• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#458939  autor: Ricki1980
 10 lut 2011, 11:34
Kabelek pasuje od wszystkiego co ma USB-microUSB. Może być to nawigacja, aparat cyfrowy czy inny telefon lub słuchawka BT.

[ Dodano: 2011-02-10, 22:34 ]
Ramirez pisze:Z tego co pamiętam to miałem chyba właśnie ten XXJI4 a teraz mam
SW VER B2710XXJK1 CSC VER B2710XAJJ2 Telefon z softem niebrandowanym. Gdzieś z 2 tygodnie temu go wgrałem.
Jeszcze mam małe pytanko, czy przy uaktualnieniu wyciągałeś kartę SIM i microSD? Naprawdę nie wiem, co mam już zrobić. Nie podobno, aby win 7 64bit był winny skoro wave uaktualnia się bez problemu.

#459175  autor: kowcio
 11 lut 2011, 13:53
Niestety, ale wszystkie telefony będą sprzedawane bez USB, a na pewno Samsungi- odkąd jest microUSB.. Poza tym nawet jak go nie było, to i tak Samsung nie dawał kabli do wszystkich modeli (np. S3600, S3310). Oszczędzają, słuchawki też lipne dają i lepiej jakby ich w ogóle nie dawali. Przewody są tak cienkie, że strach wyciągać z pudełka... Do czego to wszystko zmierza. Kupując telefon powinien mieć pełny komplet akcesoriów, nie ważne z jakiej półki i za ile złotych.

Uważajcie, by nie doszło do tego, że stwierdzą- mają ładowarki na MicroUSB to po co dawać i w pudełku będzie sam telefon z baterią :roll:

A co do Solida, to ja nie wiem sam. Kogoś pytałem, kto posiada B2710 i niby ma HSDPA... Także.

#459232  autor: Ramirez
 11 lut 2011, 18:38
Ricki1980 pisze:Kabelek pasuje od wszystkiego co ma USB-microUSB. Może być to nawigacja, aparat cyfrowy czy inny telefon lub słuchawka BT.

[ Dodano: 2011-02-10, 22:34 ]
Ramirez pisze:Z tego co pamiętam to miałem chyba właśnie ten XXJI4 a teraz mam
SW VER B2710XXJK1 CSC VER B2710XAJJ2 Telefon z softem niebrandowanym. Gdzieś z 2 tygodnie temu go wgrałem.
Jeszcze mam małe pytanko, czy przy uaktualnieniu wyciągałeś kartę SIM i microSD? Naprawdę nie wiem, co mam już zrobić. Nie podobno, aby win 7 64bit był winny skoro wave uaktualnia się bez problemu.

Aktualizowałem z SIMem i kartą pamięci, zwyczajnie podłączyłem żeby coś skopiować. Włączyłem program i automatycznie wyskoczyło powiadomienie czy aktualizować. Dałem tak i się wgrało. Tylko że ja mam windowsa XP

#459295  autor: Ricki1980
 12 lut 2011, 09:40
No w końcu udało mi się zrobić aktualizacje. Zamiast kabelka USB z Samsunga Wave, zastosowałem krótki kabelek z Nokii C5 i podłączyłem bezpośrednio do portu USB na płycie głównej. Poszło bez zająknięcia. Wiesz może co poprawia ten soft?

Aktualizacja
Wersja oprogramowania

#459303  autor: Ramirez
 12 lut 2011, 10:16
Wydaje mi się że nareszcie naprawili błąd polegający na tym że podczas pisania sms ze słownikiem T9 przestał się zawieszać. Od czasu wgrania ostatniego softu ani razu nie zawiesił mi się telefon od tego a poprzednio z raz na 100 smsów była taka historia. Tyle zauważyłem ;)

#459682  autor: arek74
 14 lut 2011, 19:17
Pytanie
czy posiada możliwość automatycznego ściągania e-maili z konta???. Bo np w b2100 ściąga emile (chyba) tylko jak ręcznie sprawdzi się pocztę

#459732  autor: m_stett
 14 lut 2011, 22:44
Dobry wieczór,
chciałbym postawić szanownym użytkownikom pytanie: otóż powiedzcie proszę, jak w waszych Solidach "zachowuje się" przycisk włączania/wyłączania latarki - ściślej, chodzi mi o to, czy jest on sztywny, nieruchomy, czy może daje się zaobserwować pewną ruchomość, luźność przy dotyku. Albowiem w moim egzemplarzu jest to wyraźnie zauważalne i muszę przyznać, że od kiedy to zauważyłem, stał się ów przycisk niemalże moją małą obsesją - obawiam się wypadnięcia (być może nieco przesadzam, powodowany doświadczeniami z innymi telefonami).
Nie ma to jednak (potwierdziłem empirycznie) wpływu na ewentualną możliwość wniknięcia tam wody, która spowoduje szkody.
Woda owszem, dostaję się pod przycisk, ale nie wpływa to na funkcjonowanie telefonu czy też latarki. Po jakimś czasie ciecz wypływa zarówno spod przycisku, jak i zagłębienia, w którym umiejscowiona jest dioda.

Byłbym wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam.

#460013  autor: Ramirez
 16 lut 2011, 16:47
arek74 pisze:Pytanie
czy posiada możliwość automatycznego ściągania e-maili z konta???. Bo np w b2100 ściąga emile (chyba) tylko jak ręcznie sprawdzi się pocztę
W opcjach jest do wyboru Sprawdzanie poczty - ręcznie, 30 minut, 1 godzina, 3,6,12 godzin, 1 dzień

a co do B2100 to jest przecież automatyczne sprawdzanie poczty- recznie, i automatycznie co 1,3,6 12 godzin

#460317  autor: nicram
 18 lut 2011, 11:51
m_stett pisze:chodzi mi o to, czy jest on sztywny, nieruchomy, czy może daje się zaobserwować pewną ruchomość, luźność przy dotyku
W moim przypadku również da się zauważyć pewną ruchomość, chociaż o wypadnięciu nie ma mowy.
Nie ma to jednak (potwierdziłem empirycznie) wpływu na ewentualną możliwość wniknięcia tam wody, która spowoduje szkody.
Nie testowałem swojego solida pod kątem wnikania wody do środka ;-) Traktuje go jak zwykły telefon, czyli staram się w miarę możliwości nie narażać go na ekstremalne warunki.
Ramirez pisze:Wydaje mi się że nareszcie naprawili błąd polegający na tym że podczas pisania sms ze słownikiem T9 przestał się zawieszać. Od czasu wgrania ostatniego softu ani razu nie zawiesił mi się telefon od tego a poprzednio z raz na 100 smsów była taka historia. Tyle zauważyłem ;)
Dobrze wiedzieć że naprawili ten problem, bo to zawieszanie się na pisaniu SMS-ów jest bardzo irytujące.

[ Dodano: 2011-04-14, 14:45 ]
W dniu dzisiejszym Play uruchomił 3G w paśmie 900 MHz w mojej miejscowości liczącej nie całe 2000 mieszkańców, a tym samym stał się jedynym operatorem w okolicy świadczącym takie usługi. Jestem z tego powodu bardzo zadowolony :-) W niedługim czasie dzięki tej inwestycji Play, będzie zdobywał coraz więcej klientów. To z kolei przełoży się na jeszcze tańsze koszty dzwonienia do znajomych (stan darmowy). Normalnie nie mogę się przyzwyczaić do widoku na telefonie :P wyświetlający pełny zasięg 3G :-D

#472364  autor: ukefake
 24 kwie 2011, 22:49
odśnieżę temat :)
czy na b2710, w standardowej przeglądarce, można wejść na mobilną stronę ery? (download.era.pl)