hmm... sugestia dotycząca PF: czy możliwe byloby rozwinięcie taryfy o dłuższe terminy ważności bonusów: tj prosty schemat 1zł = 1dzień, bo teraz max to jest 50 dni i ciut brakuje jeszcze jednego oczka za powiedzmy 100zł 

Andrzeju musisz napisać reklamację a jak sam zauważyłeś trzeba mieć zarejestrowany numer.Andrzej24 pisze:Witam. Co mam robić. Moja suma doładowań w grudniu wyniosła 90 zł. Z programu doładowań w taryfie playfresh wynika że powinienem dostać 3 bonusy. Dostałem tylko 1 30 min do play i stacjonarne. 20 zł i 30 min do wszystkich już nie. Problem zgłaszałem 4 razy. Przez bok nie da rady bo numer mam niezarejestrowany. Pisałem do pana Gruszki i odpisał, że zajmie się sprawą. Minęły prawie 2 miesiące i nic. Bonusów brak. ponawiałem listy do pana Gruszki i nic. Widzę tutaj totalną olewkę. Numeru nie mogę zarejestrować bo jestem osobą niepełnosprawną. Dodam, że jak zgłaszałem problem z logowaniem się do plusa to problem potrafili naprawić. Co mam robić. Może ktoś miał podobny problem. Jak zarejestrować numer na odległość. Dodam, że numer chcę zachować. Kupiłem go na aukcji. Z góry dziękuję za rady i pomoc. Nie mam zamiaru tak tego zostawić.
W play nie ma innej możliwości niż rejestracja w salonie. Czy nie uważasz, iż w ten sposób sieć PLAY dyskryminuje osoby niepełnosprawne?Andrzej24 pisze: Numeru nie mogę zarejestrować bo jestem osobą niepełnosprawną.
Otóż nie. Każdy zdrowo myślący człowiek widzi iż to PLAY w tym wypadku nie ma racji. Tak pisał mPablo i kuwejt. Tak i ja uważam. Jeśli będzie nas więcej? To kolejny ewidentny Wasz (Play'u) błąd. Jak sama nazwa wskazuje "adres do korespondencji" służy do wysyłania korespondencji.play4you2 pisze:No cóż, w Twojej opinii jest to wymysł, w naszej nie..
Tak samo uważam.uwazny pisze:Otóż nie. Każdy zdrowo myślący człowiek widzi iż to PLAY w tym wypadku nie ma racji. Tak pisał mPablo i kuwejt. Tak i ja uważam. Jeśli będzie nas więcej? To kolejny ewidentny Wasz (Play'u) błąd. Jak sama nazwa wskazuje "adres do korespondencji" służy do wysyłania korespondencji.play4you2 pisze:No cóż, w Twojej opinii jest to wymysł, w naszej nie..
Sami podajecie adres skrytki pocztowej w Urzędzie Pocztowym. To jest poważne? Tu mamy wysyłać istotne pisma?
Ba! To nie tylko kwestia zdrowo myślących ludzi - nawet polskie sądy respektują podany adres do korespondencji i na tenże adres wysyłają wszystkie istotne pisma. Ale pracownicy Play niestety muszą być mądrzejsi...Otóż nie. Każdy zdrowo myślący człowiek widzi iż to PLAY w tym wypadku nie ma racji.
Czy zdajesz sobie sprawę, iż mowa była o taryfie Darmowe Rozmowy i Smsy w Play Fresh? Tam nie ma pakietu. Darmowe smsy otrzymuje się na liczbę dni proporcjonalną do kwoty doładowania. Zresztą ten komunikat już został zmieniony. Teraz brzmi zgodnie z prawdą tj iż darmowe smsy mogę wykorzystać do dn....PLAY4YOU napisał Bo jest naliczone proorcjonalnie. W ramach promocji otrzymujesz określony Pakiet SMS i w Regulaminie uwzględniono go na 30 dni. Teraz podziel to proporcjonalnie i wszystko będzie ok. Ja nie widzę tu błędu prawnego. to tak jak z aktywacją wszystkich pozostałych Pakietów. Są też przyznawane proporcjonalnie (jeżeli ich czas jest określony, nie mówmy tu o 1razowych Pakietach).
W tym momencie Ty i my wszyscy powinniśmy zmienić swoją logikę myślenia... bo wg mnie, Ciebie i pewnie wielu innych osób podwyżka cen BOK powinna zwiększać jakość obsługi. Teraz przypomnijmy co nam napisał w tej sprawie p4y2 na pytanie KERIMA"muchakk pisze:Opłata do BOK większa, a poziom obsługi jeszcze mniejszy!!
Tak więc Panie i Panowie... nie moejmy złudzeń.. nie będzie lepiejplay4you2 pisze:kerim36 napisał/a:
czy podwyzka ceny za polaczenie z BOK w pre-paid z 1zl na 1,50zl niesie za soba rowniez modyfikacje w procesie obslugi klienta, czy wszystko pozostaje na obecnym "srednim/niskim" poziomie ??
W zasadzie nie wiem, jakiej odpowiedzi oczekujesz, gdyż kwestia obsługi (czyt. jakości) nie ma nic wspólnego z tą kwestią. Zresztą, ocena obsługi klienta jest monitorowana na bieżąco a cena za połączenia z BOK nie ma nic wspólnego z ewentulanymi zmianami w jakości obsługi. Trochę to dziwne, że to z tym skojarzyłeś.
Z przyjemnością zapytam UKE i UOKiK o ich interpretację art. 61 ust. 4 ustawy Prawo telekomunikacyjne, który brzmi:play4you2 pisze:Oczywiście możesz tak robić, niemniej jednak pamiętaj o tym, że zgłoszenie może być dłużej rozpatrywane z tego tytułu. Co do pozostałych kwestii, moją wypowiedź już zamieściłem, więc pozwól że z mojej strony dyskusję uznam za zakończoną.mPablo pisze:Dlatego będę twardo, w razie konieczności, pisemne sprawy kierował na Taśmową, ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru, żeby data doręczenia była. Może to Was nauczy partnerskiego podejścia do klienta.
Jakby się ktoś uparł to można P4 udowadniać, że wysyłając nie na adres podany przez abonenta do korespondencji a na jego adres zameldowania nie dostarcza cennika abonentowiCennik jest podawany przez dostawcę publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych do publicznej wiadomości oraz jest dostarczany abonentowi, który udostępnił swoje dane, o których mowa w art. 60a ust. 1a, nieodpłatnie wraz z warunkami umowy lub umową, jeżeli strony zawarły umowę w formie pisemnej, o świadczenie publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych, w tym o zapewnienie przyłączenia do publicznej sieci telekomunikacyjnej, a także na każde jego żądanie.
Sformułowanie w ustawie takie samo jak odnośnie dostarczania informacji o zmianie cennika, a jednak faktury dostarczacie na adresy korespondencyjne... To jak to jest?Art. 80 ust. 1. Dostawca publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych dostarcza abonentowi nieodpłatnie z każdą fakturą podstawowy wykaz wykonanych usług telekomunikacyjnych zawierający informację o zrealizowanych płatnych połączeniach z podaniem, dla każdego typu połączeń, liczby jednostek rozliczeniowych odpowiadającej wartości zrealizowanych przez abonenta połączeń.
1. Pierwsze słyszę o czymś takim jak "adres główny".play4you2 pisze:Działania tego nie zmienimy i wszelkie zmiany Regulaminów, Cenników i tym podobne będą wysyłane (informacje o tych zmianach) na adres główny, nie korespondencyjny.
Niestety lecz nic mi to nie da jeśli zarejestruję na inną osobę. Zrobienie cesji wiąże się z wizytą w salonie. Dziwi mnie, że sprawę awarii z przęłączaniem do plusa dało radę rozwiązać a z pakietami już nie. Widzę tu, że nie nie chcą mi dać to co mi się należy. Oszuści i tyle. Wymigują się jak tylko mogą. Ja tego tak nie zostawię. Uderzę w kierunku UOKiK. Niech się za nich zabiorą. Przypuszczam, że więcej jest takich osóbqper pisze:Andrzeju musisz napisać reklamację a jak sam zauważyłeś trzeba mieć zarejestrowany numer.Andrzej24 pisze:Witam. Co mam robić. Moja suma doładowań w grudniu wyniosła 90 zł. Z programu doładowań w taryfie playfresh wynika że powinienem dostać 3 bonusy. Dostałem tylko 1 30 min do play i stacjonarne. 20 zł i 30 min do wszystkich już nie. Problem zgłaszałem 4 razy. Przez bok nie da rady bo numer mam niezarejestrowany. Pisałem do pana Gruszki i odpisał, że zajmie się sprawą. Minęły prawie 2 miesiące i nic. Bonusów brak. ponawiałem listy do pana Gruszki i nic. Widzę tutaj totalną olewkę. Numeru nie mogę zarejestrować bo jestem osobą niepełnosprawną. Dodam, że jak zgłaszałem problem z logowaniem się do plusa to problem potrafili naprawić. Co mam robić. Może ktoś miał podobny problem. Jak zarejestrować numer na odległość. Dodam, że numer chcę zachować. Kupiłem go na aukcji. Z góry dziękuję za rady i pomoc. Nie mam zamiaru tak tego zostawić.
Może zarejestruj numer na członka rodziny?, potem najwyżej zrobisz cesję, która traw jeden dzień.
Też miałem taki problem z programem doładowań.
Musze przyznac, ze projekt ciekawy.."Wśród nich pojawia się m.in. nałożenie na operatora konieczności określenia w umowie minimalnej gwarantowanej prędkości transferu danych w ramach świadczonej usługi dostępu do sieci Internet, która nie może być niższa niż 90% prędkości oferowanej lub prezentowanej w materiałach informacyjnych lub promocyjnych."
Jezeli w historii polaczen jest 16x naliczona oplata za tego samego smsa a on z telefonu wyszedl w ilosci sztuk 1 to zglaszasz to do Play a nie Orange.. (albo system zle naliczyl albo telefon sfiksowal). Inaczej sytuacja by sie miala gdyby w historii polaczen byla 1 sztuka smsa a ktos np z Orange dostalby to 16x (wtedy na 99% kwestia jest tego typu, ze telefon odbiorcy mogl nie wyslac sygnalu, ze taka wiadomosc otrzymal) to wtedy zglaszasz to do Orange.luccicare pisze:Bok Play odpowiedział, że trzeba dzwonić do... orange.
te z teleplay niestety tez nie... zglaszalem juz wielokrotnie...playonline pisze:Te smsy wyslane z bramka.playmobile.pl nie sa wysylane jako kopia na maila.. Jakies niedopatrzenie?
Mnie udalo sie kilka razy okolo 1GB za kazdym razem ponad norme pobrac przy max predkosci Play Online (kiedy bylem juz poza limitem). Czasami kompa wylaczylem i bylo juz po tej predkosci a czasami zerwalo polaczenie i tez sie moglem pozegnac. Czesto mialem tez tak, ze predkosc mi nie malala po wykorzystaniu limitu danych i necik smigal normalnie.Pajuch pisze:oczywiscie skorzystałem i rozgrzałem łacza do czerwonosci zasysajac okolo 115GB
Dziekuje juz sobie odbiłem i nawet jak znowu mnie o szachraja to nawet zgłoszenia nie zrobieplayonline pisze:Jak chcesz i jesli Play zezwoli ( ) to moge oddac ci moja rekompensate 600MB i 500MB, ktorych nie wykorzystalem bo nie mialem takiej potrzeby, z czego te 500MB zostalo mi przyznane... po rozwiazaniu umowy..
Nie chce nic mowic ale owe 300MB (minus powiedzmy 100MB jesli aktywowalas na poczatku okresu rozliczeniowego bo pakiety w Play abonamentach sa naliczane proporcjonalnie) moze dac spokojnie kwote 1200zl... Tak wiec z glowa radze korzystac... no i bez uronienia lzy zaplacic ten (jak sadze) prawidlowo naliczony rachunek. I nieuwazam aby bylo to naciaganie ze strony operatora a wasza (meza) nieuwaga...ASIK_JP pisze:Czy to nie naciągactwo i korzystanie z niewiedzy klienta??? czy to "fer" wobec nas? Dodam że wykorzystane MB to niecałe 300...