ale bylo w bramce sms.. :/ Nie szlo sie wylogowac bo 2 linki byly na sobie..
 #466158  autor: best
 20 mar 2011, 11:28
avt31 pisze:
wiktor pisze:Wszyscy play-owicze i czki ktorzy nie chcą być nekani zastrzezonymi numerami wystarczy na klawiaturze telefonu wybrac *111*114*1# i zatwierdzic klawiszem połącz a nastepnie cieszyc sie ze swietego spokoju.
I tu się bardzo mylisz.
Jakoś dziwnie automat konkursu 73333.pl dzwoni z numeru nierozpoznanego pomimo włączonego ACR. Natomiast ten sam numer w ubiegłym roku pokazywał się i było wiadomo kto nas nęka . Ciekawe prawda?
W takim razie ta usługa jest praktycznie niepotrzebna :| Chyba, że w tel. można włączyć taką funkcję i nie liczyć na łaskę operatorów :D

#466190  autor: ScyzorPL
 20 mar 2011, 13:47
Witam, od pewnego czasu mam problem z play. Moja umowa kończy się 14 kwietnia, w zeszły poniedziałek(07.03.) zadzwonił do mnie konsultant i pytał jaki abonament i telefon mnie interesują, odpowiedziałem mu lecz zaznaczyłem iż nie jestem formalnie właścicielem umowy i aby kontaktował się z moim ojcem na którego jest zarejestrowana gdyż nie mam 18 lat. Rozmowę skończyłem. Za dwa dni czyli w środę udaliśmy się do salonu play w celu przedłużenia umowy, a tam dowiedzieliśmy się że ta możliwość została zablokowana przez konsultanta telefonicznego który wysłał jakiś telefon z jakaś umową. Wraz z panem z salonu napisaliśmy zgłoszenie(09.03) i mieliśmy bardzo krótko czekać na jego rozpatrzenie. W piątek (11.03) odmówiłem przyjęcia paczki kurierowi i odesłałem go z kwitkiem. Dziś jest środa(16.03) i pan z salonu nic nie wie, moje zgłoszenie od tygodnia jest "rozpatrywane", a gdy dzwonie do BOK-u nie mogą mi pomóc i każą czekać. Przez brak kompetencji jakiegoś człowieka pomału tracę nerwy. Czy promocje w tym przypadku HTC Desire w promocyjnej cenie nie przepadną ? I co jeśli tak będę musiał czekać do 14 kwietnia (koniec umowy) i co dalej ? Prosiłbym o szybką odpowiedź i może radę co zrobić. Pozdrawiam Scyzor

play4you2 pisze:
ScyzorPL pisze:moje zgłoszenie od tygodnia jest "rozpatrywane",
Powiem ci tak. Jeżeli masz numer zgłoszenia, to mi go podaj. Dodatkowo możesz zrobić tak, że jak otrzymasz przesyłkę, to możesz ją odesłać z powrotem w ramach 10 dniówki, wówcxzas Umowa nie zostanie wprowadzona. Krótko mówiąc, nie odbieraj przysyłki od kuriera.
Jak na razie bez zmian, a "rozpatrywane" urasta w moich oczach do miary legendy. Mam parę pytań.
1. Czy nawet jeśli zgłoszenie nie jest jeszcze rozpatrzone a przesyłka została odesłana tydzień temu może już istnieć możliwość przedłużenia mowy ?(ponieważ myślę że gdy przesyłka zostanie odesłana konto powinno zostać odblokowane). Jeśli tak to jak mogę to sprawdzić?
2. Czy jeśli potrwa to jeszcze dłużej a promocja cenowa HTC Desire przestanie istnieć dla "ogółu" będzie ona dla mnie nadal dostępna ? w końcu nie mogę przedłużyć umowy przez, hmm jak by to nazwać, chyba nie kompetencje konsultanta, więc dla czego mam tracić to z czego chciałem skorzystać.
Mój numer zgłoszenia to 28522160
Proszę o pomoc :)

#466226  autor: Sig
 20 mar 2011, 16:49
Dlaczego w Play24 dla numeru Play Fresh bez żadnej wybranej taryfy w głównej zakładce na samym dole pokazuje się "bilans doładowań"?
Na moim drugim numerze, też Play Fresh, z taryfą Farmowe Rozmowy i SMS w Play tego nie ma.
CZy to nie jest zarezerowane dla MIX i PO? Jakiś błąd?

#466256  autor: forum_tg
 20 mar 2011, 19:01
ktoś z Was orientuje się dlaczego nie ma wszystkich dostępnych usług/pakietów (np zamiana pieniędzy z 5 na 10 zł, 10 na 30 zł i wiele innych ) nie jest możliwe włączenie poprzez Play24?

Jaka jest celowość takiego zabiegu? A może chodzi o to, żeby Play mogło się pochwalić sporą liczbą ofert/pakietów, ale przez to że bardzo wielu użytkowników nie bedzie o nich wiedziało, to operator za dużo pieniędzy przez to nie straci?

#466258  autor: rott
 20 mar 2011, 19:03
Czy obecnie w Play przy przeniesieniu numeru dostałbym korzystniejsze warunki niż te które wynegocjowałem w Erze w taryfie bez telefonu dla przedłużających umowę w ofercie Rodzina 40 tj. 190 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w cenie 30,00 zł / czas trwania umowy 18 miesięcy ?

?

#466266  autor: kerim36
 20 mar 2011, 19:27
rott,

wszystko masz na stronie play napisane

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#466268  autor: user_delete19
 20 mar 2011, 19:30
tomektg pisze:ktoś z Was orientuje się dlaczego nie ma wszystkich dostępnych usług/pakietów (np zamiana pieniędzy z 5 na 10 zł, 10 na 30 zł i wiele innych ) nie jest możliwe włączenie poprzez Play24?

Jaka jest celowość takiego zabiegu? A może chodzi o to, żeby Play mogło się pochwalić sporą liczbą ofert/pakietów, ale przez to że bardzo wielu użytkowników nie bedzie o nich wiedziało, to operator za dużo pieniędzy przez to nie straci?
wydaje mi sie, ze te pakiety i tak nie sa dla szerokiego grona tylko dla zapalencow/wybranych poinformowanych sms - stad brak promocji/widocznosci na www...
 #466273  autor: avt31
 20 mar 2011, 19:37
best pisze:W takim razie ta usługa jest praktycznie niepotrzebna :| Chyba, że w tel. można włączyć taką funkcję i nie liczyć na łaskę operatorów :D
Taką funkcję mają telefony Samsung. Z tym, że nie wiem czy wszystkie. Blokujesz wybrane numery sms, wybrane numery telefoniczne i na szczęście tzw. "Nieznane".
U mnie to jest tak:
Ustawienia --> Aplikacje --> Połączenia --> Wszystkie połączenia --> Automat. odrzucanie ----> Lista blokowanych

Smsy blokuje się w Wiadomościach. U mnie to max 10 numerów.
Wiadomości --> Ustawienia --> SMS --> Numery blokowane

I dopiero teraz można powiedzieć, że ma się "święty spokój". :lol:
Niestety pierwsza wiadomość ze spamem zawsze dotrze zanim ją zablokujemy.

[ Dodano: 2011-03-20, 19:56 ]
tomektg pisze:ktoś z Was orientuje się dlaczego nie ma wszystkich dostępnych usług/pakietów (np zamiana pieniędzy z 5 na 10 zł, 10 na 30 zł i wiele innych ) nie jest możliwe włączenie poprzez Play24?
Zapisz sobie w książce potrzebne kody i możesz się cieszyć tanimi pakietami.
A dlaczego ich nie ma w P24? Cóż odpowiedź jest prosta. To nie są opłacalne pakiety dla Play tylko dla nas.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2011, 19:59 przez avt31, łącznie zmieniany 1 raz.

#466278  autor: Maniek99
 20 mar 2011, 19:57
@rott
Uwzględniając pakiety, nawet w prepaid dostaniesz lepsze warunki.

W Play Fresh za 30zł będziesz miał:
189min/611SMS (z pakietów złotówkowych 30 za 10 + 15 za 10 + 10 za 5)
Połączenia i SMSy do Play za darmo
Pakiet 100MB z nadajników Play

Do tego dochodzi zbieranie minut i możliwość przechodzenia nie wykorzystanych złotówek z pakietów na następny miesiąc (bo pakietów nie uruchamiasz jednocześnie).

#466279  autor: avt31
 20 mar 2011, 20:02
Maniek99 pisze: 15 za 10
Czy nie jest to przypadkiem tylko jednorazowy pakiet?

#466285  autor: pakierhakierxd
 20 mar 2011, 20:46
Wg tej strony jest
http://telefix.ugu.pl/kody_play.htm

"Pakiet 15 zł za 10 zł" 2010-02-15

* zamiana 10 PLN z konta głównego na 15 PLN na koncie bonusowym
* pakiet ważny 30 dni
* tylko 1 pakiet może być zakupiony podczas trwania promocji
* 15 PLN wystarcza na 51 min 43 s rozmowy lub 166 SMS

#466289  autor: avt31
 20 mar 2011, 21:00
pakierhakierxd pisze: Pakiet 15 zł za 10 zł" 2010-02-15
* tylko 1 pakiet może być zakupiony podczas trwania promocji
Dobrze jednak pamiętałem. Zatem pakiet jest jednorazowy.

#466290  autor: best
 20 mar 2011, 21:02
ScyzorPL pisze:Witam, od pewnego czasu mam problem z play. Moja umowa kończy się 14 kwietnia, w zeszły poniedziałek(07.03.) zadzwonił do mnie konsultant i pytał jaki abonament i telefon mnie interesują, odpowiedziałem mu lecz zaznaczyłem iż nie jestem formalnie właścicielem umowy i aby kontaktował się z moim ojcem na którego jest zarejestrowana gdyż nie mam 18 lat. Rozmowę skończyłem. Za dwa dni czyli w środę udaliśmy się do salonu play w celu przedłużenia umowy, a tam dowiedzieliśmy się że ta możliwość została zablokowana przez konsultanta telefonicznego który wysłał jakiś telefon z jakaś umową. Wraz z panem z salonu napisaliśmy zgłoszenie(09.03) i mieliśmy bardzo krótko czekać na jego rozpatrzenie. W piątek (11.03) odmówiłem przyjęcia paczki kurierowi i odesłałem go z kwitkiem. Dziś jest środa(16.03) i pan z salonu nic nie wie, moje zgłoszenie od tygodnia jest "rozpatrywane", a gdy dzwonie do BOK-u nie mogą mi pomóc i każą czekać. Przez brak kompetencji jakiegoś człowieka pomału tracę nerwy. Czy promocje w tym przypadku HTC Desire w promocyjnej cenie nie przepadną ? I co jeśli tak będę musiał czekać do 14 kwietnia (koniec umowy) i co dalej ? Prosiłbym o szybką odpowiedź i może radę co zrobić. Pozdrawiam Scyzor

play4you2 pisze:
ScyzorPL pisze:moje zgłoszenie od tygodnia jest "rozpatrywane",
Powiem ci tak. Jeżeli masz numer zgłoszenia, to mi go podaj. Dodatkowo możesz zrobić tak, że jak otrzymasz przesyłkę, to możesz ją odesłać z powrotem w ramach 10 dniówki, wówcxzas Umowa nie zostanie wprowadzona. Krótko mówiąc, nie odbieraj przysyłki od kuriera.
Jak na razie bez zmian, a "rozpatrywane" urasta w moich oczach do miary legendy. Mam parę pytań.
1. Czy nawet jeśli zgłoszenie nie jest jeszcze rozpatrzone a przesyłka została odesłana tydzień temu może już istnieć możliwość przedłużenia mowy ?(ponieważ myślę że gdy przesyłka zostanie odesłana konto powinno zostać odblokowane). Jeśli tak to jak mogę to sprawdzić?
2. Czy jeśli potrwa to jeszcze dłużej a promocja cenowa HTC Desire przestanie istnieć dla "ogółu" będzie ona dla mnie nadal dostępna ? w końcu nie mogę przedłużyć umowy przez, hmm jak by to nazwać, chyba nie kompetencje konsultanta, więc dla czego mam tracić to z czego chciałem skorzystać.
Mój numer zgłoszenia to 28522160
Proszę o pomoc :)
Wg mnie powiedzą, że ich to nie obchodzi albo, że to nie ich wina i raczej nie dostaniesz tej promocji :(

#466297  autor: playonline
 20 mar 2011, 21:35
avt31 pisze:Taką funkcję mają telefony Samsung. Z tym, że nie wiem czy wszystkie.
Samsungi maja lecz nie wszystkie. Poza tym w niektorych starszych modelach jest inna sciezka. ;) No ale masz ogolnie racje.

Pozdrawiam.

#466299  autor: avt31
 20 mar 2011, 21:43
playonline pisze:Samsungi maja lecz nie wszystkie. Poza tym w niektorych starszych modelach jest inna sciezka. ;) No ale masz ogolnie racje.
Podałem ścieżkę, bo się mocno naszukałem funkcji blokowania numerów. SMSy blokuje się prosto, ale numery niestety nie są już tak intuicyjne.

#466302  autor: Maniek99
 20 mar 2011, 22:02
@avt31
@pakierhakierxd

Racja, jeszcze nie miałem okazji skorzystać z tego pakietu.
W takim razie zestaw za 30zł nie będzie zawierał pakietu netowego:
189min/611SMS (z pakietów złotówkowych 30 za 10 + 10 za 5 + 15zł z konta głównego).
Połączenia i SMSy do Play za darmo.

#466323  autor: qper
 21 mar 2011, 07:34
avt31 pisze:
Maniek99 pisze: 15 za 10
Czy nie jest to przypadkiem tylko jednorazowy pakiet?
Chodzi o to, że pakiet możesz wykupić jeden w miesiącu.
Podobnie jest z 30 zł za 10 zł, 10 zł za 5 zł.

Ale to w niczym nie przeszkadza. Kupujesz sobie pakiet 30 zł za 10 zł ważny 30 dni.
Jak nie wygadasz tych 30 zł to w ostatnim dniu możesz już wykupić kolejny pakiet 30 zł za 10 zł bo system już pozwala i zachować te środki które mogłyby przepaść :).
Możesz tez przedłużyć sobie ważność pakietem 10 zł za 5 zł lub Doładować tel przez stronę play. Dostajemy 10% doladowania i to tez przedłuża pakiet promocyjnych zł
  • Strona 178 z 244
  • 1
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 244
  • 1
  • 176
  • 177
  • 178