• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 131 z 208
  • 1
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 208

#460551  autor: jacek84
 19 lut 2011, 15:57
GrabashPL pisze:właśnie od dziś mogę przedłużyć umowę przez orange.pl i dzwoniłem w tej sprawie pod numer *400 i pani z którą rozmawiałem stwierdziła że u nich dopiero miesiąc później. więc jednak u konsultanta miesiąc później niż na orange.pl, taką informację otrzymałem bądź jeżeli chcę to u niej mogę przedłużyć ale w kwocie wiekszej niż mam do tej pory więc 199 zl a tyle nie zapłacę niestety :-)

Z ciekawości zapytam na jaki okres masz podpisaną obecną umowę?

#460589  autor: sosen
 19 lut 2011, 19:42
Po tym co pisze wynikało by że przynajmniej na 30 miesięcy.

#460591  autor: jacek84
 19 lut 2011, 20:09
sosen pisze:Po tym co pisze wynikało by że przynajmniej na 30 miesięcy.
Tak mi się właśnie wydawało, ale chciałem się upewnić ;)

#460658  autor: Jedrker
 20 lut 2011, 01:54
a ja mam pytanie z innej beczki .
W Październiku przedłużałem umowę przez www operatora , kupiłem samsung wave (pisałem o tym problemie kilkanaście tron wcześniej)
Gdzieś w grudniu z ciekawości wszedłem za zakładkę zostań z orange na orange on line, i miałem znowu dostępną ofertę !!
W Styczniu zdenerwowany, że nie wejdą mi moje warunki umowy zadzwoniłem do BOK aby wysłali mi poprawioną umowę(aneks) Do połowy lutego była cisza.
Zdenerwowałem się, bo nie dość że proszę o swoje, i nic, a na orange on line nadal mam możliwość przedłużenia umowy, więc mówię sobie z ciekawości zamówię nowy telefon,i co się okazało, telefon który zamówiłem, przysłali mi z nowym aneksem :D
Oki wszytsko pięknie ładnie podpisałem.
Teraz sprawdzam na www orange on line, no i znowu mam dostępną ofertę dla przedłużających .... burdel jak nie wiem co ... w aneksie który podpisałem jest paragraf mówiący o maxymalnym terminie wprowadzenia nowych warunków umowy.
Ja podpisałęm aneks 2 razy, mam w ciągu 4 miesięcy 2 telefony i dwa podpisane aneksy, i nadal mam możliwość skorzystania z przedłużenia umowy, i dodatkowo mam informację że mój czas zobowiązania minął, umowa się skończyła ...

Mam śmiać się czy płakać ?
Mam co prawda na nie korzyść orange drugi telefon , ale ja chce korzystać z tego co podpisałem ...
W tym momencie, mam dwa nowe telefonu, 2 aneksy na ten sam numer, i żaden nie wprowadzony w życie ... Czy mogę w takim razie bezkarnie rozwiązać z nimi umowę na ten numer, skoro orange nie wywiązuje się z własnego regulaminu ? wina operatora ...
Chciałbym normalnie korzystać z tego co podpisałem, ale dają nowe telefony a warunków nie chcą dotrzymać ... MOgę więc rozwiązać umowę z winy operatora bez ponoszenia kosztów za zerwanie umowy w moim przypadku ?

#460719  autor: ubuntulnx
 20 lut 2011, 12:22
Jedrker, zdajesz sobie sprawę chłopie, że robisz z igły widły, prawda? Otrzymałeś (na skutek błędu opa) dwie słuchawki, w perspektywie masz wzięcie trzeciej (Desire Z, Desire HD, N8?) i masz problem natury egzystencjonalno-moralno-niewiadomojakiej, tzn. przez czyjąś pomyłkę sprawy potoczyły się na Twoją korzyś, a Ty marszczysz wąsy, bo do tego wszystkiego jeszcze by się coś przydało. A weź sobie człowieku zachwaj te telefony i jak Ci dobrze z Orange, przejdź sobie na kartę, w przeliczeniu każda taryfa będzie tak samo dobra/lepsza jak abo.

Nie czyń tu typowego polskiego oburzalstwa. To mówię Ci ja jako użytkownik tela, a nie pracownik O :wink:

Obrazek

#460831  autor: jacek84
 20 lut 2011, 19:11
ubuntulnx pisze:A weź sobie człowieku zachwaj te telefony i jak Ci dobrze z Orange, przejdź sobie na kartę, w przeliczeniu każda taryfa będzie tak samo dobra/lepsza jak abo. :wink:

Na karte taryfy lepsze ale telefony droższe i w sumie na jedno wychodzi ;)

Jedrker, ja na Twoim miejscu bym ich ciągnął ile się da skoro nadal możesz umowe przedłużyć... Też tak chce ;)

#460836  autor: ubuntulnx
 20 lut 2011, 19:28
jacek84, tak, ale ja pisałem w odniesieniu do jego obecnej sytuacji.

Obrazek

#460848  autor: jacek84
 20 lut 2011, 20:47
ubuntulnx pisze:jacek84, tak, ale ja pisałem w odniesieniu do jego obecnej sytuacji.

Sytuacji można mu pozazdrościć, dwa razy przedłużył umowę i może po raz kolejny ;)

#460860  autor: GrabashPL
 20 lut 2011, 21:38
co do wcześniejszego mojego postu, tak, mam aktualną umowę na 30 miechów (przez własną pomyłkę)
ma to jakieś znaczenie w tym względzie??

#460865  autor: ubuntulnx
 20 lut 2011, 21:53
GrabashPL pisze:co do wcześniejszego mojego postu, tak, mam aktualną umowę na 30 miechów (przez własną pomyłkę)
ma to jakieś znaczenie w tym względzie??
30 miesięcy i więcej daje możliwość uprawnienia warunkowego, czyli uprawnienia więcej miesięcy przed końcem.

Obrazek

#461012  autor: Lukaszsz
 21 lut 2011, 16:46
kurczę chciałbym mieć taką możliwość jak kolega z forum, żeby sobie pare telefonów wziąć na przedłużenie. :D

Nawet jakby nie wprowadzili mi nowych warunków to by mi nie przeszkadzało. Wg orange.pl jutro mogę przedłużyć... napiszę jak oferta będzie wyglądać, no i oczywiscie skonfrontuje ją z *400

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8

#461022  autor: jacek84
 21 lut 2011, 17:12
Lukaszsz pisze:kurczę chciałbym mieć taką możliwość jak kolega z forum, żeby sobie pare telefonów wziąć na przedłużenie. :D Nawet jakby nie wprowadzili mi nowych warunków to by mi nie przeszkadzało.
Kto by nie chciał :)

#461158  autor: Lukaszsz
 22 lut 2011, 09:48
No i dziś niby pojawiła się dla mnie oferta on-line...
Mam Mixa Optymalnego, a wchodząc w tą niby ofertę wyświetlają mi się oferty w abonamencie i to wszystko dokładnie jak standardowa oferta dla nowego klienta... żadnych bonusów :(
strona orange płata figle czy raczej nie mogę liczyć tam na nic więcej i tylko *400/*600 zostaje?

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8

#461162  autor: jacek84
 22 lut 2011, 09:50
Lukaszsz pisze:No i dziś niby pojawiła się dla mnie oferta on-line...
Mam Mixa Optymalnego, a wchodząc w tą niby ofertę wyświetlają mi się oferty w abonamencie i to wszystko dokładnie jak standardowa oferta dla nowego klienta... żadnych bonusów :(
strona orange płata figle czy raczej nie mogę liczyć tam na nic więcej i tylko *400/*600 zostaje?
A ceny telefonów też jak w ofercie dla nowego klienta? Oczywiście rozmawiamy o orange.pl

#461176  autor: Lukaszsz
 22 lut 2011, 11:15
Tak, identyczne...
A najlepsze jest to, ze orange zawsze reklamuje się w stylu: "przygotowaliśmyy ofertę specjalnie dla Ciebie..." :smt011
bez komentarza

#461251  autor: jacek84
 22 lut 2011, 15:27
Lukaszsz pisze:Tak, identyczne...
A najlepsze jest to, ze orange zawsze reklamuje się w stylu: "przygotowaliśmyy ofertę specjalnie dla Ciebie..." :smt011
bez komentarza
Czyli wygląda na to, że u konsultanta da się więcej ugrać. No ale telefony w orange.pl tańsze....podobno ;)

#461471  autor: Lukaszsz
 23 lut 2011, 12:43
Tańsze są ogólnie niż w salonie... ale to raczej niewielkie różnice.
Tak czy siak chyba przejdę z mixa na abo Optymalny 100 i to co oferuje mi orange.pl to Orange San francisco za 99 zł netto w ofercie dopasowanej na 24 m. (totalny standard) nawet net jest płatny normalnie a zwykle przy przedłużaniu proponowany był mi darmowo :/

edit:
Dziś dzwoniłem na *400
Przy Mixie Optymalnym 20: Orange San Francisco za 299 netto i 100 SMS na 12 mies
przy Optymalnym 100: Orange SF za 74 netto i nic lub za 149 netto i 100 MB na 18 mies + 5 min gratis :/
słabo...

#461498  autor: puchalq
 23 lut 2011, 15:08
Witam,
mozecie sprawdzic stan magazynowy HTC HD2 bo na stronie telefon przepadl. Swoja droga, czeka mnie przdluzenie umowy w Orange. Abo do 100zl z jakims pakietem internetowym i jakis wypasny model telefonu pokroju HD2 (ew. iPhone 3GS). Poprzednia umowa byla na 30msc i kwota zobowiazania 100zl. Jest podobno jakis taki myk ze przy warunkowym uprawnieniu moge juz przedluzyc umowe (a on-line pokazuje mi 23dni teraz) ale kwota musialaby byc wyzsza niz 100zl. Nie da sie wykombinowac jakiegos abo np. dla firm, bo moge taka oferte wziasc i nie wiele wiekszym abonamentem, typu 105zl brutto z pakietem net, zebym mogl juz dzisiaj przedluzyc umowe.

pozdrawiam
Maciek

#461517  autor: jacek84
 23 lut 2011, 17:11
Od pewnego czasu gdy klikam na orange.pl na "Przełuż umowę" strona nie odlicza już mi dni do możliwości przedłużenia tylko pokazuje się taki komunikat:

Witaj,