• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #460391  autor: cliff23
 18 lut 2011, 18:09
Witam

mam problem z utrzymaniem połączenia bluetooth mojego telefonu (E52) z zestawem głośnomówiącym w samochodzie - zestaw nie jest firmowy ale z innymi telefonami działa bez zastrzeżeń. Telefon szybko znajduje zestaw i łączy się z nim. Problem pojawia się dopiero po wykonaniu rozmowy telefonicznej (bez różnicy czy to ja ją nawiązuję czy odbieram). Około 10 sekund po zakończeniu rozmowy telefon pokazuje komunikat o tym, że połączenie z zestawem zostało utracone. Podobnie zachowuje się gdy po włączeniu zestaw nie jest używany przez ok. 5min. Aby od nowa ustanowić połączenie trzeba restartować zestaw głośnomówiący i od nowa ustanawiać połączenie. Myślałem, że to wina zestawu, ale tak jak wspomniałem wcześniej, z innymi telefonami (inne nokie, nie mam niestety drugiego egz e52 aby sprawdzić) współpracuje bez problemu i nie zrywa podłączenia. Czy ktoś z Was miał taki przypadek???

Czy to może być uszkodzony BT w telefonie czy ten typ (E52) tak ma

Pozdrawiam

#460520  autor: kerim36
 19 lut 2011, 13:48
cliff23,

wyglada na brak wspol[racy, jednak zaktualizuj softa i zobacz co bedzie

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#460578  autor: cliff23
 19 lut 2011, 18:27
Soft w telefonie aktualny. Zestaw głośnomówiący niestety nie ma możliwości aktualizacji. Próbowałem dziś z inną E52 i sytuacja się powtórzyła. Więc jednak pewnie problem ze współpracą. Na starszych Nokiach (np. 6021, 6300) śmiga aż miło. Być może ten zestaw nie lubi Symbiana ;-).