Ja czekałem 1 dzieńJubby pisze:Szybkie pytanko, ile średnio czeka się na odpowiedź na maila z iBoa?
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
jowita pisze:Mam już telefon, wszystko poszło gładko, abonament za multimedialna to 99,81 a nie 110. Zastanawiam się tylko, czy czynniki decyzyjne Ery nie czytują jednak przypadkiem tego forum, bo razem z telefonem doręczono mi futeralik za punkty Era Premia, wbrew wczesniejsym zapowiedziom konsultanki, ze nagroda musi byc przeslana osobno, bo Premia to co innego, a przedluzenie co innego;)
Wszystkim , którzy mi udzielali rad, serdecznie dziękuję!
To raczej nie żadne czynniki decyzyjne tylko pewnie ktoś w firmie kurierskiej ogarnął się, że obie przesyłki pod jeden adres i kurier wziął je razem.
Aneks jest wysyłany niezależnie od Era Premia

Dostałem to samo(oczywiście miałem do wyboru pełny zakres taryf po niższych cenach) + gratisowe punkty era premia+500 co wiązało się ze zniżką na telefon 150 zł bez nich miałbym 100zł.Ok odpisali:
R140- 800 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 120,98 zł z VAT
z tego co doczytałem to lepiej już się nie da zejść
ps.
po wysłaniu e-maila pełna kulturka- przynajmniej raz dziennie kontakt z pracownikiem SUK w celu wybrania do moich potrzeb Abo + telefonu
czy da się negocjować oferty bez telefonu???
możę ktoś posiada zestawienie takowych obniżek, takie jak dla oferty z telefonem, która znajduje się z jakieś 3 strony wcześniej.
dziękuje.
do moda: niski poziom intelektualny posta, to możesz sobie darować, nie jestem na pierwszym forum, a jak jestem to nie na takich "luźnych" forach tylko specjalistycznych, kompy, tv sat, gps i inne. Chodzi mi o odpowiedź na proste pytanie.
Myślę że koledzy mogą mi pomóc,
ps czytałem z 10 stron wstecz ale nie mogłem znaleść odpowiedzi na to pytanie
więc jak ktoś może pomóc to dziękuje z góry
pozdrawiam.
możę ktoś posiada zestawienie takowych obniżek, takie jak dla oferty z telefonem, która znajduje się z jakieś 3 strony wcześniej.
dziękuje.
do moda: niski poziom intelektualny posta, to możesz sobie darować, nie jestem na pierwszym forum, a jak jestem to nie na takich "luźnych" forach tylko specjalistycznych, kompy, tv sat, gps i inne. Chodzi mi o odpowiedź na proste pytanie.
pozdrawiam.
pierwsza strona...
po to sa zebrane najwazniejsze informacje w pierwszym poscie, bys nie musial czekac na odpowiedz.
pierwsze i ostatnie upomnienie.thonka pisze:oferta bez telefonu z reguly rowniez nie podlega negocjacji cenowej (jedna osoba pisala, ze dostala oferte R40 i R60 o 5zl tansza).
po to sa zebrane najwazniejsze informacje w pierwszym poscie, bys nie musial czekac na odpowiedz.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
10. stron to za małotanaka1910 pisze:czy da się negocjować oferty bez telefonu???
dziękuje.
pozdrawiam.

Mogę tylko potwierdzić powyższą ofertę bez telefonu. Dostałem identycznego maila od Kierownika Zespołu ds. Utrzymania Klienta tylko z nowym VAT-em:ketchup84 pisze:Hej!
Bo dłuższych już bojach zaproponowali mi:
- Rodzina 20- 80 minut do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 15,00 zł z VAT
- Rodzina 40- 160 minut do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 30,00 zł z VAT
- Rodzina 60- 300 minut do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 45,00 zł z VAT
Oczywiście jest to oferta bez telefonu
Da się coś jeszcze wynegocjować czy to już prawdopodobnie maksimum?
Zestawy promocyjne do wyboru:
- Rodzina 20- 80 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 15,12 zł z VAT.
- Rodzina 40- 160 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 30,25 zł z VAT.
- Rodzina 60- 300 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 45,36 zł z VAT.
Jak widać w stosunku do standardowej oferty jest tylko więcej minut za tą samą cenę z wyjątkiem Rodzinnej 20 - dodatkowo 2 zł taniej. Odnośnie wyższych taryf nic nie napisali. Reszta cennika bez zmian (Sieć Rodzinna, paczka SMS/MMS, blueconnect, umowa na 18 miesięcy).
Ja kilkukrotnie pisałem posty z prośbą o podanie informacji nt obniżek w taryfach bez telefonu. Bezskutecznie.Sasquatch pisze:10. stron to za małotanaka1910 pisze:czy da się negocjować oferty bez telefonu???
dziękuje.
pozdrawiam.. Odpowiedź miałeś na stronie 29. w pierwszym poście:
Mogę tylko potwierdzić powyższą ofertę bez telefonu. Dostałem identycznego maila od Kierownika Zespołu ds. Utrzymania Klienta tylko z nowym VAT-em:ketchup84 pisze:Hej!
Bo dłuższych już bojach zaproponowali mi:
- Rodzina 20- 80 minut do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 15,00 zł z VAT
- Rodzina 40- 160 minut do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 30,00 zł z VAT
- Rodzina 60- 300 minut do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 45,00 zł z VAT
Oczywiście jest to oferta bez telefonu
Da się coś jeszcze wynegocjować czy to już prawdopodobnie maksimum?
Zestawy promocyjne do wyboru:
- Rodzina 20- 80 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 15,12 zł z VAT.
- Rodzina 40- 160 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 30,25 zł z VAT.
- Rodzina 60- 300 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 45,36 zł z VAT.
Jak widać w stosunku do standardowej oferty jest tylko więcej minut za tą samą cenę z wyjątkiem Rodzinnej 20 - dodatkowo 2 zł taniej. Odnośnie wyższych taryf nic nie napisali. Reszta cennika bez zmian (Sieć Rodzinna, paczka SMS/MMS, blueconnect, umowa na 18 miesięcy).
Konsultanci chyba mają zakaz sprzedaży tych taryf i nakaz promowania taryf z telefonami

Odnosnie samych taryf, to uważam, że nawet po obniżce, nie są najkorzystniejsze w stosunku do konkurencji.
W abonamentach odpowiadających R40 i R60 porównanie ceny minuty (ERA - PLAY):
- 0,19 - 0,12 (o 60% drożej)
- 0,15 - 0,10 (o 50% drożej)
Era jest dość znacznie droższa od Playa ...
Natomiast, gdy porównamy taryfy z telefonem, to różnice w cenie minuty są juz znacznie mniejsze w stosunku do Playa.
Dla R60 (LP69) porównanie cen wygląda tak:
- 0,175 - 0,17.
Do tego cena, choćby Nokii E52 w erze wynosi 1 PLN (w Play 150 PLN).
Jest to oferta bezkonkurencyjna w tym momencie.
Wybór należy do Ciebie.
Ja mimo sentymentu do abonamentów bez telefonu, tym razem biorę abo z telefonem.
ja juz 2 lub 3 raz z tych minut z e-faktury korzystam, po prostu po wylaczeniu e-faktury po jakims czasie pojawia sie znowu ta oferta.thonka pisze:fxfrontside, jezeli liczysz na cos wiecej to mozesz sie przeliczyc... punktow tak na lewo i prawo nie rozdaja, z reszta jaki by w tym mieli cel?
co do f@ktury to jak juz ja wlaczyles, to bedzie ona aktywna, az jej nie wylaczysz. te 10 min/m-c przez 6 miesiecy raczej drugi raz i tak nie bedzie Ci przyslugiwac.
tak w ogole to naprawde nie rozumiem co bys chcial jeszcze dostac? juz wczesniej pisalem Tobie, ze ciezko bedzie dostac cokolwiek ponad te obnizki, ktore juz masz.
rzepcio, tak dokladnie. obowiazuje Ciebie tabela "Promocyjne ceny telefonów dla taryf Rodzinnych"
Mam ten sam problem...proszę st.konsultant o pomoc...st.konsultant pisze:bebe napisał/a:
Jeszcze mam pytanie do st. konsultanta: Na poprzednim aneksie miałem włączony numer stacjonarny z 1000 minut ze strefy za 5 zł/miesiąc. Teraz po podpisaniu aneksu widzę, że ta strefa jest nadal aktywna i mam na niej minuty. Czy w kolejnych miesiącach też za 5zł/miesiąc będę miał tą usługę wraz z minutami, czy może jak minie 24 miesiące od momentu jej włączenia to będę płacił 5zł, ale minut mieć nie będę? Dzięki za odp.
Na pewno sam numer stacjonarny będzie cały czas za 5 zł, aż do momentu w którym go nie wyłączysz. Natomiast minuty w zasadzie powinny zniknąć zaraz po zmianie taryfy bo już poprzednia promocja Cie nie obwiązuje. Także lepiej pilnuj tego
Po podpisaniu aneksu i przeliczeniu minut i abonamentu na iboa w dalszym ciagu mam dostępną usługę telefon stacjonarny i darmowe minuty z poprzedniego aneksu???jak mam to rozumiec?obowiazuja do wygasniecia poprzedniego aneksu czy jakis blad? jak beda rozliczane minuty ktore schodza z tego pakietu ktorego nie powinno byc???
Pakiet 1000 minut będziesz miał do momentu zakończenia 24-miesięcznego okresu od uruchomienia tej promocyjnej usługi. Taką informację uzyskałem w boa. Też mam taki pakiet i po podpisaniu aneksu nadal mam minuty do wykorzystania.barni pisze:Mam ten sam problem...proszę st.konsultant o pomoc...st.konsultant pisze:bebe napisał/a:
Jeszcze mam pytanie do st. konsultanta: Na poprzednim aneksie miałem włączony numer stacjonarny z 1000 minut ze strefy za 5 zł/miesiąc. Teraz po podpisaniu aneksu widzę, że ta strefa jest nadal aktywna i mam na niej minuty. Czy w kolejnych miesiącach też za 5zł/miesiąc będę miał tą usługę wraz z minutami, czy może jak minie 24 miesiące od momentu jej włączenia to będę płacił 5zł, ale minut mieć nie będę? Dzięki za odp.
Na pewno sam numer stacjonarny będzie cały czas za 5 zł, aż do momentu w którym go nie wyłączysz. Natomiast minuty w zasadzie powinny zniknąć zaraz po zmianie taryfy bo już poprzednia promocja Cie nie obwiązuje. Także lepiej pilnuj tego
Po podpisaniu aneksu i przeliczeniu minut i abonamentu na iboa w dalszym ciagu mam dostępną usługę telefon stacjonarny i darmowe minuty z poprzedniego aneksu???jak mam to rozumiec?obowiazuja do wygasniecia poprzedniego aneksu czy jakis blad? jak beda rozliczane minuty ktore schodza z tego pakietu ktorego nie powinno byc???
Witam, przedłużyłem umowę na 3 telefony.Ale nie doczytałem regulaminu że w nowych taryfach rodzina darmowych minut nie można wykorzystywać na telefony komórkowe do krajów unii europejskiej. W dotychczasowej taryfie Nowa era była taka możliwość. A że moja siostra jest w UK moi rodzice namiętnie do niej dzwonili. Więc niestety żegnaj Era czas na zmianę operatora. 

Thonka dzięki za wszystkie porady. Udało mi się wynegocjować abo R40 za 40zł i r60 za 57zł. Stwierdziłem że nie opłaca mi się pakować w jakiś wyższy abonament dla Samsunga S8500 dlatego wziąłem dwa Samsungi i5800 Galaxy 3 i jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam
PS. Czy w Erze jedyny pakiet Blueconnect to ten za 9 zł i 100MB ?
PS. Czy w Erze jedyny pakiet Blueconnect to ten za 9 zł i 100MB ?
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
U mnie sprawa wygląda tak. Zamówiłem Sony Ericssona Vivaza. Wczoraj 17 stycznia dostałem następującego smsa od numeru +4860201 ,, Uprzejmie informuje, ze telefon zostal juz wyslany. /PTC/XXXXX " pod X są cyfry. Tu moje pytanie jak sprawdzić stan realizacji przesyłki, gdy na stronie jest przygotowanie wysyłki, a sms doszedł ;/
Kod: Zaznacz cały
Na razie wynegocjowałem zmniejszenie abonamentu w R60, da się zmniejszyć cenne za połączenie poza abonamentem?W taryfie Rodzina stawka za minutę połączenia po wykorzystaniu minut z abonamentu to jedyne 0, 30 zł z VAT (w taryfach Rodzina 60, 80, 110, 140, 170, 330) lub 0, 39 zł z VAT (w taryfach Rodzina 20, 40) za minutę połączenia, a koszt SMS- a to 0, 20 zł z VAT. Opłaty za połączenia naliczane są za każdą sekundę.
nieservanor pisze:Kod: Zaznacz całyNa razie wynegocjowałem zmniejszenie abonamentu w R60, da się zmniejszyć cenne za połączenie poza abonamentem?W taryfie Rodzina stawka za minutę połączenia po wykorzystaniu minut z abonamentu to jedyne 0, 30 zł z VAT (w taryfach Rodzina 60, 80, 110, 140, 170, 330) lub 0, 39 zł z VAT (w taryfach Rodzina 20, 40) za minutę połączenia, a koszt SMS- a to 0, 20 zł z VAT. Opłaty za połączenia naliczane są za każdą sekundę.
Witam
Napisałem dziś do I-boa, dostałem na maila ofertę standardową "dla upierdliwych" czyli RO60 za 57,47 + tel wg cennika. W I-boa pojawił się napis :
Napisałem dziś do I-boa, dostałem na maila ofertę standardową "dla upierdliwych" czyli RO60 za 57,47 + tel wg cennika. W I-boa pojawił się napis :
Czy to oznacza,że mogę iść np jutro do sklepu Ery i podpisać aneks na tych warunkach czyli 57,47 i wziąć telefon od ręki (jeśli będzie na stanie sklepu) ?Oferta przedłużenia umowy z siecią Era została przygotowana. Prosimy o kontakt pod numerem 602 900, wybierając opcję "Połącz z konsultantem". Przedstawienie nowych warunków oraz podpisanie umowy przez osobę upoważnioną, możliwe jest również w dowolnym sklepie sieci Era.