MMS nie przyjdzie dopoki nie bedziesz w zasiegu sieci Play (jesli zablokujesz internet tylko na Plusie, jesli w ogole zablokujesz internet to MMS nie przyjdzie wcale)sumix pisze:Mam pytanie dotyczące blokady transferu danych w Play.
Rozumiem, że wyłącza ona możliwośc pobierania danych oraz odbioru/wysyałania MMS poza nadajnikami Play.
Jak wygląda sprawa MMSów wysłanych do mnie. Przepadają ? Nadawca dostaje info, że MMS nie doszedł ? Czy ja dostane jakieś info o tym, że ktoś do mnie napisał MMS ? Czy jak pojawie sie w zasięgu play to MMS dopiero wtedy przyjdzie ?
- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Pewnie śmieszne pytanie ale czy w taryfie RePlay All Inclusive max oprócz stałej miesięcznej opłaty wynikającej z abonamentu mogę ponieść dodatkowe koszty przy korzystaniu z internetu?Nie bardzo rozumiem na czym polega korzystanie z nadajników plusa czy P4.Na stronie Playmobile jest informacja że po wykorzystaniu pakietu danych transfer danych wynosi 0 czyli nie ponoszę kosztów a spada prędkość przesyłu.
Dziękuję za odpowiedz.
Dziękuję za odpowiedz.
PLAZ prócz własnych nadajników korzytsa w miejscach mniej zaludnionych z roamingu krajowego sieci Plus. Do zmian taryf było to że mogłeskupić okreśłony pakiet w strefie taniego internetu tj. tel;efopnu będącego zalogowanego do moceirzystej sieci PLAY, troche droższy był wtedy jak częsco bywałes i zmieniałeś z roamingu krajowego na sieć własną i z powrotem, po przekorczeniu pakietu płaciłeś 12 gr/ 100 kb ( mogę się mylić ), cena też obowiązywała wtedy jak mniałes pakiet danych tylko w strefie taniego internetu a przelogowałes się na nadajnik PLUSA, wtedy ci pobierał opłate a nie z pakietu dnych,fidel29 pisze:Pewnie śmieszne pytanie ale czy w taryfie RePlay All Inclusive max oprócz stałej miesięcznej opłaty wynikającej z abonamentu mogę ponieść dodatkowe koszty przy korzystaniu z internetu?Nie bardzo rozumiem na czym polega korzystanie z nadajników plusa czy P4.Na stronie Playmobile jest informacja że po wykorzystaniu pakietu danych transfer danych wynosi 0 czyli nie ponoszę kosztów a spada prędkość przesyłu.
Dziękuję za odpowiedz.
wróćmy do nowych taryfm, teraz play wprowadził ogólne pakiety na wszystkich nadajnikach i bez dodatkowych kosztów, tj wtedy ci zmiejsza transfer
może troche zawile ale można zrozmieć ideee
banderassso
P4Y co to ma byc? Widac, ze smsy byly wyslane z bramki ale nie ma ich w historii polaczen...

To nie ma znaczenia czy do Play czy nie.. Powinny byc w rachunku szczegolowym.. No ale odpowiadajac to tak byly do Play.qper pisze:a czy były wysłane do play? bo wiem, że Play-owych mi nie zapisywało w historii...

Wiem, tez chciałbym, żeby wszystko było odnotowane w hisorii połączeń.playonline pisze:To nie ma znaczenia czy do Play czy nie.. Powinny byc w rachunku szczegolowym.. No ale odpowiadajac to tak byly do Play.qper pisze:a czy były wysłane do play? bo wiem, że Play-owych mi nie zapisywało w historii...
Sam robiłem juz zgłoszenie w tym temacie....
Będziemy czekać i śledzić sprawę

Play4You2
Mam prośbę, czy możesz zorientować się, co jest nie tak z poniższym zgłoszeniem?
Zaraz minie miesiąc od ponownego nie naliczenia bonusa w ramach programu doładowań, a zgłoszenie jest nadal w statusie rozpatrywane...
Numer zgłoszenia: 26773018
Z góry dziękuję za pomoc...
Mam prośbę, czy możesz zorientować się, co jest nie tak z poniższym zgłoszeniem?
Zaraz minie miesiąc od ponownego nie naliczenia bonusa w ramach programu doładowań, a zgłoszenie jest nadal w statusie rozpatrywane...
Numer zgłoszenia: 26773018
Z góry dziękuję za pomoc...
piotros
*102# i zielona sluchawka. Rekompensaty sa w tym samym miejscu co Zbieraj Minuty.PiotrG-dz pisze:Mam przyznane w ramach reklamacji 20 min jak sprawdzić ich stan ?
Ja, jak dostałem rekompesatę 10 zł za zgłoszenie niedziałającego numeru Infolinii Roamingowej Play w zasięgu Plusa, środki wpłyneły do Pakietu Złotöwek (środki promocyjne). Jeśli o minuty z tejże rekompesaty, to kod *102# będzie odpowiedni do sprawdzenia stanu minut uzyskanych z różnych powodów. Kod *104# jest zarezerwowany jest tylko do stanu WYKUPIONYCH MINUT (we Freshu to 30 minut za 6 zł).
Z tym *104# nie zgodzę sie. We freshu dziesiątki razy dostawałem rekompensaty minut do wszystkich. Nawet kilka dni temu. Na *104# wpadają rownież minuty z programu doładowań...Karlos20 pisze:Ja, jak dostałem rekompesatę 10 zł za zgłoszenie niedziałającego numeru Infolinii Roamingowej Play w zasięgu Plusa, środki wpłyneły do Pakietu Złotöwek (środki promocyjne). Jeśli o minuty z tejże rekompesaty, to kod *102# będzie odpowiedni do sprawdzenia stanu minut uzyskanych z różnych powodów. Kod *104# jest zarezerwowany jest tylko do stanu WYKUPIONYCH MINUT (we Freshu to 30 minut za 6 zł).
Inaczej jest w abonamencie bo faktycznie dają na konto promocyjne *102# co mnie bardzo irytuje, bo przy firmowych abo zamiast z minut do play to połączenie rozliczane jest najpierw z promocyjnych minut. Czyli dostaje rekompensatę a możliwe ze jej niewykorzystasz tak jakbyśmy chciał.
Mam pytanie odnośnie play na próbę.
1. Mam obecnie jeśli nie przeniosę przed końcem (na abo albo fresh) to umowa mi przejdzie autom. na czas nieokreślony ile będę płacił i ile będę miał w ramach tego minut?
2. Jeśli będę chciał się przenieść np. do fresh-a to ile wcześniej muszę wypowiedzieć (miesiąc czy w dowolnym czasie) - pytam bo jeśli duże opłaty w pkt. 1 to wolę za wczasu się przenieść.
Pozdrawiam
1. Mam obecnie jeśli nie przeniosę przed końcem (na abo albo fresh) to umowa mi przejdzie autom. na czas nieokreślony ile będę płacił i ile będę miał w ramach tego minut?
2. Jeśli będę chciał się przenieść np. do fresh-a to ile wcześniej muszę wypowiedzieć (miesiąc czy w dowolnym czasie) - pytam bo jeśli duże opłaty w pkt. 1 to wolę za wczasu się przenieść.
Pozdrawiam
moja mama przenosi numer do playa z ery. okres rozliczeniowy ma 27 lutego,a podanie o przeniesienie zlozyla 19 lutego. era wyznaczyla jej date przeniesienia na 27 lutego.
pyt1: czy w przypadku jak moja mama(umowa z era jej sie juz skonczyla z 2 miesiace temu) nie obowiazuje 30 dniowy okres wypowiedzenia?
pyt2: o ktorej karta sim z playa 27 lutego bedzie aktywna? odrazu po polnocy czy nie wiadomo?
pyt1: czy w przypadku jak moja mama(umowa z era jej sie juz skonczyla z 2 miesiace temu) nie obowiazuje 30 dniowy okres wypowiedzenia?
pyt2: o ktorej karta sim z playa 27 lutego bedzie aktywna? odrazu po polnocy czy nie wiadomo?
hahahahhahahahahah
Wysłany: 2011-02-17, 11:02
Pytanie - Jaki bonus przysługuje w programie "polec znajomemu" gdy osoba polecona zakupi mix playonline czyli playonline z modemem z miesięcznym zobowiązaniem na karty zdrapki?
Pytam bo druga tabela jest nie jasna, brak opisu i konsultanci maja z tym problem jak i sam chce się upewnic http://www.playmobile.pl/..._22.08.2010.pdf
Ponawiam pytanie...
http://www.telepolis.pl/news.php?id=19139
Pytanie - Jaki bonus przysługuje w programie "polec znajomemu" gdy osoba polecona zakupi mix playonline czyli playonline z modemem z miesięcznym zobowiązaniem na karty zdrapki?
Pytam bo druga tabela jest nie jasna, brak opisu i konsultanci maja z tym problem jak i sam chce się upewnic http://www.playmobile.pl/..._22.08.2010.pdf
Ponawiam pytanie...
http://www.telepolis.pl/news.php?id=19139
Kod: Zaznacz cały
Tak samo w waszym sklepie o ile dziala przy ofercie jest MIX. Czekam na precyzyjna odpowiedzOd 23. sierpnia Play wprowadza nową opcję w Play Online na kartę - będzie dostępna forma typu mix z modemem za 1 zł.