• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem

#44098  autor: tomekk
 12 sty 2006, 20:29
Mi tam to tez nie preszkadza. Jak dla mnie to nawet fajnie wygląda i przynajmniej aparat sie nie rysuje!

#44196  autor: mcmaxim
 13 sty 2006, 03:49
Ehm, witam wszystkich w moim pierwszym poscie :-)
Mam ten telefon od 4 dni, wczesniej sie wahalem miedzy nim a 6230i (ciagle nie jestem pewien, czy dobrze zrobilem...). I z wad moge wymienic: brak radia (po 6610 to dotkliwy brak, poza tym w zestawie sa przeciez sluchawki...), ciezki w klikaniu srodkowy "zatwierdzacz" (chyba lepszym rozwiazaniem jest "joystick"), zmniejszajace sie ku dolowi klawisze (w sensie - co rzad klawiszy nizej, tym one mniejsze), dyktafon z sesjami max. 1min., brak przewijania filmow w Realone (ale to moze tylko wina softu?...), i przycisk do wywolywania komend glosowych umieszczony dokladnie po drugiej stronie wylacznika - zdazylo mi sie pare razy scisnac telefon tak, ze zamiast wydac komende musialem wlaczac go spowrotem :-)
A zalety... cala reszta :-) jedna z fajniejszych funkcji: tryb offline :-D

#44228  autor: [email protected]
 13 sty 2006, 12:43
kolejna rzecz to wskaznik baterii...
po naladowaniu rano, wieczoram mam mniej o jedna kreske,a po nocy rano (czyli po 24h) mam 3 kreski po wykonaniu polaczenia juz mam 1 i trzeba znowu naladowac, tez tak macie ?

nie nastawialem sie na wiele z ta bateria no ale 1 dzien to troche malo

#44232  autor: tomekk
 13 sty 2006, 12:49
Mi bateria trzyma troche dłuzej (2-3 dni). Nie powala enregia ale trzeba przyznac ze wcale jej nie oszczedzam. Ale jak by nie było to bateria w tym fonie jest jednak troche za słaba.

#44253  autor: Slodziak
 13 sty 2006, 13:54
mcmaxim pisze:Ehm, witam wszystkich w moim pierwszym poscie :-)
Mam ten telefon od 4 dni, wczesniej sie wahalem miedzy nim a 6230i (ciagle nie jestem pewien, czy dobrze zrobilem...). I z wad moge wymienic: brak radia (po 6610 to dotkliwy brak, poza tym w zestawie sa przeciez sluchawki...), ciezki w klikaniu srodkowy "zatwierdzacz" (chyba lepszym rozwiazaniem jest "joystick"), zmniejszajace sie ku dolowi klawisze (w sensie - co rzad klawiszy nizej, tym one mniejsze), dyktafon z sesjami max. 1min., brak przewijania filmow w Realone :-D
po 1 radio jest po wgraniu aplikacji symbianowskiej (tylko przez GPRS)
po 2 zatwierdzacz jest dobry(tez myslalem ze jest ciezki), ale trzeba klikac calym palcem i jest cool, (kwestia przyzwyczajenia)
po 3 za bardzo sie te klawisze nie zmnijszaja!!
a po 4 to jest programik symbianowski który pozwala nagrywac bez ograniczen(dlatego symbian to wielka przewaga bo jak nie ma czegos to neciklub jakas osóbka i juz w teliku jest funkacja!!!)

#44259  autor: mcmaxim
 13 sty 2006, 14:39
Slodziak... to ze jest soft do sluchania po gprs'ie, to wiem, ale to sie mija z celem... nie ma jakichs sluchawek do nokii, ktore by chociaz w siebie mialy radio wbudowane?...
a co do recordera - mozesz mi podeslac? bylbym ci bardzo niezmiernie dzwieczny :-)
mcmaxim at gazeta dot pl
a co do tego, ze to jest symbian - im dluzej w necie za oprogramowaniem i innymi bzdurkami grzebie, tym bardziej nie mam sily podnosic koparki z podlogi... ja pinkole, ile to moze robic! przeciez mam kombajn, a nie telefon :-) az dziw, ze on ma funkcje dzwonienia :-D ale radia brak >:->

#44260  autor: Slodziak
 13 sty 2006, 14:51
Program jest na www.symbianos.pl

#44674  autor: kallafior
 14 sty 2006, 19:29
Ja na razie wady nie zauważyłem ale też za bardzo nie mogę się wypowiadać, bo od niedawna mam n6630. Wcześniej miałem n6101 (też super telefonik, prosty a jednocześnie ma najważniejsze funkcje) i "trzydziestka" mnie oszołomiła. Super komóra. Symbian wymiata i żadny telefon bez symbiana nie dorówna "OS-owcom". Jak znajdę jakąś ułomność to napewno się podzielę tą wiadomością. Pozdrawiam wszystkie n6630 :P

#44682  autor: Slodziak
 14 sty 2006, 19:49
Kallafior dla mnie ułomnościa jest to ze nie ma IRDY :P

Jest jedna rzecz dla której warto życ - SYMBIAN i nie zmienie sie nic!!

#44863  autor: kallafior
 15 sty 2006, 11:07
Slodziak pisze:Kallafior dla mnie ułomnościa jest to ze nie ma IRDY :P
No tak, masz rację. Tutaj nokia się nie popisała ale można wybaczyć.

Obiecałem, że napiszę jak coś znajdę, więc piszę: irytuje mnie troszkę długość ładowania dzwonków mxmf lub mp3 jak ktoś dzwoni a ma dany plik dźwiękowy przypisany. Jeżeli dzwonek jest krótki to nie zdąrzy się załadować a już jest koniec sygnały. Czy Wy w swoich n6630 też tak macie ?

#44877  autor: [email protected]
 15 sty 2006, 12:01
kallafior pisze:
Slodziak pisze:Kallafior dla mnie ułomnościa jest to ze nie ma IRDY :P
No tak, masz rację. Tutaj nokia się nie popisała ale można wybaczyć.

Obiecałem, że napiszę jak coś znajdę, więc piszę: irytuje mnie troszkę długość ładowania dzwonków mxmf lub mp3 jak ktoś dzwoni a ma dany plik dźwiękowy przypisany. Jeżeli dzwonek jest krótki to nie zdąrzy się załadować a już jest koniec sygnały. Czy Wy w swoich n6630 też tak macie ?
brak irdy to wcale nie ułomnośc przeciez wiekoszosc telefonow ma juz BT ;)
u mnie ładują sie w miare sprawnie, na tyle ze zdaze uslyszec :D

#44954  autor: Slodziak
 15 sty 2006, 15:47
NO u mnie tez sie dlugo laduja ale to nei zalezy od tego, bo jak mp3 to nie gra od pierwszej sekundy tylko od 2 czy 3. i dlatego dzwnek trwa a nie slychac go bo nie jest od poczatku nagrany/!!

#45405  autor: kallafior
 16 sty 2006, 19:34
ja mam króciótko n6630 ale przy bardzo intensywnym użytkowaniu:

---> ponad godzina rozmów dziennie
---> kilkadziesiąt esemesów
---> kilka zdjęć i mms`ów
---> kilkaset kilobajtów transmisji danych
---> kilka godzin bezproduktywnego łażenia po menu (hehe)

moja komórka trzyma ponad dwa dni. Myślę, że przy umiarkowanym użytkowaniu potrzyma ze trzy, cztery dziony :-D

#45433  autor: [email protected]
 16 sty 2006, 20:23
kallafior pisze:
ja mam króciótko n6630 ale przy bardzo intensywnym użytkowaniu:

---> ponad godzina rozmów dziennie
---> kilkadziesiąt esemesów
---> kilka zdjęć i mms`ów
---> kilkaset kilobajtów transmisji danych
---> kilka godzin bezproduktywnego łażenia po menu (hehe)

moja komórka trzyma ponad dwa dni. Myślę, że przy umiarkowanym użytkowaniu potrzyma ze trzy, cztery dziony :-D
niewierze :) mi pada po 1 dniu:
ok godzina rozmowy
ok 30 smsow
ok 30min gier ;)
ok 1h zabawy z aplikacjami
ok 20-30 min sluchania mp3
lacznie ok 4h-5h mam go w rece ;)

tyle ze laduje ja jak ma 2-3 kreski bo po nocy najczesciej zostaje 1

przy Twoich danych przewyzszyles dane prodeucenta co do baterii (ktore sa z reguly i tak mocno zawyzone) hehe
np producent podaje 2-3h rozmow ;)

#45441  autor: kallafior
 16 sty 2006, 20:37
no to uwierz :P
producent podaje 2-3h rozmow
ja rozumiem to tak, że tu chodzi o ciągły czas rozmów a nie zsumowany. Zresztą nie wiem czy przesadziłem... gadam ponad godzinę dziennie i mi trzyma ponad dwa dni czyli wychodzi lekko ponad 3 godziny. A to co oni piszą opiera się na testach, więc to raz jest dłużej a raz krócej.

później popatrz: Ty słuchasz mp3 ja nie, a to już dużo więcej zżera baterii. Tak samo jak granie w gierki. Ja nie mam ani jednej, bo się w pierdoły nie bawię :P

aż w końcu, Ty ładujesz przy dwóch kreskach co przy baterii litowo-jonowej powoduje skrócenie pracy telefonu :roll:

dalej nie wierzysz ? :P

#45442  autor: Slodziak
 16 sty 2006, 20:39
a ja pobilem rekord z umiarkowanym urzytkowaniem wytrzymala mi batka 6 dni!!! a tak to ze 3-4!!

#45466  autor: [email protected]
 16 sty 2006, 21:05
kallafior pisze:no to uwierz :P
producent podaje 2-3h rozmow
ja rozumiem to tak, że tu chodzi o ciągły czas rozmów a nie zsumowany. Zresztą nie wiem czy przesadziłem... gadam ponad godzinę dziennie i mi trzyma ponad dwa dni czyli wychodzi lekko ponad 3 godziny. A to co oni piszą opiera się na testach, więc to raz jest dłużej a raz krócej.

później popatrz: Ty słuchasz mp3 ja nie, a to już dużo więcej zżera baterii. Tak samo jak granie w gierki. Ja nie mam ani jednej, bo się w pierdoły nie bawię :P

aż w końcu, Ty ładujesz przy dwóch kreskach co przy baterii litowo-jonowej powoduje skrócenie pracy telefonu :roll:

dalej nie wierzysz ? :P
na forum mozna znalesc opinie ze takie doladowywanie nie skraca jakos specjalnie czasu pracy baterii

#45568  autor: Slodziak
 17 sty 2006, 11:00
no wlasnie ja tez slyszalem ze nie srkaca ale ja i tak laduje jak juz mi sie sama wylaczy :lol:

#45579  autor: piotrz
 17 sty 2006, 12:26
litowych nie powinno się ładować, gdy są już wyczerpane. trzeba je doładowywać.

#45584  autor: Slodziak
 17 sty 2006, 12:36
tak?? dzieki za rade, a dlaczego??