• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 128 z 208
  • 1
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 208

#458708  autor: jarekch
 09 lut 2011, 10:38
Witam,

Jestem zdecydowany na przedłużenie w dopasowanej 60 z HTC HD2 na 24m-ce.
Dzwoniłem na *600 - nie ma go na stanie - cena 399+Vat (w tym 50 rabatu).
Dzwonilem na *400 - nie ma go na stanie - cena 709 (nie pamiętam, czy z, czy bez Vat).
Na orange.pl - nie ma go na stanie - cena 349+Vat (powiadomienie o dostępności nie działa).

Jeżeli któryś z konsultantów ma go dostępnego i cena nie przekroczyłaby 500zł, to proszę o telefon (504 281 640).

Dzięki,
Jarek

#458788  autor: DJ-W
 09 lut 2011, 18:04
Całe te Delfiny ,Pelikany itp.są nic nie warte.Dostaje się pakiet minut zależny od kwoty abonamentu.Przedtem dostawało się kwotę w złotówkach która można było wykorzystać na co się chciało.Obecnie za MMS , SMS specjalny czy internet kasują poza abonamentem.Wyjeżdżając za granicę kasowało mnie z abonamentu dopóki go nie wykorzystałem ,obecnie przy tych nowych pseudo taryfach nalicza poza nim.Tak że ta ich oferta jest po prostu do kitu.Przedłużenie umowy na takich warunkach jest nieopłacalne.

#458808  autor: ubuntulnx
 09 lut 2011, 19:15
Całe te Delfiny ,Pelikany itp.są nic nie warte.Dostaje się pakiet minut zależny od kwoty abonamentu.Przedtem dostawało się kwotę w złotówkach która można było wykorzystać na co się chciało.Obecnie za MMS , SMS specjalny czy internet kasują poza abonamentem.Wyjeżdżając za granicę kasowało mnie z abonamentu dopóki go nie wykorzystałem ,obecnie przy tych nowych pseudo taryfach nalicza poza nim.Tak że ta ich oferta jest po prostu do kitu.Przedłużenie umowy na takich warunkach jest nieopłacalne.
To nie jest temat "Delfin gorzkie żale". Dla niektórych są opłacalne, a dla niektórych nie.

Obrazek

#458894  autor: RRRR
 10 lut 2011, 00:38
Ojoj pracownik Orange się oburzył :(

@DJ-W Te plany są opłacalne chyba tylko dla tych, którzy wszystkich do których dzwonią mają w Orange.

#458895  autor: wtd
 10 lut 2011, 00:40
RRRR pisze:@DJ-W Te plany są opłacalne chyba tylko dla tych, którzy wszystkich do których dzwonią mają w Orange.
Pewnie dlatego że minuty w abo są do wszystkich sieci ;)
Ale nie offtopujmy tu.

#458943  autor: ubuntulnx
 10 lut 2011, 11:40
RRRR pisze:Ojoj pracownik Orange się oburzył
Ojoj oburzyłem się, że niektórzy nie potrafią czytać nazw wątków. Ale jak widzę to pikuś przy tym, że niektórzy nie potrafią zrozumieć taryf.

Obrazek

#459061  autor: centaur
 10 lut 2011, 21:50
Dzisiaj weszła (jest zarówno na orange.pl jak i u konsultanta) rewelacyjna oferta (przynajmniej dla mnie)... Pantera 99zł na 24mce i HTC Desire HD za 49zł.. A jeszcze 3 dni wcześniej był za ~800zł... Opłacało się czekać i wytrzymać te dziesiątki telefonów od konsultantów ;)

#459062  autor: sosen
 10 lut 2011, 21:53
tyle że go w sklepie niestety nie ma :-(

#459073  autor: centaur
 10 lut 2011, 23:22
sosen pisze:tyle że go w sklepie niestety nie ma :-(
Ludzie zwietrzyli szansę i zamówili tak jak ja ;)

#459094  autor: andrew_77
 11 lut 2011, 08:27
Witam
Konczy mi sie umowa na calkiem fajnych warunkach: abonament bez telefonu czyli 35zł + drugie tyle (za brak phona) + 30min do wszystkich (za staz??);
obecnie rowniez chce umowe bez telefonu; priorytetem jest jaknajnizszy abonament (nie dzwonie juz tyle co kiedys) + ewentualne dodatkowe minuty; oto jakie dostalem propozycje
- salon: umowa na 12-mc, 35zl + 400sms do orange + 1numer 180min; zalety to ze moge wysylac np premium sms (raz na jakis czas) z tej samej puli) + smsy ktorych wysylam ok 60/mc - wady: nigdy nie dokupie sobie pakietu internetowego za 5zl (ktory bede chyba potrzebowal)
- konsultant tel: abonament za 31,50 w tym 96min + 1200min na 1 numer:
zaleta - mozna dokupic pakiet netowy; wady - premium sms poza abo; sms'y do sieci troche zjedza mi tych minut z abonamentu przez ten dziwny przelicznik - poza tym tylko czesc z tych sumarycznych minut wymienia sie na sms; troche tego nie rozumiem;
Pytanko czy to dobra oferta?? czy mozna by do tej drugiej propozycji dostac jakis pakiet sms - mogloby byc nawet i tylko 100(do sieci)??
Z gory dzieki za podpowiedzi

Co komu do tego, skoro i tak mniejsza o to.

#459137  autor: ubuntulnx
 11 lut 2011, 12:10
andrew_77 pisze:30min do wszystkich (za staz??);
Nie za staż, z usługi po prostu.
andrew_77 pisze:- salon: umowa na 12-mc, 35zl + 400sms do orange + 1numer 180min; zalety to ze moge wysylac np premium sms (raz na jakis czas) z tej samej puli) + smsy ktorych wysylam ok 60/mc - wady: nigdy nie dokupie sobie pakietu internetowego za 5zl (ktory bede chyba potrzebowal)
Taką samą ofertę może Ci dać każdy konsultant. Problem polega na tym, że jeżeli będzie ona bez telefonu, lub nie otrzymasz usługi poza prezentami na zawsze, umowa się nie zapisze.
andrew_77 pisze:- konsultant tel: abonament za 31,50 w tym 96min + 1200min na 1 numer:
zaleta - mozna dokupic pakiet netowy; wady - premium sms poza abo; sms'y do sieci troche zjedza mi tych minut z abonamentu przez ten dziwny przelicznik - poza tym tylko czesc z tych sumarycznych minut wymienia sie na sms; troche tego nie rozumiem;
Tu masz tak naprawdę abo 29zł (40min)+pakiet 40 minut za 2,5 zł+16 minut za staż, przy czym na SMS wymieniają się tylko te minuty z podstawy (40 min:80SMS).

Możesz sobie to zamienić na Pelikana 31,5, będziesz miał tyle samo minut do wszystkich, ale numer wymieni się na 100 SMS do Orange.

Obrazek

#459182  autor: Atlan
 11 lut 2011, 14:14
@andrew_77 - ja Ci dam lepszą ofertę. Nie bierz żadnego z tych lipnych abonamentów, zwłaszcza że chcesz bez telefonu. Przejdź do oferty na kartę i będziesz miał za 25zł miesięcznie więcej i lepiej niż w jakimkolwiek abonamencie który Ci oferują ;) Naprawdę. Będziesz chciał to sobie dokupisz do tego pakiet internetowy, będziesz chciał to weźmiesz sobie pakiet sms, a jak wygadasz 30 minut to zapłacisz jak za 30 minut, a nie tak jak tu w abonamencie za 90...
A jak darmowy numer będziesz potrzebował za miesiąc czy za pół roku, to jednym kodem przejdziesz do OrangeOne i dostaniesz 3 darmowe numery za 6zł.

Do tego możesz skorzystać z opcji Masz za Staż jak będziesz ładował co 25 dni te 25zł (albo załadujesz 25 zł, a potem 50zł i masz spokój na 3-4 miesiące) i jeszcze założę się że to dla Ciebie akurat będzie w sam raz i połączenia do Orange będziesz miał jak za darmo.

#459259  autor: andrew_77
 11 lut 2011, 21:59
Atlan pisze:@andrew_77 - ja Ci dam lepszą ofertę. Nie bierz żadnego z tych lipnych abonamentów, zwłaszcza że chcesz bez telefonu. Przejdź do oferty na kartę....
Żona właśnie przeszła na kartę; może to troche dziwne ale jeden telefon w rodzinie musi byc na abo; święta, sylwester itp spędzane w większym gronie dobitnie pokazują że karty to druga kategoria abonentów. Kto ma abo ten dzwoni a kto karte ten nie (pod 112 sie dodzwonie ale po taxi już nie). Poza tym nie lubie nie rozumiem i nie chce rozumieć tych wszystkich zasad dotyczących doładowań.
Dzis sie dowiedziałem ze pierwsza z opcji o których pisałem przy umowie na 12-mc (35zł + 2 prezenty) jest dokładnie taka sama jakbym wogóle nie przedłużał - tak więc zrobię przynajmniej przez najbliższy miesiąc - chyba że dzięki Wam dowiem się jeszcze czegoś ciekawego.

#459302  autor: ProPozycja
 12 lut 2011, 10:11
andrew_77 pisze:
Atlan pisze:@andrew_77 - ja Ci dam lepszą ofertę. Nie bierz żadnego z tych lipnych abonamentów, zwłaszcza że chcesz bez telefonu. Przejdź do oferty na kartę....
Żona właśnie przeszła na kartę; może to troche dziwne ale jeden telefon w rodzinie musi byc na abo; święta, sylwester itp spędzane w większym gronie dobitnie pokazują że karty to druga kategoria abonentów. Kto ma abo ten dzwoni a kto karte ten nie (pod 112 sie dodzwonie ale po taxi już nie). Poza tym nie lubie nie rozumiem i nie chce rozumieć tych wszystkich zasad dotyczących doładowań.
Dzis sie dowiedziałem ze pierwsza z opcji o których pisałem przy umowie na 12-mc (35zł + 2 prezenty) jest dokładnie taka sama jakbym wogóle nie przedłużał - tak więc zrobię przynajmniej przez najbliższy miesiąc - chyba że dzięki Wam dowiem się jeszcze czegoś ciekawego.
Tylko pamiętaj żeby wyłączyć usługę 30 minut do wszystkich sieci. Inaczej gdy umowa będzie na czasie nieokreślonym a Ty tej usługi nie wyłączysz to będziesz za nią płacił 14,90.

Orange - dział utrzymania klienta postpaid

#459449  autor: andrew_77
 13 lut 2011, 11:37
ProPozycja pisze: Tylko pamiętaj żeby wyłączyć usługę 30 minut do wszystkich sieci. Inaczej gdy umowa będzie na czasie nieokreślonym a Ty tej usługi nie wyłączysz to będziesz za nią płacił 14,90.
Naprawde wielkie dzięki za podpowiedz!! Poważnie - zupełnie o tym zapomniałem. Widze że uważnie czytasz WSZYSTKIE posty.
Dziwie sie za to że po ewentualnym podpisaniu umowy na rok (/dwa??) na tych samych warunkach nie dostanę ani podwojenia ani tego pakietu. Widać lepiej już było....

#459454  autor: kamil1221
 13 lut 2011, 12:02
Dlatego nie dostaniesz, ponieważ ta taryfa jest jak by nie patrzeć "wycofana", w pewnym sensie. W jej miejsce pojawiły się nowe i to normalne, że operator woli mieć wszystkich Klientów na jednej taryfie. Jest to podyktowane oszczędnościami.

#459509  autor: GrabashPL
 13 lut 2011, 18:30
witam, jako że to mój pierwszy post mówię wszystkim cześć.
piszę ponieważ ciekawi mnie czego można się spodziewać przy kolejnym przedłużaniu umowy. mam już numer w orange w abonamencie ponad 4 lata, w najbliższym czasie bedzie mi przysługiwać prawo do przedłużenia. mój aktualny abonament to 100 zl a rachunki coś kolo 120 zł. planuję przedłużyć w planie taryfowym pantera za 99 zl. to co jest oferowane w tym abonamencie przy zakupie przez internet w pełni mnie satysfakcjonuje i zależy mi na niższej cenie telefonu. czy jest jakaś możliwość że konsultant może mi ją obniżyć (cenę telefonu) ?? interesuje mnie nokia n8 (w tym abo za 399zl)
  • Strona 128 z 208
  • 1
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 208
  • 1
  • 126
  • 127
  • 128