• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 32 z 217
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 217

#451892  autor: jowww
 09 sty 2011, 13:38
Mam złe wieści, też zamówiłem Vivaz pare dni temu i właśnie dostałem maila że już go nie będzie:( Masakra.

#451894  autor: pawel2910
 09 sty 2011, 13:45
No to chyba nie dużo spóźniłeś się ja zamówiłem vivaza 30 grudnia i przed wczoraj dostałem sms z numerem listu przewozowego.

#451899  autor: jawy88
 09 sty 2011, 14:03
jowww pisze:Mam złe wieści, też zamówiłem Vivaz pare dni temu i właśnie dostałem maila że już go nie będzie:( Masakra.

ja wyraznie sie pytalem konsultanta SUK czy maja te telefony i potwierdzil wiec go odrazu zamowilem u niego (tez czytalem ze jest z nimi problem)

#451900  autor: ywis
 09 sty 2011, 14:05
kobe47 pisze:czy pojawiały się może ostatnio jakieś informacje o wycofaniu Samsunga Galaxy S ze sprzedaży w erze?
Telefon schodzi jak świeże bułeczki :)
Musisz czekać na dostawę i być czujny.

#451919  autor: dawoo1
 09 sty 2011, 16:37
Ma ktoś z Was jakieś info kiedy era wprowadzi jakieś nowe telefony bo muszę przedłużyć umowę ale nie ma żadnego fajnego telefonu-same starocie :wink:

#451960  autor: bebe
 09 sty 2011, 19:36
Alvaro pisze:
jawy88 pisze: i dowiedzialem sie ze upust na abonament jest wlaczany na 90miesiecy.. czyli nie tak jak niedawno na 24 i wchodzilo po zakonczeniu aneksu na stawki standartowe

Czy ktoś może potwierdzić tą wiadomość? Byłoby fajnie gdyby coś takiego obowiązywało :wink:
Podbijam pytanie, czy może ktoś to potwierdzić? A co do vivaza to dziwię się, że tak na niego polujecie. Szrot jakich mało. Wiem bo sam kupiłem, pobawiłem się chwilę i sprzedałem. No chyba, że chcecie sprzedać to rzeczywiście się opłaca ponieważ najlepiej za niego płacą spośród telefonów "tych tańszych" w taryfie Rodzina 60.

#451966  autor: jowita
 09 sty 2011, 20:26
bebe pisze:
Alvaro pisze:
jawy88 pisze: i dowiedzialem sie ze upust na abonament jest wlaczany na 90miesiecy.. czyli nie tak jak niedawno na 24 i wchodzilo po zakonczeniu aneksu na stawki standartowe

Czy ktoś może potwierdzić tą wiadomość? Byłoby fajnie gdyby coś takiego obowiązywało :wink:
Podbijam pytanie, czy może ktoś to potwierdzić? A co do vivaza to dziwię się, że tak na niego polujecie. Szrot jakich mało. Wiem bo sam kupiłem, pobawiłem się chwilę i sprzedałem. No chyba, że chcecie sprzedać to rzeczywiście się opłaca ponieważ najlepiej za niego płacą spośród telefonów "tych tańszych" w taryfie Rodzina 60.
Ja też jestem ciekawa, co z tym upustem, tym bardziej że przedłużałam sama przez internet i nie rozmawiałam z żywym człowiekiem.

Zobzczymy, czy jutro dostanę smsa z numerem listu przewozowego.
Jako ciekawostkę mogę dodać, że ponieważ zauważyłam że za chwilę przeterminują mi się punkty Era Premia, zamówiłam futeralik do telefonu. Era przyśle mi go osobnym kurierem. Zapytałam, czy nie da się tego zracjonalizować i dać obie przesyłki do jednej osoby. Niestety, nie, bo to "inna działka". W sumie, to nie mój problem.

(Cóż, kolego bebe, byłeś jednym z tych, którzy mnie odstraszyli od Vivaza (drugim był konsultant, który za bardzo go polecał, próbując nieudolnie stosować techniki perswazji). Wciąż uważam że to ciekawy telefon, ale kiedy się dowiedziałam że zdobycie N97 mini jest jednak możliwe... pociągnęło wilka do lasu.)

#452040  autor: 9tak
 10 sty 2011, 08:45
jowww pisze:Mam złe wieści, też zamówiłem Vivaz pare dni temu i właśnie dostałem maila że już go nie będzie:( Masakra.
Dziwne - ja przedłużałem w piątek drugą umowę, i otrzymałem informację, że Vivazy 'właśnie przyszły' i będą wysyłane. Łącznie zamówiłem 2 sztuki. Na chwilę obecną nie mam żadnej informacji o przygotowaniu przesyłki, więc poczekam cierpliwie i jutro do nich przedzwonię.

#452057  autor: jowww
 10 sty 2011, 10:13
Może mnie oszukali :smt010
Dostałem maila, w którym było napisane:
"W odpowiedzi na Pani zgłoszenie uprzejmie informuję, że nie posiadamy wybranego przez Panią modelu telefonu na stanie magazynowym jak również nie będzie już planowanych dostaw tego modelu" :?:

#452060  autor: bebe
 10 sty 2011, 10:54
Info dla wszystkich odnośnie przesyłek kurierskich. Przesyłki idą DHL-em. Zdzwoniłem do masterlinka, ponieważ w smsie mam info, że idą one właśnie tą firmą. Tam, powiedzieli, że to nie ich numer i prawdopodobnie idą DHL-em. Po telefonie do DHL dowiedziałem się, że to też nie ich paczka;) Zadzwoniłem do Ery i konsultant powiedział, że wysyłają DHL-em, a sms którego dostają ludzie jest jeszcze nie dopracowany. Co więcej, na stronie DHL nie sprawdzicie normalnie gdzie znajduje się przesyłka. By to sprawdzić należy:

1. Kliknąć: Śledzenie Przesyłki Krajowej
2. Następnie kliknąć: Po numerze referencyjnym
3. W polu Numer SAP wpisać: 2306632
4. W polu poniżej wklepać nr listu z smsa
5. Macie info o Waszej przesyłce

Pozdrawiam zniecierpliwionych :-)

#452068  autor: seiken
 10 sty 2011, 12:42
U mnie na stronie jest od piatku napisane "przekazane do kuriera" ale smsa nie dostałem i nie przezywam jedynie okazało sie ,że teraz przy nowej umowie nie moge uaktywnić 10 nr za grosz przez strone iBOA /niby opcja jest a nie moge w kratki wpisac numerów/ te które miałem sa aktualnie nie aktywne :evil:
to w sumie smieszne bo anex niepodpisany a oni juz pokombinowali na swoja strone

#452074  autor: kameT
 10 sty 2011, 13:17
Ile max można wynegocjować upustu na abonament bądź telefon przy przedłużeniu umowy dla taryfy w Rodzinie 60:

Na e-boa zaproponowali mi:
Abonament 75,62zł. W nim 325minut. Koszt minuty to 23,26gr. Telefon Samsung - Wave kosztuje 449zł. Czyli po prostu oferta ze strony.

Napisałem do nich maila, że jestem niezadowolony z oferty. Zadzwoniła do mnie miła Pani i zaproponowała:
Abonament 57,47zł. W nim 325minut do wszystkich sieci + rodzina w gronie 3 osób. Koszt minuty wychodzi 17,68gr! oraz 349zł za Samsunga Wave (100zł upustu z pkt era premiaa mimo, że brakowało mi do 3500pkt jeszcze 800pkt)

Uważam, że oferta super i nie warto było mi zmieniać operatora ;)
Pozdrawiam.
kameT

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#452083  autor: kobe47
 10 sty 2011, 14:50
cholera. zadzwonili do mnie dzisiaj z BOKu i dowiedziałem się, że SGS już jest, ale zaproponowali mi R60 w normalnej cenie, a kiedy wspomniałem o ewentualnym upuście ze względu na to, że wykupiłbym pakiet blueconnect i nie chcę, żeby abo przekraczał 80 zł zaproponowali mi multimedialną za 99 zł. nosz kurde jeszcze mówił że ze względu na to że tak długo jestem w erze (9 lat) mam specjalną ofertę, taaa jasne. jakieś rady?

edit: dobra, właśnie dostałem maila z lepszą ofertą i upustem na 24 cykle rozliczeniowe, jeszcze tylko się dowiem jaki ten upust i podpisuję :]

#452107  autor: SACZI
 10 sty 2011, 17:33
kameT pisze:Ile max można wynegocjować upustu na abonament bądź telefon przy przedłużeniu umowy dla taryfy w Rodzinie 60:

Na e-boa zaproponowali mi:
Abonament 75,62zł. W nim 325minut. Koszt minuty to 23,26gr. Telefon Samsung - Wave kosztuje 449zł. Czyli po prostu oferta ze strony.

Napisałem do nich maila, że jestem niezadowolony z oferty. Zadzwoniła do mnie miła Pani i zaproponowała:
Abonament 57,47zł. W nim 325minut do wszystkich sieci + rodzina w gronie 3 osób. Koszt minuty wychodzi 17,68gr! oraz 349zł za Samsunga Wave (100zł upustu z pkt era premiaa mimo, że brakowało mi do 3500pkt jeszcze 800pkt)

Uważam, że oferta super i nie warto było mi zmieniać operatora ;)
Pozdrawiam.
kameT
Też tak uważam. Dla przekory, porównaj ofertę z Playem.
Wynegocjowałeś zdaje się max.

#452112  autor: otasz
 10 sty 2011, 17:48
Witam
W piątek po pierwszym mailu do iBOA otrzymałem od razu ofertę:
- Rodzina 20- 80 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 25,20 zł z VAT
- Rodzina 40- 205 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 40,33 zł z VAT
- Rodzina 60- 325 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 57,47 zł z VAT
- Rodzina 80- 475 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 77,63 zł z VAT
- Rodzina 110- 625 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 100,82 zł z VAT
- Rodzina 140- 800 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 120,98 zł z VAT
- Rodzina 170- 1200 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 161,31 zł z VAT
- Rodzina 330- 2000 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 252,05 zł z VAT

Niestety nie udało mi się już tam dodzwonić w piątek, więc próbowałem dzisiaj. W ogóle to jest jakaś masakra żeby się do BOA dodzwonić. Jakieś 15 min (dosłownie) oczekiwania na połączenie z konsultantem, po czym konsultant przełącza mnie do SUK kolejne 5 min i zrywa połączenie (2 razy tak dzisiaj miałem). W końcu się jednak udało.
Zdecydowałem się na R60. Wszystko już na ten temat wiedziałem ale wolałem jeszcze raz o wszystko zapytać. W czasie wypytywania Pani z SUK wykazała się niestety nieznajomością regulaminu (nie chcę jej oczywiście osądzać, może miała zły dzień, ale z mojej strony tak to wyglądało i gdyby nie mój upór i to że miałem regulamin wydrukowany przed sobą to pewnie zrezygnowałbym z oferty). Otóż twierdziła ona że w R60 grupa 3-osobowa w sieci rodzinnej jest darmowa a za 4-osobową trzeba dopłacić 30 zł (według regulaminu 10,09 zł). Na szczęście po dłuższej dyskusji poprosiła żebym chwilę poczekał (i znów kilka minut piosenki, którą już znam na pamięć:)), po konsultacji z przełożonym okazało się że mam rację.

Do tego SE Xperia X8 (dla żony bo sam juz mam X10 mp) i czekam na przesyłkę:)

Jeszcze raz dziękuję za pomoc jaką uzyskałem na forum.

Pozdrawiam

#452138  autor: jowita
 10 sty 2011, 19:11
st.konsultant pisze:
ywis pisze:
Powinno być ok już teraz, po nowym roku wszystkie przesyłki mają być realizowane jak to miało miejsce do 2 dni robocze od momentu otrzymania sms z informacją o nadaniu przesyłki wraz z podanym nr listu przewozowego.
Dokładnie, po nowym roku przesyłki są znacznie szybciej wysyłane.

Dzwoniłam dziś do BOA i powiedzieli mi, że przesyłka czeka na odebranie przez firmę kurierską (w piątek inna osoba twierdziła, że przesyłka już jest w firmie kurierskiej;)
Pewnie nie powinnam się tak ekscytować, to było do przewidzenia.

#452143  autor: szwozniak
 10 sty 2011, 19:18
jawy88 pisze:w ofercie z telefonem do wszystkich sieci a nawet wiecej,,,, bez telefonu do "wielkiej trójcy"

Przedłużałem bez telefonu pod koniec grudnia i mam minuty do wszystkich. Sprawdzalem w billingu i połączenia do Play schodzą z puli abonamentowej. Oferta to Rodzina 40 z SUK.

#452153  autor: SACZI
 10 sty 2011, 19:44
Jaki płacisz abonament?
Da się coś ugryźć w taryfach bez telefonu w stosunku do oferty dostępnej na www ery?
Ostatnio zmieniony 10 sty 2011, 20:44 przez SACZI, łącznie zmieniany 1 raz.

#452182  autor: gutek82
 10 sty 2011, 21:43
Witam wszystkich na forum - to na początek :) Szukam właśnie informacji na temat telefonów i abonamentów i trafiłem tutaj na forum ;)

kobe47 - jaka jest cena SGS w abonamencie, który chcesz wziąć?
Z góry dzięki za odpowiedź.

I jeszcze jedno pytanie(najlepiej jakby wypowiedział się st.konsultant, choć wszystkie opinie będą przydatne):
Praktycznie zdecydowałem się już przenieść numer do innej sieci zostały mi 3 dni na ewentualne pozostanie w erze, waham się gdyż zaproponowali mi dość ciekawy abonament z ciekawym telefonem za przystępne pieniądze i jestem ciekawy czy uda mi się zbić cenę tego abonamentu?
Rodzina 110?(nie jestem pewny czy dobrze zapamiętałem nazwę taryfy;) 625minut do wszystkich wymienne na MB, koszt abonamentu 125zł po upuście 100zł, w tej taryfie SE X10 za 299zł - 250zł za pkty era premia - daje 49zł za telefon. I tu moje pytanie czy jest szansa zbić ten abonament do kwoty 75-80zł przez 24 m-ce? czyli ok -40%?
I czy cena SGS w tej taryfie byłaby podobna? Wydaje mi się, że SGS byłby lepszym telefonem niż X10.

Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi.
Pozdrawiam

#452184  autor: fxfrontside
 10 sty 2011, 21:44
Witam serdecznie, chciałbym przedstawić ofertę którą proponuje mi Era, jest to standardowa oferta, moja obecna taryfa to Nowa Era 80 (170min) – 65PLN. Oczywiście będę starał się skontaktować Biurem Utrzymania Klienta, nie jestem pewien nazwy tego działu. Mianowicie dostałem ofertę standardową, interesują mnie oferty z wymianą aparatu, poniżej przedstawiam co mi oferują, co bym chciał ugrać i pytania czy jest to możliwe. Zastanawiam się między Rodziną 60 i Rodziną 80. Dodam, że jestem w Erze 4 lata, to będzie moje drugie przedłużenie u nich, umowa kończy się w połowie lutego. Abonament rzadko przekraczałem. Korzystałem jeszcze z tel. firmowego też w celach prywatnych około 200min. Plus te 170 z Ery. Niestety nie będę miał już możliwości korzystania z tych 200minut z firmy (zmiana pracy). Zakładam, że te około 300min będzie mi teraz niezbędne.

Rodzina 60 (325min) – 75,62
Rodzina 80 (475min) – 95,78

Zakładam, że uda mi się ugrać standardowy spadek miesięcznej opłaty.
Poniżej przedstawiam propozycje negocjacji i pytania do każdego podpunktu:

Rodzina 80:
1. 77pln abonament miesięczny.
- Na jaką taryfę Play się powołać, żeby mieć dobre argumenty do R60 jak i R80, proszę o podanie samych nazw jeśli to zgodne z regulaminem :) ?
- Czy obniżony abonament obowiązuje na cały okres umowy (24mc-e)?

2. 475min + Play.
- Czy istnieje taka możliwość, żeby dzwonić do Play tak jak do sieci Orange, Plus itp...?
- Cena za minutę to 20gr (R80)? (tak mam w proponowanej ofercie wyświetlanej na konie iBOA)
- Czy 1 SMS = 1 MIN oraz 1MIN = 1MB?

3. Sieć rodzinna za darmo (W cenie abonamentu obniżonego) na okres trwania umowy (24mc).
- Czy to jest tak, że 3 numery (ja i dwie osoby) ?
- Za darmo ( w cenie obniżonego już abonamentu) na okres 24mc-y?

4. Dodatnie punktów Era Premia Interesuje mnie tel. Nokia E72 Czarna 199PLN.
- Mam na koncie niewiele ponad 2500pkt, czy istnieje możliwość wynegocjować dodanie jeszcze około tysiąca punktów by było 3500 by obniżka 100PLN?

5. Może negocjacja dodatkowych akcesoriów do tel.
- Przykładowo zestaw Słuchawkowy Bluetooth Nokii BH-218, jakieś inne rzeczy?

6. Zamierzam jeszcze korzystać z Blueconnect 9 (100MB) - PLN oraz Pakiet SMS (500SMS) - 5PLN.
- Czy można negocjować te usługi (np. obniżyć ich koszta)?

7. Co jeszcze można ugrać, czego nie wymieniłem w powyższych podpunktach?

8. Czy jeżeli będę się decydował na taryfę R60 mam mniejsze szanse dodatkowych negocjacji bo niższy abonament?

Oczywiście to są tylko propozycje negocjacji, zdaję sobie sprawę, że niektóre pewnie nie są możliwe, o niektórych czytałem w temacie, niektóre sam dodałem, chciałbym to wszystko zweryfikować co jest możliwe co nie, część osób już przedłużyła umowę może na podstawie swoich doświadczeń odpiszą :)

Zastanawiam się pomiędzy R60 a R80, różnice w ofercie R60 do R80:
- R60 (325min) - 75,62 obniżka do 57pln
- Cena za minutę 23gr (oferta wyświetlana na koncie iBOA)
- Cena Telefonu Nokia E72 - 349PLN
- Sieć rodzinna chyba tak samo jak w R80

Odnośnie samego telefonu Nokia E72 Czarna:
W pudełku otrzymujemy (ze strony ery): Telefon Nokia E72, Bateria, Ładowarka, Kabel USB, Zestaw słuchawkowy, Uchwyt samochodowy.
- Czy dostajemy też futerał ze smyczką, jak w sklepie nokii?
- Jak z dostępnością tego modelu?

Proszę o weryfikację mojego postu, jeżeli gdzieś się pomyliłem, bardzo proszę mnie poprawić, nie jestem pewien tych stawek za minutę. Po podliczeniu kosztów, różnych scenariuszy negocjacji :) (zakładam, że 1 podpunkt uda mi się wywalczyć) Różnica między R60 a R80 w kosztach stałych to około 20PLN a uwzględniając cenę telefonu w obu taryfach, wychodzi mi, że te dodatkowe 150min (jeżeli zdecyduję się na R80) będę miał za 13,7pln miesięcznie (9gr za minutę). Może warto zastanowić się jednak nad R80 (niższa cena tel, więcej minut).

Najbardziej zależy mi na odpowiedziach dotyczących negocjacji, bardzo proszę o odpowiedź, przepraszam za błędy jeśli są. Może jeszcze jakieś dodatkowe wskazówki jak to najlepiej rozegrać są mile widziane. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi :)
Ostatnio zmieniony 10 sty 2011, 22:15 przez fxfrontside, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 32 z 217
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 217
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32