• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 129 z 244
  • 1
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 244

#451908  autor: play4you2
 09 sty 2011, 15:50
pawelpp pisze:Skoro mówisz że wszystko działało prawidłowo to proszę udziel mi na forum odpowiedzi na zgłoszenie 25965738.
Przykro mi, ale na tą kwestię nie odpowiem w tym miejscu, gdyż nie jesto to wówczas zgodne z prawem. Jeżeli zechcesz, sam zamieścisz odpowiedź, jak ją uzyskasz.

Z mojej strony odpowiedź na ten temat (zrywania połączeń) już otrzymałeś.
piotros.org pisze:Play4You2 może Ty się dowiesz dla jakich taryf w Play Fresh ta funkcjonalność powinna działać?
Sprawę już przekazałem do wyjaśnienia.
qper pisze:Play4You bardzo cię proszę zobacz co dzieje się ze zgłoszeniem 25320276.
Jest jeszcze ropztrywane, ale poprosiłem o szybszą realizację.
ppp1ppp pisze:Dzisiaj zalogowałem się na PLAY24 sprawdzić status zgłoszenia, a tu niespodzianka - zgłoszenie zniknęło. Ciekawe ...
Zgłoszenia nie znikają. Jeżeli są przekazywane do ekspertów, ich "widoczność" czasami nie jest dostepna, ale tak będzie i to nie jest żaden błąd.
Patryk83żółwik pisze:Prośba do ciebie: Przyśpiesz rozwiązywanie zgłoszenia nr 25809813 bo jest tam zawarte proste pytanie do was a wasi konsultanci już tydzień czasu nie mogą odpowiedzieć na nie,
Ok, przekazałem.

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#451937  autor: eraplaynowy
 09 sty 2011, 18:01
witam, moi rodzice chca przeniesc sie do playa z ery i odnosnie tego mam kilka pytan.
Czy jesli przejda na Play 1 zł, to musza czekac 6 miesiecy na zmiane.np.na play fresh czy moga to zrobić w każdej chwili?

pyt2: Jezeli przejda na abonament bez telefonu dajmy na to: za 14,50zł, to czy można tam dokupywać wszystkie pakiety dla abo z teleofnem?np. stan darmowy?

pyt3: czy jezeli wezna play za 1 zł(oferta z stanem darmowym), beda mogli jakims darmowym kodem sprwdzic ile kasy stracili na minuty i smsy poza play? Chodzi mi o taki kod jak np. w play fresh *101#.

pyt4: czy w abonamencie play istnieje rowniez taki darmowy kod do sprawdzenia ile zostalo jeszcze minut lub ile trzeba bedzie zaplacic dodatkowo(jesli przekroczą abonament).

hahahahhahahahahah

#451948  autor: ppp1ppp
 09 sty 2011, 18:44
eraplaynowy pisze:witam, moi rodzice chca przeniesc sie do playa z ery i odnosnie tego mam kilka pytan....
PYT 1 - nie muszą czekać 6 miesięcy (na ten okres dostajesz bezpłatnie 60min do all lub nieograniczone połączenia w play)
PYT 2 - przy abo bez fona można wykupić wszystkie pakiety
PYT 3 - można sprawdzić kod *124# (saldo przekroczenia + niezapłacone faktury)
PYT 4 - istnieje *105# (stan minut z pakietu) czy *101# (stan pln z abo)

#451955  autor: eraplaynowy
 09 sty 2011, 19:21
dzieki za odpowiedz.Mam jeszcze 2 pytania:
pyt1. Czy w abo za 1 zł tez mozna dokupic pakiety?
pyt2. Jak to w koncu jest,bo pytam sie i dostaje co chwile inna odpowiedz:) Czy jezeli ja mam Fresha, to bede mogl dzwonic w ramach Stanu Darmowego na numer stacjonarny ,który znajduje sie w sieci Play? Wiem, ze stan darmowy nie obejmuje rozmow na numery stacjonarne np. TP,Netia.Mi chodzi tylko i wylacznie o numer stacjonarny w sieci Play.

hahahahhahahahahah

#451956  autor: Pijo
 09 sty 2011, 19:23
pyt1. Czy w abo za 1 zł tez mozna dokupic pakiety?
Nie.
eraplaynowy pisze:Czy jezeli ja mam Fresha, to bede mogl dzwonic w ramach Stanu Darmowego na numer stacjonarny ,który znajduje sie w sieci Play?
Tak.

#451958  autor: ChuckyCiechanow
 09 sty 2011, 19:24
Mając stan darmowy nie płaci się za rozmowy z telefonami Play Domowy.

#451970  autor: user_delete19
 09 sty 2011, 20:54
tele.playmobile - nie obraziłbym się, gdyby jednak jakość transmisji była lepsza... jednak inne voipy działają dużo lepiej - tutaj czasami ciężko coś usłyszeć i opóźnienia zdają się być znaczące...

#451972  autor: eraplaynowy
 09 sty 2011, 21:01
ok dziekuje bardzo za info :)
pyt1 Czy przenoszac numer z abonamentu ery mozna wziasc abo bez telefonu w play ?Bo czytalem na playmobile ,ale nie znalazlem odpowiedzi.

pyt2: Czy jezeli bym mial abo bez telefonu za 34,50zł to juz bede mial w to wliczony stan darmowy? (Bo jak na playmobile mam wybrac promocje to mam do wyboru ,,Wyjatkowy stan darmowy w longplay'' lub ,,Longplay bez telefonu'',wiec sam nie wiem czy te promocje sie wzajemnie wykluczaja)

pyt 3.Czy moi rodzice (mama ma juz w erze umowe bezterminowa, a tacie za niecaly miesiac konczy sie umowa) moga przeniesc sie z dnia na dzien do playa? Wiem ze zaplaca kare w wysokosci 1 abonamentu ,ale czy na pewno jesli pojda do salonu play jutro ,to pojutrze karty sim beda juz aktywne?Czy moze jednak era ociąga sie nawet po nalozeniu kary i trzeba czekac np tydzien?
Ostatnio zmieniony 09 sty 2011, 21:27 przez eraplaynowy, łącznie zmieniany 2 razy.

hahahahhahahahahah

#451979  autor: buszo96
 09 sty 2011, 21:14
Witam.
Posiadam numer w Play. Chciałbym na mojej stronie umieścić system dotacji na zasadzie że ktoś wysyła mi pieniądze na mój numer z Play sms'em np. Jeden z użytkowników mojej strony chce doładować mi konto w telefonie , w tym celu wysyła sms'a z kwotą jaką chce mi przelać. Trochę ciężko mi to wytłumaczyć:/ Coś na zasadzie teleprzelewu .
Moje pytanie brzmi czy jest tak możliwość , a jeśli jest to czy osoba z innej sieci bedzie mogla wysłać mi pieniądze ??
Proszę o szybką odpowiedz.
Pozdrawiam.

#452016  autor: ppp1ppp
 09 sty 2011, 23:19
eraplaynowy pisze:ok dziekuje bardzo za info :)
pyt1 Czy przenoszac numer z abonamentu ery mozna wziasc abo bez telefonu w play ?Bo czytalem na playmobile ,ale nie znalazlem odpowiedzi.
pyt2: Czy jezeli bym mial abo bez telefonu za 34,50zł to juz bede mial w to wliczony stan darmowy? (Bo jak na playmobile mam wybrac promocje to mam do wyboru ,,Wyjatkowy stan darmowy w longplay'' lub ,,Longplay bez telefonu'',wiec sam nie wiem czy te promocje sie wzajemnie wykluczaja)
pyt 3.Czy moi rodzice (mama ma juz w erze umowe bezterminowa, a tacie za niecaly miesiac konczy sie umowa) moga przeniesc sie z dnia na dzien do playa? Wiem ze zaplaca kare w wysokosci 1 abonamentu ,ale czy na pewno jesli pojda do salonu play jutro ,to pojutrze karty sim beda juz aktywne?Czy moze jednak era ociąga sie nawet po nalozeniu kary i trzeba czekac np tydzien?
PYT 1 - można (ja tak zrobiłem)
PYT 2 - w ofercie bez fona nie ma stanu darmowego w ramach abo
PYT 3 - mogą, dalsza część pytania nie wiem :)

#452037  autor: qper
 10 sty 2011, 08:10
ChuckyCiechanow pisze:Mając stan darmowy nie płaci się za rozmowy z telefonami Play Domowy.
Nie masz racji, stan darmowy dotyczy tylko numerów komórkowych w Play.
Play domowy jest rozliczany jak polaczenia na numer stacjonarny. Musisz miec pakiet minut do stacjonarnych.

Wyjątkiem są abonamenty firmowe, tam stan darmowy jest rownież na stacjonarne.

#452049  autor: play4you2
 10 sty 2011, 09:27
eraplaynowy pisze:odnosnie tego mam kilka pytan.
Potwierdzam, to co napisał ppp1ppp.

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#452053  autor: eraplaynowy
 10 sty 2011, 09:49
dzieki za odp :)
play4you2 a moglbys tak dla pewnosci zaprzeczyc temu co napisal qper? bo co chwile zdania sa inne i juz sie pogubilem.
oraz odpisac tak dokladniej na moje trzecie pytanie w ostatnim poscie :)

hahahahhahahahahah

#452054  autor: ChuckyCiechanow
 10 sty 2011, 09:53
qper pisze:
ChuckyCiechanow pisze:Mając stan darmowy nie płaci się za rozmowy z telefonami Play Domowy.
Play domowy jest rozliczany jak polaczenia na numer stacjonarny. Musisz miec pakiet minut do stacjonarnych.

Mam racje bo dzwonie i nie płace.

#452056  autor: play4you2
 10 sty 2011, 10:06
eraplaynowy pisze:play4you2 a moglbys tak dla pewnosci zaprzeczyc temu co napisal qper?
W sytuacji, gdy mówimy o Freshu, to w oparciu o pkt.7 Regulaminu "Darmowe rozmowy i SMSy w Play", połączenia na numery stacjonarne w Play są bezpłatne (ale TYLKO w Play, pozostałe stacjonarne są PŁATNE). Bezpłatne, mam na myśli określone w kwocie doładowania i na termin zgodny z kwotą doładowania, wymienioną w Regulaminie.

Pzdr.

#452058  autor: eraplaynowy
 10 sty 2011, 10:28
dzieki za odp, play napisz jeszcze jak to jest z tym zrywaniem umowy(chodzi mi o brak 30dniowego wypowiedzenia w erze), czy jezeli pojdzie moj tata do salonu play dzisiaj i napisze ,ze jutro chce byc juz w play fresh(migracja z abo ery do play fresh),to czy po zaplacie kary w erze w wysokosci 2 abonamentow(25 zł za tate, 25 za mame) jutro juz na pewno bedzie w play? Bo zalezy im zeby stalo sie to jak najszybciej.

pyt2: rozumiem ze za doladowanie za 30 zł w freshu sa darmowe rozmowy i SMSY w play. Czy jezeli potem nie doladuje konta ,a wykupie za 10 zł stan darmowy to tez beda darmowe rozmowy i SMSY ?czy tylko darmowe rozmowy?

hahahahhahahahahah

#452059  autor: ppp1ppp
 10 sty 2011, 10:54
Najprościej - jeśli chcecie płacić karę, idź do PLAY i złóżcie wnioski o przeniesienie np z datą 12.01.2011 - po kilku godzinach dostaniecie sms-em info kiedy operator zwolni numer, a naliczoną karę Era pewnie doliczy do faktury.

Zachęcam do odwiedzenia http://www.playmobile.pl i czytania regulaminów.

PYT2 zgodnie z http://www.playmobile.pl/resources/pdf/ ... _Fresh.pdf
"Niniejsza Oferta Promocyjna umożliwia za opłatą w wysokości 10 zł wykonywanie nieograniczonej ilości, krajowych połączeń głosowych i wideo („połączenia”) z Sieci Telekomunikacyjnej P4 na
dowolnie wybrane numery z Sieci Telekomunikacyjnej P4, za które to połączenia nie jest pobierana dodatkowa opłata."
Ostatnio zmieniony 10 sty 2011, 10:59 przez ppp1ppp, łącznie zmieniany 1 raz.

#452061  autor: play4you2
 10 sty 2011, 10:56
eraplaynowy pisze:Bo zalezy im zeby stalo sie to jak najszybciej.
Powiem Ci tak. My nie odpowiadamy za to, co zrobi Era. Generalnie jest tak, że osoba która chce przenieść numer, udaje sie do naszego Salonu i wypełnia stosowne dokuemnty i określa termin przeniesienia usługi. Po wypełnieniu tych dokumentów, odsyłamy je do konkrentego Operatora (np Era) i żądamy zwolnienia (oddania) numeru na konkretny dzień, określony w dokumenatch. Jeżeli wszystkie dane są ok (właścicel podał wszystko tak samo jak jest u bieżącego Operaotra), to ten Opeoraotr powinien oddać numer zgodnie z datą kreśloną na wniosku. Jak nie oddaje, jedynie co możemy zrobić, to złożyć interwencję, nic poza tym. Jednak jeżeli chodzi o Erę, raczej nie ma z nimi jakiś utrudnień. Wszystko odbywa się "płynnie". Po tym jak numer zostanie oddany przez danego Opeoraotra, zastrzegsamy sobie prawo do jego uruchomienia w ciągu 24h (oznacza to, że przez 1 dzień może być komunikat, że nie ma takiego numeru). Zazwyczaj włączenie numeru odbywa się nie dłużej niż do 2 - 3 godzin od oddania i to w godzinach wieczornych. Jest tak, że Operator dawca (np Era) oddaje numer o 23:59 a Operator biorca (czyli Play) uruchamia go między 24:00 a 1:00 w nocy.
Pamiętaj tylko, aby twój tata prawidłowo wypełnił wniosek i zamieścił konkretną datę przeniesienia. Co do opłat, jakie poniesie w Erze, to już to pytanie kieruj do Ery. Ja Ci nie pomogę.
eraplaynowy pisze:pyt2:
Wybacz, ale w tej kwestii zachęcam Cię do zapoznania się z Regulaminem "Darmowe rozmowy i SMSy w Play", dostępnym na naszej stronie. Jest tam dokładnie wszystko opisane.

Pzdr.

#452075  autor: qper
 10 sty 2011, 13:39
ChuckyCiechanow pisze:
qper pisze:

Mam racje bo dzwonie i nie płace.
Jeżeli faktycznie tak jest, to zwracam rację ;)

Czy wykupując pakiet nieograniczone rozmowy też jest za darmo na stacjonarne w PLAY?
Nie wiem dlaczego ale kojarzyłem, że stacjonarki nie wliczają się w pakiety. Może dlatego, że Era tak ma.

Przetestuję ;)
  • Strona 129 z 244
  • 1
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 244
  • 1
  • 127
  • 128