• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#46395  autor: Anm88
 19 sty 2006, 17:51
No kurcze widze ze jest kolejna propozycja do rozpatrzenia.Mam na myśli tego lg b2050.Widze że chyba nie jest takim złym teleffonem. A co do Siemesnac 60 mój kumpel go ma i to nie jest moim zdaniem żaden telefon tylko ....... popierdółka jakaś :wink:

#46401  autor: piotrz
 19 sty 2006, 18:07
ten wyświetlacz w nim jest do bani....na dodatek ma brzydszy wygląd (lg jest "prawie" metalwe, a to jest zrobione z jakiegoś tandetnego, chropowatego plastiku).poza tym lg jest mniejszy i (wg mnie) łatwiejszy w użytkowaniu. :)

#46402  autor: Anm88
 19 sty 2006, 18:09
Nie no ten Siemens tozla propozycja ale dzięki za to ze się udzielasz w temacie. Telefon jest taki ekhm.... jak by to powiedziec co najmniej nie ciekawy.

#46441  autor: thundercrash
 19 sty 2006, 19:36
Anm88 pisze:Nie no ten Siemens tozla propozycja ale dzięki za to ze się udzielasz w temacie. Telefon jest taki ekhm.... jak by to powiedziec co najmniej nie ciekawy.
Że lipa to wiem ale ma wszystkie opcje które chciałeś . Największym jego minusem jest wyświeetlacz .

#46458  autor: pawelek32
 19 sty 2006, 19:57
kup jakiś na abonament za 1,22zł i niech płaci!!! :P

z poważaniem

#46467  autor: Anm88
 19 sty 2006, 20:04
No i nie tylko wyswietlacz;)

No co ty taka opcja odpada czasami mógłby przychodzić taki rachunek że mała bania po prostu. Ona miała wcześniej abo. i rachunki były koło 300 zł. czasami a więc wiecie abo. odpada dla niej ;) no chyba że jakiś MIX albo coś :wink:

#46477  autor: thundercrash
 19 sty 2006, 20:18
Anm88 pisze:No i nie tylko wyswietlacz;)

No co ty taka opcja odpada czasami mógłby przychodzić taki rachunek że mała bania po prostu. Ona miała wcześniej abo. i rachunki były koło 300 zł. czasami a więc wiecie abo. odpada dla niej ;) no chyba że jakiś MIX albo coś :wink:
To moze Siemensa C75 ? W Orange mix , przy 50 zł abonamentu. Bawiłem sie nim to całkiem całkiem . Chyba nawet MP3 odtwarza .

#46478  autor: Anm88
 19 sty 2006, 20:21
No co wy ja jej nie kupie telefonu w MIXie jedynie co to mogę jej kupic zestaw startowy. Nie spełniam warunków potrzebnych do tego i nie dysponuje stałym dopływem gotówki nawet w wysokości 25 zł. miesięcznie:)

#46488  autor: Przemek
 19 sty 2006, 20:33
Anm88 pisze:No i nie tylko wyswietlacz;)

Anm88 pisze:No co wy ja jej nie kupie telefonu w MIXie jedynie co to mogę jej kupic zestaw startowy. Nie spełniam warunków potrzebnych do tego i nie dysponuje stałym dopływem gotówki nawet w wysokości 25 zł. miesięcznie:)
:|
Może się zdecyduj :wink: :lol:

#46500  autor: Anm88
 19 sty 2006, 20:57
no wiecie to byłaby naprawde ostateczność do której raczej się nie posunę nie jestem samobójcą ;)

#46511  autor: Przemek
 19 sty 2006, 21:11
Czemu samobójstwo?
Ja mam mixa w Plusie i jestem bardzo zadowolony o niebo lepiej niż w Erze.

#46519  autor: Frasio
 19 sty 2006, 21:24
Jeszcze może być era fun.

To nie to samo co MIX, bo nie masz mięsięsiecznych rachunków, ale tak jak w TT.
Tyle że umowę podpisujesz.
I wtedy sagem X 5-2 za 129 ;)

A co do "normalnie", no to ten LG może być, ale ja bym też poradził siemensa AX72/75.

Jeśli był omawiany tu to sorry, ale nie pamiętam wszystkiego. ;)

Obrazek

#46524  autor: Anm88
 19 sty 2006, 21:31
Samobójstwo ponieważ nie potrafię płacić nawet tych 25 zł. miesięcznie. Jak znajde roboote spokko ale teraz puki chodze jeszcze do szkoły to nie.

A tak z ciekawości jak to jest z tą Era Fun??

Co do tych Siemensów to nic o nich niewiem.Moja koleżanaka ma chyba model 72 i taki sredni moim zdaniem on jest.

Pozdrawiam

#46527  autor: Przemek
 19 sty 2006, 21:34
Jeśli się nie mylę to chodzi oto,że kupujesz kartę i możesz ją mieć nawet 3 miesiące tylko podpisujesz umowę i nie musisz co miesiąc płacić.
http://era.pl/index.php?id=p_fun&section=indy&zone=-1

#46531  autor: Anm88
 19 sty 2006, 21:37
W sensie że....
Podpisuje umowe na 2 lata kupuje telefon i na starcie dostaje 20 zł. i nie mam żadnych rachunków ani nic i tylko kupuje karty jak potrzebuje pogadać??

#46532  autor: Frasio
 19 sty 2006, 21:40
No tzn. jest tak jak mówisz, tylko że musisz tam co te 3 miechy za 50 jej doładować, aby konto było ważne. ;)

To jest właśnie dobre, bo to jest TT, tylko z umową, bez rachunków i tańszymi telami. ;)

Obrazek

#46533  autor: Przemek
 19 sty 2006, 21:40
Z kolei Era Fun to nowa propozycja dla klientów indywidualnych. Optymalnie łączy zalety telefonu na kartę z ofertą abonamentową. Nie wymaga opłacania miesięcznego abonamentu, a jednocześnie umożliwia klientowi zakup telefonu w cenie od 1 zł brutto. W Era Fun po podpisaniu umowy na 24 miesiące klient nabywa starter o wartości 20 zł, do wykorzystania w całości na rozmowy wychodzące. Oznacza to, że nie płaci tzw. opłaty aktywacyjnej. Klient ma całkowitą kontrolę nad swoimi wydatkami, nie otrzymuje żadnych rachunków, a swoje konto doładowuje na zasadach pre-paid. W Era Fun klient nie musi co miesiąc doładowywać swojego konta, pamięta jedynie o tym, aby było ważne na połączenia wychodzące. Dotychczasowe doładowania są kumulowane i wydłużają okres ważności konta.

Ze względu na prostą konstrukcję, funkcjonalność, a także niskie koszty połączeń Era Fun to obecnie najkorzystniejsza tego typu oferta na polskim rynku.

W Era Fun - klient wykorzystuje całą wartość doładowywania wg cennika
Tu masz wyjaśnione...

#46535  autor: Anm88
 19 sty 2006, 21:43
No jeśli dobrze to zrozumiałem to Gicior moim zdaniem genialna to jest rzecz:D juz mi się to podoba.Niedługo się przespaceruje do ery aby się dowiedzieć wiecej na ten temat.

#46538  autor: Przemek
 19 sty 2006, 21:46
http://era.pl/index.php?id=p_fun4&section=indy&zone=4
Tu masz telefony
Jest to LG :wink:
Jak dla mnie żadna rewelka,ale dla Ciebie chyba rzeczywiście najlepsze i nie będziesz się martwił,że dostaniesz ziemniaki :smt005

#46539  autor: Anm88
 19 sty 2006, 21:49
No już tam trochę pbczajnikowałem na tej stronie. No i widzialem tego LG i jest w atrakcyjnej cenie.

Kurcze a co do ziemniaków to czemu sie ze mnie śmiejesz??