• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 57 z 217
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 217

#464964  autor: siv85
 13 mar 2011, 18:22
st.konsultant pisze:
siv85 pisze:
sb84 pisze:ywis: czy to oznacza np że jeśli aneks z telefonem podpisuje powiedzmy 4.5 miesiaca przed, bo wysokie rachunki, i potem w ciagu 2 lat rachunki mam nizsze i nastepny pojawi sie np. 2 miesiace przed koncem, to mam 2.5 miesiaca placenia golego abo po normalnych stawkach?
Witam
Jestem abonentem ery od 4 lat i obecnie zastanawiam się nad przedłużeniem umowy. Interesuje mnie taryfa rodzina 20 z tel, czyli za 29 zl 100 minut. Czy jest możliwość ugrać przez SUK żebym płacił 12 miesięcy 14,5 zl a przez kolejne 12 29 zl. Bo mailowo na razie zeszli mi na 25 zl i nic więcej nie chcą opuścić

Pozdrawiam
nie da się
Czyli 25 zl za 100 minut to jest maksymalnie ile mogę wynegocjować z SUK ?

#464968  autor: boczi
 13 mar 2011, 19:23
Czy wiadomo, kiedy pojawią się iPhone 4 32GB? Czekam już od tygodnia...

#464969  autor: kszyh2404
 13 mar 2011, 19:30
boczi pisze:Czy wiadomo, kiedy pojawią się iPhone 4 32GB? Czekam już od tygodnia...
Przedwczoraj rozmawiałem z konsultantką SUK i z tego co mówiła już od dłuższego czasu nie było dostaw Ipka 32 i mówiła że nie zapowiada się aby to się zmieniło. Były jeszcze na stanie wersje 16 GB więc zdecydowałem się osobiście na tą wersję tym bardziej że i z tymi coraz większe problemy z dostawą.
Nie żałuję tym bardziej że podobno od jutra kolejne podwyżki w cennikach telefonów.

#464970  autor: tarinQ
 13 mar 2011, 19:52
Przedluzałem z telefonem
Nie mam dodatkowych pakietow/minut
Tylko przez 6mc mialem +10min za fakture@

#464993  autor: boczi
 13 mar 2011, 22:25
kszyh2404 pisze:Nie żałuję tym bardziej że podobno od jutra kolejne podwyżki w cennikach telefonów.
Skoro jednak mam już zapisaną ofertę na koncie i podpisanie aneksu zależy tylko od dostępności telefonu, to ta rzeczona podwyżka, mam nadzieję że mnie nie obejmie?
Dlaczego są problemy z dostawą? Czy to wina małego zapotrzebowania na ten model?

#465015  autor: st.konsultant
 13 mar 2011, 23:42
boczi pisze:
kszyh2404 pisze:Nie żałuję tym bardziej że podobno od jutra kolejne podwyżki w cennikach telefonów.
Skoro jednak mam już zapisaną ofertę na koncie i podpisanie aneksu zależy tylko od dostępności telefonu, to ta rzeczona podwyżka, mam nadzieję że mnie nie obejmie?
Dlaczego są problemy z dostawą? Czy to wina małego zapotrzebowania na ten model?

Niestety, ale będzie obowiązywała Cię aktualna cena telefonu. Liczy się moment wysyłki. Także wszyscy, którzy czekają na dostawę telefonów mogą niestety zapłacić więcej, jeżeli dany model pójdzie w górę.

#465029  autor: Loka
 14 mar 2011, 09:32
pojawił się nowy cennik telefonów, oczywiście podwyżki cen o 100zł dla telefonów Nokia abo R60 ciąg dalszy

#465033  autor: jamal
 14 mar 2011, 09:46
nie tylko Nokia, Motorola Defy podrożała o 199 pln :evil:

#465036  autor: koda
 14 mar 2011, 10:26
HTC Desire tez 100 do góry :(

#465037  autor: boczi
 14 mar 2011, 10:36
Na szczęście iPhone nie zdrożal...

#465039  autor: Loka
 14 mar 2011, 10:59
jamal pisze:nie tylko Nokia, Motorola Defy podrożała o 199 pln :evil:
Motorola już wcześniej miała takie ceny bodajże z dnia 03.03.2011

#465049  autor: bartle
 14 mar 2011, 12:45
Witam, jestem uzytkownikiem ERY od lat 6. Konczy mi sie umowa i jak wiadomo chcialbym "wycisnac" jak najlepsza oferte. Piszecie ze udalo wam sie zjechac -10zl na abonamencie.. A czy to nie jest tak ze zaoferowano wam oferte MULTIMEDIALNĄ, która to jest o 10zl tansza? Konsultantka, z ktora mialem przyjemnosc rozmawiac na infolini trzymala sie sztywno cennikow, ktore są dostępne w internecie. Na moje sugestie iz cena abonamentu jest delikatnie za wysoka proponowala wybor nizszego abonamentu, jednakze nie interesuja mnie nizsze oferty, ze wzgledu na wysokie ceny aparatow. Obecnie posiadam abonament w wysokosci 75zl, na moim koncie abonenckim sa dodatkowo 2 numery (bylo ich w sumie 5 ale 2 zostaly juz przeniesione do konkurencji, bo era nie potrafila zapewnic godnych warunkow;). Macie jakies propozycje jak skutecznie z nimi negocjowac?

T20s -> 3310 -> 8210 -> 5510 -> C45 -> SL45i -> T300 -> 7250i -> E398 -> 5300 -> 6630 -> E50 -> E65 -> N95 -> Omnia II -> E51 + iP 3G

#465070  autor: thonka
 14 mar 2011, 15:08
desire oraz galaxy s 100zl w gore
c6 100zl w gore... kto im kupi c6 za 600zl :shock:
e72 200zl albo nawet 250zl w gore...
bartle pisze: A czy to nie jest tak ze zaoferowano wam oferte MULTIMEDIALNĄ, która to jest o 10zl tansza?
wszystko jest opisane na pierwszej stronie jakiej oferty dotyczna znizki.
konsultant na pierwszej linii nie moze zaproponowac nic ponad to, co jest do wyczytania na stronie ery.

wyslij maila przez iBOA. ja w ten sposob odrazu dostalem obnizone abonamenty.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#465102  autor: SACZI
 14 mar 2011, 17:45
thonka pisze:desire oraz galaxy s 100zl w gore
c6 100zl w gore... kto im kupi c6 za 600zl :shock:
e72 200zl albo nawet 250zl w gore...
A w czwartek konsultantka mi mówiła: "do zapłacenia 149 PLN" (E52, R60SUK).
Będzie zwrot aneksu ... :mrgreen:
Cena o 100 PLN poszła w górę :mrgreen:

#465113  autor: pio-trek
 14 mar 2011, 18:41
jak widać na stronie www ery zmienił się oprócz cennika regulamin oferty wymiana telefonu dla indywidualnych - czy wiadomo co co uległo zmianie? na pierwszy rzut oka nic nie uległo zmianie ale nie mam poprzedniej oferty... czy mógłby mi ktoś przesłać regulamin oferty która obowiązywała do 14.03? przedłużałem abo w piątek przez teleboa i nie wiem czy warto odbierać fon czy może odesłać i wziąć na nowych warunkach ;-) myślę że nie warto ale i tak chciabym wiedzieć co się zmieniło

#465134  autor: agatka1704
 14 mar 2011, 20:19
Witam

Przeczytałam ten wątek od pierwszej strony,jestem w erze od 2000 roku i ja i mąż.
Mam jescze troche czasu do przedłużenia umowy bo równo 6 miesięcy (interesuje mnie nowy telefon) i pierwszy raz zastanawiam się nad zmianą operatora są jednak ciekawsze oferty niż przedłużeniowa w erze.Ktoś na poprzedniej stronie napisał że oferta przedłużeniowa w erze jest świetna niestety nie jest.A jeżeli chodzi o zasięg to niestety jak tylko jestem u rodziców którzy mieszkają 10 km ode mnie zasięgu brak :( z tego też powodu rodzice maja plusa.Każdy operator ma swoje wady i zalety.Podwyżka cen telefonów też niestety daje dużo do myślenia.

#465146  autor: SACZI
 14 mar 2011, 21:30
agatka1704 pisze:Witam
Przeczytałam ten wątek od pierwszej strony,jestem w erze od 2000 roku i ja i mąż.
Mam jescze troche czasu do przedłużenia umowy bo równo 6 miesięcy (interesuje mnie nowy telefon) i pierwszy raz zastanawiam się nad zmianą operatora są jednak ciekawsze oferty niż przedłużeniowa w erze.Ktoś na poprzedniej stronie napisał że oferta przedłużeniowa w erze jest świetna niestety nie jest. A jeżeli chodzi o zasięg to niestety jak tylko jestem u rodziców którzy mieszkają 10 km ode mnie zasięgu brak :( z tego też powodu rodzice maja plusa.Każdy operator ma swoje wady i zalety. Podwyżka cen telefonów też niestety daje dużo do myślenia.
Ja często piszę, że mają bdb przedłużeniówkę, szczególnie po obniżce SUK, bo tak uważam.
Oczywiście dotyczy oferty po zmianach, jakie wprowadzono jesienią 2010r.
Podaj przykład oferty operatora, który za 59 PLN "daje" 6h rozmów do wszystkich sieci?
"Darmowe" numery, pakiety i takie tam już kompletnie pomijam, bo to tylko zaciemnia obraz oferty.
Natomiast dzisiejsza i ta z połowy lutego podwyżka cen telefonów, już trochę optymistycznie nie nastraja do oferty.
PTC od dwóch lat prowadzi w rankingach migracji numerów - jest największym "dawcą" i jak tak dalej pójdzie, utrzyma swoją pozycję.

#465153  autor: agatka1704
 14 mar 2011, 21:44
SACZI pisze:
agatka1704 pisze:Witam
Mam jescze troche czasu do przedłużenia umowy bo równo 6 miesięcy (interesuje mnie nowy telefon) i pierwszy raz zastanawiam się nad zmianą operatora są jednak ciekawsze oferty niż przedłużeniowa w erze.Ktoś na poprzedniej stronie napisał że oferta przedłużeniowa w erze jest świetna niestety nie jest. A jeżeli chodzi o zasięg to niestety jak tylko jestem u rodziców którzy mieszkają 10 km ode mnie zasięgu brak :( z tego też powodu rodzice maja plusa.Każdy operator ma swoje wady i zalety. Podwyżka cen telefonów też niestety daje dużo do myślenia.
Ja często piszę, że mają bdb przedłużeniówkę, szczególnie po obniżce SUK, bo tak uważam.
Oczywiście dotyczy oferty po zmianach, jakie wprowadzono jesienią 2010r.
Podaj przykład oferty operatora, który za 59 PLN "daje" 6h rozmów do wszystkich sieci?
"Darmowe" numery, pakiety i takie tam już kompletnie pomijam, bo to tylko zaciemnia obraz oferty.
Natomiast dzisiejsza i ta z połowy lutego podwyżka cen telefonów, już trochę optymistycznie nie nastraja do oferty.
PTC od dwóch lat prowadzi w rankingach migracji numerów - jest największym "dawcą" i jak tak dalej pójdzie, utrzyma swoją pozycję.

w tej chwili mam 120 min za 69 zł zainteresowala mnie oferta taryfa multimedialna 69zł
180 min 300 mb + 10 zł sieć rodzinna do 3 ale od dzis telefon o 100 zł droższy
więc zaczełam przeglądać oferty innych sieci i np za 75 zł 350 min do wszystkich operatorów w ceni 1gb i telefon który mnie interesuje o 300 zł tańszy jest nad czym myśleć
już raz sie zastanawialam nad zmiana operator 2 lata temu jednak zostałam tym razem mam poważne wątpliwości ale jak pisałam w pierwszym poście jeszcze mam sporo czasu
więc będę dalej śledzić to forum i zobaczę co się będzie działo :)

#465170  autor: pio-trek
 14 mar 2011, 22:25
policz sobie cenę oferty globalnie tj. przez cały okres trwania umowy a zobaczysz ze poczatkowo drozszy telefon w rezultacie nie bedzie drozszy... nic nie pobije oferty ery poki co za 59zl brutto 360min do wszystkich + 100mb + 3os. siec rodzinna +500sms/mms do wszystkich za 5zl sam wzialem taka taryfe na przedluzenie wzialem htc desire w korzystnej cenie ktory nastepnie sprzedalem i wzialem galaxy s wychodzac z telefonem na "0"

#465182  autor: sator75
 14 mar 2011, 22:59
Witam
Przedłużyłem w ubiegłym tygodniu( w piatek ) za pośrednictwem Iboa umowę na kolejne dwa lata ,wybrałem taryfe , wybrałem telefon :)
Dziś dostałem smsy odnosnie zmiany taryfy i takie tam ichsze pierdółki . Dzis ku mojemu zdziwieniu zmienił sie cennik telefonów :shock: i z tego co wyczytałem to "mam szanse" otrzymać telefon juz w nowej cenie , która że tak powiem nie za bardzo mi odpowiada.I tu moje pytanie , mianowicie czy musze podpisać kurierowi aneks czy poprostu moge go grzecznie przeprosić za kłopot i podziękować ?? I druga sprawa , jesli juz przełkne przez noc podwyżkę to czy za telefon płaci sie kurierowi czy doliczaja opłate do rachunku.

Pozdrawiam
  • Strona 57 z 217
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 217
  • 1
  • 55
  • 56