Mi też nie chce się wierzyć, żeby opisane naliczenie za sesję było prawidłowe. Jedno jest pewne, że w samych pre-paid'ach jest coś nie tak z rozliczaniem transmisji danych. W tamtym roku przez ok trzy miesiące miałem jeden numer ponownie w Heyah. Masakra z tym rozliczaniem za korzystanie z internetu. Niby po rozpoczęciu sesji platforma billingowa miała naliczać od razu za 3MB, a potem różnicę zwracać w ciągu 24H. To w teorii. W praktyce zwracało bardzo często z dłuższym opóźnieniem niż 24H. Najlepsze było to, że nawet gdy nie korzystałem z neta w komórce przez trzy dni, to i tak kasa z konta była odciągana, żeby nie napisać znikała, jakby za zaległe sesje. Oczywiście w billingu on-line nie ma możliwości sprawdzenia sesji.
Moim zdaniem jest to kwestia starej platformy billingowej PTC, przynajmniej w pre-paid'ach, ale pewnie podobnie jest w post-paid. Może coś tam modernizowali, ale i tak nie daje to rezultatu. Wiemy, jak się kończyły "nakładki" na starą platformę w Polkomtelu. Dopiero zakup przez operatora Plusa nowej platformy rozwiązał sprawę. Zawsze każdą sesję miałem na bieżąco rozliczaną i jakoś nie zauważyłem błędu z rozliczaniu.
O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!