• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #419113  autor: lukasz.wr
 25 lip 2010, 17:18
Ponieważ nie wiem praktycznie nic o nawigacji w telefonie bardzo bym prosił o garść informacji.
Z tego co wyczytałem w internecie Nokia 2710 posiada wewnetrzny nadajnik gps i nawigacja jest całkowicie darmowa.Co trzeba zrobic aby posiadać ja w telefonie?Czy mozna zainstalować np Mape Map na karcie pamieci i używać jej w tej nokii?
Pewnie pojawia sie głosy ze nawigacja z takim małym ekranem nie zdaje rezultatu ale nie bedzie ona uzywana na codzien jedynie co tydzien, co dwa jako pomoc w dojechaniu na mecz czy na wakacyjne wycieczki.
Ja wogole sprawuje sie ten telefon? Wiadomo jest to aparat z dolnej pólki ale cene i możliwości mimo ze niezbyt imponujace tworzą z niego ciekawa propozycje dla mniej zamoznych
Ostatnio zmieniony 25 lip 2010, 18:00 przez lukasz.wr, łącznie zmieniany 1 raz.

#453001  autor: tomonek
 14 sty 2011, 17:11
Moja matka, jest zadowolona dużo rozmawia i bateria trzyma z 6 dni, sms sporadycznie pisze.

Co do GPS to 100% darmowa nawigacja o ile przy włączaniu jej wybierzesz aby nie łączył się z internetem bo jakbyś się zgodził to by kosztowało połączeniem z internetem.

W Warszawie myli się za każdym razem w 1 miejscu przy wjeździe z Tamki na most świętokrzyski na mapie telefonu i w rzeczywistości jest lekki skręt w lewo, a strzałeczka i głos mówi w prawo ;P nie wiem czy tylko ten model tak ma czy każdy, ale aktualizacja map nie pomogła.

Podczas wyjazdu nad morze (nie za aktualizowałem mapy) a że był remont to wyprowadziła nas na "dobrą" drogę ale nie ukończoną.

Znad morza w góry (Jelenia Góra) (mapa za aktualizowana) gps poprowadziło bez zarzutu. Tylko nigdy nie wybieraj najkrótszej trasy, gdyż prowadzi po polnych drogach ale doprowadziła ;)

Po za tym dokładnie tłumaczy na którym pasie mam jechać jak jest np rozwidlenie na prawo i lewo "Trzymaj się prawej strony", nie spóźnia się z komendami.

Nie ma funkcji omijania korków ani fotoradarów, po prostu mapa + punkt gdzie jesteś i docelowy i trasa, mi to wystarcza pamiętać trzeba ze to tylko GPS a nie myślący sprzęt.

#459158  autor: Darek66
 11 lut 2011, 13:16
malutki ekran sprawi ze nie bedziesz zbytnio zadowol;ony z nawigacji w tym modelu....