Użytkownik
mariusz9a
Nie bede pisal od kiedy obserwuje rozwoj sieci, bo nie chce Cie peszyc, a z drugiej strony wstyd sie przyznawac, ze sie jest takim matuzalememrogmaniek pisze: Kolego, a czy ja w tym poście napisałem, że skoro jest pozwolenie, to lada moment będzie stacja?! Nie!!! Tym bardziej, że czytam forum od 2007r. i obserwuję "politykę" budowy stacji przez samych operatorów, zwłaszcza Polkomtela. Także ten pościk pisałeś chyba dla innych użytkowników...
Odnośnie samego Polkomtela już nie raz pisałem, nie tylko zresztą ja, że mają dużo stacji "na papierze", choćby w samym Poznaniu. Zresztą obserwując budowę stacji przez P4 też znam przykłady, choćby w mojej rodzinnej miejscowości, gdzie stacja dopiero po kilku miesiącach, od ukazania się pozwolenia, była odpalona, choć budowę jej rozpoczęto jeszcze tego samego miesiąca (ale choćby (jeśli dobrze piszę ich nazwę) jumper'y wychodzące od anten sektorowych długo były nie podłączone). W Wielkopolsce najlepiej, pod tym względem, wypada PTC, ale też są stacje NodeB na papierze, które z niektórych lokalizacji nie są odpalone...
Niestety.masada pisze:Zabrzez tez nadal cisza
A w BB nie potrafią przenieść 900 z przyczepki Orange przy Aluprofie do pobliskiej lokalizacji UMTS, choć ponad miesiąc temu Centek wyłączył swoją stację na tej przyczepce i pewnie szykuje się do jej zwinięcia.masada pisze:Jaworzno przeniesione w Szczakowej - od razu jest.
W miniony weekend byłem i nie złapałem, chociaż kręciłem się trochę po okolicy...masada pisze:Pszczyne centrum
Nie wiem, co to zdanie ma znaczyć? Ale ponieważ po raz drugi na mnie "naskakujesz", to będę bronić swojej "Ery Wolności"masada pisze:Bardzo sie ciesze, ze nie myslisz tak jak piszesz. To krok w dobrym kierunku
A co mnie obchodzi ile obserwujesz rozwój sieci- Twoja sprawa. Może mi jeszcze napiszesz, że telefon komórkowy masz od dwudziestu lat (jak powiedziała mi pewna Pani, że tyle lat ma w Plusiemasada pisze:Nie bede pisal od kiedy obserwuje rozwoj sieci, bo nie chce Cie peszyc
Pawrzes pisze:Jak co miesiąc UKE zaktualizowało bazę pozwoleń radiowych. Nowe dane są zamieszczone również na http://mapa.btsearch.pl
gdyby to było takie łatwe...gdyby tylko te pozwolenia i pozostale byly zrealizowane blisko w 100% to by bylo dopiero fajnie
Słyszałem, że Orange ma wszystkie nadajniki minimum 7,2 z HSUPA więc nie ma chyba co testować.Marcin87 pisze:Gdzie można sprawdzić ile maksymalnie wyciągnie poszczególny BTS Orange ?chodzi mi o prędkość internetu.Czy są takie listy nadajników z wyszczególnieniem? np do 1,8 Mb/s , 3,6 Mb/s , 7,2 Mb/s itp?
E tammaciek764 pisze:minimum 7,2 z HSUPA