• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #46405  autor: Przemek
 19 sty 2006, 18:19
http://img232.imageshack.us/my.php?image=kurier8fs.jpg

Zdarzyło Wam się coś takiego?

(jak tak to współczuję)

W ogóle coś takiego to możliwe jest?Jeśli tak to radzę wszystkim przeczytać,bo nie wiadomo kto do Ciebie dzwoni...ku przestrodze :smt004

#46414  autor: mol
 19 sty 2006, 18:36
Do czego to już dochodzi...

#46417  autor: kamil1221
 19 sty 2006, 18:49
Ja tam sie nie martwie taki czyms gdyz u mnie w domu nie ma telefonu stacjonarnego tylko same komorki. :wink:
Ale to naprawde szokujace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Starch pomyslec.
:smt009

#46418  autor: Przemek
 19 sty 2006, 18:51
kamil1221 pisze:Ja tam sie nie martwie taki czyms gdyz u mnie w domu nie ma telefonu stacjonarnego tylko same komorki. :wink:
Ale to naprawde szokujace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Starch pomyslec.
:smt009
Ale komórek to też dotyczy :o :?

#46432  autor: D@rio
 19 sty 2006, 19:19
A ja nie wierzę w ten artykuł. Zwyczajnie głupoty Wam wciskają. Zwłaszcza w temacie telefonii komórkowej. (bo w stacjonarkach to nie wiem, ale w TP S.A. to rózne cuda są możliwe.) Jak dla mnie ten artykuł to jedne wielkie brednie.

re

#46449  autor: Saracen
 19 sty 2006, 19:48
totalne bzdety-tania sensacja-
Ostatnio zmieniony 07 lut 2006, 21:29 przez Saracen, łącznie zmieniany 1 raz.

[email protected]
Obrazek

#46471  autor: Przemek
 19 sty 2006, 20:10
No,ale tam pisze,że jak dzwonisz na stacjonarny to jest jakieś urządzenie przekierywujące,więc chyba jest możliwe...jak to wytłumaczysz?

#46476  autor: Klusek
 19 sty 2006, 20:16
Przemek pisze:No,ale tam pisze,że jak dzwonisz na stacjonarny to jest jakieś urządzenie przekierywujące,więc chyba jest możliwe...jak to wytłumaczysz?
Może i jest coś takiego, ale Ty płacisz tylko za połączenie które zainicjowałeś, za to przekierowanie płaci już ten kto to przekierowanie zrobił Ty już nie masz z tym nic wspólnego.

Obrazek
Obrazek

#46479  autor: Przemek
 19 sty 2006, 20:21
No to z tego wynika (jeśli faktycznie tak jest),że autor tego tekstu nie ma większego pojęcia o tym co pisze albo rzeczywiście coś jest na rzeczy,ale i tak lepiej uważać na takie rzeczy 8)

re

#46481  autor: Saracen
 19 sty 2006, 20:23
tego redaktora-autora chciałbym spotkac i powiedzieć mu parę słów..nie bede pisał jakich.... :evil:

[email protected]
Obrazek

#46485  autor: Przemek
 19 sty 2006, 20:30
A do tej pory chętnie czytałem Angorę i myślałem,że to jedna z lepszych gazetek w tym kraju,mam nadzieję,że to pojedyncza wpadka ;-)
 #46487  autor: D@rio
 19 sty 2006, 20:32
Saracen pisze:tego redaktora-autora chciałbym spotkac i powiedzieć mu parę słów..nie bede pisał jakich.... :evil:
Dokładnie. Bo taki kit Wam wciskają że aż przykro. Przecież to nie możliwe. Wytłumaczcie mi jak można przekierować bez mojej wiedzy, za mnie połączenia PŁATNE NA MÓJ KOSZT? Przecież to wymaga ingerencji w systemy operatora. Przekierować połączenie owszem, można ale NA MÓJ KOSZT i bez mojej wiedzy a także bez ingerencji w instrasktukture operatora nie. Bo tam piszę że jest urządzenie co przekierowuje. Owszem, może i przekierowywać. Ale jakim cudem na mój koszt? Jeśli przekierowuje to na koszt tego co dzwoni do mnie czy na koszt operatora który inicjuje do mnie połączenie.

Nie wierzcie w to. To już totalne brednie. Ktoś ma bujnął fantazję.

#46489  autor: Przemek
 19 sty 2006, 20:35
Hmm...nie wiem już co o tym myśleć,ale chyba jednak macie rację.Jakby tak rzeczywiście było to większa afera z tego już byłaby,a przynajmniej na pewno ktoś by coś słyszał o tej aferze w Anglii :)

#46492  autor: D@rio
 19 sty 2006, 20:43
No sam pomyśl logicznie. Tam w tym cenniku piszę iż istnieje takie połączenie płatne jak 320zł./min. To już totalnia bujda. Poprostu boki zrywać...

P.S
Pozatym, dodam. Iż połączenia typu "0700" u krajów poza Polską są niedostępne dla innych operatorów poza rodowitym, macierzystym krajem. Spróbojcie się dodzwonić na nieimiec "0 190" (Nasz odpowiednik 0700) ...nie udam Wam się. (przynajmniej do nie dawna tak było.)

Kolejny argument: wszędzie jak są w TV jakieś reklamy z numerami 0700 to przyjrzyjcie się dobrze. Obok Nich pisze coś takiego jak "Legion Polska" ;)

#46496  autor: Przemek
 19 sty 2006, 20:46
No tak też na to zwróciłem uwagę i jakoś takie nieziemskie mi się wydało :wink:
Tylko po co ktoś pisze takie głupoty???? :? Dla taniej sencasji to do Faktu albo do Wybiórczej go...

#46497  autor: D@rio
 19 sty 2006, 20:48
Przemek pisze:No tak też na to zwróciłem uwagę i jakoś takie nieziemskie mi się wydało :wink:
Tylko po co ktoś pisze takie głupoty???? :? Dla taniej sencasji to do Faktu albo do Wybiórczej go...
Nie wiem. Sam bym chciał wiedzieć. No poprostu, tania sensacja. Straszą ludzi jak nie raz wykorzystując media. Pozatym, nawet jak Anglik by się chciał dodzwonić na Nasze polskie "0700" to też mu się to nie uda.

#46503  autor: Rogal
 19 sty 2006, 21:02
W każdej plotce jest troche prawdy :-D

#46514  autor: adamos
 19 sty 2006, 21:14
daleki znajomy pani z roboty mojej starszej słyszał że ktoś z jego osiedla dał się na to złapać i zabulił 300 zeta ale czy to prawda tródno powiedzieć, moze zadługo posiedział na różowej lini :)

#46616  autor: Saracen
 20 sty 2006, 08:25
adamos pisze:daleki znajomy pani z roboty mojej starszej słyszał że ktoś z jego osiedla dał się na to złapać i zabulił 300 zeta ale czy to prawda tródno powiedzieć, moze zadługo posiedział na różowej lini :)
dobrze że słyszał...bo to poprostu bzdura-podajcie konkrety a nie domysły bo ktoś,tam..itd..

[email protected]
Obrazek
 #47834  autor: plusteczek
 23 sty 2006, 16:56
D@rio pisze:
Saracen pisze:tego redaktora-autora chciałbym spotkac i powiedzieć mu parę słów..nie bede pisał jakich.... :evil:
Dokładnie. Bo taki kit Wam wciskają że aż przykro. Przecież to nie możliwe. Wytłumaczcie mi jak można przekierować bez mojej wiedzy, za mnie połączenia PŁATNE NA MÓJ KOSZT? Przecież to wymaga ingerencji w systemy operatora. Przekierować połączenie owszem, można ale NA MÓJ KOSZT i bez mojej wiedzy a także bez ingerencji w instrasktukture operatora nie. Bo tam piszę że jest urządzenie co przekierowuje. Owszem, może i przekierowywać. Ale jakim cudem na mój koszt? Jeśli przekierowuje to na koszt tego co dzwoni do mnie czy na koszt operatora który inicjuje do mnie połączenie.

Nie wierzcie w to. To już totalne brednie. Ktoś ma bujnął fantazję.

Jednak nie żadna fantazja.Na moich studiach poznałem ponad 10 osob jak sie dały wrobić.Dowiedziałem o Tym jak wykladowca kazal podnies renke kto sie ztym spotkal i sie naciol.