• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 54 z 217
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 217

#462864  autor: st.konsultant
 02 mar 2011, 20:41
mister pisze:Witam,

jako że piszecie o sieci rodzinnej, a na stronie ery widać promocję "moc prezentów na zawsze" mam pytanie, co jak i ile da się w tych taryfach zrobić :)

oraz czy wysyłać jakieś rezygnacje z umowy lepiej przed?

i następne pytanie kiedy konkretnie przedłużać w ostatnim miesiącu?

pozdrawiam serdecznie i dzięki za odpowiedź :)

czytałeś 1 stronę tematu?

p.s

"Moc prezentów" to oferty dla nowych Abonentów.

#462868  autor: mister
 02 mar 2011, 20:58
Czytałeś, ale konkretnie kiedy najlepiej wyczekać przedłużać nie wiem :)

a to nie wiedziałem że dla nowych to tylko, dzia za info :)

#462880  autor: jamal
 02 mar 2011, 21:17
powiem Ci tak najlepiej nie przedłużaj ,porównaj ofertę konkurencji , skopiuje wpis z innego miejsca
oferta ery dla przedłużających
multimedialna R80 - 89 pln +za 4 osoby w sieci rodzinnej bo tyle potrzebuję muszę dopłacić 20 pln razem daje 110 pln w tym
400 minut
300 mb

oferta dla nowych klientów Play

All Inclusive 89 pln w tym
550 minut
250 mb

i sieć rodzinna za darmo do wszystkich w Play za darmo na zawsze do tego rewelacyjne startery na kartę ,chodzi o ważność najniższego doładowania .

Podobne telefony w zbliżonych cenach , no i która oferta jest lepsza ??
ja już wybrałem ,no chyba że dostanę 4 osobową sieć rodzinną za free ,to zostaję.

#462945  autor: mister
 03 mar 2011, 06:37
Witam,

to też jest racja... ale patrząc na ere, kiedy najlepiej przedłużać umowę?

P.S. Gdzie na stronie ery dla przedłużających jest oferta bo ja tylko tą moc prezentów widzę.

#462987  autor: jamal
 03 mar 2011, 12:53
hmm ciężko na to pytanie odpowiedzieć ,ale jeśli pojawi Ci się oferta z telefonem ,to możesz już próbować , weź po uwagę informacje z pierwszej strony i walcz , jeśli masz wysoki abonament i do tego bardzo wysokie rachunki to masz może jakieś szanse , ja przy średnim z ostatniego półrocza rachunku ok 100 pln mogę sobie tylko pogadać , niestety :(

tak jak podawałem wyżej gdyby tylko chcieli się trochę zbliżyć do oferty Play to bym został bez wahania ,a tak to mam jeszcze chwilę do myślenia .

a w tym myśleniu Play mi pomaga :D mogę przejść do Play bez wychodzenia z domu

klik

Play fresch daje po doładowaniu za 30 pln darmowe rozmowy z wszystkimi w sieci Play

a w Tak Tak u trzeba za 9 pln wykupić pakiet 1000 minut do wszystkich w sieci działający 14 dni ,ktory gdyby to nie widzialne i niesłyszalne w reklamie małe "w" byłby niezłym pakietem a tak to porażka .

#462991  autor: proxx
 03 mar 2011, 13:13
Panie i Panowie, polecam poczytać trochę informacji o Play. Poza korzystną ofertą zobaczyć co jeszcze oferuje klientowi.

Ja przy porównywalnych ofertach nie zmieniłbym Ery. Poczytałem trochę o Play, bo się zastanawiałem czy nie będzie wygodniej przenieść mi firmowego numeru ale zrezygnowałem. Nie chcę chwalić ani obnażać słabe i mocne strony danej sieci ale polecam poszukać chociażby na tym forum wypowiedzi abonentów Play i ponownie się zastanowić.

Ja się zirytowałem trochę bo w zeszłą środę zamówiłem HTC Desire, a w poniedziałek wszedł nowy cennik. Telefon staniał znacząco ale mina syna z telefonu warta była tego. Już nie mam siły słuchać i patrzeć co ten telefon potrafi :) Nie cieszył się tak jak 4 lata temu dostał SE M600i, bądź 2 lata temu jakiegoś Samsunga.

#462997  autor: jamal
 03 mar 2011, 13:36
proxx pisze:Panie i Panowie, polecam poczytać trochę informacji o Play. Poza korzystną ofertą zobaczyć co jeszcze oferuje klientowi.

Ja przy porównywalnych ofertach nie zmieniłbym Ery. Poczytałem trochę o Play, bo się zastanawiałem czy nie będzie wygodniej przenieść mi firmowego numeru ale zrezygnowałem. Nie chcę chwalić ani obnażać słabe i mocne strony danej sieci ale polecam poszukać chociażby na tym forum wypowiedzi abonentów Play i ponownie się zastanowić.
po pierwsze taryfy nie są porównywalne , były by, choć po części, gdyby w omawianym przykładzie chociaż era dawała sieć rodzinną 4 osobową za free

a ,dwa czytam i czytam i z jednej strony wszyscy psy wieszają ( skąd wiadomo że nie są to pracownicy konkurencji ?? )
a ,z drugiej strony znam kilku abonentów sieci Play i w rozmowie z nimi na temat jakości Play nie mogą powiedzieć nic złego ,sam od dwóch miesięcy testuje trzy karty Play Fresch i nie mogę słówka złego powiedzieć .

proxx pisze:Ja się zirytowałem trochę bo w zeszłą środę zamówiłem HTC Desire, a w poniedziałek wszedł nowy cennik. Telefon staniał znacząco ale mina syna z telefonu warta była tego. Już nie mam siły słuchać i patrzeć co ten telefon potrafi :) Nie cieszył się tak jak 4 lata temu dostał SE M600i, bądź 2 lata temu jakiegoś Samsunga.
wcale się nie dziwę bo w lutym zmieniali cennik chyba z 5 razy wrrr zawsze drożało w tym raz nawet zmienili i nikomu o tym nie powiedzieli , możesz wyobrazić sobie jaki byłem wściekły i do dziś jestem , było tak że w cenniku datowanym od 02 luty zmieniła się cena usługi wrrr

#463046  autor: thonka
 03 mar 2011, 17:45
proxx pisze:Ja się zirytowałem trochę bo w zeszłą środę zamówiłem HTC Desire, a w poniedziałek wszedł nowy cennik. Telefon staniał znacząco
w ktore taryfie? do z pewnoscia nie w standardowym przedluzeniu od R80 w dol...
mister pisze: P.S. Gdzie na stronie ery dla przedłużających jest oferta bo ja tylko tą moc prezentów widzę.
<sciana>
na pierwszej stronie tego tematu jest link...
jamal pisze:( skąd wiadomo że nie są to pracownicy konkurencji ?? )
wszyscy? :D gratuluje dobrego samopoczucia :D

lekarstwo jest proste - nie przedluzac, przeniesc sie. nikt nikogo na sile nie trzyma.
przypominam, ze nie jest to temat na temat oferty innych sieci tylko o przedluzeniu w erze. co mozna dostac na przedluzenie kazdy mniej-wiecej wie. jakosc konkurencji, ich oferty itp. dywagacje radze odstawic na bok.

chcialbym tez zauwazyc, ze porownywanie sieci rodzinnej do darmowych rozmow w sieci nie jest dobrym przykladem, bo siec rodzinna jest dwustronna i dla kazdego w jej ramach, a nie tylko dla tego, ktory ja wykupi jak przy darmowych rozmowach...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#463049  autor: k_luke
 03 mar 2011, 17:56
st.konsultant pisze: Dla biznesu oferta z telefonem zawsze 3 miesiące wcześniej, dla prywatnych w zależności od wysokości faktur najwcześniej 4,5 miesiąca wcześniej a najpóźniej 3 miesiące wcześniej. Bez telefonu wszędzie po staremu, czyli 6 miesięcy wcześniej.
Czy aby na pewno tak jest? W moim przypadku rzeczywiście otrzymałem ofertę bez telefonu na 6 miesięcy wcześniej. Natomiast mój ojciec nie dostał, mimo iż umowa jednego numeru kończy się za nieco ponad 5 miesięcy (ma dwa numery na firmę - oba w taryfach prywatnych - czy to ma znaczenie że nie biznesowe, czy liczy się tylko aby na firmę były?).

#463066  autor: krotka3
 03 mar 2011, 19:06
witam jak to jest możliwe ze nie mozna dodac do sieci rodzinnej numeru ktory juz jest w grupie sieci rodzinnej........ paranoja
: :roll:

#463068  autor: jamal
 03 mar 2011, 19:15
thonka pisze:
chcialbym tez zauwazyc, ze porownywanie sieci rodzinnej do darmowych rozmow w sieci nie jest dobrym przykladem, bo siec rodzinna jest dwustronna i dla kazdego w jej ramach, a nie tylko dla tego, ktory ja wykupi jak przy darmowych rozmowach...
jasne ,ale wystarczy że dzieci będą do mnie puszczać sygnał że mam do nich oddzwonić ,jest to wtedy prawie jak sieć rodzinna , a jak im doładuję 30 pln to i one będą mieć za darmo .

Zresztą robię tak teraz od dwóch lat bo mam 1000 minut do ery i stacjonarnych.

krotka3 pisze:witam jak to jest możliwe ze nie mozna dodac do sieci rodzinnej numeru ktory juz jest w grupie sieci rodzinnej........ paranoja
: :roll:
należało by to sprawdzić w regulaminie ale jeśli tak jest to faktycznie, paranoja pokazująca wyższość stanu darmowego w Play

#463070  autor: thonka
 03 mar 2011, 19:26
regulamin stanowi jasno (i to od poczatku udostepnienia sieci rodzinnej w erze czyli cos ok. 2 lat), ze mozna byc tylko w 1 sieci rodzinnej na raz oraz, ze nie mozna dodawac abonamentow z grupy firmowych (ale juz indywidualne wziety na firme najprawdopodobniej tak, bo oferty abonamentowe, ktore moga w tej ofercie uczestniczyc sa wymienione z nazwy). malo tego - kiedys byly jeszcze wieksze obostrzenia jak np. brak mozliwosci dodania osoby z aktywnym numerem stacjonarnym na karcie sim, czy mozliwoscia dodania tylko jednej osoby z aktywna inna promocja (juz nie pamietam jaka, ale chyba chodzilo o ere stacjonarna).
jamal pisze:ale wystarczy że dzieci będą do mnie puszczać sygnał że mam do nich oddzwonić ,jest to wtedy prawie jak sieć rodzinna ,
prawie jak... nie zmienia to faktu, ze dla przykladu dodajac 3-4 domownikow wszyscy maja oni kontakt miedzy soba choc tak naprawde placi tylko jedna osoba. nawet dodajac do sieci taktaka, ktory ma zerowe konto.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#463073  autor: st.konsultant
 03 mar 2011, 19:44
jamal pisze: wcale się nie dziwę bo w lutym zmieniali cennik chyba z 5 razy wrrr zawsze drożało w tym raz nawet zmienili i nikomu o tym nie powiedzieli , możesz wyobrazić sobie jaki byłem wściekły i do dziś jestem , było tak że w cenniku datowanym od 02 luty zmieniła się cena usługi wrrr

Nie zmieniła się cena usługi tylko był błąd w regulaminie podpiętym na stronie. Było się decydować jak była okazja a nie się teraz żalić.

#463233  autor: DrifteaCent
 04 mar 2011, 18:40
Witam, zamówiłem aneks do umowy z nowym telefonem i taryfą Rodzina 40 Multimedialna. Oczywiście otrzymałem wczoraj telefon i podpisałem aneks do umowy, taryfa nie została do dziś aktywowana. W I-BOA cały czas istnieje zapis że moją obecną taryfą jest Nowa Era 40. Osoba z mojego bliskiego otoczenia zamawiała tydzień temu telefon na tych samych warunkach lecz ona miała aktywowaną taryfę w dniu przekazania przesyłki do kuriera, czyli teoretycznie zgodnie z regulaminem w którym istnieje zapis:
5. Operator aktywuje nową taryfę na koncie Abonenta w dniu podpisania Aneksu.
Moje pytanie brzmi, czy mam czekać spokojnie na aktywację czy skontaktować się z BOA gdyż nie wiem ile tak na prawdę trwa okres aktywacji nowej taryfy :)

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. :D

#463274  autor: st.konsultant
 04 mar 2011, 22:17
DrifteaCent pisze:Witam, zamówiłem aneks do umowy z nowym telefonem i taryfą Rodzina 40 Multimedialna. Oczywiście otrzymałem wczoraj telefon i podpisałem aneks do umowy, taryfa nie została do dziś aktywowana. W I-BOA cały czas istnieje zapis że moją obecną taryfą jest Nowa Era 40. Osoba z mojego bliskiego otoczenia zamawiała tydzień temu telefon na tych samych warunkach lecz ona miała aktywowaną taryfę w dniu przekazania przesyłki do kuriera, czyli teoretycznie zgodnie z regulaminem w którym istnieje zapis:
5. Operator aktywuje nową taryfę na koncie Abonenta w dniu podpisania Aneksu.
Moje pytanie brzmi, czy mam czekać spokojnie na aktywację czy skontaktować się z BOA gdyż nie wiem ile tak na prawdę trwa okres aktywacji nowej taryfy :)

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. :D

Przy zamówieniu aneksu kurierem (opcja z telefonem) taryfa zmienia się mniej więcej wtedy, gdy jest przesyłka pakowana przez magazyn. Także następuje to jeszcze przed wizytą kuriera. W Twoim przypadku najwyraźniej coś jest nie tak. Zadzwoń do BOA i wyjaśnij.

#463310  autor: Ghq
 05 mar 2011, 00:27
Moja taryfa: Firma 115.
Umowa kończy mi się 22-24 kwietnia br.
Dzisiaj będąc na swoim koncie Iboa wysłałem maila z prośbą o nową ofertę.
Otrzymałem następujące /podaję tylko te, które mnie interesują/ propozycje:

- Rodzina 60 - 360 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych oraz blueconnect 9 (100 MB) w promocyjnej cenie 59,00 zł z VAT

Po skorzystaniu z oferty w ciągu 60 dni od daty podpisania Aneksu można aktywować poniższe usługi dodatkowe na warunkach promocyjnych:
> Sieć Rodzinna:
- Rodzina 60, Rodzina 80- Sieć rodzinna- grupa 3 osobowa na cały okres trwania aneksu za 0 zł (2000 minut na połączenia wewnątrz grupy Sieci rodzinnej na każdy numer telefonu)
> Paczka 500 SMS/MMS-ów za 5,00 zł z VAT miesięcznie

RYNEK BIZNESOWY

- Pakiet dla Biznesu 80 zrabatowany z 80,00 zł netto do 48,00 zł netto

- Usługa promocyjna Rozmowy za grosz do Innych (połączenia z 1 wybranym numerem komórkowym Abonenta sieci Orange lub Plus). Cena za minutę połączenia 1 gr. Miesięczny abonament wynosi 5,00 zł netto.

- Usługa promocyjna blueconnect 14 - blueconnect 14 (limit transmisji: 300 MB). Miesięczny abonament wynosi 9,00 zł netto.

- Nowa Firma 270- 270 minut wliczonych w abonament do sieci Era, Orange, Plus oraz krajowych sieci stacjonarnych zrabatowany z 95,00 zł netto do 47,50 zł netto.

- Usługa promocyjna Najtańsze numery (połączenia z 5 wybranymi numerami komórkowymi Abonentów sieci Orange i Plus) w promocyjnej kwocie za każdy wybrany numer:

w taryfach: Nowa Firma 270, Nowa Firma 410, Nowa Firma 600 oraz Nowa Firma 1000- 1,00 zł netto

- Usługa promocyjna blueconnect 14 - blueconnect 14 (limit transmisji: 300 MB). Miesięczny abonament wynosi 9,00 zł netto.

Ofertę Rodzinną odrzuciłem.
Pakiet dla Biznesu 80 wyniósł by mnie miesięcznie 48zł +9zł bc14 = 57 zł netto.
Nowa Firma 270: = 47,50zł + 9zł bc14 56,50 netto

PdB80= 320 minut.
NF270= 270 minut.

Interesowałby mnie HTC Desire:
PdB80: 354,24 zł brutto
NF270: 231,24 zł brutto

Z tego co pamiętam ma 150 minut do Ery i 150 min. do innych sieci przez cały okres umowy. W aktualnej taryfie z każdego miesiąca na następny przechodzi mi zawsze 115 minut. Abonament wynosi mniej niż 60 zł brutto. Z drugiej strony rachunek za ten numer zawsze przekracza 100zł. W większości to mina wysyłanych przeze mnie smsów.

Nie wiem czy zdecyduję się na przedłużenie umowy z Erą. Decyzję podejmę do przyszłego piątku. Kusi mnie przejście do Playa ale szczerze mówiąc nie wiem nawet jakie mają oferty.

P.S:
W otrzymanym mailu z SUK dostałem link do cenników. Zainteresował mnie ten dotyczący Nowej Firmy:

http://www.era.pl/pl/biznes/taryfy/nowa ... rma_cennik

Porównałem go z tym, który łatwo można znaleźć na stronie ERY:

http://www.era.pl/pl/biznes/taryfy/nowa ... irma?tab=2

W Nowej Firmie 270 proponowanej mi przy przedłużeniu umowy dostaję 270 minut.
W cenniku, który znalazłem na stronie taryfa NF270 minut tych jest 600.
Oczywiście widać różnicę w cenie abonamentu. Gdybym się zdecydował przedłużyć płaciłbym tylko 47,50 zł netto, nie 95 zł netto. Ale patrząc na liczbę minut to stwierdzam, że dostaję nową taryfę z 270 minutami, ale tylko nazywaną NF270. Taryfa NF270 nie jest równa taryfie NF270?

P.S.2: Z otrzymanych propozycji przedłużenia mowy można wyciągnąć jakieś bonusy lub zniżki? Mam prafie 7k pkt EP to wiem, że dostanę rabat na tel 250 zł. Ale czy na coś dodatkowo można liczyć?

Pozdrawiam.

#463312  autor: st.konsultant
 05 mar 2011, 00:31
Ghq pisze:
P.S.2: Z otrzymanych propozycji przedłużenia mowy można wyciągnąć jakieś bonusy lub zniżki? Mam prafie 7k pkt EP to wiem, że dostanę rabat na tel 250 zł. Ale czy na coś dodatkowo można liczyć?

Pozdrawiam.
Nie

#463313  autor: Ghq
 05 mar 2011, 00:37
st.konsultant pisze:
Ghq pisze:

Pozdrawiam.
Nie
Mógłbyś odnieść się też do tego:
P.S:
W otrzymanym mailu z SUK dostałem link do cenników. Zainteresował mnie ten dotyczący Nowej Firmy:

http://www.era.pl/pl/bizn...fy_firma_cennik

http://www.era.pl/pl/bizn...owa_firma?tab=2

Oczywiście widać różnicę w cenie abonamentu. Gdybym się zdecydował przedłużyć płaciłbym tylko 47,50 zł netto, nie 95 zł netto. Ale patrząc na liczbę minut to stwierdzam, że dostaję nową taryfę z 270 minutami, ale tylko nazywaną NF270. Taryfa NF270 nie jest równa taryfie NF270?
?

#463315  autor: st.konsultant
 05 mar 2011, 00:52
Ghq pisze:
st.konsultant pisze:
Ghq pisze:

Pozdrawiam.
Nie
Mógłbyś odnieść się też do tego:
P.S:

http://www.era.pl/pl/bizn...fy_firma_cennik

http://www.era.pl/pl/bizn...owa_firma?tab=2

?
Nazwą taryfy nie ma co się sugerować. NF 270 nie musi być równa NF 270. Taryfa może wyglądać zupełnie inaczej (inna ilość minut, inne bonusy, inne ceny telefonów) w przypadku różnych promocji (aneks do umowy z telefonem, aneks bez telefonu, nowa umowa).

#463384  autor: limakcki
 05 mar 2011, 14:04
proxx pisze:Ja się zirytowałem trochę bo w zeszłą środę zamówiłem HTC Desire, a w poniedziałek wszedł nowy cennik. Telefon staniał znacząco ale mina syna z telefonu warta była tego. Już nie mam siły słuchać i patrzeć co ten telefon potrafi :) Nie cieszył się tak jak 4 lata temu dostał SE M600i, bądź 2 lata temu jakiegoś Samsunga.
no i o to chodzi, zobacz "kilka" złotych a tyle radości na twarzy syna. nie przejmuj się tym cennikiem, w życiu się tak układa, że te kilka zł jakoś do Ciebie wróci...
  • Strona 54 z 217
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 217
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54