• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #453029  autor: corner
 14 sty 2011, 19:18
Dzisiaj telefonowałem do BOK i dowiedziałem się, że zrywając umowę abonamentową w Orange, nie ma możliwości zachowania numeru w ofercie na kartę. Prawda to?

Przecież to absurd - mogę sobie ten numer przenieść do dowolnego operatora, a Orange się na mnie obraża za zerwanie umowy i nie pozwala zostać!

#453031  autor: playowy
 14 sty 2011, 19:40
Absurd, sam (ok. rok temu) przenosiłem numer z Abonamentu na Orange POP i co najważniejsze, nie było z tym problemu. Odpowiednie wypowiedzenie złożyłem w salonie TP/Orange, nic sam nie musiałem pisać, podpisałem tylko jakiś papierek.

Wątpię, a nawet jestem pewien że nic w tej sprawie nie uległo zmianie. Powinni się cieszyć że w ogóle chcesz jeszcze doładowywać konto.

Widocznie osoba z BOKu to starsza Pani z czasów kiedy nic poza TP nie istniało i ma wszystko w d., osobiście złożyłbym na nią reklamację, może jakby ktoś ją oper... to zaczęłaby czytać to co dają w Orange.

#453033  autor: corner
 14 sty 2011, 19:48
Ona twierdziła, że jeśli mój okres promocyjny się skończy, to nie będzie problemu i sobie przejdę na kartę.

Tylko, że ja chcę zerwać umowę przed końcem okresu (zapłacić karę umowną) i przejść na kartę. Tak ponoć się nie da. Czy ktoś może to potwierdzić?

Jeśli tak jest, to trzeba przenieść numer jednego dnia np. do Play, a kolejnego dnia wrócić do oferty na kartę Orange?

#453041  autor: kamil1221
 14 sty 2011, 20:34
Przejść na kartę można tylko i wyłącznie po zakończonej umowie. Jeżeli zrywamy umowę nie ma możliwości migracji na kartę.
Pani z BOKu jak najbardziej przekazała poprawne informacje.

Jak chcesz zachować numer i zerwać umowę jednocześnie, będziesz musiał przenieść numer do innej sieci. Jeśli będziesz chciał dalej być w Orange będziesz musiał ponownie przenieść numer, ale do Orange.

#453176  autor: kosaz
 15 sty 2011, 11:55
kamil1221 pisze:Przejść na kartę można tylko i wyłącznie po zakończonej umowie. Jeżeli zrywamy umowę nie ma możliwości migracji na kartę.
Pani z BOKu jak najbardziej przekazała poprawne informacje.

Jak chcesz zachować numer i zerwać umowę jednocześnie, będziesz musiał przenieść numer do innej sieci. Jeśli będziesz chciał dalej być w Orange będziesz musiał ponownie przenieść numer, ale do Orange.
dokladnie tak jak napisal "kamil1221"
ale jak zwykle ktos musi zasiac zamieszanie zeby nie bylo zawsze klient ma racje -->> niestety nie bo musiisz pamietac o obowiazujacych regulaminach etc...
tak jest w kazdej sieci akurat sie uwzioles sie na pomarancze bo ci cos niezgodnego nw twoim mniemaniu regulaminowym podala ale zeby miec wszystko ok poczytaj umowe poswiec 10-15 min i bedzie ok tak jest w kazdej seci.
pozdro kosaz

#477830  autor: jacek84
 25 maja 2011, 11:01
Nie będę zakładał nowego tematu bo wydaje mi się, że ten jest odpowiedni. Chciałbym zerwac umowe z orange ze skutkiem natychmiastowym oczywiscie po zapłaceniu kary, ale Pani z BOK-u powiedziała, że musze odczekac 30 dni... Czy to prawda... Wydaje mi się że Pani - konsultant pomyliła zerwanie umowy z wypowiedzeniem umowy. Jak jest naprawdę?

#477831  autor: sosen
 25 maja 2011, 11:08
Regulamin regulamin i jeszcze raz regulamin. Informacje przekazane były jak najbardziej prawdziwe.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2011, 08:08 przez sosen, łącznie zmieniany 1 raz.

#478078  autor: motyl45
 26 maja 2011, 19:17
no tak właśnie jest, chcemy placić mniej, kombinujemy, szukamy niby
tanich rozwiązań a później i tak wychodzi drożej niż w postpaid. Mi sie
wydaje że lojalność sie opłaca, bo wtedy mam większe szansy np. na rabat
jak w przypadku usługi combo orange czy innego lojalnościowego
programu. @corner zastanów sie może jednak zachowasz abonament?