• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 33 z 217
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 217

#452187  autor: kobe47
 10 sty 2011, 21:50
gutek82 pisze: kobe47 - jaka jest cena SGS w abonamencie, który chcesz wziąć?
Z góry dzięki za odpowiedź.
949 zł, z tym że ja mam jeszcze zniżkę 250 zł z Era Premia.

w sumie mam jeszcze jedno pytanie, dostałem wiadomość o takiej treści:
Jeżeli chciałby Pan wymienić telefon na nowy oraz dodatkowo zoptymalizować koszty połączeń proponuję taryfę Rodzina z promocyjnym upustem na abonament przez okres 24 cykli rozliczeniowych dla wybranych zestawów ofert. Zachęcam do zastanowienia się nad wyborem następujących zestawów:
Rodzina 60 - 325 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 75,62 zł z VAT

gdzie ten upust? :P i czy żeby skontaktować się z SUKiem wystarczy poprosić o to zwykłego konsultanta w BOA?

#452193  autor: thonka
 10 sty 2011, 22:16
kobe47, upust jest ;) policz sobie ile normalnie kosztuje ten abonament (60zl z mniejsza iloscia minut) i dodaj do tego 3 os. siec rodzinna (25zl miesiecznie).

nawet nowi maja 300 minut (Bez play) nie mowiac juz o tym, ze standardowo w cenniku jest ich 200 bez wymiennosci na cokolwiek.
jak wiec widzisz, wg. cennika upust jest znaczny.
to, ze jest to standardowa opcja przedluzenia to juz zulepnie inna para kaloszy :P

fxfrontside,
1)
- wejdz na strone play i zobacz co oferuja. najlepiej powolac sie na bodaj na LP69.
- obnizka obowiazuje przez 24 miesiace.

2)
- bylo juz kilkakrotnie pisane - minuty w "zwyklym" przedluzeniu z telefonem obowiazuje rozniez do play.
- cene za minute chyba potrafisz sobie wyliczyc... (tak na oko po znizce SUK w R80 wyjdzie ok. 16,5gr)
- tak

3) 2x tak

4) rzadko spotykany gratis, ale moze ktos sie nad Toba zlituje

5) zapomnij

6) po za pakietami wymienionymi na stronie przedluzenia, nie ma mozliwosci wynegocjowania znizek na inne pakiety po za tym co juz jest w cenniku.

obecnie w promocji jest BC9 to 9,08zl (standardowa cena ponad 12zl), 500 sms/mms za 5,04zl (standardowo w cenniku w tej cenie jest tylko 100 sms/mms) i sa to ceny nie do negocjacji.

7) praktycznie nic wiecej. ludzie pisza o paczce 40 minut przez 2 miesiace, ale jest to sporadyczny gratis.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2011, 22:19 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#452194  autor: 9tak
 10 sty 2011, 22:19
jowww pisze:Może mnie oszukali :smt010
Dostałem maila, w którym było napisane:
"W odpowiedzi na Pani zgłoszenie uprzejmie informuję, że nie posiadamy wybranego przez Panią modelu telefonu na stanie magazynowym jak również nie będzie już planowanych dostaw tego modelu" :?:
To jednak mnie oszukali :evil: Telefonu SE Vivaz nie ma na magazynie Ery i nie wiadomo kiedy będzie. Ciekawe tylko dlaczego konsultantka twierdziła w piątek że telefony właśnie dotarły ... Tak czy inaczej dostałem nr telefonów do salonów Ery w moim mieście, obdzwoniłem, i jutro pojadę przedłużyć umowę w salonie na promocyjnych warunkach.

#452196  autor: kobe47
 10 sty 2011, 22:23
thonka pisze:kobe47, upust jest ;) policz sobie ile normalnie kosztuje ten abonament (60zl z mniejsza iloscia minut) i dodaj do tego 3 os. siec rodzinna (25zl miesiecznie).

nawet nowi maja 300 minut nie mowiac juz o tym, ze standardowo w cenniku jest ich 200.
jak wiec widzisz, wg. cennika upust jest znaczny.
to, ze jest to standardowa opcja przedluzenia to juz zulepnie inna para kaloszy :P
fakt. w takim razie czy w mojej 'walce' o tańszy abonament mogę zrezygnować z 3-osobowej sieci rodzinnej i dostać abo za 60 zł, czy nie? poza tym sięgnę chyba też do argumentacji z playem, bo jak teraz spojrzałem na ich ofertę to faktycznie w większości wypadków opłaca się bardziej. plus ponawiam pytanie - jak telefonicznie skontaktować się z SUKiem?

#452198  autor: fxfrontside
 10 sty 2011, 22:26
thonka, dzięki wielkie za odpowiedź. A z tymi cenami za minutę, źle to sformułowałem. Chodziło mi o ceny po wykorzystaniu podstawowych minut. W R80 proponują 0,20pln a w R60 0,23pln. Pozdrawiam :)

#452200  autor: thonka
 10 sty 2011, 22:31
kobe47, R60 mozesz wynegocjowac za 57zl z groszami wiec nie wiem o co Ci chodzi ;)
siec rodzinna jest tu gratisem i ogolnie rzecz ujmujac nie masz tu nic do negocjowania. albo sobie ja wlaczysz, albo tez nie. twoj wybor. tak czy inaczej za jej niewlaczenie oplata abonamentowa nie bedzie Tobie zmniejszona.

ja wiem jak to brzmi ten marketingowy "upust", ale nic na to nie poradzisz. albo wezmiesz to co Ci zaproponuja, albo zmienisz siec.

tak wystarczy, ze poprosisz konsultanta BOA, zeby Ciebie przelaczyl, ale on wcale nie musi tego zrobic. pamietaj tylko, ze SUK tez ma okreslone godziny urzedowania i w tygodniu po 18 nie masz co dzwonic ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#452207  autor: SACZI
 10 sty 2011, 22:41
fxfrontside pisze:thonka, dzięki wielkie za odpowiedź. A z tymi cenami za minutę, źle to sformułowałem. Chodziło mi o ceny po wykorzystaniu podstawowych minut. W R80 proponują 0,20pln a w R60 0,23pln. Pozdrawiam :)
http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... en_telefon

#452234  autor: edek
 11 sty 2011, 00:28
Pojawiły się nowe cenniki na Erze... nie wiem za bardzo co się zmieniło (bo na pewno nie ceny za iPhona, które mnie interesują :| ), ale cenniki datowane są już na 11.01.
Także może komuś się jeszcze uda parę złotych zawczasu urwać.

#452264  autor: Kitt
 11 sty 2011, 12:50
Przedłużyłem. Wysłałem maila przez iBoa, dostałem "specjalnie dla mnie przygotowaną" ofertę (identyczną jak standardowa przedłużeniowa). Musiałem zadzwonić, "zapodać gawędę" o przejściu do Play i dopiero wtedy wyszarpałem "ofertę dla upierdliwych" - czyli upust 40% na pakiet dla biznesu. :) O możliwość zbicia ceny aparatu przez EP musiałem się sam upomnieć. O tym, że dotychczasowe "numery za grosz" automagicznie mi się wyłączą też mi nie powiedziano.
Co ja bym bez Was zrobił? :-D

#452288  autor: jowita
 11 sty 2011, 14:16
bebe pisze:Info dla wszystkich odnośnie przesyłek kurierskich. Przesyłki idą DHL-em. Zdzwoniłem do masterlinka, ponieważ w smsie mam info, że idą one właśnie tą firmą. Tam, powiedzieli, że to nie ich numer i prawdopodobnie idą DHL-em. Po telefonie do DHL dowiedziałem się, że to też nie ich paczka;) Zadzwoniłem do Ery i konsultant powiedział, że wysyłają DHL-em, a sms którego dostają ludzie jest jeszcze nie dopracowany. Co więcej, na stronie DHL nie sprawdzicie normalnie gdzie znajduje się przesyłka. By to sprawdzić należy:

1. Kliknąć: Śledzenie Przesyłki Krajowej
2. Następnie kliknąć: Po numerze referencyjnym
3. W polu Numer SAP wpisać: 2306632
4. W polu poniżej wklepać nr listu z smsa
5. Macie info o Waszej przesyłce

Pozdrawiam zniecierpliwionych :-)
Dzieki wielkie, to dziala! Nigdy bym nie sprawdzila numeru przesylki, opierajac sie tylko na sms-ie jaki dostalam z Ery, bo kaza mi wejsc na strone DPD podczas gdy przesylka idzie prez DHL.
Przynajmniej wiem, ze juz jest u kuriera.

#452320  autor: kobe47
 11 sty 2011, 17:11
ok, mam abo za 57 zł, wszystko bez większych problemów (choć najpierw dostałem propozycję R80 za 77 zł). dziękuję Internetowi za ten wątek :D

#452322  autor: rzepcio
 11 sty 2011, 17:27
W tym pdfie, który dostałem od nich są Promocyjne ceny telefonów dla taryf Rodzinnych i Telefoniczna okazja z tymi samymi rodzajami abonamentów, ale z różną wpisaną ceną np. Rodzina 40 45,37 zł i Rodzina 40 55,45 zł. Wiecie na które powinienem patrzyć?

#452328  autor: thonka
 11 sty 2011, 17:52
rzepcio, a jaka oferta Ciebie interesuje?
telefoniczna okazja (tanszy telefon, mniej minut bez play)
http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... zna_okazja

czy "zwykle" przedluzenie (troche drozszy telefon, wiecej minut wraz z play)?
http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... en_telefon

pamietaj, ze tylko od "zwyklego" przedluzenia mozna negocjowac znizki na abonament :)

#452365  autor: nataus
 11 sty 2011, 19:31
Dzięki waszym cennym radom przedłużyłem umowę (R40 za 40,33, więc nic nowego). Przybył do mnie kurier i tu pojawia się pytanie: czy to normalne, że na aneksie nie ma ani podpisu ani pieczątki kogokolwiek z Ery w miejscach do tego przeznaczonych?!

#452372  autor: fxfrontside
 11 sty 2011, 19:48
Witam ponownie, dziękuje za rozwianie moich wątpliwości. Zdecydowałem się na taryfę Rodzina 60 (325min), po skontaktowaniu się przez internet, napisałem do nich że chce zrezygnować, nie powoływałem się na konkurencyjne sieci, tylko napisałem, że mi się nie podoba i rezygnuję :D dostałem standardowo obniżoną ofertę:
"- Rodzina 60- 325 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 57,47 zł z VAT...... Z wyrazami szacunku XXXXX Kierownik Zespołu ds. Utrzymania Klienta"

Co jeszcze mogę "ugrać"? rozumiem, że z automatu dostaje: 325min + play, sieć rodzinna no i tyle, więc moja negocjacja na razie wygląda tak, że zbiłem "standardowo" cenę abonamentu, ale wygląda na to, że to żadne wyzwanie, standard (czuje niedosyt :D ).
Zamierzam korzystać z dodatkowych usług: Blueconnect 9 (100MB) - 9PLN oraz Paczka 500 SMS - 5PLN. (ale tym nic nie da się ugrać).

Chcę powalczyć o dopisanie mi punktów Era Premia (mam niewiele ponad 2500 chciałbym, żeby mi dodali około 1000pkt, by dobić do 3500, by obniżyć cenę E72 (349pln) o 100PLN a nie 50PLN). Więc teraz to dodanie punktów stawiam sobie za główny cel. Dwa lata temu jak przedłużałem umowę zbiłem cenę telefonu o 50%...

Czytałem też śledząc wątek we wcześniejszych postach o dodatkowych pakietach minut przyznawanych np. na dwa miesiące, jakie to były pakiety, ile minut, czy ktoś ostatnio spotkał się z taką praktyką?

"60 dodatkowych minut za f@kturę" - czy przedłużając umowę mnie też to obowiązuje, jeżeli f@kturę już uruchomiłem wcześniej dostałem 10min/mc za to. Czy jak przedłużam umowę to "f@kturę" wyłączają i znowu można włączyć i dostać te 60min?
Po tej "standardowej" obniżce, taryfa PLay: LongPlay 69 wcale nie wydaje się taka konkurencyjna, teraz ciężko mi znaleźć konkretne argumenty do dalszych negocjacji, może macie jakieś propozycje?

Proszę o odpowiedź, czy może coś jeszcze się da negocjować o czym nie wiem?
Dodam, że ogólne jestem zadowolony już teraz z tej oferty, ale chcę jeszcze ponegocjować tak dla własnej satysfakcji, a nóż się uda, przecież nic na tym nie stracę.
Dzięki za wcześniejsze odpowiedzi.
Pozdrawiam :)

#452381  autor: rzepcio
 11 sty 2011, 20:18
Dzięki thonka, czyli z tego dokumentu:

http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 021109.pdf

jeśli dobrze zrozumiałem obowiązują mnie te telefony z tabelki z niebieskimi polami, jeśli zależy mi na minutach do wszystkich sieci, tak? ;>

#452401  autor: thonka
 11 sty 2011, 21:33
fxfrontside, jezeli liczysz na cos wiecej to mozesz sie przeliczyc... punktow tak na lewo i prawo nie rozdaja, z reszta jaki by w tym mieli cel?
co do f@ktury to jak juz ja wlaczyles, to bedzie ona aktywna, az jej nie wylaczysz. te 10 min/m-c przez 6 miesiecy raczej drugi raz i tak nie bedzie Ci przyslugiwac.
tak w ogole to naprawde nie rozumiem co bys chcial jeszcze dostac? juz wczesniej pisalem Tobie, ze ciezko bedzie dostac cokolwiek ponad te obnizki, ktore juz masz.

rzepcio, tak dokladnie. obowiazuje Ciebie tabela "Promocyjne ceny telefonów dla taryf Rodzinnych"

#452462  autor: zaspany
 12 sty 2011, 08:32
A od kiedy biegnie umowa i gwarancja na tel.
Tzn w moim przypadku z SUK dogadałem sie 22-12-2010 a umowa z tel dotarła 7-01-2011 czyli 2 tygodnie różnicy - głównie chodzi mi o gwarancje.

#452464  autor: bebe
 12 sty 2011, 09:46
Gwarancja pewnie biegnie od daty, którą masz na fakturze zakupu za telefon. W moim przypadku jest tak, że umowę dogadałem z SUK 21.12.2010, a na fakturze mam datę 07.01.2011 (tel. wyszedł wtedy z magazynu). Do naprawy gwarancyjnej potrzebne Ci są karta gwarancyjna i faktura zakupu, tak więc wnioskuję, że będzie to data z faktury.

#452668  autor: jowita
 13 sty 2011, 07:35
Mam już telefon, wszystko poszło gładko, abonament za multimedialna to 99,81 a nie 110. Zastanawiam się tylko, czy czynniki decyzyjne Ery nie czytują jednak przypadkiem tego forum, bo razem z telefonem doręczono mi futeralik za punkty Era Premia, wbrew wczesniejsym zapowiedziom konsultanki, ze nagroda musi byc przeslana osobno, bo Premia to co innego, a przedluzenie co innego;)
Wszystkim , którzy mi udzielali rad, serdecznie dziękuję!
  • Strona 33 z 217
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 217
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33