kuwejt pisze:Wymysł - zaznaczmy - który utrudnia życie klientowi.
No cóż, w Twojej opinii jest to wymysł, w naszej nie.. Sądzę, że możemy tą dyskusję w tym miejscu zakończyć, gdyż szczerze powiedziawszy, nie widzę dalszego sensu jej kontynuowania. Ty masz takie zdanie i ja je szanuję, jednak uważam, że działanie to ma właśnie pożądany efekt, gdyż zmiany te z pewnością wówczas dotrą do danej osoby (przynajmniej jest tego większe prawdopodobieństwo). Dalsze "udawadnianie" na siłę kto ma większą rację uważam za bezzasadne. Działania tego nie zmienimy i wszelkie zmiany Regulaminów, Cenników i tym podobne będą wysyłane (informacje o tych zmianach) na adres główny, nie korespondencyjny.
Ja rozumiem, że zastrzegacie możliwość odłączenia darmowego FCB i NK.
Bardzo dobrze to interpretujesz. Jeżeli udowodnimy "tethering" będziemy mieli prawo do nieodwołalnego odłączenia takiego pakietu.
No i jeszcze jedno pytanie, czy po migracji na All Inclusive 59 mogę podwyższyć na All Inclusive MAX 85 w dowolnym momencie?
Właściwie tak, ale pamiętaj o tym, że będzie to "gołą" taryfa, bez żadnych promocji. Tylko jej podstawowe założenia, bez dodatkowych minut i upustów.
sql pisze:w zakładce „Bieżące” znajduje się wiele nieaktualnych promocji zwłaszcza od środka strony w dół np. promocje RePlay ; Wyjątkowy Stan Darmowy; Trzy Razy Więcej itp.
Niestety, to że nie są one dostępne, nie oznacza że nie funkcjonują. Dopóki nie minie Okres Zastrzeżony zawartych Aneksów u naszych Abonentów w tych Ofertach, to te Regulaminy muszą tam pozostać.
horas pisze:jasno to opisałem ??
O ile dobrze Cię zrozumiałem, to już wyjaśniam.
Nie ma możliwości, aby Abo z nr 791 przenieść na 790 (PF). Niestety, tym bardziej nie ma możliwości, aby zmniejszyć wysokość taryfy z większej na mniejszą. W tym wypadku należałoby rozwiązać zawartą Umowę i podpisać nową na określoną taryfę (w tym przypadku All 109-tak jak piszesz, dla 791). W przypadku PF (790) możesz zawrzeć dowolną Umowę, obowiązującą na chwilę obecną. Nie można zrobić tak, aby był jednocześnie PF i Abonament na jednym numerze (o ile dobrze Cię zrozumiałem).
szkoda wielka, że nie można zmniejszyć sobie taryfy :/
Jak wspomniałem powyżej, można, ale musiałbyś rozwiązać bieżącą Umowę (przenieść numer do PF) i zawrzeć nową Umowę z mniejszym Abo.
pakierhakierxd pisze:Masz 120 minut wymienne na 160 sms/mms do wszystkich co miesiąc,jeśli podpiszesz umowę na odległość przez kuriera to możesz w ciągu 10 dni zrezygnować z umowy wg prawa,jeśli w salonie takiego prawa nie masz.Po 10 dniach zapłacisz karę jaką masz napisaną jako ulga w umowie...
Możesz też wykupić pakiet sms 100 za 5zł,pakiet minut 50 za 5zł które są doliczane do abonamentu i inne pakiety
Potwierdzam. Jednak kwestia tzw. 10 dni wygląda trochę inaczej. Warunkiem skorzystania z tego (aby zwrot był możliwy) jest przestrzeganie pewnych zasad, określonych w aktach prawnych. W wielkim skrócie, wygląda to tak, że jeżeli otrzymasz przesyłkę i aktywujesz usługę (zaczniesz korzystać z telefonu i dzwonić), wówczas nie przysługuje ci prawo do zwrotu w oparciu o obowiązujące akty prawne. Krótko mówiąc, jeżeli zwróciłbyś do nas towar a my byśmy potwierdzili, że z niego korzystałeś, odeślemy Ci go z powrotem i Umowa będzie Cię obowiązywać. Rozwiązanie jej będzie się wówczas wiązało z naliczeniem opłaty specjalnej. Akty prawne, regulujące sprzedaż na odległość to:
• ustawa z 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności wyrządzonej przez produkt niebezpieczny (Dz.U. Nr 22 poz. 271)
• ustawa z 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cywilnego (Dz.U. Nr 141 poz. 1176)
• ustawa z dnia 20 lipca 2001 r. o kredycie konsumenckim (Dz. U. Nr 100 poz. 1081 z późn. zm.) – jeżeli sprzedaż odbywa się na raty.
W naszym przypadku zastosowanie mają głównie przepisy określone w ustawie z 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności wyrządzonej przez produkt niebezpieczny (Dz.U. Nr 22 poz. 271)
Tak więc, to nie jest tak, że mamy nieograniczone możliwości dokonania zwrotu w terminie 10 dni bez żadnej odpowiedzialności.
mPablo pisze:Dlatego będę twardo, w razie konieczności, pisemne sprawy kierował na Taśmową, ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru, żeby data doręczenia była. Może to Was nauczy partnerskiego podejścia do klienta.
Oczywiście możesz tak robić, niemniej jednak pamiętaj o tym, że zgłoszenie może być dłużej rozpatrywane z tego tytułu. Co do pozostałych kwestii, moją wypowiedź już zamieściłem, więc pozwól że z mojej strony dyskusję uznam za zakończoną.
diobel007 pisze:Ja mam takie pytanko:
Kody USSD są przypisane do danej taryfy. Oznacza to, że nie wszystkie kody, którymi możesz coś sprawdzić w PF działają w Abo. W tym przypadku jest to akurat kod *106# (tak jak napisał Jedrker).
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.