• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 124 z 208
  • 1
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 208

#456196  autor: xaero18
 28 sty 2011, 18:47
o Jezu to co masz za problem, idz do PLAY! smiesza mnie komenatrze ludzi, ktorzy tylko narzekaja tylko na oferte. Idz do play, zobaczymy co za 12/24msce dostaniesz od nich na przedluzenie. Ponadto godzisz sie na:
a) żenująco niski poziom Obsługi abonenta
b) możliwość zwiększenia stawki za minute rozmowy W TRAKCIE TRWANIA UMOWY (jest taki zapis w regulaminie PLAY)

Obyś był zadowolony.

jak komus sprawdzic oferte do prv, dzis do 21 jeszcze moge

#456197  autor: No_name
 28 sty 2011, 19:02
I tu masz rację, czekam właśnie na przeniesienie numeru do play. Z obsługą abonenta się zgodzę. Siostra próbowała wyjaśnić jakaś fakturę, odsyłano ją od jednej osoby do drugiej. Jednym słowem masakra. Z chęcią zostałbym w orange, gdyby tylko chciano zaoferować więcej minut

#456203  autor: ubuntulnx
 28 sty 2011, 19:24
Wszystkim, którzy mają problem z czytaniem ze zrozumieniem pragnę wytłumaczyć, że w wyrażeniu "[Orange] Przedłużenie umowy - cd." mieści się "Przedłużenie umowy", czyli dyskusja w tym dziale powinna toczyć się o tym właśnie, a nie o wyższości jednej sieci nad inną, jeżeli ktoś ma ambicje się tu porównywać, zapraszam do założenia innego wątku, najlepiej w Hydeparku, żeby nie zaśmiecać tego tematu niepotrzebnym flamewar. Dziękuję za uwagę i uważne przeczytanie.

Obrazek

#456244  autor: stg
 28 sty 2011, 21:17
Najkorzystniejsza oferta dla klienta biznesowego jest dostępna w e-sklepie czy jednak lepiej u konsultantów?

Pytam bo e-sklep niezbyt mnie lubi i nie chce za bardzo mi zaoferować bonusów.

#456307  autor: Da_Wujek
 29 sty 2011, 10:38
Takie dodatkowe pytanko,jest tu ktoś kto mógłby ewentualnie sprawdzić
max ofertę oczywiście w orange ??

#456314  autor: virus27
 29 sty 2011, 11:20
Witam

Wczoraj dostałem smsa o tej treści: Szanowny kliencie to ostatnie dni kiedy możesz skorzystać z wcześniejszego uprawnienia do wymiany swojego telefonu i przedłużenia swojej umowy. Przyjdź do salonu....

Czy mógłby ktoś z was sprawdzić maksymalną ofertę (numer podam na pw). Dodam jeszcze, że na orange online do przedłużenia umowy pozostało jeszcze 149 dni.

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

#456377  autor: ubuntulnx
 29 sty 2011, 16:38
virus27 pisze:Witam

Wczoraj dostałem smsa o tej treści: Szanowny kliencie to ostatnie dni kiedy możesz skorzystać z wcześniejszego uprawnienia do wymiany swojego telefonu i przedłużenia swojej umowy. Przyjdź do salonu....

Czy mógłby ktoś z was sprawdzić maksymalną ofertę (numer podam na pw). Dodam jeszcze, że na orange online do przedłużenia umowy pozostało jeszcze 149 dni.

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Bzdura. Nie ma czegoś takiego, jak uporawnienie o określonej ważności. To chwyt, żebyś wcześniej przyszedł do saonu. Jeżeli Twój numer jest uprawniony warunkowo (to znaczy znacznie wcześniej), musisz się liczyć z tym, że nie będzie możliwości zmniejszenia abnamentu. Taka opcja pojawi się, gdy będzie można normalnie przedłużyć umowę.

E: choć jak się zastanowić to ma to sens, pokręcony, ale jednak. To ostatnie dni do skorzystania z wcześniejszego uprawnienia... Ale zaraz po nim nastąpi normale uprawnienie :wink: Sprytny chwyt :wink:

Obrazek

#456383  autor: kamil1221
 29 sty 2011, 17:16
Muszę się niezgodzie z tym, że przy warunkowym uprawnieniu zawsze nie da się zmienić taryfy na niższą. Już kilka aneksów tak podpisałem. W sumie nie wiem, od czego to zależy. Jedyny minus jest taki, że sama taryfa wchodzi od zakończenia aktualnej umowy a nie z pierwszym okresem rozliczeniowym po podpisaniu aneksu.
:wink:

#456385  autor: ubuntulnx
 29 sty 2011, 17:23
kamil1221 pisze:Muszę się niezgodzie z tym, że przy warunkowym uprawnieniu zawsze nie da się zmienić taryfy na niższą
To ja się niestety nie spotkałem z taką sytuacją. Tylko podwyższenie, niejednokrotnie na kwotę znacznie wyższą, a gro przypadków to oczywiście błędne upr :wink:

Obrazek

#456389  autor: Da_Wujek
 29 sty 2011, 17:46
JA dostałem teraz propozycję i bez problemu z kwoty 145zł na 99zł
bez problemu,sami nawet taką zaproponowali,niestety mankament
taki,że trzeba płacić do zakończenia umowy stara kwotę

#456404  autor: ubuntulnx
 29 sty 2011, 19:33
Da_Wujek pisze:JA dostałem teraz propozycję i bez problemu z kwoty 145zł na 99zł
Jaka podstawa abo?

Obrazek

#456417  autor: jacek84
 29 sty 2011, 21:08
Mam pytanie o ceny telefonów, gdzie sa nizsze na orange.pl czy pod *400?

#456425  autor: pomaranczowy
 29 sty 2011, 21:48
Jacek, dzwoń na *400 i negocjuj :)

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#456426  autor: ubuntulnx
 29 sty 2011, 21:48

Mam pytanie o ceny telefonów, gdzie sa nizsze na orange.pl czy pod *400?
Było to powtarzane setki razy w tym wątku, wyjściowe ceny różnią się w tych kanałach sprzedaży, konsultanci mogą obniżać ceny telefonów, ale nie zawsze. Nikt Ci nie powie, czy w Twoim przpadku się da, nie mając Twojego konta przed oczami.

Obrazek

#456682  autor: t_madej
 31 sty 2011, 00:35
Witam,

mam obecnie taryfę Orange dla Firm 125, koniec dwuletniej umowy nastąpił 26.01. Chcę tą umowę przedłużyć na kolejne 2 lata, z telefonem Motorola Milestone. Niemniej warunki w propozycji na stronie orange w porównaniu do ofert zarówno playa jak i ery są lekko mówiąc średnie:/

Orange proponuje Optymalny 250, z telefonem za 399zł i abo 60zł, ew. w promocji Korzyści Optymalne z abo 64zł i 2 wybranymi numerami w Orange. I tyle. Do tego zero sensownych pakietów SMS (bo trudno za sensowny uznać pakiet z sms po 10gr...) czy MB.

Zarówno w play, jak i erze w porównywalnych abo jest więcej minut, jak również są dostępne sensowne pakiety na dostęp do internetu. Do tego upust na abo z racji przeniesienia numeru.

1/ Mam więc pytanie czy i jeśli tak, to ile więcej da się wyciągnąć od Orange? Zasadniczo interesowałoby mnie dorzucenie do tego jakiś pakietów SMS oraz MB, oczywiście bez podwyższania ceny abonamentu (100-200SMS, ~200MB).

2/ Czy przedłużając umowę jest możliwość przejścia na "Nowe Pakiety dla Firm" z promocją "Taniej do Wszystkich"? I czy to się w ogóle opłaca?

Żeby była jasność, telefonów w firmie jest więcej (ponad 20). Niemniej w przypadku braku jakiś sensownych propozycji poważnie zastanawiamy się nad zmianą operatora, bo jechanie na "planach optymalnych" przy obecnych ofertach konkurencji zupełnie mija się z celem:/ Problem w tym, że obecnie umowy wygasają w różnym momencie.

Przy większej ilości telefonów Era proponuje pakiet korporacyjny, Play abo za 50% przez 13 miesięcy przy umowach z telefonem lub 12 miesięczne umowy bez telefonu z 50% upustem na cały ich okres (w ramach abo minuta do wszystkich sieci wynosi wtedy 5-7gr!!!). Pytanie na ile z cen jest w stanie zejść orange, tudzież dorzucić coś więcej...?

Oczywiście z orange będę się kontaktował w tej sprawie, niemniej chciałbym zasięgnąć opinii na co w ogóle można liczyć, zarówno w stosunku do przedłużenia jednego numeru, jak również wszystkich. Bo oferta ze strony operatora jest zdecydowanie mniej atrakcyjna od konkurencji.

#456683  autor: Dregra
 31 sty 2011, 00:50
Witam, ja już jestem po podpisaniu umowy z Orange. :/ Chciałbym poruszyć jedna ważna kwestie. Dlaczego orange nie informuje swoich klinetów o stawce za minute w abonamecie? W cennich jest podana cena poza abo, która wydaje się całkiem atrakcyjna. Ale minuta w abo kosztuje bagatela 72gr a sms 37gr(w mix-ie Delfin 40) Przecież to są ceny jeszcze sprzed epoki lodowcowej! Dlaczego musiałem dzwonić do biura obsługi żeby dowiedzieć sie ile płace za minute?

#456698  autor: pomaranczowy
 31 sty 2011, 09:15
Doradca zapewne powiedział Ci, że masz w abonamenci 29 zł, 40 minut do wszystkich i to wystarczy. Jeżeli to przeliczysz na stawkę to wyjdzie Ci 72,5 gr ale pamiętaj, że dostajesz jeszcze co najmniej wybrany numer i pogaduchy w Orange na 6 m.

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#456718  autor: krzysztof.ka
 31 sty 2011, 10:55
Trzeba też pamiętać, że z abonamentu częściowo pokrywany jest również koszt zakupu telefonu.

Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.

#456725  autor: pafnucy
 31 sty 2011, 11:18
Dzień dobry
czy jest na forum jakiś doradca biznesowy z Małpolski, który by sie do mnie odezwał? Chciałbym przedłużyć umowę, nie mam kontaktu ze starym doradcą. Nadal mam jakiś badziewny abonament Nowa Idea dla Firm, czas coś zmienić. Proszę o kontakt na PW.
Pozdrawiam

#456731  autor: OrangeDlaFirm
 31 sty 2011, 11:44
Zapraszam klientów biznesowych na PW.

Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.
  • Strona 124 z 208
  • 1
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 208
  • 1
  • 122
  • 123
  • 124