ubuntulnx pisze:SACZI, to nie mój dział, ale chyba Cię odrobinę poniosło,
Nie, nie poniosło mnie, przedstawiam swoje zdanie, które Ci się może podobać lub nie.
Kilkukrotnie już pisałem, że istotą tego forum jest możliwość porównania ofert różnych operatorów.
Jeżeli jesteś w stanie udowodnić wyższość oferty Orange nad ofertą Ery, to śmiało pisz.
Ja chętnie zmienię sieć na tą, która daje korzystniejsze warunku (nie dotyczy Playa; przynajmniej na razie)
ubuntulnx pisze: SACZI pisze:Orange - strasznie drogie rozmowy
W przedziale cenowym, który go interesuje minuta jest po 0,29gr.
Licząc cenę minuty z pakietu podstawowego, dla abonamentu za 59PLN, daje kwotę 39gr. 29gr jest po abonamencie i to tylko do W3 (podobnie jak w erze).
Powyższe dotyczy tylko nowych abonentów.
Nikt nie wie ile minuta kosztuje dla przedłużających (a dokładnie, jaki będzie koszt umowy), bo:
1.
ubuntulnx pisze:Czy mogę liczyc na jakiś mocniejszy telefon? e72?
Jasne, cena jest, jaka jest, dzwoń na *400, to się dowiesz, nikt Ci tu nie powie, czy dostaniesz ją taniej niż standardowo.
2.
ubuntulnx pisze:frodo7777 pisze:w sensownej cenie czyli ile?
... że nikt nie jest w stanie powiedzieć Ci, jaką cenę za telefon usłyszysz, nie mając Twojego konta abonenckiego przed oczami. Wynika to z kilku czynników. Szkodzi Ci coś zadzwonić na *400 i się potargować?
To Twoje wypowiedzi w watku: [Orange] Przedłużenie umowy - cd.
ubuntulnx pisze:SACZI pisze:beznadziejne pakiety
Dla Ciebie beznadziejne, ale Twoja wypowiedź jest subiektywna i nie odpowiadzasz za gusta wszystkich.
SACZI pisze:(6000 minut do jednej osoby)
6000 minut do 5 osób jak już.
W sumie bez znaczenia, czy 2000, czy 6000, czy jeszcze więcej.
Rzeczywistą przewagą Orange jest to, że jest to pakiet do 5 osób przy tej kwocie abonamentu, ale może to mieć marginalne znaczenie, jeżeli nie masz znajomych w sieci (ja mam 2 z czego do jednego wydzwaniam 5 minut / 6 miesięcy, a do drugiego w ogóle nie dzwoniłem).
Era "daje" 3 osoby w sieci rodzinnej dla R60 - ja "podepnę" aż 1 numer z ery!
O wiele ważniejszy jest pakiet podstawowych minut do wszystkich sieci, a tutaj orange dorównuje erze dopiero w pakiecie za kwotę 99 PLN (i znowu porównanie nowy przedłużający).
ubuntulnx pisze:Bo w Erze są jasne, dlatego ten wątek rozrasta się na równi z wątkiem Orange przedłużanie. ...
W Orange są super przejrzyste:
http://www.orange.pl/portal/map/map/pos ... ITH_ORANGE
w erze zaś nikt nie wie jakie warunki będą na aneksie:
http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... fon/oferta
ubuntulnx pisze:...W Erze róznież inne warunki salon, CC i SUK, przy czym konsultanci na infolinii dopiero po igraszkach ze starszeniem odejściem do innej sieci przełączają do SUK, które wg nich nie istnieje.
Zgadza się, warunki są inne, ale jasno są określone zasady wg, których wyliczane są zniżki i wiadomo, że dla R60 za 69 PLN, SUK udziela rabatu w kwocie 10 PLN.
Ceny telefonów również są rabatowane wg jasnych (chociaż mało korzystnych) zasad Era Premia.
W zasadzie cała procedura anektowania opisana jest pod tym adresem:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 77&start=0
Osobiście nigdy nie zdarzyło mi się, żeby konsultant wyparł się istnienia SUK.