• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 52 z 217
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 217

#461960  autor: proxx
 26 lut 2011, 01:14
Testus pisze:No to Proxx sorki za zamieszanie ALE co dziwne konsultant mówił że są w stałej sprzedaży tylko szybko się rozchodzą stąd trzeba poczekać na dostawę. Widocznie nie był do końca doinformowany :-D
Przekazałem tylko co mi powiedziano. Sprawdzała podobno i pytała innych osób. Mniejsza z tym, w środę przedłużona umowa a dziś rano kurier z telefonami przyjechał. A więc mniej niż 48 godzin.

Najśmieszniejsze: telefony odebrane od kuriera, a godzinę później otrzymuję sms z ery z numerem listu przewozowego :lol:

#461978  autor: Milon
 26 lut 2011, 09:32
Witam
właśnie podpisałem aneks dla mamy i chciałbym się tym podzielić na forum dla przestrogi :!:
udałem się do głównego salonu w Poznaniu i miła pani na dzień dobry wypaliła z mega promocją tylko za 34 zł :shock:
jako specjalnie dla nas przygotowana ma sieć rodzinną za free na 6 mcy :D
tak to zgrabnie ujęła w słowa że prawie uwierzyłem, na szczęście okazało się że chodzi o dodatkowe ubezpieczenie za 5zł o czym zapomniała powiedzieć
idąc dalej brakowało mi 30 punktów EP do zniżki ale nic się nie dało zrobić!
ostatnia wtopa: na pytanie mojej mamy dlaczego w X2 są takie małe ikonki odpowiedź bo to symbian
podziękowałem grzecznie i jadąc do domu wszystko załatwiłem telefonicznie
śledzę to forum regularnie ale podejrzewam że 3/4 ludzi z ulicy robią w karola! (przepraszam jeśli uraziłem jakiegoś Karola z forum :D )

#461984  autor: plustik
 26 lut 2011, 11:19
Milon pisze:Witam
właśnie podpisałem aneks dla mamy i chciałbym się tym podzielić na forum dla przestrogi :!:
udałem się do głównego salonu w Poznaniu i miła pani na dzień dobry wypaliła z mega promocją tylko za 34 zł :shock:
jako specjalnie dla nas przygotowana ma sieć rodzinną za free na 6 mcy :D
tak to zgrabnie ujęła w słowa że prawie uwierzyłem, na szczęście okazało się że chodzi o dodatkowe ubezpieczenie za 5zł o czym zapomniała powiedzieć
idąc dalej brakowało mi 30 punktów EP do zniżki ale nic się nie dało zrobić!
ostatnia wtopa: na pytanie mojej mamy dlaczego w X2 są takie małe ikonki odpowiedź bo to symbian
podziękowałem grzecznie i jadąc do domu wszystko załatwiłem telefonicznie
śledzę to forum regularnie ale podejrzewam że 3/4 ludzi z ulicy robią w karola! (przepraszam jeśli uraziłem jakiegoś Karola z forum :D )
Co racja to racja. Niekompetentnych pracowników opów w salonach nie brakuje. Zawsze lepiej jest przedłużać telefonicznie - lub jeśli Ci zależy na salonie to uzgodnić co trzeba telefonicznie i poprosić aby oferta była dostępna na koncie (do podpisania w salonie) - ale to chyba nie ma żadnego sensu i szkoda czasu aby jechać do salonu...

#462086  autor: limakcki
 26 lut 2011, 20:31
proxx pisze:- Usługa promocyjna Rozmowy za grosz z 10 numerami (połączenia z 10 wybranymi numerami komórkowymi Abonentów sieci Era i Użytkownikami systemu Tak Tak oraz krajowych sieci stacjonarnych)
Cena za minutę połączenia 1 gr. Miesięczny abonament wynosi 6,10 zł z VAT.
no ok ok, ale to jest wszystko na stronie, mi bardziej chodzi o to czy jest możliwośc uzyskania np. rabatu 6,10zł na ww usługę, bo w poprzednich latach taki rabat na numery za grosz można było uzyskać. Jak się domyślam nie próbowałeś więc pytanie do przedłużających w taryfach firmowych czy da się uzyskać numery za grosz bez miesięcznej opłaty za te numery?

#462089  autor: ywis
 26 lut 2011, 20:49
limakcki pisze:Jak się domyślam nie próbowałeś więc pytanie do przedłużających w taryfach firmowych czy da się uzyskać numery za grosz bez miesięcznej opłaty za te numery?
Nie ma takiej możliwości.

#462379  autor: SACZI
 28 lut 2011, 14:20
Jutro prawdopodobnie nowe telefony w ofercie, min Nokia C7.
Na pewno dla nowych, ale i dla przedłużających będą jakieś zmiany.
Informacja ze sklepu Ery.

#462380  autor: jamal
 28 lut 2011, 14:26
już nie mogę się doczekać :D może choć raz zrobią zmiany na lepsze ??

#462393  autor: SACZI
 28 lut 2011, 15:18
jamal pisze:już nie mogę się doczekać :D
Nie ciesz się tak, C7 w R60 dla nowych to koszt chyba 800 albo 900PLN.
Na allegro po 1200-1300 chodzi.

#462396  autor: jamal
 28 lut 2011, 15:35
mnie by interesowała R80 zwykła lub multimedialna dla przedłużających

#462400  autor: SACZI
 28 lut 2011, 15:54
jamal pisze:mnie by interesowała R80 zwykła lub multimedialna dla przedłużających
Ja tylko wiem, że jutro będą zmiany, pojawi się C7, bo o nią pytałem w sklepie.
Szczegółów nie znam. Jak będą, to pojawią się na www ery.

#462404  autor: jamal
 28 lut 2011, 16:09
jasne , zobaczymy, ale patrząc co do tej pory wywijają nie wierzę w cuda.

#462429  autor: pio-trek
 28 lut 2011, 18:38
od dzis jest nowa oferta w biznesie na pzredluzenie, tzn. nowy cennik, niewielkie roznice (czasem w dol czasem w gore) i kilka nowych telefonow no i desire hd w modelach o ograniczonej dostepnosci

#462465  autor: SACZI
 28 lut 2011, 20:01
pio-trek pisze:od dzis jest nowa oferta w biznesie na pzredluzenie, tzn. nowy cennik, niewielkie roznice (czasem w dol czasem w gore) i kilka nowych telefonow no i desire hd w modelach o ograniczonej dostepnosci
C7 w NF150 kosztuje 788/970brutto.
Ceny kosmiczne, a dla indywidualnych jest drożej ...

#462467  autor: ywis
 28 lut 2011, 20:05
SACZI pisze:C7 w NF150 kosztuje 788/970brutto.
Ceny kosmiczne, a dla indywidualnych jest drożej ...
Znam klientów, którzy przy NF270 za iPhone 4 potrafią zapłacić grubo ponad 1000 pln :) ...także na pewno chętni się znajdą pomimo, że cena za C7 jest dość wysoka. Zawsze w taryfach dla biznesu można podpisać umowę/aneks na 36 msc, co zmniejszy nam choć trochę cenę telefonu.

#462498  autor: ywis
 28 lut 2011, 21:46
SACZI pisze:Tylko, że jabłko to bez umowy koszt rzędu 2500-3000PLN.
Ok, ale nie zmienia to faktu, że biorąc umowę na 36 msc przy której netto płacisz 95 pln, a za iPhone ok 1400 brutto, no to sorry, nie mów mi, że to jest opłacalne i że nie ma chętnych na tak drogie telefony bez względu na to ile tel. kosztuje, ważne aby go mieć... bo takich klientów znam i z takimi również w wielkiej mierze mam styczność.

#462501  autor: st.konsultant
 28 lut 2011, 22:00
ywis pisze:
SACZI pisze:Tylko, że jabłko to bez umowy koszt rzędu 2500-3000PLN.
Ok, ale nie zmienia to faktu, że biorąc umowę na 36 msc przy której netto płacisz 95 pln, a za iPhone ok 1400 brutto, no to sorry, nie mów mi, że to jest opłacalne i że nie ma chętnych na tak drogie telefony bez względu na to ile tel. kosztuje, ważne aby go mieć... bo takich klientów znam i z takimi również w wielkiej mierze mam styczność.

I pewnie na tym polega częściowo polityka cenowa niektórych aparatów. "Napalony" Klient często bierze wyższy abonament niż wynika to z jego potrzeb, tylko i wyłącznie po to, żeby mieć telefon za złotówkę.

#462508  autor: SACZI
 28 lut 2011, 22:25
ywis pisze:Ok, ale nie zmienia to faktu, że biorąc umowę na 36 msc przy której netto płacisz 95 pln, a za iPhone ok 1400 brutto, no to sorry, nie mów mi, że to jest opłacalne
1. Sama umowa na 36 m-cy jest nieopłacalna
2. Na 24 m-ce też średnio mi się uśmiecha, ale jestem w stanie to przeboleć
3. to, czy 1400 jest opłacalne, czy wręcz przeciwnie, nie jest taką prostą sprawą do wykazania. Ja raczej powiedziałbym, że jest to oferta JESZCZE akceptowalna w stosunku do kwoty abonamentu i kosztu umowy.

ywis pisze:... nie mów mi, ... że nie ma chętnych na tak drogie telefony bez względu na to ile tel. kosztuje, ważne aby go mieć... bo takich klientów znam i z takimi również w wielkiej mierze mam styczność.
To już inna sprawa.

#462570  autor: boczi
 01 mar 2011, 13:23
W połowie maja kończy mi się umowa, toteż już myślę o przedłużeniu.

Podstawowe pytanie to to, czy Era będzie w stanie zaproponować mi lepsza ofertę od All Inclusive MAX 95/145 w Play.

Szacuję, że w maju średnia rachunków z ostatnich 3 miesięcy będzie wynosiła około 330zł. Ogólnie, rachunki kształtują się na poziomie 270-300 PLN. W Erze jestem od 4 lat. Odbieram sporo połączeń.

W tej chwili moja taryfa to Nowa Era 200 + pakiet 500MB za 15zł bez lejka + nr stacjonarny za 5zł
Nie liczę Ery Stacjonarnej z której zrezygnowałem w tym miesiącu bo wiem, że nie ma na to wpływu.

Zależy mi na płaskiej taryfie: minuty do wszystkich sieci, niższy cenowo abo z minimum 500 minut - najlepiej 600-700, pakiet net minimum 1GB no i najlepiej jakiś iPhone 4 w niskiej cenie.

Wolę zapytać najpierw Was, przed telefonem do działu przedłużeń.
Pozdrawiam.

#462573  autor: husky
 01 mar 2011, 13:42
boczi pisze:W połowie maja kończy mi się umowa, toteż już myślę o przedłużeniu.

Podstawowe pytanie to to, czy Era będzie w stanie zaproponować mi lepsza ofertę od All Inclusive MAX 95/145 w Play.

Szacuję, że w maju średnia rachunków z ostatnich 3 miesięcy będzie wynosiła około 330zł. Ogólnie, rachunki kształtują się na poziomie 270-300 PLN. W Erze jestem od 4 lat. Odbieram sporo połączeń.

W tej chwili moja taryfa to Nowa Era 200 + pakiet 500MB za 15zł bez lejka + nr stacjonarny za 5zł
Nie liczę Ery Stacjonarnej z której zrezygnowałem w tym miesiącu bo wiem, że nie ma na to wpływu.

Zależy mi na płaskiej taryfie: minuty do wszystkich sieci, niższy cenowo abo z minimum 500 minut - najlepiej 600-700, pakiet net minimum 1GB no i najlepiej jakiś iPhone 4 w niskiej cenie.

Wolę zapytać najpierw Was, przed telefonem do działu przedłużeń.
Pozdrawiam.
Przy takich rachunkach to chyba już powinno być 50% zniżki na jabłko, do tego np R170 w tym 1300 min + 2GB net + sieć rodzinna 5 osob za 160 PLN po znizkach z SUK, jak dla mnie oferta lepsza od All Inclusive MAX 145 no iP4 16GB powinnien kosztowac okolo 450 zł + obnizka z era premia.
  • Strona 52 z 217
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 217
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52