Wiesz o co chodzi z tym tanim internetem są 2 pakiety internetowe:
play online w telefonie(to jest tańszy internet ale tylko na zasięgu playa),internet w telefonie(droższy internet na zasięgu plusa i playa)
Jest różnica w cenie

play 100 mb 5zł
play i plus 100 mb 10zł
Ja napisałem takie zgłoszenie
Witam proszę o pomoc w pozbyciu się komunikatu:"jesteś poza strefa taniego internetu, nie korzystasz z pakietu play online w telefonie, koszt transferu danych zgodny z cennikiem".
Dostałem pozytywną odpowiedź
Szanowny Panie,
dziękuję za zgłoszenie zarejestrowane 16 listopada 2010 roku za pośrednictwem serwisu Play 24, dotyczące wyłączenia powiadomienia o opuszczeniu strefy taniego internetu.
Uprzejmie informuję, że zgodnie z Pana dyspozycją wyłączyłam powiadomienie o treści: "Jesteś poza strefą taniego internetu. Nie korzystasz z pakietu Play Online w telefonie, koszt transferu danych zgodnie z Cennikiem", które otrzymywał Pan na swoim telefonie.
Powyższa informacja jest wysyłana z sieci do wszystkich użytkowników w momencie kiedy opuszczają oni infrastrukturę sieci Play, niezależnie od tego czy mają aktywny Pakiet Play Online w telefonie czy też Pakiet Internet. Ma ona jedynie charakter informacyjny.
Zgodnie z Pana dyspozycją informacja ta została dezaktywowana i nie powinna być juz wysyłana na Pański telefon.
Ufam, że powyższa odpowiedź odpowiada na poruszane przez Panią kwestie. W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem:
[email protected] lub poprzez stronę internetową
www.24.playmobile.pl. gdzie można również na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia, zobaczyć odpowiedź, uzyskać informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług.
Z poważaniem ...