• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#45627  autor: Anm88
 17 sty 2006, 14:09
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi w tym temacie. Zastanawiam się caly czas nad któryms z telefonów. Ten Z200 nawet by m sie podobał gdyby nie jego klapka jakaś dziwna moim zdaniem trochę.Pozdrawiam

#45749  autor: thundercrash
 17 sty 2006, 18:08
Proponuje Siemensa S55 albo SE T230i . A na allegro bedziesz kupować to patrz na ilość punktów . bierz od takich co maja duzo . A jak jesteś nieufny to zapłać przy odbiorze.

#45752  autor: Przemek
 17 sty 2006, 18:10
Nie zawsze można płacić przy odbiorze,ale bezpieczniej przynajmniej masz pewność,że coś przyszło choć w środku zawsze mogą być ziemniaki :P

#45757  autor: Anm88
 17 sty 2006, 18:24
No właśnie z tym jest problem.A jak mi przyślą ziemniaki to bedzie z lekka lipa panowie;/
co tu dużo gadać może poszukam ktos u mnie w mieście będzie chciał jakiś taki telefon sprzedać.Pozdrawiam

#45761  autor: Przemek
 17 sty 2006, 18:27
Anm88 pisze:No właśnie z tym jest problem.A jak mi przyślą ziemniaki to bedzie z lekka lipa panowie;/
co tu dużo gadać może poszukam ktos u mnie w mieście będzie chciał jakiś taki telefon sprzedać.Pozdrawiam
Ej nie bierz tego na serio.Wiadomo,że jak ktoś ma 560 opinii same pozytywy i neutralne to nic się nie stanie.Ja też miałem na początku takie podejście,a teraz na luzie kupuję telefon i inne rzeczy i wszystko jest OK.Jak kupujesz u SS (super-sprzedawca :smt005 ) to możesz spokojnie czekać na przesyłkę na wszystko będzie OK.

#45774  autor: Anm88
 17 sty 2006, 18:38
no wiem ale kurcze nadal mam pewne wątpliwości do zakupów na aukcjach. w sklepach internetowych bym się nie bał no ale niewiadomo jak będzie z użytkownikiem..No wiem ze trzeba patrzeć na liczbe komentarzy i czym więcej tym lepiej i że SS to też dobrze ale jak ktoś sztucznie nabijał te pozytywy to co?? są różne bajeyry rowery na takie coś. No ale nadala się zastanawiam nad ty,

#45777  autor: Przemek
 17 sty 2006, 18:41
Żeby zostać SS ciężko o jakieś bajery...500 głosów od różnych allegrowiczów to raczej nikomu nie chciało by się tyle kont zakładać żeby ludzi ponaciągać...
Teraz to już bezpieczniej jest.

#45778  autor: Anm88
 17 sty 2006, 18:44
No tak ale co ja zrobie że i tak się boje ejj no bo wiecie 150 zł. drogą nie chodzi i niechcę ich stracić w taki głupi sposób. No ale nadal czekam na ciekawe propozycje telefonów

#45782  autor: Rogal
 17 sty 2006, 18:49
Anm88 pisze:No tak ale co ja zrobie że i tak się boje ejj no bo wiecie 150 zł. drogą nie chodzi i niechcę ich stracić w taki głupi sposób. No ale nadal czekam na ciekawe propozycje telefonów
jak by każdy bał się kupować na Allegro ty by dzisiaj Allegra już nie było :wink: i niemaż co się bać bo mnie na Allegro już niema wywalili mnie dziady :-D

#45784  autor: Anm88
 17 sty 2006, 18:50
No i weź się tu nie bój jak taki Rogal mnie nastraszył że jego juz nie ma to jest bezpiecznie :wink:

#45786  autor: Przemek
 17 sty 2006, 18:52
Pewnie go wywalili bo jest niepełnoletni.Zrobisz jak chcesz,ale na allegro zaoszczędzisz i raczej kupisz pewniejszy telefon niż w lombardzie :wink:

#45790  autor: Anm88
 17 sty 2006, 18:56
No a ja tez jestem niepełnoletni jeszcze ale to nic;) no zastanawiam się cały czas nad tym gdzie go kupić;/

#45793  autor: Przemek
 17 sty 2006, 18:58
1.Określ model jaki chcesz kupić.
2.Porównaj ceny na allegro i w komisie
3.Zobacz czy w komisie jeżeli jest tańszy ma papiery jak nie to na allegro kup albo na eBayu.

#45795  autor: Anm88
 17 sty 2006, 19:04
OK dzięki wezme wasze podpowiedzi pod uwagę gdy będe kupował telefon. Dziękuje bardzo.Pozdrawiam

#45804  autor: thundercrash
 17 sty 2006, 19:25
Jak nie kupujesz wypasionego sprzętu za 1000 czy 2000 to możesz brać śmiało . Ja jeszcze nie dotałem ziemniaka :-D

#45808  autor: Anm88
 17 sty 2006, 19:31
No a jak ja dostane to co...??Będzie lipa z lekka co nie ale nic zobaczymy jak tam w komisacj z tymi telefonami

#45824  autor: Przemek
 17 sty 2006, 19:44
Anm88 pisze:No a jak ja dostane to co...??Będzie lipa z lekka co nie ale nic zobaczymy jak tam w komisacj z tymi telefonami
Irytujące 8)
To się zdarza bardzo rzadko.
Jak chcesz tego uniknąc a zakładam,że chcesz to nie kupuj od gościa,który nie ma żadnych komentarzy,albo ma same negatywy.Jak ktoś ma min.30 pozytywów to jest OK i na pewno Cię nie oszuka.Jak ktoś se zrobi jaja to mu blokują konto i bye bye...

#45825  autor: Anm88
 17 sty 2006, 19:46
OK OK OK widże że wprowadzam tu nepozytywne myślenie ;) No moze się kiedyś do tego przekonam. Bede się starał.Obiecuje poprawe ;)

#45862  autor: thundercrash
 17 sty 2006, 20:23
Mozesz tez odebrać go osobiście . Wtedy już ci na pewno nie wciśnie ziemniaka .

[ Dodano: 2006-01-17, 20:24 ]
A z komisu nie kupuj . Ostro sie przepłaca .