• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 53 z 217
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 217

#462593  autor: SACZI
 01 mar 2011, 15:39
boczi pisze:Ogólnie, rachunki kształtują się na poziomie 270-300 PLN. W Erze jestem od 4 lat. Odbieram sporo połączeń.

...
i najlepiej jakiś iPhone 4 w niskiej cenie.
R330 za 250 PLN po zniżce SUK.
Wszystkie numery stacjonarne i komórkowe w całej EU obejmują minuty z abonamentu
http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... fon/oferta

#462596  autor: limakcki
 01 mar 2011, 16:03
st.konsultant pisze:I pewnie na tym polega częściowo polityka cenowa niektórych aparatów. "Napalony" Klient często bierze wyższy abonament niż wynika to z jego potrzeb, tylko i wyłącznie po to, żeby mieć telefon za złotówkę.
Czy ja wiem czy polityka taka? Napisałeś jakby po części klienci byli w bambuko robieni przez taką psychologię sprzedaży, a przecież nie od dziś wiadomo, że część kasy z abonamentu to po prostu raty za telefon i jeśli ktoś woli wziąć telefon na raty niż za gotówkę to bierze wyższy abonament, a przy okazji dostaje (może nie do końca potrzebne, ale od nadmiaru głowa nie boli) minuty :wink: podsumowując czy to jest kwestia napalenia czy braku gotówki ciężko powiedzieć...

#462604  autor: thonka
 01 mar 2011, 16:35
SACZI, po co proponowac komus cos, co jest o 90zl drozsze niz jego wymagania?
R170 za 160zl ma wystarczajaco minut (byla mowa o 600-700), wystarczajaco danych i w miare tani telefon, a przy tych rachunkach raczej bez problemu powinni zejsc o 50% z telefonu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#462614  autor: SACZI
 01 mar 2011, 16:58
thonka pisze:SACZI, po co proponowac komus cos, co jest o 90zl drozsze niz jego wymagania?
R170 za 160zl ma wystarczająco minut (byla mowa o 600-700), wystarczająco danych i w miarę tani telefon, a przy tych rachunkach raczej bez problemu powinni zejść o 50% z telefonu.
Może i masz racje, ale jak ktoś płaci 330 PLN z 1 numeru, to R330 jest moim zdaniem idealna i praktycznie nie jest się ograniczonym ilością minut, to raz.

Dwa, wymagane 600 minut spełnia pakiet R80 za 85 PLN SUK tylko, że cena telefonu jest kosmiczna.
W całościowym rozrachunku R80 jednak jest tańsza o "drobne" 1000 PLN:
R170 = 24*160+899= 4739
R80 = 24*85+1699 = 3739
(R330 = 24*250+599 = 6599 :mrgreen: )

Odnośnie nowych telefonów, to z tego co mówi SUK, C7 jest jedyną zmianą w ofercie i w poszczególnych taryfach ma się jak poniżej:
R20 1099 PLN
R40 999 PLN
R60 799 PLN
R80 699 PLN
R140 399 PLN
R170 99 PLN
R330 1 PLN

#462621  autor: ywis
 01 mar 2011, 17:28
kuwejt pisze:Tylko niech st.konsulatnt się wypowie czy iPhone'y są jeszcze dostępne bo ostatnio było z tym ciężko.
Pokazują się co jakiś czasu, ale ogólnie są dostępne...

#462625  autor: pawi
 01 mar 2011, 17:41
Niech wycofają z oferty, tak jak DHD :)

#462657  autor: st.konsultant
 01 mar 2011, 19:31
kuwejt pisze:Tylko niech st.konsulatnt się wypowie czy iPhone'y są jeszcze dostępne bo ostatnio było z tym ciężko. O Play już nie mówię bo tam dostać ten telefon to cud.

Dzisiaj pojawiło się kilkaset sztuk więc w najbliższym czasie nie powinno zabraknąć ;)

#462681  autor: ywis
 01 mar 2011, 21:31
st.konsultant pisze:Dzisiaj pojawiło się kilkaset sztuk więc w najbliższym czasie nie powinno zabraknąć
Z doświadczenia wiem, że te "kilka sztuk" potrafi zejść w przeciągu jednej, dwóch godzin... :)

#462689  autor: st.konsultant
 01 mar 2011, 22:11
ywis pisze:
st.konsultant pisze:Dzisiaj pojawiło się kilkaset sztuk więc w najbliższym czasie nie powinno zabraknąć
Z doświadczenia wiem, że te "kilka sztuk" potrafi zejść w przeciągu jednej, dwóch godzin... :)
Zgadzam się w 100 % :)
Ale jednak ok 400 Iphonów tak szybko nie zejdzie ;)

#462702  autor: traber
 01 mar 2011, 23:02
Milon pisze:jako specjalnie dla nas przygotowana ma sieć rodzinną za free na 6 mcy :D
tak to zgrabnie ujęła w słowa że prawie uwierzyłem, na szczęście okazało się że chodzi o dodatkowe ubezpieczenie za 5zł o czym zapomniała powiedzieć
Wiele rzeczy już słyszałem w salonach i u dealerów różnych operatorów, ale za tym nie nadążam... PTC sprzedaje ubezpieczenia w ramach przedłużenia umowy? Możesz skrobnąć kilka słów więcej?
TIA
t.

#462703  autor: st.konsultant
 01 mar 2011, 23:05
traber pisze:
Milon pisze:jako specjalnie dla nas przygotowana ma sieć rodzinną za free na 6 mcy :D
tak to zgrabnie ujęła w słowa że prawie uwierzyłem, na szczęście okazało się że chodzi o dodatkowe ubezpieczenie za 5zł o czym zapomniała powiedzieć
Wiele rzeczy już słyszałem w salonach i u dealerów różnych operatorów, ale za tym nie nadążam... PTC sprzedaje ubezpieczenia w ramach przedłużenia umowy? Możesz skrobnąć kilka słów więcej?
TIA
t.

Przy nowych aktywacjach też. Usługa nazywa się bezpieczny telefon.

http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... ny_telefon

#462721  autor: traber
 01 mar 2011, 23:38
st.konsultant pisze:
traber pisze:PTC sprzedaje ubezpieczenia w ramach przedłużenia umowy?
Przy nowych aktywacjach też. Usługa nazywa się bezpieczny telefon.
http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... ny_telefon
Dzięki :) Oferty indywidualnej aż tak nie znam, głównie zaglądam do "sekcji regonowców".
Atsd kiedyś istniała instytucja zgłoszenia kradzieży i zablokowania karty. O tempora, o mores...

#462722  autor: hamster84
 01 mar 2011, 23:41
Hej
Prosze o info jaki czas przed koncem umowy mozna w tej chwili przedluzac z telefonem i bez.
Jaki czas przed koncem umowy mozna negocjowac z BUK ?
Pozdrawiam

#462733  autor: st.konsultant
 02 mar 2011, 01:02
hamster84 pisze:Hej
Prosze o info jaki czas przed koncem umowy mozna w tej chwili przedluzac z telefonem i bez.
Jaki czas przed koncem umowy mozna negocjowac z BUK ?
Pozdrawiam
Dla biznesu oferta z telefonem zawsze 3 miesiące wcześniej, dla prywatnych w zależności od wysokości faktur najwcześniej 4,5 miesiąca wcześniej a najpóźniej 3 miesiące wcześniej. Bez telefonu wszędzie po staremu, czyli 6 miesięcy wcześniej.

Ofertę negocjować możesz wtedy kiedy po prostu jest na koncie....

#462739  autor: boczi
 02 mar 2011, 02:13
husky pisze: Przy takich rachunkach to chyba już powinno być 50% zniżki na jabłko, do tego np R170 w tym 1300 min + 2GB net + sieć rodzinna 5 osob za 160 PLN po znizkach z SUK, jak dla mnie oferta lepsza od All Inclusive MAX 145 no iP4 16GB powinnien kosztowac okolo 450 zł + obnizka z era premia.
Widzę, że przy moich rachunkach (średnia +/- 300 pln) jest szansa przebić All Inclusive MAX Playa.
Mówisz o taryfie R170 z 800 minutami (standardowe abo dla przedłużających 189 i iPhone za 199), czy o R170 z 1300 minutami z standardowym abo 199 i iPhone za 449? Czy dla obu da się zejść do 160, a może da się niżej?
Poza tym, te ceny iphonów podaję z oferty na iBOA. Czy to są już może jednak ceny po obniżce? Bo w cenniku obowiązującym od 23.02.2011 widzę cenę 899zł w tej taryfie...
Czy do zniżki 50% na iPhone którą, jak twierdzisz dostanę (jakie jest dokładne tego kryterium?), gdyby do tego dołożyć upust z pkt Era Premia - jaki jest górny pułap zniżki z punktów?
Czy jest opcja obniżenia abo poprzez rezygnację z możliwości aktyw owania usługi Era Rodzinna? :|
Zmieniło się i w Erze... teraz mam 500 minut gdzie 1 minuta to 3 sms, teraz jest 1 do 1 co ratuje trochę pakiet 500 sms/mms za 5zl - rozumiem, że trzeba go aktywować w ciągu 60 dni od przedłużenia, by móc mieć tą usługę co miesiąc w takiej cenie? Czy schodzi przed wykorzystaniem pakietu 1300 minut czy dopiero po?
Jestem zainteresowany tylko i wyłącznie umową na 2 lata.
Widzę, że tak jak mówicie są iPhone'y w iBOA.
SaCZI pisze:R330 za 250 PLN po zniżce SUK.
To jednak za duża taryfa, ale kusi Era Gold (telefon co rok)...
SaCZI pisze:Może i masz racje, ale jak ktoś płaci 330 PLN z 1 numeru, to R330 jest moim zdaniem idealna
Tak, płacę tyle, ale chciałbym obniżyć koszty chociaż o jakąś połowę przy polepszeniu oferty w stosunku do tej, którą mam teraz

A przy tej taryfie uważam, że warto wziąć jabłko - kusi też mnogość aplikacji (chociaż tu irytuje mnie system dopuszczania ich do marketu) i ergonomia. Innym telefonem, który by mnie interesował to HTC Desire Z, który jednak jest już mniej warty. Szkoda, że to ubezpieczenie telefonu w wyższych taryfach kosztuje 15zł :P

Pozdrawiam

#462741  autor: thonka
 02 mar 2011, 02:59
boczi, wystarczy troche poczytac pierwsza strone tego tematu i strone ery, by sie dowiedziec praktycznie wszystkiego.

standardowa R170 to 199zl i w tym 1300 minut, 2GB paczka danych i 5os. siec rodzinna. da sie to obnizyc do 160zl. iphone4 16GB jest za 899zl, ale przy twoich rachunkach jest bardzo prawdopodobne, ze dostaniesz rabat 50% na telefon choc oczywiscie nie musza Tobie go dac.

przedluzenie w taryfie multimedialnej R170 to 800 minut, 5GB paczka danych za 189zl. nie da sie w tym abonamencie obnizyc tej kwoty.
do tego iphone 4 16GB za 199zl.

jakie sa obnizki z punktow jest na pierwszej stronie.
boczi pisze:a może da się niżej?
nie da sie nic wiecej ponad to co juz napisalismy.
boczi pisze: ceny iphonów podaję z oferty na iBOA. Czy to są już może jednak ceny po obniżce? Bo w cenniku obowiązującym od 23.02.2011 widzę cenę 899zł w tej taryfie...
ceny w iBOA nie obejmuja ew. znizek i generalnie po za znizka z punktow era premia nie da sie tam nic wywalczyc.
boczi pisze:Czy jest opcja obniżenia abo poprzez rezygnację z możliwości aktyw owania usługi Era Rodzinna?
nie ma takiej opcji. aktywowanie sieci rodzinnej jest dobrowolne. mozesz, ale nie musisz skorzystac z tego gratisu
boczi pisze:ratuje trochę pakiet 500 sms/mms za 5zl - rozumiem, że trzeba go aktywować w ciągu 60 dni od przedłużenia, by móc mieć tą usługę co miesiąc w takiej cenie? Czy schodzi przed wykorzystaniem pakietu 1300 minut czy dopiero po?
aktywowac przez konsultanta (ponoc tylko w ten sposob). a kolejnosc schodzenia jest w regulaminie... podpowiem, ze minuty ze wszystkich pakietow schodza maksymalnie najkorzystniej dla abonenta (jedyny wyjatek to pakiety taniej do wszystkich).
boczi pisze:kusi Era Gold (telefon co rok)...
telefon co 12 miesiecy, ale z podpisaniem aneksu na 24 miesiace. czyli mniej wiecej tak jakby umozliwiono Tobie przedluzenie umowy zamiast standardowego 4,5 miesiaca na 12 miesiecy wczesniej.
co ciekawe przy sredniej z 12 miesiecy na poziomie 300zl juz dzisiaj moglbys uczestniczyc w tym programie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#462749  autor: boczi
 02 mar 2011, 07:53
ceny w iBOA nie obejmuja ew. znizek
To skąd takie ceny u mnie w panelu iBOA? Nie pokrywają się z cennikiem.
co ciekawe przy sredniej z 12 miesiecy na poziomie 300zl juz dzisiaj moglbys uczestniczyc w tym programie.
Z 12 miesięcy mam poniżej 300. Koło 260.

Dzięki za odpowiedź.

#462767  autor: st.konsultant
 02 mar 2011, 10:25
thonka pisze:
boczi pisze:kusi Era Gold (telefon co rok)...
telefon co 12 miesiecy, ale z podpisaniem aneksu na 24 miesiace. czyli mniej wiecej tak jakby umozliwiono Tobie przedluzenie umowy zamiast standardowego 4,5 miesiaca na 12 miesiecy wczesniej.

Tylko w przypadku Era Premia Gold kolejne 24 miesiące liczone są od daty zawarcia aneksu a nie tak jest standardowo od wygaśnięcia poprzedniej umowy.

#462838  autor: mister
 02 mar 2011, 18:12
Witam,

jako że piszecie o sieci rodzinnej, a na stronie ery widać promocję "moc prezentów na zawsze" mam pytanie, co jak i ile da się w tych taryfach zrobić :)

oraz czy wysyłać jakieś rezygnacje z umowy lepiej przed?

i następne pytanie kiedy konkretnie przedłużać w ostatnim miesiącu?

pozdrawiam serdecznie i dzięki za odpowiedź :)
  • Strona 53 z 217
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 217
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53