• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 36 z 217
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 217

#456090  autor: Telesfora
 28 sty 2011, 11:16
Dzięki wielkie! :)
Jeszcze jedno pytanie i już nie będę zawracać głowy. Teraz Era zazwyczaj przelicza minuty na smsy 1:1 podobno, tak? Jak gmerałam w iBOA to tylko jakieś ogólniki mi podawali i nie widziałam za bardzo możliwości wglądu w aneks bez jego zatwierdzenia ostatecznego (albo to może i przy odbiorze? nie orientuję się)

#456096  autor: POSTMAN
 28 sty 2011, 11:43
Witam.

Obecnie posiadam abo w wysokości 45 zł i średnia rachunków jest mniej więcej taka. mam w nim 120 minut i 500MB blueconnect. Umowę mam do 6 marca, to co proponują mi na IBOA jest jak dla mnie bardzo niekorzystne. Za te 500MB płace obecnie 15 zł lecz już nie ma takiej możliwości po przedłużeniu umowy a zależałoby mi na pakiecie internetowym. Jestem skłonny płacić abo w wysokości 60 zł ale chcę aby mi dali pożądny nowy telefon za niską cenę. Miałem już 2 telefony od nich z propozycją przedłużenia umowy ale w obu przypadkach proponowali praktycznie to samo. Obie rozmowy były w przeciągu tygodnia i przy drugiej przedstawiłem im swoje warunki a mianowicie:

Chce telefon Samsung Galaxy S obecnie z tym co mi proponują przy abo za 55zł to 1149zł 205 minut i tam jakieś bzdety - czyli standard to co proponują mi na IBOA. Powiedziałem konsultantowi że ilość minut mnie nie interesuje bo i tak mało gadam i że będę chciał do tego jakiś pakiet internetowy ale warunkiem jest to że telefon chce za góra 700-800 zł. Oczywiście puki co nie mogą mi dać ale zapewniają przy każdej rozmowie że cena telefonu może się zmienić im bliżej końca umowy.

Dziś byłem na stronie plusa i jako nowy klient dostaje Samsunga Galaxy S za 849zł przy abonamencie 59zl.

Mam jakąś szanse w starciu z erą na wynegocjowanie takich warunków czy dać sobie spokój i przenieść numer do plusa?

#456100  autor: ywis
 28 sty 2011, 12:11
POSTMAN pisze:Dziś byłem na stronie plusa i jako nowy klient dostaje Samsunga Galaxy S za 849zł przy abonamencie 59zl.
A ja ogólnie dziwie się takim osobą, którzy telefon w abonamencie kupują za taką kwotę. To już wolałbym wziąć kupić Samsunga w wolnej sprzedaży, bo już za 1100 pln się dorwie, a skoro mało rozmawiasz i wiele minut Ci nie potrzebne, to wziąć umowę bez tel. na korzystniejszych warunkach z niższym abonamentem.

#456110  autor: st.konsultant
 28 sty 2011, 12:49
POSTMAN pisze:Witam.

Obecnie posiadam abo w wysokości 45 zł i średnia rachunków jest mniej więcej taka. mam w nim 120 minut i 500MB blueconnect. Umowę mam do 6 marca, to co proponują mi na IBOA jest jak dla mnie bardzo niekorzystne. Za te 500MB płace obecnie 15 zł lecz już nie ma takiej możliwości po przedłużeniu umowy a zależałoby mi na pakiecie internetowym. Jestem skłonny płacić abo w wysokości 60 zł ale chcę aby mi dali pożądny nowy telefon za niską cenę. Miałem już 2 telefony od nich z propozycją przedłużenia umowy ale w obu przypadkach proponowali praktycznie to samo. Obie rozmowy były w przeciągu tygodnia i przy drugiej przedstawiłem im swoje warunki a mianowicie:

Chce telefon Samsung Galaxy S obecnie z tym co mi proponują przy abo za 55zł to 1149zł 205 minut i tam jakieś bzdety - czyli standard to co proponują mi na IBOA. Powiedziałem konsultantowi że ilość minut mnie nie interesuje bo i tak mało gadam i że będę chciał do tego jakiś pakiet internetowy ale warunkiem jest to że telefon chce za góra 700-800 zł. Oczywiście puki co nie mogą mi dać ale zapewniają przy każdej rozmowie że cena telefonu może się zmienić im bliżej końca umowy.

Dziś byłem na stronie plusa i jako nowy klient dostaje Samsunga Galaxy S za 849zł przy abonamencie 59zl.

Mam jakąś szanse w starciu z erą na wynegocjowanie takich warunków czy dać sobie spokój i przenieść numer do plusa?

Na 1 stronie masz info co można maksymalnie dostać.

[ Dodano: 2011-01-28, 12:50 ]
Telesfora pisze:Dzięki wielkie! :)
Jeszcze jedno pytanie i już nie będę zawracać głowy. Teraz Era zazwyczaj przelicza minuty na smsy 1:1 podobno, tak? Jak gmerałam w iBOA to tylko jakieś ogólniki mi podawali i nie widziałam za bardzo możliwości wglądu w aneks bez jego zatwierdzenia ostatecznego (albo to może i przy odbiorze? nie orientuję się)
Zgadza się, 1 minuta = 1 sms. W ciągu 60 dni od podpisania aneksu możesz sobie włączyć pakiet 500 smsów/500 mmsów do wszystkich za 5,04 zł.
 #456172  autor: saczek
 28 sty 2011, 16:59
Abstrahując od samych zniżek na abonament/telefon.

Zauważyliście, że gdy dajecie przedłużenie abonamentu logując się na i-boa praktycznie do każdego telefonu "dają" starter Tak-Tak i co najważniejsze zestaw bluetooth gratis, a tym czasem biuro obsługi uparcie twierdzi, że już tych zestawów nie mają i, że to błąd na ich stronie.

I tak:

1) skoro to błąd to dlaczego od pół roku nikt go nie poprawił...
2) czy to jest zgodne z prawem, że proponują taki zestaw "gratis" a następnie wymigują się mówiąc, że owych zestawów nie ma i to zwykły błąd ? czy ta oferta nie jest wiążąca ?

Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź.

#456177  autor: thonka
 28 sty 2011, 17:21
POSTMAN pisze: Dziś byłem na stronie plusa i jako nowy klient dostaje Samsunga Galaxy S za 849zł przy abonamencie 59zl.
w sklepie internetowym sa nizsze ceny. w salonie telefon ten jest 50zl drozszy, a numer mozna przeniesc tylko przez salon.
w erze przy obnizonym abonamencie R60 za 57zl masz ten telefon za 949zl - punkty (czyli pewnie 900zl).
tyle, ze w plusie masz o wiele mniej minut...

Mediana, tyle ze przedluzajac umowe w erze abonament mozesz dostac tanie niz to co jest przedstawione na stronie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#456180  autor: SACZI
 28 sty 2011, 17:26
ywis pisze:... wziąć umowę bez tel. na korzystniejszych warunkach z niższym abonamentem.
Nie opłaca się obecnie brać w erze umowy bez telefonu.
Nawet po dodaniu do podstawowego pakietu około 30% minut, jest to oferta dość droga - nawet powyżej 50% droższa niż odpowiednik w Play'u.
Druga sprawa, umowa - 18 miesięcy.
... wolałbym roczną umowę, która tylko w erze stanowi problem.
Plus, Orange i Play bez telefonu dają umowy 12 miesięczne.

W chwili obecnej umowa w erze to tylko oferta SUK z telefonem.
Jak dobierze się odpowiedni telefon, wychodzi korzystniej niż w Play.
Porównując R60 z i LP69 z Nokią E52, wychodzą koszty (E, P): 57 : 65 (z VAT22%).

#456186  autor: ywis
 28 sty 2011, 17:45
SACZI pisze:Nie opłaca się obecnie brać w erze umowy bez telefonu.
To już zależy komu...

#456189  autor: Telesfora
 28 sty 2011, 18:02
st.konsultant, dzięki! :)

saczek, mi się zaraz kojarzą te motywy, że w sklepach internetowych czasami im się "omsknęło" i mieli jakiś produkt za grosza albo inną śmieszną kwotę. Z tego, co mi się obiło to to było w jakiś sposób wiążące.

#456470  autor: Mediana
 30 sty 2011, 10:27
thonka, nie sprawdzalem ofert na stronie ery.
Chyba wezme abo za 161 zl w tym mam 1200 minut, 3 nr w erze i nokie N8 za 399 zl - czy to dobra oferta ?
Do tego dorzuce jeszcze jakis pakiet danych.

Ewentualnie co mozna wywalczyc jeszcze ?

Pozdr.
R...

#456478  autor: SACZI
 30 sty 2011, 11:02
Mediana pisze:thonka, nie sprawdzalem ofert na stronie ery.
Chyba wezme abo za 161 zl w tym mam 1200 minut, 3 nr w erze i nokie N8 za 399 zl - czy to dobra oferta ?
Do tego dorzuce jeszcze jakis pakiet danych.

Ewentualnie co mozna wywalczyc jeszcze ?
W pierwszym swoim wątku piszesz:
Mediana pisze:Nie przedłużam po 12 latach w Erze umowy (płaciłem rachunki ok. 150zł),
czyli daje Ci to: 24x150=3600 pkt era premia.
Powołaj sie na to i powiedz, że za taką ilość punktów przysługuje, chyba 100 PLN obniżki za telefon.
To jest chyba jeszcze jedyny argument do negocjacji ceny.

#456481  autor: Mediana
 30 sty 2011, 11:14
Niestety, konsumowalem na biezaco erapremie, doladowujac tak taka.
Ale zastanawia mnie, dlaczego za pakiet 100Mb mam placic ok. 9zl, a w drugim moim abo za 20zl dostalem przedmiotowy pakiet za ok. 4zl - chyba juz erze nie zalezy na mnie. :)
Zapytam czy te 1200 minut za 161 zl to dobra oferta ?
Pozdr.
R.

#456486  autor: SACZI
 30 sty 2011, 11:27
Mediana pisze:Niestety, konsumowalem na biezaco erapremie, doladowujac tak taka.
End of topic
Mediana pisze:Zapytam czy te 1200 minut za 161 zl to dobra oferta ?
http://www.playmobile.pl/pl/oferta/play ... w-longplay

#456513  autor: st.konsultant
 30 sty 2011, 13:28
Mediana pisze: Ale zastanawia mnie, dlaczego za pakiet 100Mb mam placic ok. 9zl, a w drugim moim abo za 20zl dostalem przedmiotowy pakiet za ok. 4zl
Prosta odpowiedź. Paczka BC była wtedy w ofercie promocyjnej a teraz nie jest

#456564  autor: pio-trek
 30 sty 2011, 15:49
a co z ofertą dla firm? ile można maksymalnie wynegocjować?
Ostatnio zmieniony 31 sty 2011, 21:44 przez pio-trek, łącznie zmieniany 1 raz.

#456735  autor: high_flier
 31 sty 2011, 12:22
Witam
Posiadam 10 abonamentów telefonicznych w erze (taryfy biznesowe Nowy PB) oraz 5 abonamentów na blue connect. Moje rachunki miesięczne to ponad 1900 zł netto. Powoli zbliża się czas przedłużania niektórych umów. Troszkę poczytałem ten temat i mam następujące pytania:
1) Czy dobrze rozumiem, że w negocjacjach z doradcą mogę bez problemu wymagać przy przedłużaniu abonamentów telefonicznych 40%-50% zniżki np. w taryfach Nowa Firma, rabatów na zakup telefonów?
2) Co można wynegocjować przy przedłużaniu abonamentów "blue connect z laptopem"?
3) Chciałbym mieć podgląd z jednego panelu na e-bilingi w całej firmie. Czy można tak zrobić, żeby logując się na jeden numer w I-BOA móc zarządzać wszystkimi numerami? Ten doradca twierdzi, że nie jest to proste, że złożył jakiś wniosek i trzeba poczekać. Czy rzeczywiście tak jest czy to ściema?

Z góry dzięki za wszystkie wskazówki
 #456759  autor: musiek
 31 sty 2011, 14:24
saczek pisze:Abstrahując od samych zniżek na abonament/telefon.

Zauważyliście, że gdy dajecie przedłużenie abonamentu logując się na i-boa praktycznie do każdego telefonu "dają" starter Tak-Tak i co najważniejsze zestaw bluetooth gratis, a tym czasem biuro obsługi uparcie twierdzi, że już tych zestawów nie mają i, że to błąd na ich stronie.

I tak:

1) skoro to błąd to dlaczego od pół roku nikt go nie poprawił...
2) czy to jest zgodne z prawem, że proponują taki zestaw "gratis" a następnie wymigują się mówiąc, że owych zestawów nie ma i to zwykły błąd ? czy ta oferta nie jest wiążąca ?

Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź.

dzp

bardzo dobre pytanie, ktore rowniez mnie nurtuje
Czy ktos kompetentny moglby sie do tego ustosunkowac?
bo nie wiem czy jest sens brac oferte przez neta (w koncu bleutooth piechota nie chodzi)

#456761  autor: thonka
 31 sty 2011, 14:26
musiek pisze: nie wiem czy jest sens brac oferte przez neta (w koncu bleutooth piechota nie chodzi)
a dostaniesz w salonie taka znizke jak przez internet? ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#456769  autor: musiek
 31 sty 2011, 15:01
właśnie nie wiem wogule, czy moge brac przez neta.
Bo umowe mam na mame, a wlasnie skonczylem studia i chce sobie go przepisac na siebie.
Z tego co wiem cesja przy przedluzaniu jest darmowa, tylko najpierw jednego dnia trzeba przedluzyc umowe na poprzedniego uzytkownika a nastepnego dnia zrobic cesje (po prostu oferta jest atrakcyjniejsza na biezacego uzytkownika)

dzis wyslalem przez Boa zapytanie o oferte (bo po wizycie w salonie glownym ery w krk dostalem standard) obecnie uzywam nowa era 80 (170min) +5 numerow ery (2000min/mies) za co placilem ok.80zl pozniej dorzucilem blueconecta za 9zl (100mb)

Z tych 5 "darmowych" numerow tak bardzo nei korzystam juz bo z jedna osoba zamieszkalem (ona przedluzala w listopadzie i wziela mnei do sieci rodzinnej), pozostale osoby pzreniosly sie do play, wiec sila rzeczy korzystam tylko z dwoch "darmowych numerow w erze"

Chce najlepiej oferte bez phona bo uzywam e72 i raczej nic lepszego w dobrej cenienie dostane:(
Ale wiem po przeczytaniu tego posta ze sie nie oplaca brac bez sluchawki, wiec cos wezme i puszcze w allegro

Oferte chce dostac R60 ale za 57zl (zobaczymy czy uda sie wynegocjowac, jak boa nie zaproponuje to dzwoeni do SUK)
teraz jeszce pytanie czy jak moja dziewczyna skasuje mnie z sieci rodzinnej to ja bede mogl sobie wziasc taka usluge dla siebie? tzn ja i dwa numery inne w erze (nie bedace w zadnej sieci rodzinnej)

Z tego co wiem zaden numer w erze nie moze byc w dwoch sieciach rodzinnych, jesli tak nie jest prosze wyprowadzcie mnie z bledu.

Jesli chodzi o telefony to moze ktos sie orientuje na ktorym mozna najweicej zarobic tzn kupujac go w abo R60 i puscic w allegro/komis

#456796  autor: cruel
 31 sty 2011, 16:33
Od 2 lutego nowa oferta Ery w abonamencie - Moc Prezentow. Wskazywaloby to na zmiane ofert dla przedluzajacych, czy ktos ma jakies informacje na ten temat? Bo jutro ma byc u mnie kurier z Nokia E52, Rodzina 60 za 57zl i jakies tam 500sms, ale przeczuwam ze zmieniona oferta moze mi bardziej podpasowac.
  • Strona 36 z 217
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 217
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36