• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#461414  autor: galtom
 23 lut 2011, 07:07
No to z innej beczki. Co dzieki rebrandingowi na Orange zyskala Idea. Moze na forum jest ktos "z sieci" bedzie wstanie odpowiedziec na to pytanie.
Byla sobie spolka, zarabiala, miala rozpoznawalna marke i wg. mnie rebranding to tylko kolejny sposob na wyciagniecie kasy ze spolki na podstawie faktury "za uzyczenie marki". Ciekawe na jakiej zasadzie opierane sa takie wyiczenie - ile kosztuje uzywanie marki Orange (bo najwyrazniej z tego powodu FT ma jakies koszty...).
Pewnie Orange PL jest dzieki temu reklamowane w Australii - trzeba by zapytac rzecznikia o ile Orange Pl skoczyla sprzedaz na poziomie swiatowym od czasu gdy przestali byc Ideaa...
Innymi slowy czy kasa, ktora sie wyciaga z kieszeni abonentow i spolki na oplaty za logo jakos sie zwraca?

Zastanawiam sie kiedy EU i Komisja Europejska wymusi na takich operatorach aby zaczely na WSPOLNYM rynku dzialac naprawde jak jedna firma. Zero roamingu (o ile jestesmy w swojej sieci) i oferty dla klientow (wszystkich) takie z ktorych wynika, ze placenie za globalna marke cos daje.

Ciekawe czy z Era/T-Mobile bedzie identycznie...

A biorac pod uwage jak ciagle niewielka jest konkurencja pomiedzy operatorami to mam nadzieje, ze Polkomtela nie kupi Solorz.

Pozdrawiam,
Galtom

#461433  autor: krzysztof.ka
 23 lut 2011, 10:23
Chyba jedynie ładne logo i zwierzaki w okrojonej wersji - bez słowika i szopa pracza.

Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.