Chej ludziska! Mam do Was wielką przestrogę!!! Mój brat będąc w systemie abonamentowym dostał następującego smsa!
/era: Są państwo zwycięzcami 100 tysięcy złotych w naszym konkursie. Więcej informacji po wysłaniu bezpłatneego SMSa z osobistym kodem 698402xxx i wyślij na numer 1120!
Mój brat oczywiście wysłał tego smsa, a wiecie co to znaczy??? To znaczy, że właśnie tej osobie doładował konto za 20zł (TAK TAKa) a jemu doliczyło 20zł do bieżących kosztów

Gdyż w ERZE istnieje możliwość doładowania konto drugiej osobie w systemie TAK TAK poprzez wysłanie smsa pod nr 1120 (20zł) bądź 1110 (10zł) o treści: i podaje się nr tel. który chce się doładować!
Zrobił tak, ponieważ nie znał tego numeru telefonu

gdy już się zorientował, że źle zrobił było już za późno! Sms dotarł...
Po chwili otrzymał wiadomość zwrotną!
/era: (tym razem naprawdę) Informujemy, że konto TAK TAK nie zostało doładowane! Limit doładowania został wyczerpany." 
To oznacza 2 rzeczy:
1. Albo temu gościowi już tyle doładowali konta, że już więcej nie mogło się zmieścić

2. Albo ktoś go uprzedził i już doładował mu konto (bo chyba limit wynosi 1 doładowanie na dzień)
Tym razem mój brat miał wielkie szczęście, ale inne osoby... wyrazy współczuć. Tak się nabrać

Sprytnie ten koleś to zrobił, osoby starsze, biorące czynnie udział w konkursach, rządne posiadania pieniędzy na pewno dadzą się nabrać!
Nich to będzie dla mojego brata nauczka a dla WAS drodzy TELEPOLISOWICZE przestroga

Miejcie oczy szeroko otwarte, bo nie znacie dnia ani godziny