• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 36 z 99
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 99

#444306  autor: tagal
 02 gru 2010, 02:13
Szalony pisze:W Lodzi ponad rok temu zmienili LAC na 30700 i do dzis cellinfo nie dziala
Nieprawda, u mnie działa od dawna z dobrym skutkiem - pokazuje miejscowość i ulicę, LAC 30710, CID 62298. Mam w domu 5 telefonów (same Nokie) i na każdym jest OK. Być może - złe działanie - zauważyłeś na granicy Aleksandrowa z Łodzią, niestety tam nie bywam i nie wiem.

#444680  autor: Gadulski
 03 gru 2010, 20:12
tagal, zwróć jednak uwagę, że Szalony piszę o stacjach w LAC 30700. W 30710 możliwe, że informacje są emitowane, jednak info od Szalonego mówi o LAC 30700, więc nie możesz mówić, że jest to nieprawda...

Pozdrawiam z mroźnego Wrocławia - tutaj nie ma problemu z Cell Info w sieci Era :) Wręcz przeciwnie: pojawiają się nowe nazwy na nowoodpalonych stacjach :)
Np. "Klecinska-al.gen.J.Hallera" ze stacji przy ul.Klecińskiej.

Jak zwykle we Wrocławiu Technicy Ery stanęli na wysokości zadania :)

Obrazek

#444732  autor: slawnokia
 03 gru 2010, 22:43
W Bielsku-Białej po dwóch tygodniach dziś ponownie pojawiło się CI,jednak działa w kratkę,czasem są przerwy w działaniu.

#444995  autor: tagal
 05 gru 2010, 05:43
Gadulski, masz rację. Rzeczywiście, "rozpędziłem się" w ocenie Szalonego, za co bardzo Go przepraszam i proszę o wybaczenie mojego niesprawiedliwego osądu.
 #445011  autor: Baluu
 05 gru 2010, 09:45
DW: tagal, gadulski, szalony

CI w Lodzi nie działało od pół roku. Na wszystkich LAC 30700 i 30710. Teraz od kilku dni obserwuje jak CI zaczyna wracać bez względu na LAC. Ostatnio zaczęło się pojawiać w centrum i na wylocie z Łodzi w k. Katowic. A Bałuty, Aleksandrow Łódzki, Konstantynów Łódzki, os. Retkinia nie maja CI.

Ale CI zapewne niebawem się pojawi.

[[Baluu]]

#445759  autor: slawnokia
 08 gru 2010, 23:44
Za to w Bielsku zaczyna "znikac" :( .
W chwili obecnej jest tylko z kilku lokalizacji.

[ Dodano: 2010-12-16, 02:24 ]
I ten sam problem w większej części Podbeskidzia.
Całkowity brak CI Ery miedzy B-B a Żywcem i w samym Żywcu (LAC ten sam wszędzie 22280).

#448186  autor: DS
 22 gru 2010, 12:24
We Wrocławiu niestety też już po CI Ery...

Moja codzienność z Play:
- brak dost. do sieci
- problem z siecią
- obecnie niedostępne
- wybrać sieć?

A czym mnie dziś zaskoczy?

#448214  autor: rogmaniek
 22 gru 2010, 14:29
DS pisze:We Wrocławiu niestety też już po CI Ery...
Oj, to martwi, bo- jak na razie- CI w Poznaniu działa, chociaż nie sprawdzałem w całym mieście :P To tylko czekać, kiedy znów niektóre stacje przestaną wyświetlać info z kanału 50. Pewnie znów te "modernizacje", tylko pytanie czy kiedyś doczekamy się z powrotem działającego CI Erunii w całej Polsce, a jeśli tak, to kiedy :roll:

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#448508  autor: slawnokia
 24 gru 2010, 01:48
W Bielsku na razie świąteczny prezent od Ery, po dłuższym czasie wróciło CI z ze stacji na których nie było obecne.
Oby na dłużej
.
Wesołych Świąt dla Wszystkich !

#448528  autor: Gadulski
 24 gru 2010, 10:54
Cieszę się bardzo, że Cell Info pojawiło się w Bielsku-Białej :-)

W imieniu swoim dziękuję za życzenia świąteczne. Dla Ciebie jak i pozostałych uczestników forum telepolis.pl zdrowych, wesołych świąt Bożego Narodzenia, spędzonych w rodzinnej atmosferze, smacznego karpia i niech te Święta będą jak bajka! ;)

WESOŁYCH ŚWIĄT!!!

Gadulski.

A! Drobna niespodzianka dla zainteresowanych Cell Info w sieci Era:

Obrazek
z trasy Wrocław - Zgorzelec.

Więcej screenów już niebawem na btsy.eu :)
Zapraszam!

Obrazek

#452239  autor: slawnokia
 11 sty 2011, 01:23
Stacja w Bielsku Białej zlokalizowana w Gemini Park nadal emituje nazwy (ulic oddalonych od stacji w linii prostej około 2 km) nie mające nic wspólnego z jej lokalizacją:

Obrazek

Z tego sektora poprawna nazwa to np:"Aleja gen.Andersa"

Obrazek

Tutaj zamiast nazwy "Solna" to prawidłowo było by np:"Bora-Komorowskiego"

I trzeci "kwiatek":
Obrazek

Tu może coś ciekawego np:"C.H. Gemini Park" albo w związku z tym,że naprzeciw Gemini znajduje się jedna z największych jednostek Straży Pożarnej w kraju, np."Jednostka Strazy Pozarnej" lub "JRG nr 1" (jednostka ratowniczo-gaśnicza nr 1).

Pomarzyc sobie można.
A pewnie będzie zgodnie z kierunkiem sektora "Leszczynska-Straconki" np.

Ciekawe jakie CI zafunduje Era z odpalonej niedawno w Bielsku stacji przy ul.Stawowej 13? Oby bez takich błędów.

Ponarzekałem trochę, to dziś CI w B-B znikło.
Jest dostępne tylko z jednej stacji, żeby było ciekawej właśnie z tej, którą opisywałem wyżej.

I dziś t.j. 22.01.2011 r. wszystko zmienione prawie tak jak sugerowałem.
A jeszcze przedwczoraj było po staremu.

Obrazek

Obrazek

Zamiast nazwy "Solna" mamy "gen.T.Bora-...".

Ze stacji z B-B z ul.Stawowej CI też już funkcjonuje.
Brawo technicy Ery za czas reakcji, i pozdrowienia dla osoby, która to forum obserwuje i bierze sobie do serca te sugestie.
:smt038 :smt038 :smt038

Szkoda tylko,że nadal występują przerwy w funkcjonowaniu CI.
Sprawa tyczy się nie tylko Podbeskidzia jak i Małopolski.

Nazwy wszędzie super, tylko obserwacja totalnie utrudniona.

Screeny tych nazw i więcej z Podbeskidzia i nie tylko już wkrótce na stronie http://www.btsy.eu/cell.html

Pozdrawiam.
 #457818  autor: Gadulski
 04 lut 2011, 19:14
Jak widać (zaznaczę to po raz kolejny) jedynie PTC dba o to, aby Cell Info było na najwyższym poziomie. Nie ukrywam, że nazwa "al.gen.W.Andersa" podoba mi się najbardziej :)
Brawa dla osoby wprowadzającej komunikaty :)
We Wrocławiu nadal nie ma Cell Info, ale wierzę, że z czasem i tutaj się pojawi :)

Dzisiaj obchodzę skromne 4 lata na forum telepolis.pl :) ten tak jak i pierwszy post napisałem w tym temacie :-)
Jak szybko to minęło - znajdziecie mnie głównie w tematach związanych z Cell Info w Polsce i na świecie :)

Co mogę powiedzieć po tych czterech latach? W temacie Cell Info nie wyczuwam monotonii :)
Największa porażką dla mnie jest Play - spodziewałem się bardziej innowacyjnego Cell Info; największymi osiągnięciemi w tej dziedzinie szczyci się od lat Era. Orange realizuje konsekwentnie to co realizuje (niech tak zostanie), a Plusowi życzę wszystkiego dobrego - oby ich "Zasieg iPlus 3G" "uszczęśliwiał" każdego :)

Po tych czterech latach należą się też podziękowania. Na samym początku Pawrzesowi za wprowadzenie mojej skromnej osoby w ten wielki telekomunikacyjny świat (pomyśleć, że kiedyś myslałem, że są duże nadajniki, które wysyłają Cell Info "Wroclaw" i małe, które emitują nazwy ulic :) )

Podziękowania należą sie również zespołowi btsy.eu, a przede wszystkim Arturowi, który już kilka lat temu zainteresował się usługą Cell Info i umieścił podstronę Cell Info sieci Era na btsy.eu. Swoją drogą to bardzo duża i cenna skarbnica wiedzy :)

Podziękowania należą się również tym wszystkim pracownikom sieci Era, którzy reagują na wpisy na forum, czy też na sugestie i udoskonalają Cell Info. Dzięki Wam, to co robimy ma sens.

Na końcu dziękuję wszystkim użytkownikom forum z całego kraju za cenne spostrzeżenia i informację odnośnie Cell Info. Te wszystkie ciekawostki, dostrzegane zmiany sprawiają, że z dnia na dzien jesteśmy mądrzejsi :)))

Jakie plany na przyszłość: jak najwięcej screenów Cell Info w sieci Era Wam tak jak i sobie życzę w następnych czterech latach :)

Pozdrawiam:
Gadulski.
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2011, 15:11 przez Gadulski, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#457897  autor: slawnokia
 05 lut 2011, 01:06
Pozdrowienia dla Ciebie Gadulski.

Czekam z niecierpliwością na nowe screeny od Ciebie.

U mnie w Bielsku od ponad tygodnia brak CI Ery z części stacji bazowych.

#457957  autor: rogmaniek
 05 lut 2011, 13:48
Gadulski, wszystko dobrego, z okazji jubileuszu :wink:
U mnie w Bielsku od ponad tygodnia brak CI Ery z części stacji bazowych.
Niestety w POZnaniu i okolicach też od około tygodnia- znów- na większości stacji brak CI Erunii. Ciekawe, co tam znów kombinują, że musieli wyłączyć tę super usługę. Oby nie było tak cały rok, że na części stacji wyłączą CI, to na innych włączą, itd. Chociaż na Święta mogłem się cieszyć CI w POZnaniu i Wielkopolsce, ze wszystkich stacji. Na szczęście w mojej rodzinnej miejscowości obecnie jest CI Erunii i mogę się cieszyć napisem gm.Strzalkowo czy Slupca (bo też czasami telefon z kartą O2 PL, tzn. O2 UK loguje się w domku do stacji w Słupcy :P ).

Jak to dobrze, że na starej, poczciwej Nokii 3510i, z kartą O2 UK, mam napis Idea, zamiast Orange. Oby tak było w przypadku PTC, gdy już będzie ten paskudny rebranding. Fajnie będzie mieć dalej napis Era Moja, zamiast Deutsche schajse...

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#464385  autor: slawnokia
 10 mar 2011, 15:48
Taka ciekawostka ze Skoczowa.
Na początku kiedy Era uruchomiła usługę CI wszystkie stacje nadawały tam, nie wiadomo dlaczego nazwy "Skoczów" na przemian z "Cieszyn".A to przecież dwa różne miasta.
Obecnie jest to w większości zmienione jednak nie ze wszystkich stacji co widac na załączonych screenach:

Obrazek Obrazek

Może czas to zmienic na coś bardziej odpowiedniego, aby nazwy nie myliły.

A jak tam działanie CI u was, w Bielsku ponownie od prawie dwóch tygodni brak z LAC 22280.

#464427  autor: joxar1
 10 mar 2011, 17:33
Trasa Kołobrzeg - Goleniów Lotnisko (powtarzających się nazw nie umieściłem):

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 15:00 przez joxar1, łącznie zmieniany 1 raz.

#464532  autor: asziatko
 11 mar 2011, 09:22
Gadulski, w imieniu swoim jak i całego Zespołu BTSY.EU dziękuje za ciepłe słowa współpracy.

Nie ukrywam że aktualnie na dzień 11 marca 2011 roku na stronie www.btsy.eu jest prawie 3600 screenów z różnych lokalizacji kraju zarówno z miast, województw i ze świata. Zapraszam do przeglądnięcia wszystkich screenów na stronie www.btsy.eu/cell.html .

Przy okazji pisania tego postu zwracam się z wielką prośbą do osób z PTC Era które czytają posty na temat CI Era o zainteresowanie się problemem braku CI Era w Tarnowie (woj. małopolskie) - LAC: 43160. Od prawie roku czasu (ostatni raz widoczne CI w Tarnowie było początkiem czerwca 2010 roku) nie ma w ogóle CI.

W między czasie (od czerwca 2010 do marca 2011) zostały odpalone trzy stacje Era na terenie Tarnowa w tym jedna piko w jednej z Galerii Handlowych gdzie można by było "wrzucić" ciekawą nazwę.

Jeśli tylko jest to możliwe proszę o wgląd w sprawę dla czego przez tak długi okres czasu nie ma CI w Tarnowie i jak by to było możliwe o jego przywrócenie.

W Kontakcie,
Artur

#465005  autor: slawnokia
 13 mar 2011, 23:16
Same nazwy w CI Ery są super, niestety od ponad dwóch lat w wielu miejscach można zauważyc różnego rodzaju przerwy w działaniu usługi.

Szkoda trochę,że tak jest. Sama usługa nie jest komercyjna, jednak mocno wyróżnia Erę wśród innych sieci.

Dobrze się stało, że sprawą strony http://www.btsy.eu/cell.html można zobaczyc jak wygląda CI Ery w różnych rejonach kraju.

[ Dodano: 2011-03-21, 23:58 ]
Niestety w samym Bielsku nadal brak CI Ery tak samo Żywiec i okolice (Lac 22280).

Potwierdzam także brak CI Ery w wielu rejonach województwa Śląskiego.

Brak CI w takich miejscowościach :Jastrzębie-Zdrój, Pawłowice Śląskie i okolice(LAC 22300)
Tychy, Mikołów,Kobiór,Łaziska,Czechowice-Dziedzice,i okolice tych miast gminy Miedźna i Wilamowice(LAC 5203 i 22281).
To są sprawdzone miejsca gdzie brak CI Ery,prawdopodobnie sytuacja tak jest na większej części województwa Ślaskiego.

W ostatni piątek CI można było zobaczyc jeszcze w Pszczynie, i w rejonie Skoczowa, oraz w samym Bielsku z jednej stacji zlokalizowanej na Gemini Park.

Coś Era zaczyna coraz bardziej zlewac CI.

#468165  autor: Gadulski
 31 mar 2011, 18:12
We Wrocławiu Cell Info nadal nie działa... Jednak w weekend byłem w Raciborzu a tam wszystko funkcjonuje bez przeszkód :)
Pojawiły się nawet nowe nazwy:

Obrazek

i...

Obrazek

Tylko co to jest Czakow???

Obrazek

#468252  autor: slawnokia
 01 kwie 2011, 03:14
Nie mam pojęcia o co autorowi chodziło z tą nazwą. Masz lokalizację z której ona leci?
Ja tylko Czarków znalazłem, jeden w okolicach Gliwic , drugi w okolicach Pszczyny.

Nazwy ze Skoczowa poprawione, więc nie ma już "Skoczow" na przemian z "Cieszyn", a jest "Skoczow" na przemian z:

Obrazek

Czyli tak jak powinno byc.

Swoją drogą nazwy są zmieniane, ale CI nadal w wielu miejscach brak.
Taką oto odpowiedź otrzymałem z BOA Ery, w związku ze zgłoszeniem braku CI w wielu miejscowościach województwa śląskiego.
Witam

Uprzejmie dziękuję za korespondencję w której zwraca Pan uwagę na brak dostępnej usługi Wiadomości sieciowe.

W tym miejscu chciałabym przeprosić za niedogodności, jakie stały się Pana udziałem w związku z brakiem dostępu do serwisu.

W chwili obecnej trudności z dostępnością informacji sieciowych został rozpoznany w Dziale technicznym i trwają prace związane z przywróceniem dostępności usługi.

Pozwoliłam sobie dołączyć Pana numer do listy osób zgłaszających brak serwisu po to, by móc poinformować odnośnie przywrócenia działania usługi. Otrzyma Pan SMSa zwrotnego odnośnie zakończenia prac technicznych.

Mam nadzieję, że moje wyjaśnienia przyjmie Pan ze zrozumieniem.

z pozdrowieniami
Choc przyznac muszę że w kilku miejscach np.Czechowice-Dziedzice CI wróciło.

U mnie w Bielsku-Białej nadal brak.
  • Strona 36 z 99
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 99
  • 1
  • 34
  • 35