Ropuho pisze:Witam,
Noszę się z zakupem iPhone 4 ale przed mam kilka pytań - od czytania i różnych opinii we łbie mi się kręci:
Ropuho pisze:1) jak to jest z tym bluetoothem
jest
Ropuho pisze:a) czy za jego pomocą mogę wysłać na kompa fotkę albo film?
nie
Ropuho pisze:b) czy działa bluetooth z urządzeniami bezprzewodowymi - w chwili obecnej używam słuchawkę oraz zestaw samochodowy (ma ktoś jakieś doświadczenia jak tam I4 się sprawuje?)
doskonale. działa wszystko tak, jak powinno.
Ropuho pisze:c) czy synchronizację z iTunes można zrobić via bluetooth? (podłączanie kabla jest niepraktyczne) albo przez Wifi (domowe)?
nie. trwałaby chyba 100 lat; synchronizacja obejmuje backup, w zależności od ustawień zrzucenie muzyki, zdjęć, podcastów. jest obejście, że można przez WiFi - niezalecane, żre baterię i wymaga doinstalowywania softu na komputerze.
Ropuho pisze:d) czy dowolny mp3 mogę użyć jako dzwonek
tak, przy czym nie może trwać więcej, niż 30 sek
Ropuho pisze:2) Czy kontakty na liście można pogrupować (Praca/Koledzy/...) i jeśli tak ile takich grup może być? Czy grupie można przyporządkować dzwonek - a nie każdemu kontaktowi z osobna?
grupować można, ilość grup chyba nieskończona, grupa nie może mieć osobnego dzwonka.
mam maka, nie wiem, jak jest z grupowaniem na PC (na maku iP synchronizuje się z książką adresową, w której są grupy; na samym iP nie widziałem opcji do tworzenia grup)
Ropuho pisze:3) Czy są dostępne jakieś nawigacje po za google maps na iphona? Pytam w tym sensie, że jestem użytkownikiem Automapy (lagalnym i co rok subskrybującym) czy będzie możliwość przejścia z licencją?
dużo osób chwali iGo, ja również. będzie Automapa przed wakacjami. prawdopodobnie z licencją nie przejdziesz, ale to temat do Automapy
Ropuho pisze:4) jak to wogołe jest z licencjami w i iStore - bo np. korzystam obecnie z Goosync (program do synchro kalendarza google i kontakty z telefonem) - mam tam sybskrybcję dożywotnią - czy musze kupować Gossync za prawie 15 dolców w iStore?
nie wiem, co to iStore, ale jak chcesz używać programu na danej platformie, to chyba trzeba go kupić na tę platformę. jeśli kupujesz grę na PC, to jak zmieniasz PC na Xbox'a nie dostajesz gry na Xboxa za tą PC. ja bym jednak poprosił kod na darmową aplikację od Goosync, na pewno mają, pewnie dadzą.
Ropuho pisze:5) Waszym zdaniem 16 czy 32GB? - głównie ma to być telefon. Okazyjnie fotka jeszcze bardziej okazyjnie czasami nakręcenie wideo.
taki, który kosztuje tyle, ile możesz przeznaczyć pieniędzy. ja mam 16, jest ok, następny będzie na pewno 32, też będzie ok. zawsze znajdzie się coś, czym można wolne miejsce zapełnić; obojętnie, co by to było. jakiś czas temu wszystkie dane mieściły się na dysku 80GB, teraz 4TB nie jest ciężko zapełnić. moim zdaniem i 16 i 32GB jest ok; weź ten, który jest dla Ciebie wygodniejszy.