• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 118 z 208
  • 1
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 208

#451000  autor: VincentMontana
 04 sty 2011, 22:39
Witam wszystkich :).
Od jutra mam możliwość przedłużenia umowy dla klientów biznesowych i chciałbym się spytać komu mogę podesłać numer do sprawdzenia jakie ulgi mi przysługują :).
Obecnie mam mixa 61zł, chciałbym przejść na jakiś abo w przedziale 60 - 80zł.
To na czym mi zależy:
- Internet - pakiet minimum 500 mb
- Jakiś pakiet darmowych smsów do Orange, bądź wybranych numerów ( jest coś takiego? Jeżeli nie to darmowe rozmowy do Orange).
Telefony jakie mnie interesują i ich ceny :
- HTC Desire HD
- HTC Desire
- Motorola Milestone

Długość trwania umowy nie ma większego znaczenia :).

#451007  autor: kamil1221
 04 sty 2011, 23:08
Łoszzz... nie powiem duże wymaganie - ale małe środki na abonament.
Życzę ogólnie powodzenia ;)

A tak na serio - pakietu smsów do sieci w taryfach biznesowych nie ma. Za 10 zł + Vat możesz mieć pakiet smsów do wszystkich sieci (przy przedłużeniu umowy zazwyczaj za 1 zł).
Jeśli chodzi o rozmowy w sieci... no tu raczej nie spodziewaj się przy takim abonamencie zupełnie za darmo. 5 numerów jak najbardziej, ale raczej nie na cały okres umowy. Rozmowy do wszystkich w Orange, w planie Optymalnym 250 - to koszt 100 zł + vat.
No chyba, że zdecydujesz się na promocję Korzyści Optymalne 450 gdzie za 119 zł + vat masz w ramach abonamentu 500 minut i do Orange bez limitów.

Telefon również sobie upatrzyłeś - no, ale cóż poznaj brutalną prawdę - operator to nie fundacja charytatywan ;) Zapytać trzeba inaczej - ile chcesz dopłacić do telefonu ?

Jeżeli już Internet to trzeba wybrać albo plan Optymalny z Internetem, lub jakiś pakiet (za 1,23 zł dostaniesz przy przedłużeniu pakiet 100Mb). Później jedynie pakiety BE, czyli najtaniej ok 39zł za 2 GB.

#451013  autor: VincentMontana
 04 sty 2011, 23:33
Kurde, to sprowadziłeś mnie trochę na ziemię, straszna lipa jednym słowem...
Telefon również sobie upatrzyłeś - no, ale cóż poznaj brutalną prawdę - operator to nie fundacja charytatywan ;) Zapytać trzeba inaczej - ile chcesz dopłacić do telefonu ?
Jeśli chodzi o to, to akurat zdaje sobie z tego sprawę :). Jestem skłonny dopłacić 300 - 500 zł :P.

#451376  autor: kacperfx
 06 sty 2011, 22:38
Witam,

Mam szybkie pytanie dla osób, które przedłużyły umowę w ofercie biznesowej na telefon. Czy jest możliwość otrzymania zniżki na abonament? np. 30-40%? Miła Pani z infolinni powiedziała mi, że nie ma takiej możliwości, ale może mnie robić w jajo, albo może DLA MNIE nie ma takiej możliwość. Mam abonament korzyści optymalne 250, chcę go zwiększyć do 450, ale trzymać na to jakaś zniżkę, na cały okres.

#451377  autor: ubuntulnx
 06 sty 2011, 22:45
kacperfx pisze:Witam,

Mam szybkie pytanie dla osób, które przedłużyły umowę w ofercie biznesowej na telefon. Czy jest możliwość otrzymania zniżki na abonament? np. 30-40%? Miła Pani z infolinni powiedziała mi, że nie ma takiej możliwości, ale może mnie robić w jajo, albo może DLA MNIE nie ma takiej możliwość. Mam abonament korzyści optymalne 250, chcę go zwiększyć do 450, ale trzymać na to jakaś zniżkę, na cały okres.
Z tego, co się orientuję można przy przedłużaniu otrzymać abonament za 1zł przez określony, krótki czas.

Obrazek

#451380  autor: kamil1221
 06 sty 2011, 23:10
Rabaty na abonament najczęściej występują w ofercie bez terminala. Jednak nie są to typu 30 - 40% (przynajmniej ja się z takimi nie spotkałem).

#452294  autor: exiter
 11 sty 2011, 14:48
pomóżcie:) umowa kończy mi się 30.04.2011. Obecnie mam starego mixa 50zł, wziętego w umowie bez telefonu na 12 miesięcy. Jako dodatki mam: 100% podwojenie kwoty, czyli płacę 50zł a na koncie mam 100zł, 180minut do orange i na stacjonarne w weekendy i na stacjonarne, wybrany numer za darmo w orange i przez 6 miesięcy miałem 60 minut za darmo też chyba do orange i na stacjonarne. Dzisiaj dzwonił do mnie koleś z orange, żeby przedłużyć tą ofertę bez telefonu, bo najbardziej się opłaca i takie tam, żebym od lutego już miał nową umowę do lutego 2012. Ale powiedziałem, że narazie to nie jestem zainteresowany, on na to, że już nigdy nie będę miał tej możliwości. Czy to prawda? Czy ktoś z orange jeszcze będzie się ze mną kontaktował? czytałem w tym wątku, że są różne stopnie negocjacji to może wrzucą mnie już na drugi poziom?:P A moze naprawdę straciłem super okazję, bo jestem zadowolony ze swojej obecnej oferty:) proszę o opinię fachowców:) pozdrawiam

#452301  autor: mnkowalski
 11 sty 2011, 15:38
Podaj numer na pw to sprawdzimy twoją ofertę , zależy ona głównie od zysku a nie od poziomu negocjacji, wyższy zysk to i lepsza oferta - różnie to może być

#452356  autor: Ofeck
 11 sty 2011, 19:17
exiter pisze:żebym od lutego już miał nową umowę do lutego 2012
nieprawda, umowę będziesz miał do konca kwietnia 2012, tylko warunki wejdą szybciej, 2gi poziom już nic nie znaczy mimo dużego zysku, przewiduję, że w nowych taryfach dostaniesz standard, czyli 59zł, 150 min do wszystkich + 20 lub 40% więcej w zależności od stażu + standardowe dodatki czyli 5 nr, 1000 sms lub 200 mb na net, nic więcej

#452358  autor: No_name
 11 sty 2011, 19:20
Cześć
Ja również mam problem z ofertą orange. Umowa kończy się w kwietniu. Numer mam od 2004 roku, cały czas przedłużenie umowy, abonament mam 35 zł. Dostałem następującą ofertę: abonament 40zł(Delfin) 105 minut przez cały okres trwania umowy, dwa numery do orange wymienne na 300 smsów. Telefon jaki chciałem to SE x8 zaśpiewali mi za niego 200zł. Troszkę za dużo jak dla mnie. Podczas rozmowy z miła panią powiedziałem, że chciałbym około 120 minut to odparła, że są mi nie potrzebne bo ich nie wykorzystam... Głównie chodzi mi o cenę telefonu, jak myślicie da się coś jeszcze od nich wydębić ?

#452361  autor: mnkowalski
 11 sty 2011, 19:25
podaj numer na pw sprawdzimy ofertę i ktoś do ciebie oddzwoni i powie co i jak

#452389  autor: ubuntulnx
 11 sty 2011, 20:45
OK widzę, że tu wszyscy chcą numery na PW, więc konkretnie:
exiter pisze:Czy ktoś z orange jeszcze będzie się ze mną kontaktował? czytałem w tym wątku, że są różne stopnie negocjacji to może wrzucą mnie już na drugi poziom?:P A moze naprawdę straciłem super okazję, bo jestem zadowolony ze swojej obecnej oferty:) proszę o opinię fachowców:) pozdrawiam
Masz Nowy Twój Mix 50. W niektórych przypadkach da się klientów zostawić w starym planie taryfowym, czasem trzeba migrować. Generalnie nie jest to promocja dnia itp. Jak ktoś proponował Ci dziś pozostanie w tym planie, zaproponuje i jutro. Spokojnie, będą się kontaktowali.
No_name pisze:Głównie chodzi mi o cenę telefonu, jak myślicie da się coś jeszcze od nich wydębić ?
Tu faktycznie zależy od zysku, dzwoń na *400/*100.

Obrazek

#452399  autor: No_name
 11 sty 2011, 21:31
Dzwoniłem na podany numer, ale nic z tego. Poniżej 200 zł nie chcą zejść. Oferta minutowa zła nie jest, także prawdopodobnie przedłużę umowę, ale nie w tej chwili. Potrzymam ich trochę.

#452448  autor: centaur
 12 sty 2011, 01:35
Jak to w końcu jest z tymi konsultantami telefonicznymi? Skończyła mi się umowa ale, że nic ciekawego nie oferowali to wstrzymałem się z przedłużeniem więc lecę na "czasie nieokreślonym". Jako, że ostatnio wzmożyli swe wysiłki z dzwonieniem do mnie nurtuje mnie jedna kwestia.

Dzisiaj babeczka podała mi ofertę, więc się jej zapytałem czym się różni ta jej (konsultanta telefonicznego) od tego co mogę sam sobie wybrać logując się na konto w orange.pl (nota bene w ofercie internetowej telefony są o 100zł tańsze + dodatkowy transfer danych). Zdębiałem gdy babka odpowiedziała mi w tym stylu: w internecie są ceny z błędami i przy formularzu zamówienia pewnie operacja podpisania umowy by w ogóle nie zadziałała. Zastanawiam się czy ona jest tak głupia i nie zna się na ofercie, którą przedstawia czy uważa klienta za debila?

Więc jak to jest z tymi konsultantami?

Interesowały mnie oferty na 24mce, abonament 59/79 w Delfinie oraz 59/99 w Panterze i telefony: Samsung Galaxy S lub HTC Desire HD.

Ceny, które mi podawała były o tej 100zł droższe niż w sieci oraz bez dodatkowego transferu danych (w Panterze).

Jedyne czym chciała mnie zachęcić to +40% minut (jako, że mam staż 10lat). Jak tam ma operator starać się o pozostanie w sieci to podziękuję i czym prędzej zmienię.

Jest szansa na faktycznie dobrą ofertę cenową na telefon czy tylko to co jest dostępne na orange.pl ?

#452458  autor: ubuntulnx
 12 sty 2011, 07:48
centaur pisze:Zastanawiam się czy ona jest tak głupia i nie zna się na ofercie, którą przedstawia czy uważa klienta za debila?
Twoje zastanawianie się jest zbędne. Myślę, że po prostu chciała Cię skłonić do wyboru jej oferty. O tym pomyślałeś?
centaur pisze:Ceny, które mi podawała były o tej 100zł droższe niż w sieci oraz bez dodatkowego transferu danych (w Panterze).
Megabajty w Panterze dostaje się zawsze.
centaur pisze:Jak tam ma operator starać się o pozostanie w sieci to podziękuję i czym prędzej zmienię.
Zrealizuj na orange.pl, gdzie masz taniej, a jak nie, to przejdź gdzie indziej.

Obrazek

#452475  autor: centaur
 12 sty 2011, 11:47
ubuntulnx pisze: Twoje zastanawianie się jest zbędne. Myślę, że po prostu chciała Cię skłonić do wyboru jej oferty. O tym pomyślałeś?
To raczej było pytanie retoryczne.
ubuntulnx pisze:Megabajty w Panterze dostaje się zawsze.
Nie zrozumiałeś mnie. W standardowej umowie jest 1GB danych, a zamawiając przez www jest dodatkowy 1 GB (czyli razem 2) i to właśnie tego dodatkowego mi nie zaoferowała.
ubuntulnx pisze:Zrealizuj na orange.pl, gdzie masz taniej, a jak nie, to przejdź gdzie indziej.
Sęk w tym (i miedzy innymi dlatego tu przyszedłem), że oferta przez www jest słaba. Nowy abonent ma takie same warunki jak stary. Jedynie dodają stażowe minuty, które akurat niezbyt mnie interesują. Dlatego też pojawiłem się tutaj by zapytać czy jest szansa na wywalczenie (w moim odczuciu) zdecydowanie lepszej oferty np. samemu dzwoniąc na *400 itd.

Pozdr.

#452477  autor: pomaranczowy
 12 sty 2011, 12:05
centaur pisze: Nie zrozumiałeś mnie. W standardowej umowie jest 1GB danych, a zamawiając przez www jest dodatkowy 1 GB (czyli razem 2) i to właśnie tego dodatkowego mi nie zaoferowała.
Na orange.pl na pewno nie dostaniesz oprócz pakietu 1GB w standardzie, dodatkowego 1 GB.
centaur pisze: Sęk w tym (i miedzy innymi dlatego tu przyszedłem), że oferta przez www jest słaba. Nowy abonent ma takie same warunki jak stary. Jedynie dodają stażowe minuty, które akurat niezbyt mnie interesują. Dlatego też pojawiłem się tutaj by zapytać czy jest szansa na wywalczenie (w moim odczuciu) zdecydowanie lepszej oferty np. samemu dzwoniąc na *400 itd.
Od kiedy naszych klientów nie interesują dodatkowe minuty do wszystkich sieci za staż? Dziwne. To na czym Ci zależy jak nie na minutach do wszystkich?

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#452481  autor: centaur
 12 sty 2011, 12:44
pomaranczowy pisze:
Na orange.pl na pewno nie dostaniesz oprócz pakietu 1GB w standardzie, dodatkowego 1 GB.
To dlaczego jest tam napisane (przy składaniu zamówienia):
Prezent: "1 GB więcej na transfer danych" ?
pomaranczowy pisze: Od kiedy naszych klientów nie interesują dodatkowe minuty do wszystkich sieci za staż? Dziwne. To na czym Ci zależy jak nie na minutach do wszystkich?
Może od wtedy gdy chcieliby mieć lepszą propozycję cenową na wybrany model telefonu od Kowalskiego, który przychodzi jako nowy abonent. I właśnie rabatu na telefon bym oczekiwał, a nie mamienia mnie 5 numerami po 1200 min. każdy skoro i tak ego w życiu nie wykorzystam (akurat więcej dzwonię poza sieć).

#452483  autor: pomaranczowy
 12 sty 2011, 12:56
centaur pisze: To dlaczego jest tam napisane (przy składaniu zamówienia):
Jak nowy klient składa zamówienie to też jest tak napisane. Chodzi tutaj o to, że dostajesz te 1 GB, które masz przy panterze 99 zł. Nie ma więc żadnego 1GB + 1GB.
centaur pisze: Może od wtedy gdy chcieliby mieć lepszą propozycję cenową na wybrany model telefonu od Kowalskiego, który przychodzi jako nowy abonent. I właśnie rabatu na telefon bym oczekiwał, a nie mamienia mnie 5 numerami po 1200 min. każdy skoro i tak ego w życiu nie wykorzystam (akurat więcej dzwonię poza sieć).
Ale ja pisałem o minutach do wszystkich sieci za staż. To chyba dobrze, że je dostajesz. Jak dostajesz 20% więcej przy abonamencie 99 zł to masz 360 minut czyli stawka 27 gr. do wszystkich. Jeżeli dostajesz 40% więcej za staż to masz za 99 zł minut 420, a więc masz stawkę w przybliżeniu 24 gr. To źle?

Co do telefonu to jak na orange.pl cena Cię nie zadowala to dzwoń na *400 i negocjuj.

[ Dodano: 2011-01-12, 13:01 ]
A tak w ogóle to przy abonamencie za 99 zł na 24 miesiące Samsunga Galaxy S masz za 49 zł w e-sklepie więc cena chyba ok?

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#452487  autor: ubuntulnx
 12 sty 2011, 13:10
pomaranczowy pisze:centaur napisał/a:

To dlaczego jest tam napisane (przy składaniu zamówienia):

Jak nowy klient składa zamówienie to też jest tak napisane. Chodzi tutaj o to, że dostajesz te 1 GB, które masz przy panterze 99 zł. Nie ma więc żadnego 1GB + 1GB.
Potwierdzam, nie ma żadnego dodatkowego 1GB.
centaur pisze:samemu dzwoniąc na *400 itd.
Napisane jest kilka postów wcześniej.

Obrazek
  • Strona 118 z 208
  • 1
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 208
  • 1
  • 116