• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 7 z 11
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

#459034  autor: ozorkowy
 10 lut 2011, 19:54
A jaka jest ważność przeniesionego startera? Przeniosłem dwa numery i jeden sobie leży w szufladzie. Ile mam czasu na aktywację z bonusem?

#459078  autor: plustik
 11 lut 2011, 00:05
ozorkowy pisze:A jaka jest ważność przeniesionego startera? Przeniosłem dwa numery i jeden sobie leży w szufladzie. Ile mam czasu na aktywację z bonusem?
Ważność startera chyba rok. A żeby dostać bonus musisz doładować konto w ciągu 14 dni od przenosin...

Wszystko jest w tym temacie, więc zachęcam do lektury

#459082  autor: bambo-5
 11 lut 2011, 00:35
plustik pisze:Ważność startera chyba rok. A żeby dostać bonus musisz doładować konto w ciągu 14 dni od przenosin...
szczerze? i jedno i drugie pierdoła.

numer naniesiony na starter po przeniesieniu nie ma określonej daty wazności i toczyły sie juz na forum rozprawy na ten temat i powinien zadziałać w obojętnie jakim czasie

a co do tego zeby dostac bonus. wg regulaminu powinieneś aktywować w dzien przeniesienia i wtedy masz prawo do bonusu, aczkolwiek wiem po swoich doświadczeniach i innych ludzi że to jest martwy zapis.

#459135  autor: zoltan666
 11 lut 2011, 11:58
Zapis moze i martwy, ale trzeba sie pewnie tez liczyc z tym, ze jesli nie zrobi sie tego zgodnie z regulaminem to w przypadku jakichs problemów później z przyznaniem bonusu nie bedzie podstaw do ewentualnej reklamacji.

#460058  autor: prokruk
 16 lut 2011, 21:23
Chciałem napisać coś na temat, o który sam się tu wcześniej pytałem... Otóż sprawdziłem na własnym przykładzie, że nie trzeba robić doładowania od razu po aktywacji karty. Można najpierw wykorzystać te środki promocyjne które się dostaje za aktywację (4 zł) oraz 1 zł który jest na starterze. Ja doładowałem ostatniego dnia ważności połączeń wychodzących (20 dni po aktywacji) i też dostałem bonusa 60 zł.

Teraz mam natomiast inną zagadkę... Po doładowaniu za 5 zł uruchomiłem sobie taryfę "Darmowe rozmowy i sms-y w Play", po dwóch godzinach dostałem sms-a potwierdzającego przełączenie na tę taryfę. Czyli powinienem móc przez 5 dni dzwonić do Play za darmo, ale gdy wykonałem połączenie, to okazało się że ściąga mi środki z promocyjnych złotówek. :? To chyba nie tak powinno być?

#460059  autor: DanielR
 16 lut 2011, 21:27
prokruk pisze:Teraz mam natomiast inną zagadkę... Po doładowaniu za 5 zł uruchomiłem sobie taryfę "Darmowe rozmowy i sms-y w Play", po dwóch godzinach dostałem sms-a potwierdzającego przełączenie na tę taryfę. Czyli powinienem móc przez 5 dni dzwonić do Play za darmo, ale gdy wykonałem połączenie, to okazało się że ściąga mi środki z promocyjnych złotówek. :? To chyba nie tak powinno być?
Mógłbyś dzwonić przez 5 dni "za darmo", jeżeli najpierw zmieniłbyś taryfę na odpowiednią, a dopiero później doładował kwotą 5 zł.

#460060  autor: prokruk
 16 lut 2011, 21:46
Aha... tak to działa. :) Nie mogłem najpierw zmienić taryfy, bo wtedy nie dostałbym bonusa 60 zł, o czym była mowa wcześniej w tym temacie. No trudno, nie można mieć wszystkiego. :)

#460186  autor: ManiacGSM
 17 lut 2011, 17:35
a ja mam takie pytanko ponieważ, od póltora roku biję się z myślami aby jeden z numerów orange przenieśc do play'a i tu najważniejsze czy te pieniadze (60zł) można wykorzystać na wszystkie usługi ? mam tu na myśli dzwonienie do innych sieci oraz sms premium czy są jakies haczyki?

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#460189  autor: kerim36
 17 lut 2011, 17:46
ManiacGSM,

polaczenia i sms do wszystkich

sms premium sie nie wlicza - w regulaminie jest wszystko napisane

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#460191  autor: aizo
 17 lut 2011, 17:52
ManiacGSM, wystarczy przeczytac ten temat.(pierwsze strony)Wszystko było i to nie raz wyjaśnione.

Po co zadawać kolejeny raz pytanie na co można wykorzystać środki?

Połączenie nie może być zrealizowane.

#460198  autor: ManiacGSM
 17 lut 2011, 18:22
Wielkie dzięki Panowie za szybką odpowiedź-wczoraj dogłębnie czytałem ten temat ale czym dalej w las tym więcej drzew :P

Orange coraz bardziej mnie już irytuje i nawet nie wiecie z jakim trudem rozstaję się z tą siecią-i nie mówię tego aby jechać po użytkownikach tej sieci, bo sam jestem jej zakładnikiem-a ostatnimi czasy nie potrafię nawet wykorzystać pełnego pakietu sms.

Play też mnie nie hipnotyzuje jako sieć, ale kuszący bonus i wkońcu nie będę się szczypać ,że przepadnie parenaście groszy z konta, lub stacę numer.

#460231  autor: joasia_23
 17 lut 2011, 21:23
Ja właśnie czekam na przeniesienie numeru z TT do Play Fresh. Wniosek złożyłam wczoraj o 16:30, ciekawe jak długo to potrwa :D

Mam pytanie, czy pieniądze z przyznanego bonusu schodzą pierwsze z konta przed kwotą z doładowania?

#460236  autor: zoltan666
 17 lut 2011, 21:41
joasia_23 to jak długo potrwa przenoszenie Twojego numeru zalezy od tego, czy wybrałaś przeniesienie w terminie jednego dnia roboczego od dnia złozenia wniosku, czy wybrałaś konkretna datę przeniesienia. Tu mozesz sprawdzic jak przenoszony jest Twój numer: http://przeniesnumer.playmobile.pl/mnpstatus/ Tak pieniądze przyznane w ramach bonusu schodzą w pierwszej kolejności. Dużo dzwonisz? Tu 60zł. wystarczy Ci na 3 miesiacę, czy bedzie za mało/dużo?

#460243  autor: joasia_23
 17 lut 2011, 21:58
Wybrałam 1 dzień roboczy. Po południu dostałam sms z informacją, że Era zwolni numer jutro.
Te 60 zł to na długo mi nie starczy :mrgreen: Doładuję za 5zł, poczekam na bonus, zmienię taryfę na Darmowe połączenia i smsy w Play, doładuję za 50zł i będę miała Darmowy Play przez 50 dni. Do tego włączę 30 zł za 10 zł i będzie idealnie :mrgreen:

[ Dodano: 2011-02-17, 22:28 ]
Jeszcze Zbieranie minut i nic już więcej do szczęścia nie potrzeba :mrgreen: Abonament się chowa :D

#460259  autor: ManiacGSM
 17 lut 2011, 23:13
I jeszcze jedno takie krejzolskie pytanko- czy ktoś z Was próbował przenieść simkę z Orange z pobranym kredytem (-1zł na koncie) ? ? ? ja wprawdzie mam jeszcze niecałą piatke na koncie ,ale zastanawiam sie czy ten numer by przeszedł :twisted: Ale z drugiej strony przy przenosinach jakby coś nie poszło to znów bym musiał tych łotrów doładowywać. :|

#460267  autor: Prezesek
 17 lut 2011, 23:46
Przejdzie ;) sam niedawno przenosiłem takie startery.

#460278  autor: rablosik
 18 lut 2011, 08:02
Joasia tylko niedostan zawalu serca jak ja w styczniu#30grudnia przenioslem numer z simplus do play fresh doladowalem konto i dostalem odrazu 64pln na promocyjne.i jakiegos dnia dostalem sms podpisany Play ze mialem polaczenie do poczty itd byl ukosnik i napis darmowy internet po doladowaniu tyle ze niebylo napisane ze to zmiana taryfy.wiec wbilem ten kod i chyba instyktownie odrazu wbilem kod na sprawdzenie srodkow na koncie mialem wtedy prawie 60pln a tam w promocyjnych 0.00 normalnie jakby mnie piorun trafil;-)juz pod nosem zaczolem bluzgac na tego playa mialem juz dzwonic do Biura ale jeszcze raz sprawdzilem stan konta ale srodki są ponownie..tak wiec podczas zmiany taryfy srodki promo na pewien czas znikaja przynajmniej u mnie tak bylo

zycie to gra

#460337  autor: zoltan666
 18 lut 2011, 13:02
Przeniosłem numer do Play Fresh 4 miesiace temu. Zrobiłem juz kilka doładowań i dzis zadzwonili do mnie Play z pewna ofertą. Chodzi o to, ze przy załozeniu, ze zostane w Play jeszcze conajmniej rok mogłbym płacic co miesiąc za telefon cos około 14zł. i w tej kwocie miałbym zawarte 120 minut na połaczenia i 15gr./min. po wykorzystaniu tych minut. Ktos sie orientuje co to jest za oferta?

#460340  autor: joasia_23
 18 lut 2011, 13:31
Po północy Era zwolniła numer, a około 10 Play aktywował mi kartę. Wszystko już sobie aktywowałam, szybko i sprawnie to poszło :mrgreen: Teraz tylko dzwonić i smsować :D [/center]

#460343  autor: KC-KARLOS
 18 lut 2011, 13:54
zoltan666 pisze:Przeniosłem numer do Play Fresh 4 miesiace temu. Zrobiłem juz kilka doładowań i dzis zadzwonili do mnie Play z pewna ofertą. Chodzi o to, ze przy załozeniu, ze zostane w Play jeszcze conajmniej rok mogłbym płacic co miesiąc za telefon cos około 14zł. i w tej kwocie miałbym zawarte 120 minut na połaczenia i 15gr./min. po wykorzystaniu tych minut. Ktos sie orientuje co to jest za oferta?
To oferta abonamentu za 29zł miesięcznie. W nowym planie cenowym LP II, jest abo bez telefonu w ofercie STAN DARMOWY 29 za 19zł miesięcznie, a w nim 120 minut do wszystkich i 3 mies. Rozmów do PLAY za darmo,potem 10zł.
  • Strona 7 z 11
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7