Użytkownik
Ranga
Obserwator
A ja ogólnie dziwie się takim osobą, którzy telefon w abonamencie kupują za taką kwotę. To już wolałbym wziąć kupić Samsunga w wolnej sprzedaży, bo już za 1100 pln się dorwie, a skoro mało rozmawiasz i wiele minut Ci nie potrzebne, to wziąć umowę bez tel. na korzystniejszych warunkach z niższym abonamentem.POSTMAN pisze:Dziś byłem na stronie plusa i jako nowy klient dostaje Samsunga Galaxy S za 849zł przy abonamencie 59zl.
POSTMAN pisze:Witam.
Obecnie posiadam abo w wysokości 45 zł i średnia rachunków jest mniej więcej taka. mam w nim 120 minut i 500MB blueconnect. Umowę mam do 6 marca, to co proponują mi na IBOA jest jak dla mnie bardzo niekorzystne. Za te 500MB płace obecnie 15 zł lecz już nie ma takiej możliwości po przedłużeniu umowy a zależałoby mi na pakiecie internetowym. Jestem skłonny płacić abo w wysokości 60 zł ale chcę aby mi dali pożądny nowy telefon za niską cenę. Miałem już 2 telefony od nich z propozycją przedłużenia umowy ale w obu przypadkach proponowali praktycznie to samo. Obie rozmowy były w przeciągu tygodnia i przy drugiej przedstawiłem im swoje warunki a mianowicie:
Chce telefon Samsung Galaxy S obecnie z tym co mi proponują przy abo za 55zł to 1149zł 205 minut i tam jakieś bzdety - czyli standard to co proponują mi na IBOA. Powiedziałem konsultantowi że ilość minut mnie nie interesuje bo i tak mało gadam i że będę chciał do tego jakiś pakiet internetowy ale warunkiem jest to że telefon chce za góra 700-800 zł. Oczywiście puki co nie mogą mi dać ale zapewniają przy każdej rozmowie że cena telefonu może się zmienić im bliżej końca umowy.
Dziś byłem na stronie plusa i jako nowy klient dostaje Samsunga Galaxy S za 849zł przy abonamencie 59zl.
Mam jakąś szanse w starciu z erą na wynegocjowanie takich warunków czy dać sobie spokój i przenieść numer do plusa?
Zgadza się, 1 minuta = 1 sms. W ciągu 60 dni od podpisania aneksu możesz sobie włączyć pakiet 500 smsów/500 mmsów do wszystkich za 5,04 zł.Telesfora pisze:Dzięki wielkie!
Jeszcze jedno pytanie i już nie będę zawracać głowy. Teraz Era zazwyczaj przelicza minuty na smsy 1:1 podobno, tak? Jak gmerałam w iBOA to tylko jakieś ogólniki mi podawali i nie widziałam za bardzo możliwości wglądu w aneks bez jego zatwierdzenia ostatecznego (albo to może i przy odbiorze? nie orientuję się)
w sklepie internetowym sa nizsze ceny. w salonie telefon ten jest 50zl drozszy, a numer mozna przeniesc tylko przez salon.POSTMAN pisze: Dziś byłem na stronie plusa i jako nowy klient dostaje Samsunga Galaxy S za 849zł przy abonamencie 59zl.
Nie opłaca się obecnie brać w erze umowy bez telefonu.ywis pisze:... wziąć umowę bez tel. na korzystniejszych warunkach z niższym abonamentem.
W pierwszym swoim wątku piszesz:Mediana pisze:thonka, nie sprawdzalem ofert na stronie ery.
Chyba wezme abo za 161 zl w tym mam 1200 minut, 3 nr w erze i nokie N8 za 399 zl - czy to dobra oferta ?
Do tego dorzuce jeszcze jakis pakiet danych.
Ewentualnie co mozna wywalczyc jeszcze ?
czyli daje Ci to: 24x150=3600 pkt era premia.Mediana pisze:Nie przedłużam po 12 latach w Erze umowy (płaciłem rachunki ok. 150zł),
End of topicMediana pisze:Niestety, konsumowalem na biezaco erapremie, doladowujac tak taka.
http://www.playmobile.pl/pl/oferta/play ... w-longplayMediana pisze:Zapytam czy te 1200 minut za 161 zl to dobra oferta ?
Prosta odpowiedź. Paczka BC była wtedy w ofercie promocyjnej a teraz nie jestMediana pisze: Ale zastanawia mnie, dlaczego za pakiet 100Mb mam placic ok. 9zl, a w drugim moim abo za 20zl dostalem przedmiotowy pakiet za ok. 4zl
saczek pisze:Abstrahując od samych zniżek na abonament/telefon.
Zauważyliście, że gdy dajecie przedłużenie abonamentu logując się na i-boa praktycznie do każdego telefonu "dają" starter Tak-Tak i co najważniejsze zestaw bluetooth gratis, a tym czasem biuro obsługi uparcie twierdzi, że już tych zestawów nie mają i, że to błąd na ich stronie.
I tak:
1) skoro to błąd to dlaczego od pół roku nikt go nie poprawił...
2) czy to jest zgodne z prawem, że proponują taki zestaw "gratis" a następnie wymigują się mówiąc, że owych zestawów nie ma i to zwykły błąd ? czy ta oferta nie jest wiążąca ?
Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź.
a dostaniesz w salonie taka znizke jak przez internet?musiek pisze: nie wiem czy jest sens brac oferte przez neta (w koncu bleutooth piechota nie chodzi)