• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 41 z 217
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 217

#458235  autor: tolks
 06 lut 2011, 21:20
Po czasochłonnych negocjachach oferta 160 zł / miesięcznie , 1300 minut do wszystkich, 2 giga pakiet danych, iphone 4 199 (450 -250 za punkty) Długo to trwało, ale bardzo jestem zadowolony z takich warunków.

#458251  autor: husky
 06 lut 2011, 22:44
tolks pisze:Po czasochłonnych negocjachach oferta 160 zł / miesięcznie , 1300 minut do wszystkich, 2 giga pakiet danych, iphone 4 199 (450 -250 za punkty) Długo to trwało, ale bardzo jestem zadowolony z takich warunków.
Czyli mowisz o taryfie Rodzinna 170? Tylko wydawalo mi sie ze cena iphone 4 w tej taryfie to 899 zl? Ugrales dodatkowa znizke na aparat?

#458254  autor: thonka
 06 lut 2011, 22:51
husky, wyglada na to, ze dostal 50% znizki na telefon dodatkowo jednak jezeli mial na znizke 250zl (7000 punktow) to znaczy, ze jego rachunki byly ponad 250zl miesiecznie (o ile punkty byly zbierane tylko na jednym numerze).

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#458302  autor: DiAbOlO
 07 lut 2011, 07:44
thonka pisze:husky, wyglada na to, ze dostal 50% znizki na telefon dodatkowo jednak jezeli mial na znizke 250zl (7000 punktow) to znaczy, ze jego rachunki byly ponad 250zl miesiecznie (o ile punkty byly zbierane tylko na jednym numerze).
Punkty można zbierać i z kilku numerów tel., ważne by mieć je wszystkie jednym koncie abonenckim :).

...:::DiAbOlO:::...

#458304  autor: servanor
 07 lut 2011, 08:03
Biorę R60 360min + blueconnect 9 za 59zł
Do tego chcę HTC Desire HD, mam 6750 punktów era premia, brakuje 250 myślicie, że dodadzą te 250pkt abym miał zniżkę 250zł czy będą robili jakieś problemy ;> Z tego co widziałem na wcześniejszych stronach to innym dodawali nawet więcej punktów.

#458306  autor: łazęga
 07 lut 2011, 08:41
servanor pisze:Biorę R60 360min + blueconnect 9 za 59zł
Do tego chcę HTC Desire HD, mam 6750 punktów era premia, brakuje 250 myślicie, że dodadzą te 250pkt abym miał zniżkę 250zł czy będą robili jakieś problemy ;> Z tego co widziałem na wcześniejszych stronach to innym dodawali nawet więcej punktów.
Jak będziesz grzeczny i miły, jak zaproponujesz, żeby Era potrącała podarowane punkty z kolejno wpływających za opłacone faktury, to pewnie tak. Chyba, że konsultant będzie miał zły dzień. A kiedy dostaniesz kolejne punkty za staż? Może tym przekonaj rozmówcę.

Osobna sprawa. HTC Desire HD i paczka 100 MB na miesiąc??? :?

Zresztą skalkuluj Rodzinę 60 multimedialną. Abo masz bez zniżki (czyli 10 zł. więcej x 24 mce=240 zł., poza tym mniej minut wliczonych), ale telefon masz 300 zł. taniej (już wychodzisz na plus) i dodatkowo masz pakiet 300 MB.

#458307  autor: servanor
 07 lut 2011, 09:20
Kiedyś było, że blueconnect bodajze 9 to internet bez płacenia za transfer danych tylko po przekroczeniu 100mb obniżają bardzooo transfer., przegladanie stron staje sie praktycznie niemozliwe. Nadal to jest? Cały czas jestem w zasięgu Wi-fi praktycznie to 100mb nawet wystarczyłoby ;)

W sumie chyba wezmę tą multimedialną na 24 cykle

To będzie telefon służbowy to mogę jeszcze VAT odliczyć.
R60 576zł
R60 multimedialna 24 cykle 585zł
R60 multimedialna 30 cykle 568 zł

Liczyłem tylko cene telefonu (po odliczeniu VATu) + różnicę abonamentu (+10zł dla multimedialnej)

#458315  autor: thonka
 07 lut 2011, 09:44
DiAbOlO pisze:Punkty można zbierać i z kilku numerów tel., ważne by mieć je wszystkie jednym koncie abonenckim
nie zrozumielismy sie. mi chodzilo o to, ze aby uzbierac tyle punktow rachunki musialy byc na dosc wysokim poziomie.
gdyby byly one takie na tylko jednym numerze to jest to odpowiedz dlaczego zostal przyznany 50% rabat na telefon.
bo to, ze punkty mozna zbierac z kilku numerow to ja wiem nie od dzisiaj :P

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#458333  autor: ywis
 07 lut 2011, 11:41
servanor pisze:Kiedyś było, że blueconnect bodajze 9 to internet bez płacenia za transfer danych tylko po przekroczeniu 100mb obniżają bardzooo transfer., przegladanie stron staje sie praktycznie niemozliwe. Nadal to jest? Cały czas jestem w zasięgu Wi-fi praktycznie to 100mb nawet wystarczyłoby
To 100 MB, to właśnie BC9 ryczałt, gdzie po przekroczeniu 100MB ograniczany jest transfer.

#458334  autor: tolks
 07 lut 2011, 11:44
thonka pisze:
DiAbOlO pisze:Punkty można zbierać i z kilku numerów tel., ważne by mieć je wszystkie jednym koncie abonenckim
nie zrozumielismy sie. mi chodzilo o to, ze aby uzbierac tyle punktow rachunki musialy byc na dosc wysokim poziomie.
gdyby byly one takie na tylko jednym numerze to jest to odpowiedz dlaczego zostal przyznany 50% rabat na telefon.
bo to, ze punkty mozna zbierac z kilku numerow to ja wiem nie od dzisiaj :P

Udzielam odpowiedzi, rachunki były na średnim poziomie 150 zł, punktów było dużo bo były zbierane przez długi okres czasu i nie zawsze wykrzystywane. Aby resztę wątpliwości wyjaśnić, od kilku lat posiadam w erze tylko jeden numer. Pozdrawiam i życzę równie owocnych negocjacji, sam mam wrażenie, że tutaj już nic do ugrania nie było :)

#458339  autor: yo!
 07 lut 2011, 12:05
czy ktoś z Was wie czy galaxy tab i desire z jest dużo na stanie?
chciałbym przedłużyć, ale dopiero za jakiś czas (musiałbym wcześniej opchnąć leo ;), a nie wiem czy jest sens jeżeli w międzyczasie zniknie galaxy tab i/lub desire z

fear ends
when yo! comes

#458340  autor: husky
 07 lut 2011, 12:09
thonka pisze:husky, wyglada na to, ze dostal 50% znizki na telefon dodatkowo jednak jezeli mial na znizke 250zl (7000 punktow) to znaczy, ze jego rachunki byly ponad 250zl miesiecznie (o ile punkty byly zbierane tylko na jednym numerze).
Faktycznie, masz racje, musiał być rabat 50% a juz miałem nadzieje że może da się coś więcej ugrać :)
tolks pisze:Udzielam odpowiedzi, rachunki były na średnim poziomie 150 zł, punktów było dużo bo były zbierane przez długi okres czasu i nie zawsze wykrzystywane. Aby resztę wątpliwości wyjaśnić, od kilku lat posiadam w erze tylko jeden numer. Pozdrawiam i życzę równie owocnych negocjacji, sam mam wrażenie, że tutaj już nic do ugrania nie było
Czyli teraz 50% rabatu dostaje się juz od rachunków na poziomie 150 pln? Wie może ktoś jaki okres jest brany pod uwagę? Średnia rachunków z ostatnich 6-ściu miesięcy czy wszytko od momentu podpisania / przedłużenia umowy?

#458342  autor: JC
 07 lut 2011, 12:18
Witam,
Kończy mi się umowa na jeden z numerów i w związku z tym mam kilka pytań, do których odpowiedzi pomogą mi podjąć właściwą decyzję. Aktualna taryfa na numer, który chcę przedłużyć to NE 20 w promocji z telefonem (abonament 25zł). Numer ten wziąłem dla mojej mamy, która wykorzystuje telefon wyłącznie do dzwonienia. Minuty zawarte w abonamencie do tej pory były wystarczające (numer należy do 3 os. sieci rodzinnej), więc nie sądzę by coś się zmieniło w tym aspekcie. Teraz chciałbym przedłużyć umowę, wybierając ofertę z telefonem i skłonny byłbym zdecydować maksymalnie na abonament Rodzina 40, jednak chciałbym trochę jeszcze poczekać na jakieś zmiany w cennikach telefonów i dokładniejsze informacje na temat zniżek na abonamenty. I tu moje pytania. Ponieważ umowa kończy mi się 20 lutego, to czy po tym dniu, nadal mogę ją przedłużyć na preferencyjnych warunkach, łącznie z drobnymi negocjacjami? Czy po dacie obowiązywania aneksu (i również umowy), warunki podpisywania kolejnego aneksu w jakiś sposób się zmieniają (zwykła promocja, jak dla nowych abonentów)? Czy komuś udało się coś wynegocjować w taryfie Rodzina 40 lub Rodzina 20? To właściwie wszystko, co chciałbym wiedzieć.

#458353  autor: musiek
 07 lut 2011, 13:28
szarzeski pisze:Powiedźcie jak często Era zmienia cenniki telefonów i ofertę bo kurcze nie widzę nic ciekawego przy R60 czy R80 tak do 200pln..
może ktoś zna odpowiedz, bo to dość cenna informacja jak ktoś przedłuża umowę może wstrzymać się kilka dni i poczekać na nowy cennik słuchawek

#458370  autor: Piotr_89
 07 lut 2011, 14:43
- Rodzina 20 - 100 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 25,00 zł z VAT
- Rodzina 40 - 240 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 49,00 zł z VAT
Sieć Rodzinna grupa 2-osobowa w R20 na 6 m-cy 0zł, w R40 na cały czas trwania umowy 0zł.
0,39 gr/min po wykorzystaniu z abo.

Jak myślicie da jeszcze radę coś urwać?

Aha, jeszcze jedno, chciałbym fona z GPS (avilla odpada jakoś mnie nie przekonuje) najtaniej wychodzi w R20 nokia 5230, gdyby ktoś mógł doradzić płacić za nia 249zł czy wziąść coś innego sprzedać i zakupić coś na allegro.

#458385  autor: darkwater00
 07 lut 2011, 16:14
łazęga pisze:
servanor pisze:Bio

Osobna sprawa. HTC Desire HD i paczka 100 MB na miesiąc???
No właśnie myślę, że powinno paść pytanie czy dla takiego telefonu jak Desire HD paczka 100mb to mało czy tak w sam raz jeśli np rozważać taki przeciętne uzytowanie internetu ( zakładam ze w gre by wchodziła: poczta, facebook i wyszukanie jakiejś wiadomości kiedy to konieczne. Raczej odpada ogladanie filmików na youtube i inne podobne pakietożerne działania )

I czy rzeczywiście te te 16kb które zostaja nam po wykorzystaniu pakietu 100mb tak znaczaco utrudnia korzystanie z internetu?

BTW nie ma mozliwości ugrania jakiejś wiekszej ilości minut w taryfach multimedialnych w SUK przy okazji przedłużania umowy?

#458419  autor: lady007
 07 lut 2011, 19:14
Ale czy moge przedłuzyć umowę 3 miesiące po zakończeniu się starej?

#458421  autor: st.konsultant
 07 lut 2011, 19:23
lubiepiwo pisze:Rodzinna 20 - obniżona cena, reszta jak ze strony www.
Rodzinna 40 - 20 minut więcej niż na www.

http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... fon/oferta

Ja bym walczył o więcej.
Nic więcej nie wywalczysz.

[ Dodano: 2011-02-07, 19:25 ]
lady007 pisze:Ale czy moge przedłuzyć umowę 3 miesiące po zakończeniu się starej?
Możesz przedłużyć nawet rok po wygaśnięciu umowy. Będziesz miała umowę na czas nieokreślony i cały czas ofertę na koncie. Inna sprawa, że mogą Ci się niektóre upusty pokończyć (na abonament albo usługi dodatkowe).

[ Dodano: 2011-02-07, 19:26 ]
darkwater00 pisze:
BTW nie ma mozliwości ugrania jakiejś wiekszej ilości minut w taryfach multimedialnych w SUK przy okazji przedłużania umowy?
Nie ma.

[ Dodano: 2011-02-07, 19:27 ]
JC pisze:Witam,
Kończy mi się umowa na jeden z numerów i w związku z tym mam kilka pytań, do których odpowiedzi pomogą mi podjąć właściwą decyzję. Aktualna taryfa na numer, który chcę przedłużyć to NE 20 w promocji z telefonem (abonament 25zł). Numer ten wziąłem dla mojej mamy, która wykorzystuje telefon wyłącznie do dzwonienia. Minuty zawarte w abonamencie do tej pory były wystarczające (numer należy do 3 os. sieci rodzinnej), więc nie sądzę by coś się zmieniło w tym aspekcie. Teraz chciałbym przedłużyć umowę, wybierając ofertę z telefonem i skłonny byłbym zdecydować maksymalnie na abonament Rodzina 40, jednak chciałbym trochę jeszcze poczekać na jakieś zmiany w cennikach telefonów i dokładniejsze informacje na temat zniżek na abonamenty. I tu moje pytania. Ponieważ umowa kończy mi się 20 lutego, to czy po tym dniu, nadal mogę ją przedłużyć na preferencyjnych warunkach, łącznie z drobnymi negocjacjami? Czy po dacie obowiązywania aneksu (i również umowy), warunki podpisywania kolejnego aneksu w jakiś sposób się zmieniają (zwykła promocja, jak dla nowych abonentów)? Czy komuś udało się coś wynegocjować w taryfie Rodzina 40 lub Rodzina 20? To właściwie wszystko, co chciałbym wiedzieć.

Nie ma znaczenia kiedy przedłużasz. Warunki są takie same w momencie umowy terminowej i bezterminowej.

[ Dodano: 2011-02-07, 19:30 ]
musiek pisze:
szarzeski pisze:Powiedźcie jak często Era zmienia cenniki telefonów i ofertę bo kurcze nie widzę nic ciekawego przy R60 czy R80 tak do 200pln..
może ktoś zna odpowiedz, bo to dość cenna informacja jak ktoś przedłuża umowę może wstrzymać się kilka dni i poczekać na nowy cennik słuchawek

Nie ma żadnego szablonu na zmiana cennika.
Obecnie zmiana była 2 lutego i nie ma raczej co liczyć na kolejną jakąś rewolucyjną zmianę. Ewentualne zmiany będą raczej polegały na wprowadzeniu jakiś pojedynczych nowych modeli.

p.s

Jak ktoś czeka na Iphona 4 to będą prawdopodobnie dopiero ok 22 lutego dostępne, natomiast Nokia C 6 może się pojawić w połowie lutego.
  • Strona 41 z 217
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 217
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41