• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 37 z 217
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 217

#456803  autor: SACZI
 31 sty 2011, 17:16
cruel pisze:Od 2 lutego nowa oferta Ery w abonamencie - Moc Prezentow. Wskazywaloby to na zmiane ofert dla przedluzajacych....
Skąd takie rewelacje?
Podaj jakies źródło.

Co do oferty, to R60 za 57PLN+E52, to uważam, że jest to jedna z lepszych wśród całej W3.
Tylko Play ja przebija, ale to bardzo nieznacznie.
Osobiście bym nie kombinował, bo możesz przekombinować.

Co do oferty, to ja chętnie widziałbym korektę cen niektórych telefonów (SGS, X10, wszystkie HTC) i nowe modele w ofercie, np Nokię C7.

#456840  autor: SACZI
 31 sty 2011, 20:16
Dla nowych pojawił sie (ponownie) pakiecik do Play.
Przedłużający mieli wszystkie minuty do Play i UE.
Ciekawe, jak wyglądać będzie oferta dla przedłużających?
Na pierwszy rzut oka, ciekawiej się zrobiło dla nowych.
Jak beda wyglądać ceny telefonów w opcji 2x minut?
Jak będzie wyglądać oferta bez telefonu i jakiego rzędu będą zniżki w SUK?
Się zobaczy, ale miałem nosa, że coś pokombinują :D
Mamy przecież tylu specjalistów od marketingu :-D

#456850  autor: Maly745
 31 sty 2011, 20:54
Do St.Konsultant
Witam.Jak z dostępnością Nokii C6

#456873  autor: pio-trek
 31 sty 2011, 21:43
witam, posiadamy na firmie 3 telefony w erze + jeden nr stacjonarny, na moim numerze miałem dotychczas Nowy pakiet Biznes 70 ze zniżką za 53,90 netto. Umowa kończy mi się w połowie kwietnia, po negocjacjach w postaci jednego maila do iboa zaproponowali mi pakiet dla biznesu 140 z 40% zniżką czyli za 84zł netto. Oferta bardzo korzystna tylko pytanie - czy jeszcze coś mogę ugrać? bo nie bardzo chyba mam co i drugie pytanie - obecnie mamy 6100 punktów era premia, poprosiłem o kupon za 250zł jednak dostałem odpwiedź że tak dużej liczby punktów nie mogą dołożyć - w związku z tym pytanie brzmi ile mogą dołożyć? czy jak w lutym będzie 6400 punktów już będą mogli dołożyć? nie pytam się jaki fon wziąć w tym abonamencie bo się waham póki co między sgs a hd2 - szkoda że nie ma w erze desire hd...

#456883  autor: st.konsultant
 31 sty 2011, 22:19
Maly745 pisze:Do St.Konsultant
Witam.Jak z dostępnością Nokii C6
Słabo :)
Jak się pojawia to dosłownie na kilka minut (kilkanaście sztuk) i zaraz jej znowu nie ma. Podobno producent nie zakładał aż takiego zapotrzebowania na ten model ;).

#456902  autor: edek
 31 sty 2011, 23:21
No to ładnie... A ja właśnie zdecydowałem się przedłużyć umowę :(. Ledwo co w weekend mi już zmienili taryfę na multimedialną 140 i teraz czekam na jabłko, które ma się na dniach pojawić :/. Ehhh, no jak pech to pech, czekałem tyle czasu na przedłużenie i teraz zamiast się cieszyć to będę się wq...
Podpowiedzcie jakieś korzystne wyjście z tej sytuacji, bo o ile ceny na iPhone'y się nie zmienią i będą podobne, no to na pewno jestem trochę do tyłu ze starymi warunkami.
Kurcze, a może jakoś odmówić ten telefon jak przyjdzie z kurierem i jeszcze raz przedłużyć? Można to jakoś załatwić?

#456922  autor: st.konsultant
 01 lut 2011, 00:37
edek pisze:No to ładnie... A ja właśnie zdecydowałem się przedłużyć umowę :(. Ledwo co w weekend mi już zmienili taryfę na multimedialną 140 i teraz czekam na jabłko, które ma się na dniach pojawić :/. Ehhh, no jak pech to pech, czekałem tyle czasu na przedłużenie i teraz zamiast się cieszyć to będę się wq...
Podpowiedzcie jakieś korzystne wyjście z tej sytuacji, bo o ile ceny na iPhone'y się nie zmienią i będą podobne, no to na pewno jestem trochę do tyłu ze starymi warunkami.
Kurcze, a może jakoś odmówić ten telefon jak przyjdzie z kurierem i jeszcze raz przedłużyć? Można to jakoś załatwić?
Jak nie odbierzesz to po rozliczeniu zwrotu oferta wróci na konto. Sama taryfa automatycznie nie wraca do starej.

#456930  autor: edek
 01 lut 2011, 06:59
Czyli co nie odbierać przesyłki i potem jeszcze raz będę mógł wybrać sobie przedłużenie?
Tyle, że czy mogę powiedzieć kurierowi, że jednak się rozmyśliłem? Czy po prostu lecieć w kule i nie odbierać?
I co będzie jeśli już mam od paru dni nową taryfę? Jak to będzie rozliczone - w sensie czy będę coś więcej za to płacił czy po prostu będzie to na podobnej zasadzie rozliczane co stara taryfa (odpowiednia ilość minut i danych w stosunku do dni, przez która taryfa była aktywna)?
No i czy jak będę z powrotem wybierał przedłużenie to muszę z tej taryfy zrezygnować?
Kurde zamieszanie się zrobiło... Zawsze coś :/.

#456931  autor: DiAbOlO
 01 lut 2011, 07:28
Wg. mnie to póki co nie ma co się za mocno podniecać nowymi ofertami dla przedłużających, bo jeszcze nic o nich nie wiemy (warunki, możliwości dodatkowego upustu w SUK itd.).
A jak pokazują podobne sytuacje z przeszłości, to przedłużać umowę warto dopiero po 1-2 tygodniach od pojawienia się nowej oferty.

...:::DiAbOlO:::...

#456932  autor: Guciu
 01 lut 2011, 08:19
A wiadomo może coś o zmianach dla taryf biznesowych?

#456944  autor: st.konsultant
 01 lut 2011, 11:34
edek pisze:Czyli co nie odbierać przesyłki i potem jeszcze raz będę mógł wybrać sobie przedłużenie?
Tyle, że czy mogę powiedzieć kurierowi, że jednak się rozmyśliłem? Czy po prostu lecieć w kule i nie odbierać?
I co będzie jeśli już mam od paru dni nową taryfę? Jak to będzie rozliczone - w sensie czy będę coś więcej za to płacił czy po prostu będzie to na podobnej zasadzie rozliczane co stara taryfa (odpowiednia ilość minut i danych w stosunku do dni, przez która taryfa była aktywna)?
No i czy jak będę z powrotem wybierał przedłużenie to muszę z tej taryfy zrezygnować?
Kurde zamieszanie się zrobiło... Zawsze coś :/.

Nie musisz się tłumaczyć przed kurierem. Jak nie chcesz nie odbierasz. Tak jak pisałem wcześniej, zwrot nie powoduje automatycznego powrotu do starej taryfy. Twoja sytuacja będzie taka, że będziesz miał ofertę na koncie i jednocześnie będziesz korzystał z taryfy, którą wybrałeś przy aneksie. To wszystko do momentu, aż nie skorzystasz z innej oferty albo nie zażyczysz sobie powrotu do starej taryfy.

#457020  autor: Pijo
 01 lut 2011, 18:30
galashael pisze:Oto nowa oferta utrzymaniowa i cennik telefonów
Jest jeszcze lepiej. Ciekawe, czy będzie można wywalczyć upusty kwotowe , jak to było wcześniej (75zl->57zl). Coś czuję, ze chyba nie .

#457028  autor: darkwater00
 01 lut 2011, 18:56
a jest jakieś info na temat tego jak bedzie wyglądała opcja utrzymaniowa bez wymiany telefonu?

#457029  autor: st.konsultant
 01 lut 2011, 19:04
W końcu w multimedialnej minuty do wszystkich 8)

#457109  autor: husky
 01 lut 2011, 23:39
Szczerze mówiąc oferta wygląda dobrze :) nawet pojawily sie nowe ciekawe telefony np HTC Desire HD, swoją droga ciekawe czy ciągle będzie można wynegocjować coś w SUK :) tylko chyba nie bedzie juz dobrego argumentu ze konkurencja ma lepszą ofertę :/

#457112  autor: edek
 01 lut 2011, 23:50
No warunki jak dla mnie bardzo dobre... Powoli się cieszę, że nie odebrałem dzisiaj tego tela - powiedzcie mi teraz jak najlepiej ponownie załatwić aneks - czy muszę czekać do zakończenia okresu rozliczeniowego żeby ponownie wybrać ofertę przedłużeniową (w ramach tego, że w jednym okresie rozliczeniowym można raz zmieniać taryfę)? Czy mogę np pójść sobie jutro do salonu i powiedzieć, że zrezygnowałem z ostatniego aneksu i chcę teraz podpisać na nowych warunkach (jeśli jest to możliwe to czy w ogóle mógłbym odebrać słuchawkę zanim pojawi się nowa taryfa na koncie)?
Czy jednak muszę najpierw zmienić taryfę na starą i dopiero wtedy negocjować od nowa warunki przedłużenia?
Aha i co z wartością tela który teraz wisi na moim koncie w iBoa - czy po odmówieniu kuriera to zniknie w ogóle, czy trzeba to jakoś 'formalnie' zgłosić do Ery?
Przepraszam za 'sto pytań do', ale sytuacja mi się na tyle skomplikowała, że trochę już tego nie ogarniam :/.
Dzięki za wszelką pomoc.

#457115  autor: st.konsultant
 02 lut 2011, 00:04
edek pisze:No warunki jak dla mnie bardzo dobre... Powoli się cieszę, że nie odebrałem dzisiaj tego tela - powiedzcie mi teraz jak najlepiej ponownie załatwić aneks - czy muszę czekać do zakończenia okresu rozliczeniowego żeby ponownie wybrać ofertę przedłużeniową (w ramach tego, że w jednym okresie rozliczeniowym można raz zmieniać taryfę)? Czy mogę np pójść sobie jutro do salonu i powiedzieć, że zrezygnowałem z ostatniego aneksu i chcę teraz podpisać na nowych warunkach (jeśli jest to możliwe to czy w ogóle mógłbym odebrać słuchawkę zanim pojawi się nowa taryfa na koncie)?
Czy jednak muszę najpierw zmienić taryfę na starą i dopiero wtedy negocjować od nowa warunki przedłużenia?
Aha i co z wartością tela który teraz wisi na moim koncie w iBoa - czy po odmówieniu kuriera to zniknie w ogóle, czy trzeba to jakoś 'formalnie' zgłosić do Ery?
Przepraszam za 'sto pytań do', ale sytuacja mi się na tyle skomplikowała, że trochę już tego nie ogarniam :/.
Dzięki za wszelką pomoc.

Jedyne co musisz zrobić to odczekać kilka dni (ok 7-10 dni) aż przesyłka wróci i zostanie rozliczona przez magazyn. Wtedy na konto wraca oferta a Ty albo zamawiasz znowu kurierem albo idziesz do punktu. Inne rzeczy Cię nie interesują. Przez te kilka dni będziesz korzystał z taryfy którą obecnie masz na koncie. Później wszystko się proporcjonalnie wyrówna. Kosztem telefonu w IBOA się nie przejmuj, to zniknie samo.

#457121  autor: edek
 02 lut 2011, 00:17
No to bajera :D . Ale rozumiem, że teraz po tych ~10 dniach będę mógł podpisać nowy aneks zamieniający ze starego aneksu starą taryfę multimedialną (bez Playa) na tą nową, co kolega przedstawił parę postów wcześniej? No i jak to będzie z tym jedna zmiana taryfy na jeden okres rozliczeniowy - bo tego też trochę nie czaje (jeśli będę chciał zrobić zmianę przed końcem okresu rozliczeniowego to możliwe, że system mi na to nie pozwoli w takim razie...).
Póki co czekam, aż się to wyrówna na iBoa i lecę do salonu. Już oczekuję na ten telefon od grudnia, bo wtedy byłem praktycznie dogadany na aneks, ale się to przedłuża i przedłuża w nieskończoność.
Ale dla takiej oferty to szczerze warto poczekać jeszcze te parę dni :).
Pozdrawiam!
  • Strona 37 z 217
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 217
  • 1
  • 35
  • 36