• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 49 z 217
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 217

#461357  autor: proxx
 22 lut 2011, 21:14
Jakby ktoś pytał to Samsunga Wave S8500 nie ma na magazynie i już nie będą zamawiać. Ostatnie sztuki można w salonach wyłapać według SUK'u.

#461390  autor: st.konsultant
 22 lut 2011, 23:20
proxx pisze:Jakby ktoś pytał to Samsunga Wave S8500 nie ma na magazynie i już nie będą zamawiać. Ostatnie sztuki można w salonach wyłapać według SUK'u.

Tak się składa, że dziś kilkanaście sztuk niespodziewanie się pojawiło :) Ale chwila moment i już ich nie było :)

Co do pytań o HTC DESIRE HD to nie wiem niestety czy telefon się jeszcze pojawi. Nie spotkałem się jednak nigdy z sytuacją, w której telefon był wycofany i ponownie pojawiał się w ofercie.

#461400  autor: pio-trek
 22 lut 2011, 23:55
pio-trek pisze:
proxx pisze:Wiadomo coś może kiedy zaktualizuje się oferta telefonów w Era Nowa Firma i Pakiet dla Biznesu ?
a tu ja się dołączam do pytania :-)
a czy w tej kwestii coś wiadomo?

#461403  autor: st.konsultant
 23 lut 2011, 01:07
pio-trek pisze:
pio-trek pisze:
proxx pisze:Wiadomo coś może kiedy zaktualizuje się oferta telefonów w Era Nowa Firma i Pakiet dla Biznesu ?
a tu ja się dołączam do pytania :-)
a czy w tej kwestii coś wiadomo?

O takich zmianach pracownicy nie są uprzedzani wcześniej więc nie sądzę, żeby ktoś tutaj odpowiedział na takie pytania.

#461405  autor: tormentor
 23 lut 2011, 01:29
Wiadomo coś może o HTC Desire? Przedłużyłem umowę, czekam na kuriera, ale Era się tłumaczy "Czekamy na dostawę"...

#461406  autor: st.konsultant
 23 lut 2011, 01:32
tormentor pisze:Wiadomo coś może o HTC Desire? Przedłużyłem umowę, czekam na kuriera, ale Era się tłumaczy "Czekamy na dostawę"...

Niestety nie wszystko zależne jest od Ery jeśli chodzi o dostępność telefonów...nie ma konkretnego terminu kiedy telefon się pojawi.

#461407  autor: SQBI
 23 lut 2011, 01:41
st.konsultant pisze:Co do pytań o HTC DESIRE HD to nie wiem niestety czy telefon się jeszcze pojawi. Nie spotkałem się jednak nigdy z sytuacją, w której telefon był wycofany i ponownie pojawiał się w ofercie.
Aż żal pupę ściska... :smt010 Dostępność DHD była dla mnie od początku decydująca, jeśli chodzi o przedłużenie umowy. Nie ma innego telefonu o takich możliwościach. W Orange jest dostępny od ręki, jednak nie chcę zmieniać sieci po 9 latach, kiedy całą rodzinę i wielu znajomych mam w "Eruni". Aneks mam do 22 marca, czekam na rozwój wypadków. Miałem wciąż cichą nadzieję, że DHD jednak wróci do oferty... :smt009

#461411  autor: thonka
 23 lut 2011, 02:14
tormentor pisze:Wiadomo coś może o HTC Desire? Przedłużyłem umowę, czekam na kuriera, ale Era się tłumaczy "Czekamy na dostawę"...
ja przedluzalem 16 lutego. desire dotarl do mnie 21 (szkoda tylko, ze uszkodzony...), a 18 zostal nadany.

tak szybko sie rozeszly?

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#461416  autor: mortis
 23 lut 2011, 07:35
arezyy pisze:
pawi pisze:
SQBI pisze:st.konsultant, czy istnieje jakakolwiek możliwość, że DHD powróci jeszcze do Ery?
dołączam się do pytania :-)
ja również ;-)
Dostałem info z iBOA o wycofaniu DHD i po 14 latach zastanawiam się nad przeniesieniem numeru do Orange - w taryfie "PANTERA 300" 300 min, 1GB, DHD 149pln, umowa 24 m-ce i abo za 99pln. Od Ery propozycja przedłużenia była moim zdaniem nieco gorsza (taryfa multimedialna za 89zł, minut więcej ale tylko 300MB, DHD 299zł i umowa wtedy na 36 m-cy)
Z tego co jest napisane w cenniku ERY w multimedialnej sa tylko dwie opcje przedluzenia na 24 i 30 miesiecy, zawsze to pol roku krocej niz piszesz.

Ja tez chcialem przedluzyc umowe i wziac DHD bo w chwili obecnej nic podobnego w rozsadnej cenie niestety w Erze nie ma.
Chyba pozostaje mi poczekac na Samsunga Galaxy S2 z nadzieja, ze szybko wprowadza go do ERY w miare rozsadnej cenie.

#461418  autor: ywis
 23 lut 2011, 08:18
thonka pisze:tak szybko sie rozeszly?
Dokładnie tak jak myślisz, telefony rozchodzą się dość szybko, czasami jest tak, że jest dostawa 400 szt. do magazynu i w ciągu 15 minut zostaje tych telefonów 0 szt.

#461420  autor: Testus
 23 lut 2011, 08:41
proxx pisze:Jakby ktoś pytał to Samsunga Wave S8500 nie ma na magazynie i już nie będą zamawiać. Ostatnie sztuki można w salonach wyłapać według SUK'u.
No to klops. W niedziele zakończyłem negocjacje z SUKiem i czekam właśnie na dostawę uzgodnionego S8500. Konsultant nic nie wspominał o fakcie wycofania tego telefonu z oferty.
Co w takim przypadku z moim wynegocjowanym przedłużeniem - brak telefonu to uzgodnienie do kosza ?

#461426  autor: bartektofik
 23 lut 2011, 09:35
Witam. Dzwoniła Pani z BOK i przedstawiła mi ofertę taką jaką obserwuję w internecie. Co bym musiał zrobić, żeby np dostać upust w R60 z 69zł na 59zł?

#461427  autor: proxx
 23 lut 2011, 09:37
Testus pisze:No to klops. W niedziele zakończyłem negocjacje z SUKiem i czekam właśnie na dostawę uzgodnionego S8500. Konsultant nic nie wspominał o fakcie wycofania tego telefonu z oferty.
Co w takim przypadku z moim wynegocjowanym przedłużeniem - brak telefonu to uzgodnienie do kosza ?
Może w poniedziałek był jeszcze ten telefon na stanie, wczoraj natomiast już go nie mieli.
bartektofik pisze:Witam. Dzwoniła Pani z BOK i przedstawiła mi ofertę taką jaką obserwuję w internecie. Co bym musiał zrobić, żeby np dostać upust w R60 z 69zł na 59zł?
Musi Cię przełączyć do działu utrzymania klienta. Musisz powiedzieć, że obecna oferta Cię nie interesuje.
W biznesie bez gadania przełączają, nie wiem jak w indywidualnym.

#461428  autor: ZMT
 23 lut 2011, 09:47
SQBI pisze:
st.konsultant pisze:Co do pytań o HTC DESIRE HD to nie wiem niestety czy telefon się jeszcze pojawi. Nie spotkałem się jednak nigdy z sytuacją, w której telefon był wycofany i ponownie pojawiał się w ofercie.
Aż żal pupę ściska... :smt010 Dostępność DHD była dla mnie od początku decydująca, jeśli chodzi o przedłużenie umowy. Nie ma innego telefonu o takich możliwościach. W Orange jest dostępny od ręki, jednak nie chcę zmieniać sieci po 9 latach, kiedy całą rodzinę i wielu znajomych mam w "Eruni". Aneks mam do 22 marca, czekam na rozwój wypadków. Miałem wciąż cichą nadzieję, że DHD jednak wróci do oferty... :smt009
mialem to samo
wzialem najlpeszy przelicznik Era/serwis aukcyjny

teraz poluje na tym serwisie na DHD

szkoda ze trzeba sie bawic ale co robic .... :smt011

[ Dodano: 2011-02-23, 09:49 ]
Testus pisze:.
w moim przypadku bylo tak ze

uzgodnienie czekalo na moj wybor innego telefonu aktualne
ale nie mam pojecia ile oferta przedluzeniowa obowiazuje - w kazdej rozmowie z konsultantem prosilem aby nie 'zdejmowal' jej z mojego konta

#461430  autor: Testus
 23 lut 2011, 10:05
proxx pisze:Testus napisał/a:
No to klops. W niedziele zakończyłem negocjacje z SUKiem i czekam właśnie na dostawę uzgodnionego S8500. Konsultant nic nie wspominał o fakcie wycofania tego telefonu z oferty.

Może w poniedziałek był jeszcze ten telefon na stanie, wczoraj natomiast już go nie mieli.
Nie nie mieli ale czekali na duża dostawę w tym tygodniu i miał być z tej dostawy wysłany do mnie. No nic poczekam jeszcze chwilę. Dzięki Wam za informacje

#461463  autor: arezyy
 23 lut 2011, 12:06
mortis pisze:Z tego co jest napisane w cenniku ERY w multimedialnej sa tylko dwie opcje przedluzenia na 24 i 30 miesiecy, zawsze to pol roku krocej niz piszesz.
teraz jest max 30 m-cy, ale początkiem lutego (kiedy otrzymałem ofertę przedłużenia z DHD) dostałem propozycję na 24m-ce lub 36 m-cy (DHD o ile pamiętam 24 m-ce 499pln i 36 m-cy 299pln).

st.konsultant
- piszesz, że raczej nie ma opcji żeby DHD powrócił do oferty (że nigdy się nie zdarzyła sytuacja w której telefon jest wycofany po czym wraca) - a wczoraj iBOA znowu dzwoni, i przemiła Pani udzieliła mi informacji, żebym poczekał z przedłużeniem ponieważ DHD w najbliższym czasie ma się pojawić w taryfach biznesowych :shock: ....
Naprawdę już nie wiem co o tym myśleć, na Forum były informacje że jest wycofywany a iBOA twierdziło że czekają na dostawę, teraz odwrotnie - na Forum informacje że raczej nie wróci a iBOA twierdzi że pojawi się w biznesowych... Tak szczerze mówiąc ta sytuacja coraz bardziej mnie irytuje, mija 14 lat w tej sieci, ale przy takiej dezinformacji nie wiem czy chcę "zaliczać" kolejne...Prawdopodobnie jeżeli do końca marca sprawa DHD się nie wyjaśni to "poproszę" Erę o przeniesienie numeru :wink:

#461539  autor: limakcki
 23 lut 2011, 19:10
Widzę, że straszne poruszenie w związku z tym DHD na forum. Nie rozumiem przyznam szczerze dlaczego ludzie z kilkunastoletnim stażem w erze piszą, że zrezygnują z przedłużenia umowy ze względu na brak tego modelu. Ja np. wymarzyłem sobie Nokię X3-02 ostatnio - wiem, że w erze jej nie ma więc kupiłem na allegro (można też w sklepach ceneo), umowa kończy mi się w czerwcu i wtedy wezmę telefon z dobrym przelicznikiem era/allegro i sprzedam odzyskując pieniążki wydane niedawno na X3-02. Czy to jest naprawdę taki problem wystawić jeden telefon i potem kupić inny, w międzyczasie odwiedzając pocztę?!

#461540  autor: jgsz3urektc.pl
 23 lut 2011, 19:20
W maju kończy mi się umowa.
Po pierwsze chciałbym podziękować, bo dzięki forum udało mi się niespełna 2 lata temu wynegocjować bardzo dobrą ofertę w Erze. Teraz znowu czeka mnie przeprawa z Erą.
Już od miesiąca na stronie mam dostępną ofertę z telefonem.
Ten temat przeglądam od dawna i jestem zorientowany co mogę wynegocjować.
Byłem zainteresowany ofertą Rodzina 60 i już po jednym meilu do Ery udało mi się wynegocjować 59zł. Niestety to co piszecie na forum się sprawdza. Więcej urwać się nie udało... a szkoda bo 2 lata temu oferta po negocjacjach była bardzo dobra.

Pozatym kilkukrotna w Lutym podwyżka ceny telefonów...masakra....

Czy nie wydaje wam się że przed wejściem Deutsche Telekom Era stara się wyciągnąć jak najwięcej z nas strasząć że jak to będzie potem drogo itp. Czy wg was jest sansa ze po zmianie ceny, ofety warunki przedłużenia będą lepsze? Wg mnie taki scenariusz jest prawdopodobny...

W piątek składam rezygnację. Mam jeszcze 2,5 miesiąca ale wole zrobić to już dziś.
Czy ktoś mógłby poinstruować mnie jak i gdzie powinienem to zrobić. Jakieś przykładowe pisma? Rady?

Dziękuje

#461542  autor: proxx
 23 lut 2011, 19:26
Zamówiłem dziś HTC Desire w ofercie biznesowej, z tym modelem nie ma większych problemów. Podobno dostępny jest od ręki.

Tak naprawdę nie wiadomo jaką strategię przyjmie T-Mobile. Z wypowiedzi wyższych osób w Erze wynika, że nie chcą być ani najtańsi ani najdrożsi. Tak więc raczej będzie po staremu.

#461543  autor: ZMT
 23 lut 2011, 19:31
limakcki pisze:Czy to jest naprawdę taki problem wystawić jeden telefon i potem kupić inny, w międzyczasie odwiedzając pocztę?!
jak wspomnialem wlasnie tak zrobilem

tylko po co bawic sie w dodatkowe problemy i ryzyko
skoro konsultanci chetnie przyjmowali zamowiania na DHD ...
  • Strona 49 z 217
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 217
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49